megbízásslal foglalkoztatott ügyvezető díjazása


Stumblin # 2018.08.29. 10:12

Köszönöm a gyors választ! A kérdésem második felére nem kaptam választ.
Bt. beltag ügyvezetője,megbízási jogviszonnyal minimálbérrel van foglakoztatva.A nők 40 évesnyugdíjba vonulásáig még 22 hőnapja van hátra. Ez idő alatt a Bt. mát nem nagyon számíthat bevételre.jelenlegi tőkéje kevesebb, mint a hátralevő 24 hónap alatt fizetendő bér illetve a Bt. összes közterhe. Lehetséges-e hogy a BT. ezután is fizet minden közterhet, de az ügyvezető a bérről vagy a bér feléről lemond. /Közgyűlési határozat alapján/
"Ha ez a változat lehetséges hogyan befolyásolja ez az estleges nyugdíj összegét illetve a szolgálati idő 40 évre való kiterjesztését.Mit írjunk az adóbevallásba? 12x138000 Ft-ot és a befizetett adóelóleget?"
Ismételt köszönettel: Stumblin

ObudaFan # 2018.08.26. 11:39

Ha megbízással, tehát nem munkaviszonyban van foglalkoztatva, akkor eleve vállalhatja ingyenesen a tisztséget, azzal, hogy ugyanakkor a cég utána a járulékokat úgy fizeti, mintha minimálbéres lenne.

Stumblin # 2018.08.26. 10:19

Bt. beltag ügyvezetője,megbízási jogviszonnyal minimálbérrel van foglakoztatva.A nők 40 évesnyugdíjba vonulásáig még 22 hőnapja van hátra. Ez idő alatt a Bt. mát nem nagyon számíthat bevételre.jelenlegi tőkéje kevesebb, mint a hátralevő 24 hónap alatt fizetendő bér illetve a Bt. összes közterhe. Lehetséges-e hogy a BT. ezután is fizet minden közterhet, de az ügyvzető a bérről vagy a bér feléről lemond. /Közgyűlési határozat alapján/ Így a Bt. az esetleges 0 bevétel esetén is tudja fizetni összes közterhét. Ha ez a változat lehetséges hogyan befolyásolja ez az estleges nyugdíj összegét illetve a szolgálati idő 40 évre való kiterjesztését.
Közteher alatt értjük. SZJA nyugdíjjárulék,egbizt. és munkaerőpiaci járulék, szociális hozzájárulás. szakképzési hozzájárulás, társasági adó, helyi iparüz.adó, épitményadó. kamarai tagság, szóval minden. Köszönettel: Stumblin