Gyermekek újbóli elhelyezése alkalmatlanság végett


ObudaFan # 2018.03.12. 06:06

Ezt nektek kell megítélni, hogy mennyire tartjátok magatokat járatosnak ezekben a kérdésekben az ügyintézéshez.

varnyú # 2018.03.09. 13:22

Kedves Áron!

Köszönöm válaszát!Ön szerint szükséges ügyvédet fogadnunk vagy a rendelkezésre álló családsegítős és gyámhivatali papírok elég bizonyítékot jelentenének ahhoz,hogy a bíróság a mi javunkra döntsön?

ObudaFan # 2018.03.08. 17:15

Igen, ha pervesztes lesz a párod, akkor ő viseli a perköltséget.
Egyéb kérdésed van?

varnyú # 2018.03.08. 13:19

A következő problémával fordulok most a tisztelt fórumozókhoz:
Párom két gyermeke előző év novembere óta nálunk lakik(ideiglenesen ide lettek helyezve) az édesanya alkalmatlansága miatt. Ezt megelőzte a helyi családsegítő szolgálat által lefolytatott mediáció illetve pszichológiai vizsgálat. Ahol is a gyermekek védelem alá kerültek. Majd később egy újabb incidens miatt alakult ki a jelenlegi állapot. Miszerint most itt vannak a gyerekek.
Páromnak kérvényeznie kellett a gyermekek végleges elhelyezését saját magánál mivel a gyámhatóság felhívta a figyelmét, hogy vagy ő kezdeményezi ezt vagy ha ő nem akkor a hatóság fogja kezdeményezni egy harmadik fél javára. Rengeteg papír van mind a gyámhatóság, mind a családsegítők kezében amik azt igazolják, hogy az édesanya alkalmatlan. Viszont most felvetődött a családsegítők részéről, hogy fogadtunk-e ügyvédet. Ez eddig eszünkbe sem jutott az említett bizonyítékok végett. De most nem tudjuk mit kellene tenni. Ügyvédet fogadni? Ha esetleg még sem helyezik hozzánk a gyerekeket akkor a per költsége minket terhel annak ellenére, hogy első ízben a családsegítők szólítottak fel az ideiglenes elhelyezésre, majd ugye a gyámhivatal.
Nagyon köszönök minden segítséget!