Apasági teszt


tunderfurt # 2006.07.03. 10:16

Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni.

Válófélben vagyok. Az ügyvédemmel közös megegyezést szerettünk volna, de a férjem nem a könnyebbik utat választotta. Sajnos nem kulturáltan fogunk válni... de ha így akarja, /és én is, mert még nem tudom mi legyen/, akkor felveszem a kesztyűt, nem hagyom magam.

De a lényeg: a férjem az első tárgyalásunk végén beköpte, hogy Õ kételkedik abban, hogy övé a gyermek. Természetes a kicsi az övé, rajta kívül nem is volt más férfi az életemben... ezt Õ is tudja, még büszke is volt rá. Egyrészt nem tud mivel bemocskolni, mert ugyan nem vagyok szent, de a bíróság előtt nem tud semmi komolyat felhozni ellenem, max.annyit, hogy a mikrót 250W-on üzemeltettem, nem a legalacsonyabbon...
És hol lehet egy nőt megfogni? a becsületénél, azaz, kitől van a a gyerek? A szülei ültették a bogarat a fülébe, túl sok Mónikashow-t néznek... sajnos nagyon rosszindulatú emberek, sok fájdalamat okoztak már ezelőtt is nekem.

Kérdésem: Mi van akkor, ha nem járulok hozzá a teszthez? Inkább lemondok minden anyagi juttatásról, csak ezt az embert és családját töröljük ki az életünkből. Tudom, most fogok kapni, mert a gyereknek apára is szüksége van, de minden áron??? Durva, agresszív ember, aki azért nem szereti a gyerekét, mert lány lett? a fiú az az igazi kincs, továbbviszi a nevet, és lehet vele büszkélkedni... a lány csak cselédnek jó... ez az Õ véleménye... és akkor az apjáékét még nem is írtam le, de képzelhetitek, még szőrnyűbb!
Szóval megtehetem-e, hogy nem járulok hozzá a z apasági teszthez? Mi ennek a következménye? névváltoztatás pl. Én nem akarom, hogy ez az ember elvigye kéthetenként a gyereket, akit nem is szeret, csak hogy engem bosszantson! a szülei előre megfenyegett, hogy agymossák e gyereket, amikor lehetőségük lesz rá! én nem akarom, hogy a gyerekem lelki roncs legyen a z ő általuk összehordott zagyvaságoktól!
De ham lesz teszt, akkor mi van ilyenkor a közös vagyonnal, lakással, stb... nem veszítem el azokat emiatt ugye?

Ha az apasági tesztet a bíróság kéri, ez mennyire megbízható? Csalhat vele a férjem? küldhet maga helyett mást? ezt ki ellenőrzi?

Remélem érthető voltam, ha nem, akkor pontosítok!
Köszönöm előre a válaszokat!
üdv!

tunderfurt # 2006.07.03. 10:18

javítok:
De ha nem lesz teszt, akkor mi van ilyenkor a közös vagyonnal, lakással, stb... nem veszítem el azokat emiatt ugye?

tunderfurt # 2006.07.03. 10:19

Még egy kérdés, elfelejtettem:
kérheti e a férjem az én tiltakozásom ellenére az apasági tesztet?

ildianya # 2006.07.03. 12:18

szia!

én is átmentem pontosan ezen.

mire észbe kaptam, a férjem beadta a keresetet válóperre és apaság vélelmének megdöntésére.
ő nem is szólt semmit, csak kaptam az idézést.

ergo az én hozzájárulásom nélkül kérte.

a bíróság elrendelte és meg is csinálták.
ha nagyon tiltakozol, na akkor nem tudom mi van, de erre itt vannak jogi emberek, ők segítenek! :)

más nem mehet a férjed helyett, mert mind a hármótoknak egyszerre kell bemenni. kérnek papírokat, mindent. de ha mást is küld a férjed, te szólsz, hogy ez az alak nem az az ember. tehát ebben nem tud bekavarni.

a dns vizsgálat pénzbe kerül. az én perköltségem emiatt is lett 80ezer forint.

elsőre és nem jogi emberként ennyit tudok mondani.

vzoli # 2006.07.03. 14:14

Kedves Tunderfurt!

Én csak laikusként tudok hozzászólni a témához. Mivel laikus vagyok, nem tudom, hogy ez a perköltséget hogyan befolyásolja. Ildianya az előző hozzászólásban azt írta, hogy emiatt lett nagyobb a perköltsége, amit amiatt nem értek, mert a DND-vizsgálatot nyilván a(z ex)férje kérte, a vizsgálat a gyanúját biztos nem nem igazolta, tehát mondhatjuk: a férje érdekkörébe tartozott és ráadásul a gyanú alaptalan volt. Ezért nem fér a fejembe, hogy ilyenkor a DNS-vizsgálat költségeit (illetve annak egy részét) hogyan terhelhetik az arra - az eredmények alapján is - okot nem adó másik félre. De itt talán nem is annyira a perköltségben játszott szerepe a lényeg, a fontos számodra.

Szóval, kedves Tunderfurt, én a helyedben - férfiként nehéz azt írni: a helyedben - azt tenném, hogy hagynám, hadd csináltassa meg a férj azt a DNS-tesztet. Aztán hadd derüljön ki, hogy az a gyerek igenis tőle van.

Tudod, minden férfinél - a legrosszabb apánál is - előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor mindent megtenne azért, hogy a gyereke szemében jó apának tűnjön. Ha másért nem: azért, mert úgy alakult az élete, hogy egyedül maradt, esetleg támogatásra szorul. Rá fog ő még jönni arra, hogy szüksége van a lányára. Az idő, az öregség, a magány, az elesettség az, ami a legostobább ember szemét is felnyitja.

Azzal zsarolnak, hogy a gyerekeden agymosást hajtanak végre? A sikeres DNS-teszttel lesz a kezedben egy ütőkártya: hogy volt idő, amikor a gyerek apja erősen kételkedett abban, hogy a lányod tőle van. Visszazsarolhatsz vele: hogy amennyiben észreveszed, hogy a gyereket bármiféle lelki befolyásolás-nyomás-tortúra alá veszik: a gyerek tudomására hozod, hogy az apja nem tekintette őt a sajátjának.

Két eset van: ha egy cseppet is törődnek azzal, hogy a gyerek hogyan viszonyul hozzájuk (az apjához illetve a családjához) : akkor ez egy igen hatásos ütőkártya lesz. Ha meg őket nem érdekli sem a gyerek, sem az érzései (ezt kétlem) : akkor is, a gyerek azt nagyon hamar észreveszi majd. Egy gyerek csak kicsi, de nem buta. Azt meg, hogy igazából ki szereti őt és ki nem, és neki kit érdemes szeretnie és kit nem: jobban el tudja dönteni, mint maguk a felnőttek. Egy gyereket hosszútávon soha nem lehet érzelmileg becsapni, sem "lekenyerezni", ha a másik oldalról folyamatosan féltő szeretetet, gondoskodást és ragaszkodást tapasztal.

Én nem azt mondom, hogy valóban meg kellene lépned később a DNS-teszt körülményeinek a felfedését a gyerek előtt (hogy azt az apja kérte, mert kételkedett benned és ezzel együtt lényegében benne is); sőt, ezt egyáltalán nem tartanám jó ötletnek. Viszont szerintem remek zablát lehetne belőle csinálni az elvált férj és családja számára, hogy ha a későbbiekben hirtelen vadlovakként kezdenének el viselkedni.

A gyermekelhelyezés miatt meg ne aggódj: egy ilyen emberhez mint a férjed, nem fog kerülni a gyereked. Néhány hét múlva ez az egész csak egy rossz álom lesz számodra.

tunderfurt # 2006.07.03. 19:50

Köszönöm a véleményeket!
Este megbeszéltem a szüleimmel, hogy vállalom a tesztet, hisz valóban, a gyerek identitását meg kell őrizni, de a kapcsolattartást erősen szabályozni szeretném majd!

azért a többi kérdésemre még várok válaszokat...!

bootmaker # 2006.07.04. 06:45

Elnézést a kritikus megfogalmazásért, de ez a kérdéssorozat jól igazolja Derill meglátását.
Nem tudom a kérdező szüleinek menyi köze van a dologhoz, de sejtem hogy kb anyi mint a jogosan vagy jogtalanul kritizált férj szüleinek.
Ha ilyen kérdésekben ők döntenek, akkor a továbiakban nem biztos, hogy csak az "ellenfél" szülei fognak élni a beigért agymosással.
Az meg hogy nem akarja hogy az apa kéthetente elvigye a gyereket az kinek jó? Nagyon egyoldalú és kélnyelmes azt azt előre kijelenteni, hogy a gyereknek.

Talán azért kellen inkább küzdeni a gyerek érdekében, hogy legyen apja is akit szeret akihez kérdéseivel fordulhat.
Talán az ilyen fajta megoldás irányába kellene a kérdezőt ösztökélni.

B

tunderfurt # 2006.07.04. 07:02

Köszönöm bootmaker a hozzászólásod.
Én is azt szerettem volna ha legalább látogatja a gyerekét, vagy legalábbcsak érdeklődik iránta... de immáron 3és fél hónapja felé(nk) sem néz a drága apuci... és nem azért mert nem tudja hol lakunk, vagy mi a telefonszámunk. Nem érdekli őt a gyereke, pedig most alakul, formálódik, okosodik a lányunk...
És nem a szüleim döntöttek helyettem, Õk csak elmondták a véleményüket pro és kontra, hanem átgondoltam, és a kislányom érdekében tényleg akkor teszek a legjobban, ha nem törlöm ki az apját a születési anyakönyvi kivonatából, nem íratok be fiktív apát, tehát az identitása, hovatartozása így megmarad.
MAgánvélemény: Olyan apára szükség van valóban, aki egy szoptatós anyát inzultál, majd elűzi a közös otthonukból, majd lesz@rj a a 8hónapos lányát, amikor eljöttünk 4 hós volt, időhúzásként megtagadja a gyerekét, és sajnálja tőle a havi 25E Ft-ot!? Milyen ember az ilyen? kedves bootmaker??

bootmaker # 2006.07.04. 07:22

Igy első hallásra gazember, de nem tudjuk a másik fél inditékait.
Az én volt feleségemnek is pokol volt mellettem az élete, mások szerint ,meg "hülye az a nő, jódolgában nem tudja mit csináljon"
Biztos van valami amiért ide fajult a dolog. Derillnek van egy "rögeszméje" (bocsi a kifejezésért) amivel nagyon egyetértek.
Ez belefoglalja a szülői ráhatást, a párválsztást, és a szerelmes párból egy egymást marcangoló gyülölködő a válásig fajuló idegroncs keletkezésének az ideologiáját :( ,ha egyáltalán ide való ez a szó.
Nem mondom, hogy a te esetedben ez van, csak visszacseng néhány Derill-től olvasott kifejezés.
De azért sok szerencsét a továbbiakhoz és főleg nyugodt , a bosszú szándékától messze álló döntést kivánok.

B

tunderfurt # 2006.07.04. 08:05

Az indítékai?
1.nem fia lett.
2.megelégelte az apaságot, és a férj szerepet. A gyerek ugyebár sír is, és nem két fillér... +Újra hiányzott neki a szabadság, buli, haverok...
3.de talán a legfontosabb: nem tudta elfogadni, hogy van véleményem, vannak gondolataim, és nem azonosulok teljes egészében az ő elképzeléseivel.
Röviden ennyi.... hidd el, én nagyon akartam, hogy sikerüljön a házasságunk, sok áldozatot hoztam, de 180fokot 29évesen már nem tudok fordulni!
És mondom/tudom én sem vagyok tökéletes, 2ember kell egy házasság felbomlásához, és vallom, hogy eg y nőnek többet kell feláldoznia egy házasságban, kapcsolatban, de nem teljes egészében feladva önmagát.
Nekünk nem szabadott volna összekötnünk az életünket, gyereketvállalnunk...! de ezen változtatni nem tudunk, nekem mostantól a gyerek élete, boldogsága, kiegyensúlyozottsága az első!
Bosszú? szerintem nincs nő, akiben nem lenne meg ez az érzés, ha a gyermekét bántják... de idővel talán racionálisabban tudok majd gondolkozni, most még nagyon fáj....

tunderfurt # 2006.07.14. 21:40

Sziasztok,
valaki arra tudna válaszolni, h.mi van akkor ha mégsem egyezem bele az apasági tesztbe? a férjem kérheti ennek ellenére a bíróságtól, és akkor kötelezhetnek rá, vagy ha megtagadom, és akkor békénhagynak, de leveszik a nevéről a babát?
Lehet-e csalni egy ilyen vizsgálatnál, az apa részéről? ki figyeli,h.nem hoz másik mintát, nem küld maga helyett mást,stb...?
köszönöm a válaszokat!
egy ilyen embert jobb lenne kihagyni az életünkből, csak ez jár a fejemben...
Üdv,
T

Kovács_Béla_Sándor # 2006.07.14. 22:17

A bíróság kötelezhet az elrendelt bizonyítás tűrésére, szükség esetén kényszerintézkedést is alkalmazhat.

pappa # 2006.07.15. 07:39

Tunderfurt, ha az apa ragaszkodik hozzá, meglesz az apasági teszt. Ne is tiltakozz ellene. Nem olyan nagy dolog az. Csalni nem lehet, erre ne is gondolj.
Nagyon haragusztok egymásra most, a családjaitok szintén. De lesz ez még másképp is, pár év múlva már nem lesz olyan fontos az egész történet neked se. A saját életedből nyugodtan kihagyhatod a férjedet, de a gyerek életéből semmiképpen sem. Ha az apja jön a gyerekért, hát vigye csak, engedd jó szivvel és ne foglalkozz a buta beszédekkel, fenyegetésekkel.

ildianya # 2006.07.15. 12:44

tunderfurt,
nem tud mást küldeni maga helyett, ugyanis mindenkinek (neked, neki, baba) meg kell jelenni a szakértői intézetnél és a papírjaitokat is ellenőrzik. ergo ha mást küld, te szólhatsz, hogy az az alak nem a férjed. tehát emiatt nem kell aggódni, hamis anyagot nem tud leadni.
amúgy meg vénás vérből vesznek vért, azaz a karokból. az egész épp addig tart mint 3 vérvételnyi idő.
az Intézet küldeni fog majd egy időpontot, és majdnem pontosan tartják is magukat hozzá.

nem tudom, mennyire érdemes trükköznöd vagy hasznos-e, de ha úgy látod/érzed jónak, íme egy-két ötlet, amivel nem megúszod az egészet, csak halogatni tudod az idő. még egyszer mondom, nem tudom, van-e értelme vagy nem, de csak Te ismered az egész sztorit, ezt úgyis neked kell eldöntened.

tehát. küld az intézet egy levelet, hogy menjetek ekkor és ekkor. 2-3 nappal az időpont előtt írsz egy hivatalos levelet (ajánlva), hogy gyereked betegsége miatt sajnos nem tudsz megjelenni, kéred, adjanak új időpontot. mellékelni kell egy orvosi igazolást is, és akkor ez tök szabályos és sima.

másodszor, ha újra húzni akarod az időt, ugyanez az indok, csak most te vagy beteg és azért kérsz új időpontokat. szintén orvosi igazolás mellékelve, ajánlva feladva.

mindkét esetbe értesítsd a férjet is, lehetőleg írásban, ajánlva, mert csak akkor tudod bizonyítani, hogy te szóltál, hogy ő ne menjen el feleslegesen.

az ötletek nem sajátok, anno az ügyvédem mondta, hogyha időre van szükségem, ezekkel lépésenként kb 3-4 heteket lehet nyerni.

ezt meg lehet csinálni kulturáltan, viták nélkül is, végülis egy baci tényleg bármikor beüthet...

de a vizsgálatot kár kihagyni. főleg, ha övé a gyerek, éghet majd a feje, hogy ilyen nagy marha volt. te meg sokkal pozitívabban jöhetsz ki belőle.

ha meg valóban olyan, amilyen, akkor úgysem akar résztvenni az életetekben, úgyhogy emiatt most még kár aggódni. most a közelebbi jövőre koncentráljál, a többi meg majd...

tunderfurt # 2006.07.17. 12:34

Köszönöm a válaszokat!
de tényleg én ismerem a sztorit, azaz azt, hogy a drága apát miért szeretném az életünkből , a gyerek életéből kihagyni...

ildianya,
és milyen hamar van meg az eredmény?
és kinek küldik meg? csak a bíróságnak, vagy nekem, a férjemnek is?
csak vért vesznek? a gyerek nyálkahártyájából nem vesznek mintát?
antropológiai vizsgálat nincs?
üdv!

tunderfurt # 2006.07.17. 12:41

és még egy kérdés:
a gyerkőcnek szeretnék útlevelet, természetes az apja nem egyezik bele... persze csak azért, hogy bosszantson...

ki lehet Õt kerülni, vagy a gyereknek 18éves koráig nem lesz útlevele?

Mielőtt azt írnátok, hogy előbb utóbb beleegyezik, most leíroM. hogy kizárt...

Szóval hogy lesz így útlevele a gyerekemnek?

ildianya # 2006.07.17. 12:42

hát, nálunk csak vérvétel volt, azaz a karokból vettek vért.

tehát egyáltalán enm az volt, amit az ember a tv-ben lát, hogy nyálmintát vesznek. semmi ilyesmi.

kb 3-4 hét, míg kiküldik az eredményt. azt hiszem, a lakcímekre IS és a bíróságra IS küldenek levelet. mindenki kap belőle eredetit.

amúgy meg tök emberségesek voltak, akik ott voltak. mondjuk a fiam eladta magát, a tízhónapos bébivigyoraival és szövegével, mindenki imádta- az exet kivéve. de mindegy. kettőnket szerettek a fehérköpenyesek, és ez a lelkemnek jót tett, az exre meg jó csúnyán néztek. ilyen macerás ügyekben ez sokat segít...

tunderfurt # 2006.07.17. 12:46

10 hónapos volt a kisfiad???
nekem azt mondta a bírónő, hogy csak az 1éves szülinapja után csinálhatjuk meg ezt a vizsgálatot, tehát csak novemberben...
valami olyat mondott, hogy 1éves kor után alakul ki a végleges génszerkezet, akkor hiteles az eredmény!

ildianya # 2006.07.17. 19:32

a gyerkőcöt eredetileg 6-7 hónaposan kellett volna vinnem a vizsgálatra. csak én alkalmaztam az időhúzás technikáját egyéb okokból.

nem vagyok egy biológus, de a génszerkezet az nem adott a fogantatástól?????

de volt ott más bébi is, nemcsak a Kicsi, szóval...

pappa # 2006.07.17. 19:51

Akárki is mondta, hogy "a génszerkezet csak egyéves kor után alakul ki", hála neki, mert ilyen jól már rég nem mulattam :D

tunderfurt # 2006.07.17. 21:03

Sziasztok,
hát akkor a bírónő rosszul tudhatja?! Ezt nem én találtam ki, Õ mondta, hogy csak az 1éves szülinapja után kéri a vizsgálatot, mert előtte még nem hiteles, ugyanis a génszerkezet/állomány teljes kialakulása akkor fejeződik be... no mindegy, nekem annyira nem sürgős!

Útlevél témában ötlet, tanács????

ildianya # 2006.07.18. 12:55

a bírónő akkor valószínűleg a te pártodon van.

az enyim nem volt ilyen kegyes, az akár a teremben megszúratta volna a gyerekem.

tunderfurt # 2006.07.20. 22:17

Bocsi, de miért gondolod, h.a bírónő ezáltal velem van?

Tudsz nekem segíteni, h. a megválaszolatlan kérdéseimre melyik topic-ban tudna Valaki válaszolni?
köszi,
üdv!

domboldal # 2006.07.21. 07:28

Kedves Tündérfürt,

én úgy tudom, a DNS vizsgálat elvégezhető azonnal és megfelelő eredményt ad, míg vércsoportvizsgálat (?) az, ami elvégzésére ki kell várni a gyerek bizonyos korát. S mivel apasági esetben a bíró hajlamos előbb vércsoportvizsgálatot elrendelni (s annak eredménye tükrében a DNS vizsgálatot) így jöhet ki az egy év.

Szerintem keresd meg Derillt e-mail-ben (sok embernek adott már jó tanácsot).

ildianya # 2006.07.29. 12:57

domboldal,
akkor az én gyerekemet miért vizsgáltatták meg olyan hamar? (végül 10 hónaposan lett, de félévesen rendelték el)