cég székhelyének kijelentése


ObudaFan # 2017.07.05. 04:15

A törvényességi felügyeleti eljárásban a jogi képviselet nem kötelező.
Kérelemre indult eljárás esetén, ha a cégbíróság a törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatása iránti kérelmet jogsértés hiányában elutasítja, a kérelmezőt 15 000 Ft felügyeleti illeték terheli.
Tehát csak ha elutasítják a kérelmet.

pulisz # 2017.07.04. 17:46

Végrehajtási eljárás keretében vásárolt ingatlan a cégbírósági nyilvántartás alapján az előző tulaj Bt-jének jelenleg is székhelyéül szolgál (ez okoz némi kellemetlenséget nekem). A Bt. székhelyhasználatához nem járultam hozzá, ezt meg is írtam az illetékes cégbíróságnak (e-mailben) egy hónapja. Válasz nem jött, így megpróbálnám a hivatalosabbnak tűnő utat, a törvényességi felügyeleti eljárást. Az hagyján, hogy ezért 15ezer Ft. illetéket kéne befizetnem, de az létezik, hogy jogi képviselő nélkül nem is tudom kezdeményezni az eljárást?

SmileyGrim # 2014.05.23. 14:00

Kicsit elhalt ez a téma, de számomra pont aktualitása van.
A lakásomon egy kft. is be van jegyezve, mint székhely. Már évek óta nincs közöm a kft-hez, a jelenlegi tulajdonossal és egyben ügyvezetővel a kapcsolatom elhidegült.
Szeretném kijelenteni a céget a lakásomból, de nem tudom, hogyan kezdjek neki, mit is csináljak, mire kell ügyelnem, illetve ha tartozást halmoz fel a cég, mire számíthatok?

ObudaFan # 2010.10.28. 11:43

Ha nem vagy a cég tagja, akkor nem is módosíthatod a társasági szerződést. Írásban fel kell mondani a használat alapjául szolgáló szerződést, majd a cégbíróságon törvényességi felügyeleti eljárást indítani.

zebrus # 2010.10.28. 05:42

A tájékoztatást egyelőre szóban kaptam a cégbíróságtól, amikor érdeklődtem, hogy mi az ügy menete. Akkor mondták, hogyha meg akarok szabadulni a cégtől, akkor társasági szerződést kell módosítani, aminek költsége engem terhel. Másik javaslat, hogy ne csináljak semmit, mert előbb-utóbb úgyis átjelentkezik a Kft. Megjegyezném, hogy a cég jelenleg nem szünetel, de semmiféle tevékenységet nem folytat, és járulékokat sem fizet. A TB-nél is tartozása van már.
Járhat az valamivel, hogy a Kft. székhelye az én lakásomra van bejegyezve? Gondolom jelzáloggal nem terhelheti, hiszen nem az ő tulajdona, de esetleg valami más?
Minden segítséget, ötletet köszönök.


Súlyos testi sértés ügyében kell bíróságra mennem.Én vagyok a sértett.Hogyan védekezhetek ügyvéd nélkül?

bandeeraz # 2010.10.27. 10:26

Jajj, most látom, hogy a tájékoztatás megtörtént, akkor csak egyszerűen írj a cégbirkának. A költségek nem téged terhelnek, neked csak ki kell várni, amíg elviszik a székhelyet, vagy törlik a céget a cégjegyzékből.

bandeeraz # 2010.10.27. 10:24

Egyszerű: írnod kell egy beadványt a cégbíróságnak, hogy nem működik a te címeden, és hogy indítson törvényességi felügyeleti eljárást a cég ellen. Mondjuk nem ártana előtte írásban felszólítani a céget, hogy vigye el a székhelyét, de ez nem létszükség.

ObudaFan # 2010.10.27. 09:00

Nem, ez a céget terheli. Tudnád idézni ezt a cégbírósági végzést?

zebrus # 2010.10.27. 07:50

Kedves fórumozók,

mit tehetek akkor, ha egy Kft.székhelye a lakcímemen van regisztrálva, de szeretném ha ez megváltozna, vagyis a cég új székhelyet találna magának.
Előzmények: a székhely bejegyzéséhez anno hozzájárultam, de a Kft.-hez semmi közöm. A közelmúltban a Kft. tulajdonosa bűncselekményt követett el ellenem. (súlyos testi sértés)A vádemelés folyamatban van. Amikor a cuccait visszaadtam átvetettem vele egy két tanú által aláírt papírt, melyben az állt, hogy felmondom a székhelyét, és ebből kifolyólag neki majd egy másik székhelyet kell megjelölnie a cégbíróság felé. A papír két eredeti példányban készült, melyből egyet átadtam neki, másik példányt a cégbíróságnak juttatok el.
A cégbíróság azt a tájékoztatást adta, hogy mindennemű anyagi része a szákhelyváltozásnak engem terhel, sőt nekem kell neki keresni új székhelyet is. Ezt nehezen tudom elhinni... Mi az igazság?


Súlyos testi sértés ügyében kell bíróságra mennem.Én vagyok a sértett.Hogyan védekezhetek ügyvéd nélkül?