BECSÜLETSÉRTÉS


fotoriporter (törölt felhasználó) # 2008.12.04. 07:57

"Miután ezt előadtam a rendőrnek (valószínűleg hiba volt belebocsátkoznom ilyenbe), azt mondta, hogy ne gyártsak összeesküvés elméletet."

Igen, ugyanezt írtam Pistonenak már korábban, amikor én is mondtam hasonlót, sokkal kisebb fajsúlyú dolgot a rendőrnek, csak nézett hogy mi van, mint kiderült, hogy olyannyira analfabéta volt a számítástechnikához, hogy én aki nem értek hozzá abszolút, mellette profinak számítottam, úgy képzeld el, azt se tudta mit jelent asz, hogy "egy linkre kattintani" és ugyan próbáltam neki nagyon egyszerűen elmagyarázni de azt hiszem nem értette meg. Borzalom ... És ezek nyomoznak ??? Ez szó szerint vicc. Valóban egyzserűbb ráverni valakire a balhét, minek ide nyomozás meg szakértő? Ugyan ...
(volt) Fotoriporter

Pistone # 2008.12.03. 23:10

Hallgatag minden lényegest elmondott, kedves Dr.Attika, ha valamihez nem értesz, bölcsebb, ha hallgatsz, mintsem "jólértesültként" mondasz egy iszonyat nagy baromságot.

Azonban egy-két érdekesség felmerül kérdésként.

  1. Miért is tört fel az elkövető két gépet? (Hiszen így sokkal nagyobb a lebukás veszélye is).
  2. Nekem a leírásból úgy tűnik, hogy nem a pali gépére léptek be (illetve ezt nem tudjuk pontosan), hanem a postafiókját törték fel és onnan küldték szét a képeket. A képek "szerzéséről" igazán semmit nem tudunk.
  3. Hogy a nyomozó hatóság nem áll a helyzet magaslatán, mutatja az is, hogy a tényleges lefoglalás előtt két héttel ezt közlik...
  4. Gyanítom, hogy az igazságot soha nem fogjuk megtudni teljesen...

Üdv: Pistone

ju.adam # 2007.06.18. 12:53

sziasztok! már több mint egy éve megy a szarakodás az ügyben, itt vannak az előzmények:

http://www.jogiforum.hu/forum/17/8726

ha valaki tud valami okosat mondani, azt megköszönöm

Hallgatag # 2007.02.18. 18:12

Lehet, de egyrészt nem tudsz kilépni az ISP-d IP tartományából, tehát ha nekem más az isp-m, akkor máris bukott a dolog. Másrészt az isp, egyértelműen azonosít minden végpontot, ami rajta lóg. Gyakorlatilag ha azt mondja, hogy adott nap adott időpontjában, te egy adott irányba forgalmaztál, akkor az úgy van, akármit maszkol akárki. De ismétlem, maszkolásnak nem ezt hívják.

Dr.Attika # 2007.02.17. 12:47

Nem a Focusban volt. Az MTV 1-en. Valami számítástechnikai zseni bizonyította, hogy lehetséges. Én nem értek ehhez, de meggyőző volt az előadása.

Hallgatag # 2007.02.17. 02:02

Ja, ha a tévében volt ? Netán a fókuszban mondták, mert akkor akxiómaként kezelendő az állítás ! DDDDDDDD

Dr.Attika # 2007.02.16. 16:58

A Tv-ben volt, hogy állítólag igen.

Hallgatag # 2007.02.15. 17:01

Maszkolásnak nem ezt hívják. Nem tudod megcsinálni, hogy egy gép a másik címével forgalmazzon. Fitzikai lehetetlenség.

Inkább az történhetett, hogy:

  1. "bevásároltatok" valami backdoor programot levélmellékletből, pornó oldalról, stb. és annak segítségével már hozzáférnek a ti gépetekhez.
  2. A fenti módon "bevásároltatok" egy keyloggert, és a keylogger szépen rögzítette az e-mail felhasználó és jelszó párost, amit ügyesen felhasználtak.

Én a helyedben feljelentést tennék ismeretlen tettes ellen és akkor az óberhéknek ki kéne kérniük a te internetszolgáltatódtól vagy a postafiók üzemeltetőjétől a logok kivonatát, amiből kiderül melyik fenti eset az igaz, illetve el lehet indulni az igazi feladó irányába. A dekások ezt maguktól nem fogják megtenni, mert munkás dolog, egyszerűbb és gyorsabb rádverni a balhét ha nem védekezel.

ju.adam # 2006.08.15. 20:27

Sziasztok!

Örülnék, ha egy hozzáértőtől kapnék valami tanácsot. Az ügy a következő:

Idézést kapott édesanyám és a főnököm a helyi rendőrségre. Kiderült, hogy feltörték egy vállalkozónak a gépét és kompromitáló fotókat küldtek szét az alkalmazottainak. Azért hívták be édesanyámat és a főnökömet, mert állítólag az ő gépeikről "jött a hívás" - tehát erről a két gépről küldték a képeket, ráadásul úgy, hogy a fazonnak a saját postafiókjába léptek be és onnan küldték.

A lényeg, hogy a mi otthoni számítógépünkről, és az én munkahelyi gépemről. Így jutott el hozzám a rendőrség, mondván, én vagyok a közös kapocs a két gép között.

Engem is beidéztek, ahol közölték velem, hogy le fogják foglalni mind a két számítógépet. Ezután még majdnem két hetet vártak és csak aztán jöttek ki a gépekért. A rendőr végig azt sugallta hogy engem gyanusít. A gépeket kb 2 hónapja elvitték szakértői vizsgálatra.

Én a rendőr kérdésére azt mondtam, hogy ha tényleg a mi gépeinkről léptek be a pali gépére, akkor szerintem a mi gépünket is feltörhették, ugyanis semmilyen kapcsolat nincs az illetővel, akinek feltörték a gépét, soha nem is hallottam róla korábban, , semmilyen indokom nem lenne rá, ráadásul mikor közölték a 2 időpontot, amikor beléptek a gépére, kiderült, hogy az első időpontban nem is voltam otthon, 6 fő tudja igazolni, hogy vendégségben voltam.

A gépeket kb 2 hét múlva hozzák vissza.
Tartok tőle, hogy a rendőrség gyorsan rövidre akarja zárni az ügyet és ráhúzni a vizes lepedőt az első emberre, akire lehet. Ezt a gyanúmat erősíti a rendőr magatartása, közölte velem, hogy amennyiben nem találnak arra utaló jelet a gépeinken, hogy azokat kívülről irányították, engem fog meggyanúsítani.

Nem igazán értem, hogy mi módon lehet valakire ilyen esetekben rábizonyítani a bűnösséget. Nyugodtan vállalnám a szembesítést az illetővel, hiszen valóban sose hallottam róla, semmi előnyöm nem származik abból, hogy ezt csinálták vele.

Kérdésem az lenne, hogy mik a kilátásaim, mire kellene odafigyelnem, hiszen miután megtudtam miről van szó, körbekérdeztem a számítógépes ismerősöket, akik elmagyarázták hogy olyan módon is fel lehet törni valakinek a gépét, hogy úgy tűnjön, mintha egy másik gépről tették volna azt

(ezt a módszert maszkolásnak hívják, egy másik gép IP címét használják)

Miután ezt előadtam a rendőrnek (valószínűleg hiba volt belebocsátkoznom ilyenbe), azt mondta, hogy ne gyártsak összeesküvés elméletet.

Kérem, amennyiben hozzáértő is olvassa ezt az írást, írjon vagy ide, vagy az email címemre: ju.adam@freemail.hu