Apasági teszt


Viaszosvászon # 2014.09.04. 13:45

Ha van kedved hozzá elküldöm neked az egész anyagot, hogy a hihetetlen hihető legyen számodra. Még hangfelvétel is van hozzá pont ezért.Semmit nem hagytam ki, egyszerűen az alkoholizálása miatt én elzavartam, az új párjának meg nem lehet gyereke. Most kell nekik az enyém.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.04. 13:30

Egy ilyen kalóztesztnek nincs ilyen jogkövetkezménye. Attól tartok, fontos részéket kihagysz te ebből a történetből.

Viaszosvászon # 2014.09.04. 13:28

Arra ment vele, hogy 10 év után kénytelen volt a gyereket a nevére venni, de addigra a felnőtt gyerekei minden anyagi dolgot úgy intéztek, hogy abból semmi ne legyen.Ajándékozással a saját nevükre íratták.Tíz évig nem fizetett gyerektartást, a jövedelmét feketén szerzi minimálbéres két évig nem is kereste a gyereket, de most ott ágaskodik az ügyvédje, hogy láthatást kér.Na és még azt nem mondta meg hogy ő az apja, ezt is a törvénytől várja.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.04. 13:23

Ne hisztizz már! Magad írtad, hogy ő az apja, és azt is, hogy ezt tudja. És hogy a gyerek is ismeri.

Egyébként nem azt mondtam, hogy helyesen járt el, csak azt, hogy alaposan túlreagálod.

Viaszosvászon # 2014.09.04. 13:20

Ja! Akkor fogok én is egy gyereket az utcán és tájékozódom. Mondjuk azét kéne aki azt gondolja ez nem bűncselekmény!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.04. 12:53

És az is, hogy mire megy ezzel. Pláne, hogy ha jól értem, csak arról szerzett bizonyosságot, amit amúgy is tudott.

ObudaFan # 2014.09.04. 12:48

Adatnak adat, de ettől még erősen kétséges, hogy ez bűncselekmény-e.

Viaszosvászon # 2014.09.04. 11:45

Bocs. Bekiabált és úgy szaladt hozzá a gyerek, de én nem tudtam hova és miért viszi el.Hónapok múlva mondta meg, hogy van egy dolog amit neki nem szabad elmondania.Így tudtam meg a DNS vizsgálatot.

Viaszosvászon # 2014.09.04. 11:42

Házasság alatt született gyermekem más apától, de a férjem nevére kellett hogy kerüljön. Miután elváltunk (már folyamatban volt) az édesapa bekiabált az udvaromba, az utcáról, A gyerek ismerte, hiszen kezdődő kapcsolatunk volt komolyabban, de mivel láttam hogy italozó életmódot folytat, nem döntöttem hogyan folytatódjon. Az édesapa és a lánya megkért, hogy csináltassak DNs vizsgálatot (8 évig kétsége nem volt az apának), a nagykorú lány pedig tudni akarta mi legyen a vagyonnal. A vizsgálat elvégzését megtiltottam nekik, mert azt mondtam az én és a volt férjem dolga erről dönteni. Erre a nagylány annyit mondott, " majd meglátod mi lesz(" Fél év múlva árulta el a kislány, hogy mit csináltak vele, a postai úton rendelt DNS teszttel megcsinálta a lány a vizsgálatot. Feljelentését tettem, de azt mondták ez nem minősül adatnak. Valaki DNSe nem adat? Aki megcsináltatta annak is van neve? Semmi nem számít?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.04. 09:51

Jogi személy aligha tudná elvégezni...

Tedd föl a konkrét kérdést egyenesen, úgy, ahogyan a barátodtól kérdeznéd!

Viaszosvászon # 2014.09.04. 09:28

A Dns vizsgálatot elvégezheti-e egy nem jogi személy, kiskorú gyermeken, szülő i beleegyezés és annak tudta nélkül? A Dns-minta adatnak számít-e?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.08. 13:39

Ez bizony nem a te döntésed. Amikor dönthettél, rosszul döntöttél.

bazsika002 # 2014.07.08. 13:19

Egy induló azóta megszűnt kapcsolatom volt egy hónappal ezelőtt. A hölgy gyógyszerrel védekezett de a mai napon megkeresett azzal hogy csinált két terhességi tesztet és más fél pozitív eredményt kapott. Ha igaz is, még időben vagyunk az elvetetéshez, amihez fel is ajánlottam minden segítséget. A következő a kérdésem: A hölgy érzelmileg labilis és félek hogy kihátrál az abortusz elől és így kizár engem a döntésből. Az lenne a kérdésem hogy milyen úton védhetem meg magam jogilag a következményektől, ha ez megtörténik. Semmiféle képen nem vállalom ezt a gyermeket, minden érzés negatívra fordult az anyával szemben. Hangsúlyoznám, hogy még lehet tenni a terhesség ellen de félek hogy kizár a döntésből! Előre is köszönöm a segítséget!

Debi1983 # 2014.04.07. 19:32

Egy nehéz kerdesem lenne. Egy futò kapcsolatomból született gyermekem. Amit en persze nem akartam,hiszen en se keszen nem àllok rá sem az anyagiak nem engedik. A nő viszont megtartotta. Én nem írtam apasàgi nyilatkozatot. És most arra kér hogy ìrjak lemondó nyilatkozatot alà. Létezik ilyen? Ha elméletben nincs a nevemen a gyermek? Válaszàt nagyon szépen köszönöm!

ObudaFan # 2014.04.07. 13:46

Ha a férj beleegyezésével reprodukciós eljárásban vesz részt, akkor a férj minősül apának.
Más megoldás nincs, tehát természetes úton fogant gyerekre nem lesz megoldás.

Shotdown66 # 2014.04.04. 21:22

Furcsa történet: a segítségét kérem.
Házasságban élő férfi vagyok. Nőismerősöm szintén házas, de nem született gyermekük, és a férjétől nem is akar - más okok miatt válni sem szeretne. Megkért, hogy segítsek, vagyis gyereket szeretne tőlem, mert ismer és kedvel, azt mondta, köztünk marad az ügy.
Hajlok rá, hogy segítsek, de attól tartok, hogy ha a viszonyunkban később megváltozna valami, anyagi és érzelmi követeléseket támasztana velem szemben. Legalábbis ne zárjuk ki.
Van-e valamiféle jogi biztosíték arra, hogy ha a gyerek megszületik, a kétségbevonhatatlan apaságom ellenére ne legyen közöm se hozzá, se a gyerekhez?

ObudaFan # 2014.03.14. 11:25

Ha jogilag te leszel az apa éspedig még akkor, amikor a gyerek még kicsi, akkor az az esélyesebb, hogy a te nevedet kapja.

Miklós87 # 2014.03.13. 15:43

Köszönöm a választ.

Tehát ha kiderül hogy én vagyok az apa, akkor is van rá lehetősége hogy ne az én nevemen legyen ? :(

ObudaFan # 2014.03.12. 21:14

Hát, először is legyen megállapítva az apaságod. Aztán majd a gyámhatóság eldönti a vitátokat, hogy mi legyen a gyerek neve.

Miklós87 # 2014.03.12. 10:37

Tisztelt Hölgyem/Uram,

Úton van születendő gyermekem. Sajnos az anyával megromlott a kapcsolatunk ezért szeretném megkérdezni, hogy akkor is lehetséges-e hogy az ő vezetéknevét kapja, ha ezt én nem akarom. Tehát ha nevemre szeretném venni a gyereket de ő ezt nem szeretné akkor ez lehetséges ?
Továbbá mi az általános láthatósági jogom ?

ildila # 2014.01.03. 06:55

Nagyon szépen köszönöm a választ!

lajcsó # 2014.01.01. 22:08

A gyámhivatal "alapból" indít eljárást. De erről te is fogsz értesülni, mert ez eljárás során téged is meghallgatnak. Igen, az apa adatait azért kérték el, mert a gyámhivatal eljárása során őt is meg fogják hallgatni, illetve azért, hogy az esetleges apasági perben legyen konkrét alperes.

ildila # 2014.01.01. 20:47

Tisztelt Jogi Fórum!
Most született kisfiam édesapja még májusban elhagyott minket,és az apasági nyilatkozatot sem írta alá.Apasági pert szeretnék,csak nem tudom,hogy ezt a gyámhatóság alapból elindítja ellene,vagy nekem kell?Mert a kórházból mielött hazajöttem,egy hölgy aki a születési anyakönyvi kivonatot intézi,megkérdezte,hogy nevezek-e meg apát,és elkérték az összes adatát.Ezeket azért kérték el?Előre is köszönöm a választ!

ObudaFan # 2013.08.28. 10:51

Ennyi idő után az ügyészségtől lehet kérni, hogy az apa érdekében pert indítson.
Az élettársi közös tulajdont a szerzés arányában kell megosztani, természetesen a rokonod által kapott ajándékot a rokonod oldalán kell figyelembe venni.

flamenco699 # 2013.08.27. 09:15

Tisztelt Jogi Fórum!
Egy rokonom a következő helyzetbe került: 16-17 éve együtt él az élettársával, született két kislány. Közös házat és kocsit vettek, közös(?) hitellel. A hölgyről az utóbbi időben derült ki, hogy a lánykori szerelmével már egy ideje találkozgat. Az utolsó hónapban a családi pótlékot is saját névre íratta, feltehetőleg felkészült a döntésére.
A "férj" kérte a távozását, és birtokba adta szóbeli megbeszélés alapján a közös kocsit. A hölgy a családi ház felét is követeli és gyerektartást. A ház építési költségének jelentős részét a még élő apai nagyapa adta a fiúnak. Az apában felmerült a második kislány (13 éves)apaságának kérdése a gyermek különbözősége és az anya más bánásmódja miatt.

Tisztelettel érdeklődöm, hogy kérheti-e ennyi idő után az apaság megállapítását a további követelések elkerülése végett az apa, annak ellenére hogy korábban elismerte azt. A másik kérdésem, hogy a fentebb jelzett támogatás mellett lakás 50%-os megosztását jogosan kéri-e az anya, amennyiben a ház közös tulajdonként épült meg. Számít-e az igazolás a költségek fizetéséről, az eredeti hozzájárulásról.
Amennyiben volt hasonló eset, vagy kérdés, megköszönöm ha jelzi felém, hol találok rá választ. Előre is köszönöm!