Válás - Az alperes ismeretlen helyen tartózkodik


Kovács_Béla_Sándor # 2018.01.17. 17:58

Nem hinném, hogy ha bármelyik ügyvédet megkérdezed, ezt ne tudná. Ha igazolod, hogy az alperes ismeretlen helyen tartózkodik, akkor rendelnek neki ügygondnokot.
(A sírást meg hagyd abba.)

Syrenia # 2018.01.17. 17:23

Tisztelt Fórumozók!

A keresőben nem találtam hasonló témát, ezért Önökhöz/Hozzátok fordulnék segítségért.

15 év házasság után tavaly októberben elköltözött a feleségem a közös lakásunkból (mondhatni minden előzmény nélkül). Most albérletben lakik a jelenlegi párjával (állítólag). Csak a személyes dolgait vitte magával. A 2 kiskorú közös gyermekünk velem maradtak, anyuka nem tart rájuk igényt (miután közölték a gyerekek vele, hogy apával szeretnének maradni). Szóval én élek a két gyermekkel.
És hogy a problémára is rátérjek. Szerettem volna még decemberben beadni a válóper iránti keresetemet, ám gyorsan akadályba ütköztem. Az anyuka ugyanis ismeretlen helyre költözött,a lakcím kártyája szerint is még velük lakik. A családi pótlékot ő veszi fel azóta is. Úgy gondolom laikusként, hogy jogtalanul. Voltam a családsegítőben, a gyámhivatalban, az okmányirodában, a Magyar Államkincstárnál és a bíróságon is.
Teljesen kiakadtam az idióta magyar bürokratikus rendszeren, ugyanis én, mint apa, tehetetlen vagyok, mindenhez anyuka írásos engedélye, hozzájárulása, illetve lemondó nyilatkozata kell, gyakorlatilag kikerülhetetlen, hogy bármit is egyedül intézzek. (Még jó, hogy anyuka nem külföldre tűnt el). Számomra nevetséges és felfoghatatlan, milyen rosszul működik a jogrendszer ilyen esetekben, törvényi keretek között nem tudok intézni semmit. Még a válókeresetet sem tudom beadni, míg anyukának nincs ismert tartózkodási helye, ahová ki tudják értesíteni. Arról nem beszélve, hogy a családi pótlékot továbbra is nagy boldogan felveszi minden hónapban a MÁK-tól, holott engem illetne (sőt, emelt családi pótlék, mint egyedül nevelő), mivel a gyermekek velem élnek. De a törvény nincs mellettem...

Bürokráciában élünk, így a munkahelyemre is kellene egy hiavatalos papír, hogy egyedül nevelem a gyermekeimet, hogy ne tudjanak vidékre elküldeni több napra, mert a két kiskorú gyermekem felügyeletét nem tudnám megoldani. De erről ugye hivatalos irat kellene, amire tudok támaszkodni... amit szintén nem ad ki egyetlen szervezet sem, hiszen nincs papírom még a válásról sem....

Tehát kérdezném, mit tehetnék én, hogy a válóperes keresetet be tudjam nyújtani, ha anyuka ismeretlen helyen tartózkodik? Már végigkérdeztünk mindenkit, ismerőst, rokonokat, de senki nem tud róla semmit, hol lehet. Ilyen esetben mit tehetek én?

Előre is köszönöm a válaszokat, bármilyen segítséget elfogadok, akár itt, akár privátban! A 2 hónapja tartó tehetetlenség nonszensz számomra..