Válókeresethez szükséges dokumentumok, okmányok


Kovács_Béla_Sándor # 2018.09.19. 07:45

Ha elektronikus nyomtatványra gondolsz, akkor P23. Papírhoz meg nincs, szerintem.
De ha a tárgyaláson jegyzőkönyvbe mondjátok, mi módosult, az is tökéletesen megfelel.

alfateam # 2018.09.19. 07:35

Erre vonatkozó mintát a Keresetlevél nyomtatványok között nem találtam
Előkészítő írat a neve....

stti # 2018.09.19. 07:19

Tisztelt Fórumozók!

A következőkben kérem segítségeteket:
Adott egy közös megegyezéses válás.
A házassági per megindítására szolgáló keresetlevél és a viszontkeresetlevél szórul szóra ugyanazzal a szövegezéssel ment a bíróságra.
Az első tárgyalás időpontja is kitűzésre került.
Azonban időközben a közös megegyezés tartalma változott.
Milyen lehetőségek vannak a változások beterjesztésére?
A közös megegyezés még mindig közös, tehát a két fél ugyanazt kívánja beterjeszteni.
Erre vonatkozó mintát a Keresetlevél nyomtatványok között nem találtam és szeretnénk (lehetőség szerint) írásban beadni a módosításokat.
A válaszokat előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2018.08.07. 07:13

Miért, valaki vitatja, hogy házas volt?

nonolet # 2018.08.07. 07:06

Erdélyben adják ... értelemszerűen.

andytox # 2018.08.07. 06:37

Tud valaki ebbe segíteni?
Édesanyám múlt évben hunyt el viszont több mint 30 éve házasodott Erdélybe,de Magyarországon élünk több mint 25 éve!Családi viszály miatt szükségem lenne édesanyám házassági anyakönyvi kivonatára!Hol adják ezt ki és mennyi idő alatt körülbelül?

Dr.Attika # 2018.01.28. 09:41

Béla! Nem a kérdező akarja beadni a bontó keresetet. A felesége. Aziránt érdeklődött, hogy a felesége követelheti-e a hivatkozott okmányok másolatban történő kiadását. Nyilván nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.01.28. 08:28

Ne nézegess keresetmintákat, január elseje óta a jogi képviselő nélkül eljáró félnek kötelező az OBH által készített nyomtatványt használnia.

Syrenia # 2018.01.27. 22:15

Különböző válóperes fórumokon, hivatalos oldalakon nézegettem a keresetmintákat, de sehol sem láttam, hogy bármilyen egyéb okirat kellene az anyakönyvi kivonatokon kívül. Nagyon szépen köszönöm a választ és a megerősítést ebben!

lajcsó # 2018.01.27. 18:26

"Mindenhol azt olvasom, hogy kizárólag csak a házassági anyakönyvi kivonat, valamint a gyermekek születési anyakönyvi kivonata kell a beadáshoz."
Ez kb. így is van. Ha bármilyen okirat szükséges a perhez azt neki kell beszereznie. Az anyakönyvi kivonatok az anyakönyvi esemény (házasság, születés)szerint illetékes anyakönyvvezetőnél - díjfizetés ellenében - beszerezhető.
Diákigazolvány, lakcímkártya, stb. nem valószínű, hogy szükséges a perhez. Ezeket akkor add át (ha nálad van) amennyiben azokat a bíróság kéri!

Syrenia # 2018.01.27. 14:40

Tisztelt Fórumozók!

Épp válófélben vagyok, a feleségem óhajtja beadni a válópert. Ő elköltözött albérletbe az új "lovagjával". A gyermekek velem maradtak a saját lakásomban és nem is tart rájuk igényt. Nemrég kaptam tőle egy levelet, hogy a válókereset beadásához kéri tőlem az alábbi dokumentumok fénymásolatát: házassági anyakönyvi kivonat, gyermekek születési anyakönyvi kivonata, valamint a gyermekek diák- és személyi igazolványa, TAJ-kártya, adókártya, lakcímkártya. Nekem sántít ez a dolog, ezért a kérdésem az volna, hogy valóban kell ez az összes dokumentum egy válókereset benyújtásához? Mindenhol azt olvasom, hogy kizárólag csak a házassági anyakönyvi kivonat, valamint a gyermekek születési anyakönyvi kivonata kell a beadáshoz. Én tudom rosszul és tényleg kellenek a fentebb felsorolt dokumentációk is pluszba?
A válaszokat előre is köszönöm!