Külföldi nagycég perlés


ObudaFan # 2015.11.24. 12:46

Levelet azt akárhová írhatsz. Ha az általad vélt káreseményről azt álltod, hogy Magyarországon történt, akkor magyar bíróság eljárhat az ügyben biztosan.

Virgoo # 2015.11.23. 08:25

Sziasztok.

A Cím eléggé furára sikeredett , másképpen nemtudtam megfogalmazni, de jelenleg nem ez a lényeg.

Van egy adott cégnek egy adott terméke,mely az életre káros, pontosabban emberi élet kioltására akár veszélyes is lehet. (Nem szúró vágó eszköz.)
Olyan kérdésem lenne, hogy ez az adott dolog nincs rajta feltüntetve, hogy 'mit is nem szabad'csinálni az adott készülékkel. [ RÖviden tömören a lényeg annyi, hogy megtud csapni az áram, anélkül, hogy be lenne dugva..]

Na már most ,ez eléggé életveszélyes, emiatt szeretnék az adott cég ellen egy eljárást kezdeményezni. A kérdésem az lenne, hogy található Magyarországi kirendeltsége is, viszont maga a cég nem Magyar, a cég alapítási helye Hollandia(?, tudomásom szerint.). Ebben az esetben Magyarországi kirndeltségre kellene egy levelet írni vagy esetlegesen Európai szinten?
TOvábbá, mennyi az esélye, annak, hogy kártérítést állapítanak meg? Hiszen az adott termék miatt szívbillentyű zavar lépett fel.

Üdvözlettel: virgo.
Válaszotokat előre is köszönöm, amennyiben rossz helyre indítottam a témát, nyugodtan át lehet helyezni.