Fórum cégügyek - társasági jog régebbi elöl     új hozzászólás


Kft. - s kérdések

ObudaFan # e-mail 2017.07.24. 21:13

Kenyszertorles esetén téged a cegalapitastol és ugyvezetestol el fognak tiltani és még az is kérdés, hogy a maganvagyonoddal én fogsz-e felelni.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Rexor # e-mail 2017.07.24. 15:32

Kényszertörlési eljárásra, amit én a helyedben elkerülnék.

Elvira1204 # e-mail 2017.07.24. 14:39

Tisztelt Fòrumozòk!
A következô lenne a kèrdèsem:
Van egy egyszemélyes kft amiben az ügyvezetô is, ès a tulajdonos is èn vagyok. A cègbíròsàg felügyeleti eljáràs soràn törvènysèrtèst vett èszre, mivel a cèg pènzforgalmi szàmlaszàt a bank megszüntette. Ùj szàmlàt nem szeretnèk nyitni, mivel a kft lassan kèt ève nem dolgozik, bevètele nincs, amibôl a szàmlavezetès dïjàt fizethetnènk. Ez esetben a cègbíròsàg megszûntnek nyílvánítja cèget. A kftnek sajnos van tartozàsa (nav bírsàg, jàrulèk, ezek kamata). Mint ügyvezetô, ès tulajdonos milyen következmènyekre szàmíthatok? A kftnek sajàt vagyona nincs, amire vègre lehetne hajtani. A vàlaszokat elôre is köszönöm!

P.Ferenc # e-mail 2017.06.29. 10:42

Nagyon köszönöm a válaszát!

ObudaFan # e-mail 2017.06.29. 09:43

Ha az eltiltás előtt már megvolt az üzletrészed, akkor nincs teendő. Annyi a szabály, hogy az eltiltás hatálya alatt az eltiltás kezdetének napján már fennálló tagsági befolyás mértéke vagyoni szolgáltatás ellenében történő átruházással, ajándékozással nem növelhető - kivéve ha az így létrejövő befolyás nem éri el a többségi befolyás mértékét -, tilalom alá eső befolyás újonnan nem szerezhető.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

P.Ferenc # e-mail 2017.06.28. 16:02

Üdvözlet mindenkinek!

Két Kft-ben vagyok 1 személyes tulajdonos és vezető tisztségviselő. Az egyik Kft kényszertörlése miatt eltiltott személy lettem a napokban. Kérdésem,hogy megtarthatok e 50%-ot a még műkődő cégben tagként, ha eladok 50%-ot és a cég vezető tisztségviselését is az új tag gyakorolja majd.(?)
Köszönöm a válaszokat!

ObudaFan # e-mail 2017.05.20. 11:23

Szerintem semmi nem zárja ki az apportálhatóságát.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Koza #   2017.05.19. 20:14

Ezek szerint mégis: 4. o.
http://acta.bibl.u-szeged.hu/…_257-267.pdf

Erre hivatkozik: Cgf.VII.33.720/1993

Dr.Attika # e-mail 2017.05.19. 20:02

Nem apportálható a haszonélvezettel terhelt ingatlan.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Koza #   2017.05.19. 19:51

Nagyon köszönöm, én is így gondoltam. Csak azért bizonytalanodtam el, mert haszonélvezettel terhelt ingatlan viszont apportálható. Csak utólag nem alapítható ezek szerint?
Kösz még1x!

Dr.Attika # e-mail 2017.05.19. 19:27

Nem. Az apportnak minden tehertől mentesnek kell lennie. Azon harmadik személynek még igényérvényesítési joga sem lehet.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Koza #   2017.05.19. 15:38

Sziasztok! Szerintetek apportált ingatlanra alapítható haszonélvezeti jog term. személynek? Kíváncsi lennék a véleményetekre. Koza

Rexor # e-mail 2017.04.21. 09:54

"Az egyik lakás sajnos már a társam nevén ": tehát ez az ő tulajdonában van nem a Kft-ben? Ha így van akkor azt enged be a saját lakásába akit akar.

ObudaFan # e-mail 2017.04.21. 08:26

Attól tartok, hogy csak nagyon körülbelüli választ lehet adni a fórumon, többek között azért, mert nem túl pontos a leírásod. Például egyszer azt írod, hogy a barátod a másik tagja a cégnek, viszont mégis a mamával akarsz aláíratni taggyűlési határozatot.
Emellett ilyen tényállás mellett azt, hogy mit fogsz tudni az egészből bizonyítani, nem igazán lehet megjósolni.
A leírásból az sem igazán derül ki pontosan, hogy mi volt a megállapodás pontos tartalma szerinted, hiszen itt van egy cég is, vannak magánszemélyek is, kérdés, hogy kinek pontosan milyen költséget kellett volna viselnie és mi járt volna neki végül.
Mindenesetre a másik tagnak főszabály szerint meg kell mutatnod a cég üzleti tevékenységével kapcsolatos iratokat.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

hhapci # e-mail 2017.04.20. 22:30

Köszönöm a válaszokat!

Igazából 2 lakás van és két garázs. Az egyik lakás sajnos már a társam nevén a többi a kft nevén. A megállapodás az volt hogy a 1lakás és 1 garázs a társamé a cég tulajdonrész Ő 50%-a meg az enyém lesz. Erről szóbeli megállapodás volt , meg egy email-em van amelyet Ő küldött a Kft-t képviselő ügyvédnek , és ezt az ügyvéd továbbította nekem. Az ügyvéd aki a céget képviselte, szerintem összejátszott a mamával mivel a szerződések sosem készültek el, mindig csak amit a mama akart, pl társasház alapító.Akkor szolt nekem az Ügyvéd hogy menjek el hozzá és mert az alapító okiratot alá kell írjam. Persze mikor postázta nekem a földhivataltól visszakapott bejegyzett verziót akkor felhívtam a földhivatalt és kiderült hogy már tulajdonosként szerepel társam, holott a kft-vel kötött építési szerződés szerinti utolsó részlet nem került kifizetésre.
Az ügyvéd nem tájékoztatott hogy a társasház alapítóval tulajdonosnak bejegyzik, és azt gondoltam hogy csak magát az épületet jegyzik be. A lakásról nem készült semmilyen átadás átvétel és a szerződés is lóg a levegőben. Persze a mama már beköltözött. Egy közös használatú helyiséget is a kizárólagos használatba íratott az ügyvéddel, minden ellenszolgáltatás nélkül. Nem tudom ez helyénvaló-e ilyent csinálni. Ezzel nem is lenne bajom ha betartották volna az ígéretüket ,és ezekkel nem tudom lehet-e valamit kezdeni. A cégnem nincs bevétele én tartom fent már régóta csak hogy ne legyen felszámolva. Tehát a megállapodás első tétele ami az Ő hasznukra volt már teljesült. Az szeretném kérdezni hogy a levegőben lógó tartozást lehetséges-e érvényesíteni valahogy ebben az ügyben? Az Ügyvédnek nem kellett volna tájékozódni hogy a szerződéses összeg kifizetésre került -e mielőtt bejegyezteti a tulajdonost? A mama most betekintést szeretne a kft irataiba , kérdésem hogy melyeket vagyok köteles megmutatni neki? Az a legjobb az egészben hogy:
Én dolgoztam rajt sok évig, ügyvezetői 0ft-os bérrel, egy rakás pénzemet öltem bele hogy felépüljön a ház, ne kelljen veszteséggel kiszállni, az ügyvéd akinek én fizettem a munkáját engem vágott át,a társam már kivette a manit őt nem érdekli, vígan él külföldön és én kínlódok a mamával már vagy 5éve.
A kft-t a saját pénzemből tartom fent hogy közbe kiszedjenek belőlem mindent amit csak tudnak.

ObudaFan # e-mail 2017.04.19. 18:52

hhapci

Az ingatlan a cég tulajdonában van?
Azt, hogy miben állapodtatok meg, mi mindennel tudod bizonyítani?

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

drbjozsef # e-mail 2017.04.19. 14:10

A meghatalmazás szó nem tűnt fel a leírásban. Nem tag. Meghatalmazott.

Ha komolyan gondolja a társ, akkor a kinti nagykövetségen kell megcsinalnia a meghatalmazast, es azt egybol az ugyvednek kuldeni, menjen az zaklatni a mamat az alairasert.

De ha nem teszi, akkor se sokat tehet, a meghatalmazas azt jelenti, hogy eljar helyette, de nem kotelezheto arra, hogy mit csinaljon szerintem.

drbjozsef # e-mail 2017.04.19. 10:03

Szerintem a leírás alapján igen csekély az esélye annak, hogy a mama önhatalmúlag, a gyereke akaratával szándékosan szembe menve nem írja alá a papírokat, erre utal, az is, hogy most már a gyerek sem elérhető.

Ha mégis, és sikerül elérni a társat, meg kell kérni, hogy a külföldi követségen hitelesíttessen egy meghatalmazást neki, és kész.

Ha mégis, akkor nyilván direkt csinálják, és hiába lép fel a mama ellen. Akkor nem marad más út, mint ügyvédhez fordulni. Feltételezem, a szóbeli megállapodáson túl nincs semmi a kérdező kezében a társtól. Úgy meg nehéz bármit is tenni a mama ellen is.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.04.19. 07:13

Az általad leírtak alapján simán nyerő vagy a mama ellen
Hmmm...

www.kbs-ugyved.hu

Vadsuhanc #   2017.04.18. 22:51

Ne haragudj meg, de Neked nincs ügyvéded ? Ez nem fog menni nélküle.

Az általad leírtak alapján simán nyerő vagy a mama ellen, de ezt ügyvéddel ( ami már ugye van ) kellene megbeszélni.

Nem értelek miért itt keresed a megoldást egy általad leírt egyszerű tényállás alapján.

hhapci # e-mail 2017.04.18. 22:44

Tisztelt Fórumozók,

gyerekkori barátommal alapítottunk egy Kft-t 50-50%-al kb10 éve, én vállaltam az ügyvezetést. Házépítésbe kezdtünk. Ő rá pár hónapra rá véglegesen külföldre költözött , rám maradt minden. Én rendeztem a cég dolgait, kiszállni nem akartam mivel a ház félben volt. A viszony közben megromlott mivel az édesanyja azzal fogadott hogy elloptam a pénzt, persze csak azután hogy közben Ő beköltözött abba a lakásba amit építettünk. A társammal 5éve már megegyeztünk hogy miként zárjuk le a cég ügyeit. Ezt elküldtük egy ügyvédnek hogy készítse el a szükséges iratokat, és megbeszéltük hogy az édesanyja alá fogja írni, ezért a társam küldött neki meghatalmazást is. Persze az édesanyja nem írt alá semmit már öt éve, csak folytonos követelőzések és fenyegetések, ügyvédi levelekkel. Most nemrég sikerült felhívnom a társamat hogy mi legyen a cég dolgaival, Megbeszéltük hogy legyen az amit 5éve megbeszéltünk. Az édesanyjának elvittem a taggyűlési határozatot hogy akkor írja alá , persze megígérte és pár hónap alatt sem sikerült aláírnia. Társam már a telefont sem veszi fel, e-mail-re sem válaszol. Nincs ötletem hogy mit lehet tenni. Megpróbáltam a főbb pontokat leírni, bár ennél lehet bonyolultabb az ügy. Előre is köszönöm a válaszokat.

Dr.Attika # e-mail 2017.04.05. 17:48

Üdv Kábelbarát!
Abban bizonyos lehet, hogy nem a cég rendbetételére kérik fel, hanem egy stróman ügyvezetőt keresnek, akinek a nyakába fog szakadni minden probléma ami a felszámolásból az ügyvezetőre hárul. Kerülje el nagy ívben az "ajánlattevőket".

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

ObudaFan # e-mail 2017.04.05. 17:09

Akkor leszel felelős, ha a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetben nem a hitelezők érdekeinek figyelembe vételével jársz el.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Kábelbarát # e-mail 2017.04.05. 16:31

Üdv mindenkinek.

A következő lenne a kérdésem.
Adott egy Kft. aminek felkértek a vezetésére. Jelenleg van egy sok milliós tartozás a cégben a szállítók felé. A cégnek nincs hitele és van kb 15M bevétel és ugyanennyi kiadás havonta, ezt kellene jobbá tenni. Ha elvállalom a vezetését és mégsem sikerül hoznom az eredményt és felmondok akkor egy későbbi esetleges csődeljárás esetén ki lesz a felelős? Mert ugye én átvettem x millió minusszal; tegyük fel hogy leadtam ugyanúgy, mert nem jutok egyről a kettőre. Valamint a tulajdonosok által korábban betett tagi kölcsönökért is az ügyvezetőnek kell vállalnia a felelősséget?

Előre is köszi
Üdv

ObudaFan # e-mail 2017.03.28. 14:46

Szerintem valamit elgépelsz. A neve akkor is lekérhető a nyilvántartásból, ha már törölték.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese