gyerektartás és behajtás


ObudaFan # 2017.04.03. 04:37

Végrehajtást kell indítani a bíróságon és feljelentést lehet tenni a rendőrségen. Hat hónapnál régebbre csak igen kivételesen lehet végrehajtani, nem írtál olyasmit, ami indokolná. Ha viszont a végrehajtást édesanyád már elindította, az eshet más megítélés alá.

milan98 # 2017.04.02. 10:46

Tisztelt Szakértő!

Leírnám röviden történetemet, majd a végén lenne pár kérdésem.
1998-ban születtem. Utána anyám gyerektartási pert indított. Apám elfogultságra hivatkozva bejáratta anyámmal az egész országot, természetesen a tárgyaláson nem jelent meg. Végül a helybéli bíróság megítélte a gyermektartási díj összegét. Apám a nevéről mindent átiratott másik 2 gyermeke nevére. Feleségétől elvált, csak azért hogy ne örököljek semmit. Van egy cége, ahova ő bevételt termel,tehát dolgozik. A nevén nincsen semmi,bevétele papíron nincsen. Anyám beleunva az országjárásba 2005-be befejezte a pereket. Egyszer,mutatva fizetési szándékát nevetséges összeget,100 vagy 200 forintot feladott postán. Tehát 18,lassan 19 éve nem kapok gyerektartást,és semmit.
Az lenne a kérdésem, hogy valamilyen formában lehetne-e követelni az elmúlt 18 évben nem fizetett összeget? Nevetséges hogy csak fél évre visszamenőleg lehet követelést benyújtani. Tudtommal a gyerektartás szándékos nem fizetése börtönnel büntetendő.
Idén érettségizem, és egyetemre megyek tovább, tehát amíg el nem végzem, a gyerektartási díj jár.

Köszönöm,
Várom válaszát!