Fórum cégügyek - társasági jog régebbi elöl     új hozzászólás


Uj cég Magyarországon

ajsaMK #   2017.03.21. 14:10

Kedves Jerez, a másik topikban kifejtetted, hogy mennyire utálod a magyarokat (bár érzésem szerint félig te magad is az vagy). Akkor minek akarsz itt új céget? Minek jössz ide tanácsot kérni?

Én nem tudom, Chile milyen ország jogilag, de szerintem kultúr helyen az apaság vélelmének megdöntése nélkül nem "törlik" az apát, mint azt itt már korábban is leírták. Egy ilyen perben meg a DNS vizsgálat fogja eldönteni, hogy ki a gyerek apja (biológiailag), illetve, hogy vélelmezett apa-e a biológiai apa. Sok mindent elvehetsz tőle, de ez nem fog sikerülni.

www.orvosszakerto.eoldal.hu

Rexor # e-mail 2017.03.21. 14:04

Pontosabban az apai jogát törölték. Akármit is jelent ez :)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.03.21. 13:04

Azt állítja, hogy nem hogy a szülői felügyeleti jogát, de egyenesen az apaságát törölték. Chilében...

www.kbs-ugyved.hu

ObudaFan # e-mail 2017.03.21. 12:54

Ha vegrendeletem lenne, akkor is o kapna meg?!

Hacsak valamilyen, a gyermek elleni súlyos bűncselekmény miatt meg nem szüntetik a szülői felügyeletét, vagy cselekvőképtelenné nem válik, szinte biztosan igen.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

pazs #   2017.03.21. 09:48

Az jutott eszembe, hogy nem biztos, hogy Jerez tudja, mit jelent az, hogy lol.

Jerez # e-mail 2017.03.20. 23:30

Szerintem neked valami nagyon nagy bajod van, az mar lejött. A lenyeg, ha ez ügyben nem tudsz tanácsot adni, szerintem vergodj máshol, alapvetően nem érdekel a véleményed. Te is egy jo nagy idiota vagy, aki semmit sem érte el az életben, ezert másokon koszoruli a nyelvet, lol :) menj legyen életed, idiotam :D papa :D lol

Burn Out # e-mail 2017.03.20. 23:27

a másik posztban előadott magyarozásod, illetve rasszista vádjaid miatt gondoltam, hogy megosztom ezt az értékes megállapítást :D lol :D

Jerez # e-mail 2017.03.20. 23:22

Az teny, hogy szembesülök, életem legnagyobb hibája volt neki elmondani, hogy apa lett es apai jogokat adni. Ezert figyelmeztetnek mindenkit, hogy gondoljak meg, ha nem házasok, hogy szólnak, inkább lepjenek le es neveljék egyedül, mint néha idióták tol függeni, sokkal egyszerűbb. De mint minden ez is javítható, igy eljött az ideje. De most ennek a cég alapításához megis miköze van?!

Burn Out # e-mail 2017.03.20. 23:18

amikor ránézel a fiadra, csak eszedbe jut, hogy ki az apja :D ezzel a ténnyel minden nap szembesülsz :D

Jerez # e-mail 2017.03.20. 22:52

Nem annyira, csak igy tettük a 3 cégnél is es gondoltuk itt is lehet. Ha vegrendeletem lenne, akkor is o kapna meg?! Mert akkor megszabják, ki lenne a kisfiam gyamja a családban. Nem nagyon fulik a fogunk ahhoz, hogy ez a jött ment csak ugy kapjon akármit is, akar a kisfiam által, nem vagyunk olyan viszonyban. Teljes felügyeleti jogom van mivel o csak szlovak es mi ketten azonos allampolgarsaguak vagyunk, illetve Chilében minden jogát mint apa elvetettem es a vezetékneve sem szerepel mar a chilei anyakönyvi kivonataban.

ObudaFan # e-mail 2017.03.20. 22:20

Nem lesz az övé az üzletrész, de ha cselekvőképtelen lennél, akkor vélhetően a szülői felügyeletet ő fogja gyakorolni utána, tehát ő azért rendelkezhet ebben az esetben vele. Egyébként elég macerás úgy céget alapítani, hogy te is és a kiskorú gyereked is tag, mivel az érdekellentét miatt eseti gondnok kirendelése szükséges. Célszerű ezt kihagyni, ha nem túl fontos.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Jerez # e-mail 2017.03.20. 21:34

En es a kisfiam chilei-Magyar szarmazasu es állampolgárságúak vagyunk, a férjem csak chilei de magyar tartózkodási engedéllyel. Fiam apja szlovak allampolgar es a férjemmel közös céget szeretnénk Magyarországon mint Chilében, Cubaban es Brazíliában. Érdekelne, hogy a fiam miatt az apa követelhet bármilyen formában részesedést, illetve ha netán cselekvokeptelen lennék, a férjemnek kötelező felajánlani a neki részesedést, mivel a fiamnak van az eddigi cégeinkben 5-5%. Ezt hogyan tudnánk kivédeni, hogy a fiam apja semmelyik cegbe se tudjon a fiam részéhez hozza jutni?! Vagy ettől nem kell tartanunk?!

Köszönöm előre is