Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


Nemzetközi válás

ObudaFan # e-mail 2018.09.09. 18:06

A legsürgősebbnek egy Hágai Egyezmény szerinti eljárást tartanék a gyermek hazahozatala érdekében.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/

vsartory # e-mail 2018.09.07. 21:49

Kedves Fórumozók!

Feleségem anyjának egy hete agyvérzése volt, ami miatt az asszony fogta magát és az egy éves gyerekünket, hazament, majd kitalálta, hogy nem tud többé itt és velem élni. Szülés utáni depressziója volt, ami aztán teljesen elvette az eszét, de erről persze nincs semmi papírom, csak az én és a környezetem észrevétele.
Nem tudok róla, hogy beadott-e volna kint Grúziában válókeresetet, de nem lepődnék meg.
Abban szeretnék javaslatot kérni, hogy mit tegyek, próbáljak minél előbb beadni én egy keresetet, hogy itt legyen a tárgyalás, vagy végül is mindegy?

Én és a fiunk magyar állampolgárok vagyunk, a feleségem grúz. A házasságot kint kötöttünk de itt éltünk Budapesten. Én dolgozom, és tartom el a családot, jó körülmények között élünk.

Milyen eséllyel láthatom újra a gyerekem, ha elvesztek egy ilyen ügyet?
Anyagilag neki lehet valami követelése velem szemben, a gyerektartáson kívül?

Elég váratlanul ért a helyzet, így teljesen tanácstalan vagyok, és azért lenne szükségem segítségre, vagy esetleg egy ügyvédre is, hogy ha gyorsan kellene cselekednem, legyen rá esélyem.

Köszönöm előre is a segítséget!

wers # e-mail 2018.07.24. 14:42

Oóó ez a bölcselet KBS-től elkerülte a figyelmemet.
Hát, ez nálam nem működne.

SaireyVMK #   2018.07.24. 14:12

(Egyébként meg nem kellene kapkodni. Duzzogsz egy kicsit, pár napig nem szólsz hozzá. Aztán kapsz virágot, esetleg valami komolyabb ékszert is, és megbocsátasz.)

KBS te kis huncut :D

Önkéntes sokkoló, oksokodó dokkoló. Amúgy meg csak egy laiKuss. Kedvenc könyve: Lakatos István: Dobozváros

wers # e-mail 2018.07.24. 11:31

A volt házastársad nem jelenti be?
Egyébként saját érdekedben jelentsd be.

wers # e-mail 2018.07.24. 11:25

Inkább Törökország Magyarországi Konzulátusát ketesd meg. Szerintem oda kell(ene) bejelrnteni.

jshaban # e-mail 2018.07.24. 11:12

Törökországban kötetett házasságom itthon került felbontásra, tehát EU-ban ez rendben. Ha nem tervezek EU-n kívül házasságot kötni muszáj erről informálnom a törökországi hivatalt? Nagykövetség szerint fogadjak egy kinti ügyvédet, aki elintézi ezt, de sokba kerül és kérdés, hogy muszáj e. Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.04.28. 10:32

Ő meg tudja valahogyan akadalyozni ezt?

A jogellenesen elvitt gyereket a hágai egyezmény alapján nagyon gyorsan visszaviszik az eredeti országba, és akkor a gyerekelhelyezési vitában is sokkal rosszabb pozícióban leszel.

(Egyébként meg nem kellene kapkodni. Duzzogsz egy kicsit, pár napig nem szólsz hozzá. Aztán kapsz virágot, esetleg valami komolyabb ékszert is, és megbocsátasz.)

www.kbs-ugyved.hu

Burn Out # e-mail 2018.04.28. 06:25

Az ottani angol jog vonatkozásában ottani ügyvédet kellene megkérdezned és nem pedig magyarországit.

Amúgy az ingatlan az ő külön vagyona lenne, amiből neked így nem jár.

Igen, meg tudja akadályozni: pert indít és a gyermeket nála helyezik el, elrabolja a gyereket és visszaviszi Afganisztánba vagy Szíriába vagy valamilyen afrikai országba :))) Az is lehet, hogy Veled végezned, beledobnak a tengerbe és akkor már meg is oldódott a gyermekelhelyezés :)

Ameliar # e-mail 2018.04.27. 23:14

Tisztelt Fórumozók!
A szituaciom a kovetkezo. Angol ferjemmel 3 eve vagyunk hazasok, van egy 2 eves kisfiunk es Angliaban elunk. A haz, ahol lakunk a ferjem es a ket testvere neven van, a nagymamajuk vette nekik miutan osszehazasodtunk. Megcsalt, ezert el akarok valni tole.
A kerdeseim a kovetkezok:

  1. A valas utan ő koteles az ő reszenek a felet nekem es a fiamnak "adni", hogy abbol el tudjunk koltozni, vagy mivel csak az ő nevén van, igy nekem nincs jogom az ő házrészéhez?
  2. Megfordult a fejemben, hogy visszakoltozok a fiammal Magyarorszagra, ott van bejelentett lakcimem, de a ferjem azzal fenyeget, hogy azt nem hagyja. Ő meg tudja valahogyan akadalyozni ezt?

Elore is koszonom a valaszokat.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.03.14. 18:07

No. Így talán már megérti. :)

www.kbs-ugyved.hu

ObudaFan # e-mail 2018.03.14. 14:40

Hát indítsd el egyben a bontópert és a szülői felügyelet rendezése iránti pert Magyarországon.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/

wers # e-mail 2018.03.14. 10:48

Az utolsó hosszút már nem olvastam végig. Az első mondatnál lapoztam.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.03.14. 08:32

Mint láthatod, ezen már túl van...

www.kbs-ugyved.hu

wers # e-mail 2018.03.14. 08:10

Béla, szerinted az jó tanács, hogy Timsel16 keressen egy ügyvédet? Meg fogja érteni ha személyesen kap felvilágosítást?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.03.13. 20:21

És nem érti...

www.kbs-ugyved.hu

Timsel16 # e-mail 2018.03.13. 20:00

A fiam és én mindig Magyarországon éltünk. A fiam itt is született, járt bölcsődébe, és óvodába A házasságunk előtt a gyermekem apjával Magyarországon éltünk 2016 márciusától 2017 februárig. 2017 júniusában házasodtunk össze, a terv az volt, hogy majd később a fiunkkal mi is költözünk, de közben elég drasztikusan megromlott a kapcsolatunk.
"ez a gyermek elhelyezését illetően végleges döntés lenne, vagy tényleges válás végeredménye határozná meg, hogy a kisfiam kivel marad?”

Egy ügyvéd, aki nem jártas a nemzetközi jogban azt javasolta, hogy a gyermekelhelyezési pert Magyarországon érdemes elindítani ( válástól függetlenül), mert így védve vagyok, nem tudja elvinni tőlem a gyereket (hiszen a válás akár évekig is elhúzódhat). A kérdésem arra irányul, hogy ha a gyermekelhelyezési pert megnyerem, és közben a férjem végre elindítja Ausztriában a válást, akkor a válás végén a Magyarországon meghozott gyermekelhelyezési per 'végeredménye' még aktuális lesz,, vagy felülírhatja az ausztriai bíróság?

A kérdésem még az is lenne, hogy nagy valószínűséggel a férjem nem lesz együttműködő, sem segítőkész, és közös megegyezésre sem számíthatok tőle...valószínűleg. Tehát ausztriai ügyvéd, és a rám háruló bírósági költségeket valószínűleg egyedül kell megoldanom, ami sejtésem szerint egy magyarországi tanár fizetéséből nehéz megoldani. Milyen megoldások (ha vannak egyáltalán) léteznek, hogy a válásom kifizetését lehetőleg ne milliós adósággal zárjam?

ObudaFan # e-mail 2018.03.13. 16:43

Nem az a kérdés, hogy ki hova volt regisztrálva, hanem hogy ténylegesen hol éltetek együtt, ténylegesen hol élsz te most és mióta.

ez a gyermek elhelyezését illetően végleges döntés lenne, vagy tényleges válás végeredménye határozná meg, hogy a kisfiam kivel marad?

Ezt a kérdést nem igazán tudom értelmezni. A bontóperben a bíróság dönt a szülői felügyeletről, ha nem egyeztek meg.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Timsel16 # e-mail 2018.03.13. 15:37

A kisfiam és én mindig is Magyarországon éltünk, és voltunk beregisztrálva. A férjemmel 2017- ben házasodtunk össze, korábban évekig nem volt az életünk része, 2016 ban tért vissza hozzánk, egy évig velünk lakott, de soha nem volt beregisztrálva hivatalosan. Tehát hivatalosan soha nem éltünk együtt.
Szeretném elindítani Magyarországon a gyermekelhelyezési pert de nem tudom, hogy van e értelme, ez a gyermek elhelyezését illetően végleges döntés lenne, vagy tényleges válás végeredménye határozná meg, hogy a kisfiam kivel marad?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.03.13. 12:22

És hogy hol volt az utolsó közös lakóhely. Mert hátha Magyarországon. Ez alatt ugyanis - szerintem - nem lakcímadatot, hanem ténylegességet kell érteni.

www.kbs-ugyved.hu

ObudaFan # e-mail 2018.03.13. 12:00

Annak a megállapításához, hogy van-e magyar joghatóság, tudni kellene, hogy most hol van az állandó lakhelyed és hogy ha Magyarországon van, akkor mióta.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.03.13. 08:52

Valaki azt mondta, hogy a magyar bíróságnak nincs joghatósága a perre?

(A "milyenek az esélyek" egyébként így általánosságban nem jogi kérdés, hanem jóslásra esetleg tippelésre felkérés.)

www.kbs-ugyved.hu

Timsel16 # e-mail 2018.03.13. 08:12

Tisztelt Kovács Sándor Béla,
Az egyszerűség és érthetőség kedvéért újra, „milyen kilátásaim/ esélyeim vannak” gyermekelhelyezés tekintetében, és az ausztriai válás költségeit illetően.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.03.12. 21:53

Akkor mi is a kérdés?

www.kbs-ugyved.hu

Timsel16 # e-mail 2018.03.12. 21:21

„milyen kilátásaim/ esélyeim vannak.”
"Mire? Aki nagyon akarja, azt elválasztják."
Nyilván aki nagyon akarja, azt elválasztják, de nem mindegy, hogy a válás költségének mértéke magyarországi viszonylathoz képest milyen mértékű Ausztriában. A felmerülő költségeket, nem biztos, hogy egy magyar fizetéssel egyszerű kifizetni. Magyarországon a gyermekelhelyezés inkább anya párti, nem tudom mi jellemzi Ausztriát.