Apasági teszt


budain # 2010.11.12. 06:52

Csillagpornak

Sajnos nem tudod a teljes hátteret(valószínűleg nem olvastad végig amit írtam!) ezért csak részigazságokból ítélkezel és hogy beszélhetsz boldog családról mikor a fiatalok között már nem volt kapcsolat mikor a lány úgy döntött hogy megtartja a gyereket!
A lány egyébként már elköltözött otthonról a soros pasijával. Tehát nem az kell neki, hogy egy "boldog Család" legyen, hanem csak a pénz+meneküljön otthonról mert öten laknak+1 kutya egy szoba konyhás lakásban!
Szerintem így már talán érthetővé válik az aggodalmam!
Ha nem akkor sajnálom.

sagit # 2010.11.12. 05:46

Egy dologra azért mindenki figyelmét felhívnám... senkit nem akarok védeni de...
A fiatalok az esetek 99%-ban nem azért fekszenek le egymással mert gyereket szeretnének, csupán az örömszerzés a cél, egymás szeretete abban a pillanatban.
Így erkölcsileg igenis megkérdőjelezhető ez a tett. Viszont jogilag is egyértelmű mint azt írták már előttem!

monalisa1 # 2010.11.11. 21:11

budain és csillagpor

Mindkettőtöknek ott van az e-mail címe, menjetek át és ott folytassátok az egymásközti diskurzust.

csillagpor # 2010.11.11. 20:31

Na ide figyelj Kedves Budain!
Az okosabb te lettél volna , ha nem égeted magad itt a hülye kérdéseiddel! Megkellett volna tanítanod 1-2 dologra a kisfiadat! Pl: A VÉDEKEZÉSRE! Vagy a FELELŐSSÉG VÁLLALÁSRA! Vagy a MUNKA SZERETETÉRE!Te ugyan olyan hibás vagy,ha nem jobban!Egy anyán múlik milyen ember lesz a gyermekéből!
,,Annak ellenére kötelezhető gyerektartásra hogy ez a gyermek nem az Ő beleegyezésével fogant tehát magyarul csőbe húzták???"
A fiad nem akart gyereket csinálni,csak csőbe húzták..Szóval nem semmi amit írsz.Biztos megerőszakolták nem? Gondolom azért sikítozott... Abba nem gondoltál bele , hogy most nem kellene úgy gondolni arra a gyerekre mint teherre, hanem lehetne a boldogságotok is?Főleg egy anya, mint te ,aki tudhatná, hogy egy gyermek mekkora boldogság,hogy nem érez szeretetet a megszületendő kisunokája után? Úgy érzem elég sivár lelkületű emberek vagytok, mert csak a gyerektartásra tudtok gondolni,közben pedig még munkahelye sincs a fiadnak amiből vonnák a pénzt.Úgy érzem az én hozzászólásom a kis gyerek megszületésével volt kapcsolatos, ha visszaolvasod azt és az előttem levő hozzászólásokat is azok is arról szólnak. A gyerektartással kapcsolatban pedig még nem írtam egy mondatot se! Az ilyen nagy pofájú , csak azért is megmutatom anyósok miatt siklik félre rengeteg kapcsolat!

monalisa1 # 2010.11.11. 20:22

A gumióvszert azért nem írtam mert azt többek is nemigen szeretik...

monalisa1 # 2010.11.11. 20:21

A férfinak is van joga dönteni: lefekszik-e azzal a nővel és ha igen akkor önös érdeke hogy védekezzen az esetleges gyermeknemzéstől. (Pl. ismert az "esemény utáni" tabletta, abból legyen mindig nála...)

budain # 2010.11.11. 18:24

Azt hiszem ügyvédhez fogok fordulni de csak olyanhoz aki már hasonló ügyben eljárt!

budain # 2010.11.11. 18:22

Csillagpor Te okosabb lettél volna ha csendben maradsz nem kéretlen prókátort hanem, tanácsot kértem!
Neeem neked csak az jut eszedbe hogy jól belerúgj még valakibe aki vonaglik!

Miért van az hogy csak a
nőnek van joga ?
A férfinak miért nincs semmi joga, csak ahhoz hogy eltartsa a nem kívánt gyermeket egy olyan párkapcsolatból ami pár hónapig tartott?
Az eszedbe sem jutott, hogy a lány mondta neki hogy gyógyszert szed, nem kell védekezni?

Tordesillasnak és monalisa1-nek köszönöm a felvilágosítást.

csillagpor # 2010.11.11. 10:00

Igen , teljesen igaza van Monának és Tordesillasnak és a hozzájuk hasonló nézeteket vallóknak!
Teljesen mindegy tudta e , akarta e azt a gyereket!
Amikor készült ő is tisztában volt vele mint az anyuka, akar e gyereket vagy nem! Ha úgy gondolta nem, miért nem védekezett? Neki is lehetett volna! Kettőn áll a vásár!

Tordesillas # 2010.11.11. 08:50

"A fiad ha nem ismeri el hogy a gyermek tőle van, a születést követő egy éven belül apaság vélelmének megdöntése iránt bírósághoz fordulhat."

Nem. Ha nem ismeri el, azaz nem hajlandó apai elismerő nyilatkozatot tenni, akkor per indul a fia ellen a gyámhivatal hozzájárulásával és ügyvéd mint eseti gondnok kirendelésével az apaság megállapítása iránt. Ha a bíróság a perben jogerősen megállapítja, hogy a fia az apa, akkor onnantól kezdve vége a dalnak, ő lesz apa és kész, telejsen mindegy, hogy a fogantatásra milyen körülmények között került sor, tudott-e róla, akarta-e vagy nem.

monalisa1 # 2010.11.11. 08:05

bonain

Egy nőnek szuverén joga eldönteni: megszüli-e a gyermeket vagy esetleg elveteti a magzatot. (Azt hogy terhes lett és szülni is fog nem volt köteles a fiaddal közölni, a gyermek világrajövetele után is előállhatott volna a t.díj iránti követeléssel.)

A fiad ha nem ismeri el hogy a gyermek tőle van, a születést követő egy éven belül apaság vélelmének megdöntése iránt bírósághoz fordulhat.

Külön: felesleges "egymásra mászni" az egyes beírásokkal mert mindenki esete különböző, a pro és kontra taglalások már nem jogi kérdés.

monaLuis
laikus hozzászóló

budain # 2010.11.11. 06:50

Nandynak!

Érdekelne hogy Te minek neveznéd amikor szakítás után megjelenik a hölgy 6 hónappal hogy 6 hónapos terhes a fiamtól és fél év alatt senkivel nem közölte hogy teherbe esett hanem úgy döntött hogy megszüli a gyermeket a fiam pedig mehet villamos vezetőnek mert tudja hogy van felvétel és így tud majd fizetni gyermektartást(tudta hogy a fiamnak nincs állása!)(Nekik sincs az anyjával együtt!!!)
Tudod amíg nem veled vagy valamelyik családtagoddal történik hasonló addig könnyen beszélsz de ezeknek komoly anyagi vonzatai lehetnek amit Mi sajnos nem tudunk fizetni mert nem engedi meg az anyagi helyzetünk!
Ha akkor tudott egyedül döntést hozni hogy megtartja a gyereket akkor a döntésének a következményét miért kell a Fiamnak viselnie kb:18-20 évig???
Ez nem csőbehúzás?

MajorDomus # 2010.11.10. 22:24

Nandy
jobb felni mint megijedni

nandy # 2010.11.10. 11:30

Csőbe húzott férfiak... hol élsz te? Na mindegy.

A lényeg az lenne, hogy jelenleg a fiad hivatalosan még nem az apja a gyermeknek. A baba születése után az anyakönyvi kivonatba "ismeretlen" apa kerül, az anyát pedig nyilatkozattételre hívják majd a gyámhivatalhoz.
Ha az anya a fiadat nevezi meg vélt apának, akkor indul majd a bírósági eljárás az apaság megállapítására, elrendelik a vértulajdonság- és/vagy DNS-vizsgálatot, ami egyértelmű választ fog adni.
Az is előfordulhat, hogy nem lesz per, mert az anya nem nevez meg senkit vélt apának...

Kár előre parázni, most még úgysem tudtok mit tenni.

budain # 2010.11.10. 11:02

Először is köszönöm a választ de arra lennék kíváncsi hogy a fiam érdekeit hogy tudjuk megvédeni mivel nem "álmában"fogant a gyermek de nem is azért voltak együtt hogy gyermeket csináljanak!
Tehát a beleegyezése nélkül történt ez tény!
Azt kérdezném hogy van-e törvény ami az ilyen vagy hasonló csőbe húzott fiúkat férfiakat védi?

lui1967 # 2010.11.05. 08:25

Ígértem korábban, hogy leírok egy esetet, ahol kiderült, hogy a gyermek nem a vélt apukától van. Nos a történet a következő:
Apuka rendszeresen fizette a tartásdíjat a válást követően kb: 15 évig. Már korábban értesült arról, hogy a gyermek nem tőle származik / évekkel korábban tudta meg rokonoktól /. Nem csinált belőle ügyet, tovább fizetett. Közben a gyermek is felnőtt majd elhelyezkedett és dolgozott, de apukától tovább vonták még a tartásdíjat 2 éven keresztül. Na ezt már nem nyelte be és bírósághoz fordult. Az ügyvédje utólag követelte a kártérítést a tartásdíj visszakövetelése mellett. Kártérítést nem kapott, mivel tudomással bírt arról a tényről, hogy a gyermek nem az övé és mégis fizette tovább a tartásdíjat. Viszont miután a bíróság megállapította, hogy a gyermek dolgozik azonnali hatállyal felfüggesztették majd megszüntették a tartásdíj fizetést és az anyukát kötelezték arra, hogy a két évig fizetett tartásdíjat fizesse vissza részletekben azzal a feltétellel, hogy a egy részletfizetést kihagy a fennmaradt összeget egy összegben kell kifizetnie. Valahol ez is egy tanulságos történet.

budain # 2010.11.04. 23:27

Annak ellenére kötelezhető gyerektartásra hogy ez a gyermek nem az Ő beleegyezésével fogant tehát magyarul csőbe húzták???
Már ha bebizonyosodik hogy az Övé a gyerek!
Amúgy ezt hogy lehet bizonyítani?
A volt barátnőnek( és családjának) nincs jövedelme így nem tud kifizetni drága vizsgálatokat!
Köszönöm

lui1967 # 2010.11.04. 16:33

Közben utánajártam. A Csjt-nek van egy magyarázó kiadása. A Novissima kiadó 2006-ban adta ki Dr Szeibert-Erdős Orsolya írta. Szóval a tartásdíj 6 hónapra visszamenően visszafizethető ha megállapítást nyer, hogy a gyermeknek nem az az apja aki. / Na ezt jól leírtam / valamint nem vagyoni kártérítés követelhető az anyától. Megpróbálom majd bemásolni a későbbiekben a pontos szöveget.

ObudaFan # 2010.11.03. 11:12

Ha bebizonyosodik, hogy ő a gyermek apja, akkor igen.

budain # 2010.11.02. 22:08

Üdvözlet!

A Fiam volt barátnője akivel fél évvel ezelőtt szakítottak megjelent a napokban a munkahelyemen hogy terhes a gyerektől és meg fogja szülni(6 hónapos!!!) közben volt több párkapcsolata(a saját nevelő apja szerint)
Érdeklődnék hogy lehet-e kötelezni a fiamat gyerektartásra ha Őt nevezte meg mint a gyermek apját!

Válaszát előre is köszönöm!

lui1967 # 2010.10.30. 21:23

Nem is a gyermeket büntetem, hanem az anyját. De azt keményen!!! A gyermeknél biztosítani kell, hogy továbbra is kiállok érte és tőlem telhetőt megteszem. Még ha ez azzal is jár, hogy a lemondást követően nem láthatjuk esetleg egymást. Mondjuk ez is anyán múlik.

MajorDomus # 2010.10.30. 15:28

Hat axert 10 ev alatt kialakul a kotodes az ,,apa,,es a gyerek kozott,azt nem lehdt mzrol holnapra semmive tenni. En sem a gyereket buntetnem,hanem az anyjat de kemenyen am.

sió # 2010.10.29. 20:43

Vezessétek egymást. Vak vezet világtalant.

lui1967 # 2010.10.29. 17:25

Köszönöm Destino! Még annyit hozzátennék, hogy esetemben ismerni kéne a hátteret. Utána ítélkezni. Az utóbbi pár hónapban az "anyuka" azon ügyeskedett, hogy milyen úton-módon tudja elszakítani a gyermeket tőlem. Feljelentgetések a gyámügyön, de olyan indokokkal ami miatt a hátamon felállt a szőr. A gyermek ellenem nevelése stb... Akkor még nem értettem az ok-okozatot, de miután kiderült, hogy a gyermek nem az enyém egyből összeraktuk a képkockákat. Ismerve nagyjából a magyar jogrendszert jól tudjuk, hogy többségben az anyáknak adnak igazat, ha másért nem is akkor a gyermek miatt. Pont emiatt érte volna el az anyuka, hogy a gyermeket ne láthassam, de a tartásdíjat fizessem. Hát nem!!!! Ettől függetlenül még mindíg én vagyok az aki a gyermek lelki világát nézi és megpróbálok bevonni pszichológust az ügyben.

destino # 2010.10.29. 10:10

Kedves "sió"!

Nem tudom miről beszélsz, te álomvilágban élsz?
Az apa egy szóval sem mondta, hogy eldobja a gyereket, sőt ha visszaolvasol felvette a kapcsolatot a családsegítővel és a pszichológussal, aki segít nekik.
Én azt nem értem miért az apa gondolkodjon, miért nem gondolkodott az anya. És igaza van sagit-nak is, mi van olyankor ha idős az apa?
Szerintem a gyerek nem fogja elítélni az apát és azt sem tartom kizártnak, hogy az igazság felszínre kerülése után, jobb lesz a kapcsolatuk.
Gondold el mit érezne akkor a gyerek, ha mondjuk 5 év múlva derül ki és megtudja, hogy az apja már rég tudja és mindenki hazudott neki?