egyéni vállalkozás indítása


acridity # 2016.02.28. 07:09

Köszönöm a hozzászólásokat.
Férjem másodállásban vállalkozó,tehát a tevékenységi kört csak bővíteni kell, ha jól gondolom.
Megvan a varrónő,akinek van megfelelő végzettsége, sima alkalmazott 8 órában.
Ezt a varrónőt felkérhetjük varrni?
Nem szükséges,hogy számlaképes legyen?
Természetesen megyek majd a könyvelőhöz,de addig még van jó pár nap,és szeretnék tájékozódni.
Ha megvarrja a rucit és van számla az anyagról, a munkadíjról,stb akkor csak felteszem a netre,hogy eladók a rucik?
Egyéb engedélyeztetés nem szükséges?
Ho, tudok mindezeknek utánanézni?
Köszönöm a segítséget.

wers # 2016.02.27. 14:41

odamegyek a varrónőhöz, hogy ezt meg ezt varrd meg nekem?
Na ez így biztos, hogy végzettséghez kötött.
Előbb érdeklődj az okmányirodában.

lajcsó # 2016.02.27. 12:13

"Kiváltom a vállalkozóit, odamegyek a varrónőhöz, hogy ezt meg ezt varrd meg nekem????
Nem hiszem,hogy ennyire egyszerű lenne."
Pedig ez a része ilyen egyszerű. Varrónőt biztosan találsz. Vevőt találni az árúdra, na az már egy kicsit húzósabb feladat.
Keressél fel egy könyvelőt! Ő majd tájékoztat a vállakozás lényeges szabályairól.

acridity # 2016.02.27. 06:39

Kedves Hozzáértők!

Szeretnék vállalkozást indítani,meglévő munkahelyem mellett, ugyanis a biztost a bizonytalanért nem adnám fel.
Gyerekruhákat szeretnék varrattatni és ezeket eladni a neten.
Kiváltom a vállalkozóit, odamegyek a varrónőhöz, hogy ezt meg ezt varrd meg nekem????
Nem hiszem,hogy ennyire egyszerű lenne.
Hogyan induljak el, hol nézhetek utána a vonatkozó jogszabályoknak,stb.
Minden érdekel.
Köszönöm.

wers # 2016.02.04. 12:03

A szüneteltetés bejelentéséről kaptál visszaigazolást, azon is ugyanaz a dátum? Gyanítom nem.

mikuka # 2016.02.04. 07:20

Tisztelt Szakértő,

a hónap utolsó napján bejelentettem a vállalkozásom szüneteltetését a következő hónap elsejével kezdődően (másnap). A következő hónap utolsó napján bejelentettem a váll. folytatását a következő hónap első napjával kezdődően. Úgy gondoltam, hogy a két főszabálynak - azaz min 1 hónapig kell szüneteltetni és a státusz a bejelentést követő napon változik - elég teljesülnie. Ezt nem fogadták el a KET-re hivatkozva, 1-én újra be kellett jelentenem a folytatást 2-ával kezdődően. Hiába telt el egy teljes hónap szüneteltetéssel, a szüneteltetés havában még bejelentést sem tehettem a folytatásra. Így, az újraindulás hónapjában 1-én nem is tudok dolgozni, számlázni. Az kormányablak szerint ez így rendben van.
Ön szerint?

wers # 2016.02.01. 11:19

Ez a tevékemység a 960903. Mindegy, hogy neten vagy máshol. Nem kell hozzá semmi végzettség.

lomajpure # 2016.01.30. 15:11

Tisztelt Fórumozók!
A következőben szeretnék segítséget kérni.:
Egy egyéni vállalkozást szeretnék indítan. Társkereső weboldalt uzemeltetnék. A bevételek a tagok regisztrációjából lennének. Ha jól informálódtam, a 6312es tevékenység alá tartozik. Ehhez kell szakmai papír?
Válaszokat előre is köszönöm.
Frei Attila

wers # 2016.01.27. 08:38

nem bontani, eladni akarja, egészben.

groszfater@gmail.com # 2016.01.27. 07:39

Sok egyezkedni-valója nincs, autóbontót lakóövezetben nem működtethet.

wers # 2016.01.22. 13:39

Bocs! Ott a közepét én olvastam félre :) de lényeg, hogy az önkormányzattal kell egyezkedned.

wers # 2016.01.22. 13:11

Nyikos!

sajnos telephelyel nem rendelkezem, csak székhelyel ugye ami a hazám címe (kertes ház)

A tevékenységet a székhelyen is lehet folytatni, ha engedik. Neked nem telephely, hanem telephely engedély kell, az kérhető a székhelyre is.

az illetékes önkormányzattal sajnos nem tudok dűlőre jutni.
Gyanítom, ez azt akarja jelenteni, hogy ott ezt a tevékenységet nem folytathatod.

Mivel a hazám nem fogadják el telephelyek” No, ez badarság. Nem hiszem, hogy ez lenne a probléma. Minden háznak van házszáma.

Viszont mindent fizetek ami a vállalkozással kapcsolatos csak bevételre nem tudok szert tenni ezen oknál fogva. Ilyen esetben mit lehet tenni?

Szüneteltetheted a vállalkozásodat, az ügyfélkapun keresztül jelentheted be.

Ha nem kapsz telephely engedélyt, és más telephelyet sem találsz, akkor meg kell szüntetned.
A vállalkozást min. 1 hónapig, és max. 5 évig lehet szüneteltetni, visszamenőlegesen a változást 15 nappal jelentheted be.

Nyikos # 2016.01.22. 08:56

Jó napot!

Segítséget szeretnék kérni, alapítottam egy egyéni vállalkozást, mely használt autó kereskedelemmel foglalkozna, kis tételben (fizetés kiegészítéseként) sajnos telephelyel nem rendelkezem, csak székhelyel ugye ami a hazám címe (kertes ház) az illetékes önkormányzattal sajnos nem tudok dűlőre jutni. Mivel a hazám nem fogadják el telephelyek,viszont mindent fizetek ami a vállalkozással kapcsolatos csak bevételre nem tudok szert tenni ezen oknál fogva. Ilyen esetben mit lehet tenni?

mamcika # 2015.12.08. 11:25

Kedves Hozzáértők,

Segítséget szeretnék kérni cégalapítással kapcsolatban. Méghozzá három területen. Kult, design cukrászda. Ahogy utána néztem vendéglátó ip. üzletvezetői kell hozzá. Amit viszont csak úgy tudnék megszerezni ha lenne cukrász vagy üzletvezetői képesítésem. KÉrdésem, hogy egyéni vállalkozóként nyitom, valóban kellenek-e ezek a végzettségek. Lehet-e alkalmazottam, ha igen, nekik elég-e ha megvan és nekem nincs. Felmerült, hogy ha már kult hely, mint művelődési ház, vagy ilyesmiként üzemelne. Azt egyéni váll.-ként lehet? Ahhoz milyen végzettség kell? :)A másik, vásárban termékek (nem saját ) árusítása. Szintén ugyanez, oda viszont ker. üzletvezetői kell, elvileg megalapozva eladói végzettséggel. VAlóban csak így lehet árulni? Itt is alkalmazottal kiváltható-e? Harmadik a street food. Ahhoz is kell üzeletvezetői? Ezeknél a kötelező papíroknál leakadtam, hogy mit milyen papírral lehet, és mi az amit feltétlenül nekem meg kellene szereznem, hogy bármit is tudjak csinálni. Nagyon nem találtam sehol komplett tájékoztatót erre. Köszönöm

Beatrix 1977 # 2015.08.21. 14:33

Üdvözlöm!

Kérdésem a következő! Vállalkozás indításán gondolkodom, de egyáltalán nem tudom hol kezdjem. Először szeretném körüljárni a dolgot, hogy egyáltalán működhet-e ez Magyarországon, vagy már az engedélyezések is olyan drágák, hogy nem éri meg.

Tehát, olyan Magyarországon nem kapható termékeket forgalmaznék, melyeket Olaszországban pl. lehet kapni. Van ottani rokoni kapcsolatunk is, ha segítség kellene. Ezek a termékek, babáknak való kekszek, tészták, üveges "bébiétel", többféle hal, nyúlhús, lóhús, bárányhús.

Első körben webáruházban gondolkodok. De nem tudom ki adhat segítséget ahhoz, hogy behozhatom-e, hogyan látom el magyar felirattal, milyen vállalkozási formát igényel, hány helyen kell engedélyeztetni, bejelenteni, milyen tárolási formát kell kialakítanom...stb.

Hol kezdjem egyáltalán az elindulást, hogy lássam, megéri-e belevágni vagy sem.

Nagyon várom a válaszát, köszönettel: Dezső Árpádné

AndieK # 2015.08.12. 11:53

Média-Marketing cég, vállalkozások részére irodai társbérletet kínál, teljes szolgáltatással, elegáns V. kerületi címen. Saját íróasztal vendég székkel, titkárság, telefonhasználat, WIFI, takarítás, nyomtatási és scannelési lehetőség, lobby használat, és tárgyaló használat beosztás alapján. Biztosítjuk a cégcsoporthoz tartozást, amely a weblapon saját aloldal fenntartására, rendszeres marketing tanácsadásra, és médiaszereplésre ad lehetőséget ingyenesen. Jobb mint egy Coworking munkahely, mert az ingyenes szolgáltatások mellett, itt fogadhatja ügyfeleit pluszköltségek nélkül. Az ár teljes rezsivel együtt, 40.000 + Áfa számlásan. Egy havi kaució + tárgyhó szükséges. Érdemes sietni, mert hamarosan betelik a lehetőség. Jelentkezni: biggnewsnetwork@gmail.com, érdeklődni: 0620-534-3192 hétköznap 09-16-ig.

zgyuri71 # 2014.11.19. 22:23

Sziasztok
Egyéni vállalkozóként szeretnék fordítással foglalkozni. Gondolom kell hozzá szakirányú végzettség. Nem Magyarországon születtem, így az adott nyelven érettségiztem. Ez elég ahhoz hogy az engedélyt kiváltsam? Azaz az érettségi bizonyítvány (lefordítva). Vagy mi kell még az engedélyhez?

huntah # 2014.10.11. 20:39

Ja, elvileg kell.
Legközelebb kérd az adataid pontosítását, de azért nem szokás kidobni egy ilyen kis formai hibás számlát. Az áfát attól még elszámolhatod. Kérdezz meg egy könyvelőt, látott-e valaha olyan vállalkozást, amelyiknek minden bejövő számláján volt adószám...

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.10.11. 20:06

kell a számlára az adószám.

longest # 2014.10.04. 13:03

Kedves Többiek!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy kaptam ma egy Egyszerűsített gépi számlát (Tesco) és bár megkapták minden adatom, csak a nevem és címem került a számlára.

Egyéni, ÁFÁ-s vállalkozóként megfelel így, vagy e.v. megjelölés és adószám nélkül nem tudom a könyvelésbe rakni?

szalay.m # 2014.06.13. 18:26

Tisztel hozzáértők!

Anyukám nyugdíjas, szeretne azonban nyugdíj kiegészítésként masszírozni, el is végzett egy komolyabb tanfolyamot. De jogilag, adóügyileg hogyan tudná megoldani, hogy legális legyen? Egy Bt-ben kültag, de a beltag nem akar erre TEÁOR számot kérni (profilba pedig illeszkedne, alapból egészségügyi szolgáltatásokat végez a cég), meg "nagyon megdobná az adózást" ha anyukám is kapna számlatömböt, számlázna. Ki kell váltani az egyéni vállalkozóit? Nincs nyugdíjasoknak valami kedvezmény? Nem hozna nagy bevételt, hiszen kiszámíthatatlan mennyi vendég lenne, lehet, hogy az egyik héten senki, a következőn meg 5, aztán megint senki...
Mi a legegyszerűbb megoldás? A cél csak annyi, hogy ne nyaggathassa a NAV.

mooonika # 2014.06.07. 14:23

Tisztelt Jogi Fórum!
A következőben szeretném kérni a segítségét. Gimnáziumi némettanárként végeztem. Az élet a fordítás/tolmácsolás gyakorlata felé vitt, ezzel foglalkozom három éve. Eddig úgynevezett hetes adószámmal(=szellemi szabadfoglalkozású magánszemély) számláztam, a sok járulékos költség miatt nem mertem kiváltani a vállalkozóit. A hetes adószámot azonban sok cég/fordítóiroda nem ismeri, ezért félnek tőle, és nem fogadják el. Sokkal több munkám lehetne vállalkozóként dolgoznék, és mostanra úgy döntöttem, belevágok, KATA-sként. Megjött az önkormányzattól a visszaigazolás, de sajnos egy tájékoztató kíséretében, amelyben felhívják a figyelmemet, hogy a fordítás/tolmácsolás szakirányú végzettséghez kötött tevékenységek, ezért legyek szíves befáradni az igazoló dokumentummal az önkormányzathoz. Hát eléggé elkeseredtem, de több dolgot nem is értek. 1.)Két konkrét embert is ismerek név szerint, akik nemrég -kb. egy éve- váltották ki ugyanerre, és tőlük nem kértek ilyet, ők nem kaptak ilyen levelet. Akkor hogy is van ez? Az egyik embernek kell, a másiknak nem??? 2.) A hetes adószám kiváltásakor a NAV (akkor még APEH) dolgozójával együtt kerestük ki és írtuk be a TEÁOR számokat, akkor és ott nem mondták, hogy kellene, és nem is kértek semmiféle végzettséget. Vállalkozóként is ugyanezekkel a TEÁOR számokkal dolgoznék. Akkor hogy is van ez? Ugyanaz a tevékenység 7-es adószámmal végezhető, vállalkozóként viszont végzettségköteles? A 7-es adószám zavarosban halászás. Senkinek se jó! Én fehéríteni szeretném a tevékenységemet, de úgy látszik nem hagyják! Az önkormányzatnál vagy NAV-nál már rá sem merek kérdezni, mert a végén még engem büntetnek meg, hogy eddig is végeztem ezeket a tevékenységeket magánszemélyként. S végül 3.) Az interneten két linket találtam, ahol fel vannak sorolva a szakirányú végzettséget igénylő tevékenységek. Az egyik az Önöké, a másik: http://archive-hu.com/…ys%C3%A9gek/ Egyik listában sincs benne a fordítás/tolmácsolás. Nem fordulhat elő olyan esetleg, hogy az önkormányzat tudja rosszul? De akkor sem értem, hogy másoktól miért nem kérték, és tőlem igen. Kérném szépen a segítségét, Köszönettel: Mónika

kakszi # 2014.05.09. 14:21

Jó napot kívánok mindenkinek!

xdri # 2014.04.02. 06:54

A főállásod mellett "kvazi másodállásban" is nyithatsz egyéni vállalkozást!
www.drhalasz.eoldal.hu

acridity # 2014.03.28. 06:39

Jó reggelt, a segítségeteket szeretném kérni:

Szeretnék egy egyéni vállalkozást,de van bejelentett munkahelyem,amit egyenlőre még nem szeretnék feladni,hiszen a biztost a bizonytalanért nem kockáztatnám.
Mi a teendő?
Mi a legjobb megoldás? EV, Kft, Bt......stb.
Köszönöm a válaszokat.