Felszámolás - végrehajtás alatti üzletrésszel


ojla # 2017.03.23. 09:51

Köszönöm a válaszokat.

@drhalasz: viszont az több milliós bírsággal jár, ami nagyon fájna, és mivel ez egy nem működő cég, a tőkeemelés sem opció.

Szerintem elindítjuk a felszámolást a jövő héten.

drhalasz # 2017.03.23. 09:35

Szerintem, ha nem emelsz tőkét kényszertörlésnek lesz helye!

ObudaFan # 2017.03.22. 05:43

Szerintem a végelszámolás elhatározásának és a végelszámolás megkezdése bejelentésének nincs akadálya. Aztán pedig lesz három éved, hogy rendezd a helyzetet.

ojla # 2017.03.21. 16:42

Üdvözlök mindenkit. Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy ebben az ügyben már beszéltem ügyvéddel és cégbírósági állásfoglalást is kértem, de nem jutottunk előrébb, a cégbíróság nem válaszolt, az ügyvéd pedig nem tudott mit mondani.

Van egy üzletrészem egy vállalkozásban, ami csak viszi a pénzt, hozni már évek óta nem hozott egy fillért sem. Sajnos van egy tartozásom is, amit 20.000 Ft-os részletekben fizetek vissza az Intrum Justitiának.

Most, hogy kötelező a tőkeemelés, meg szerettem volna szüntetni inkább a vállalkozást, de ezt nem tehettem meg, mivel az üzletrészemre ráterhelt a végrehajtó, így előbb ezt kellene onnan eltüntetni. Az Intrum viszont nem hajlandó erre.

A kérdésem az, hogy ilyenkor mi a következő lépés? Az Intrum jelenleg törvénysértésre kényszerít, és nagyon úgy tűnik, hogy semmit sem tehetek ellene.

Jól jönne néhány tanács.