Éves beszámoló


ObudaFan # 2017.05.25. 16:14

El kellene azt fogadni.

mme deer # 2017.05.25. 14:42

Üdvözlet

Férjem ügyvédje azt állítja, nem baj, hogy a taggyűlésen nem lett elfogadva a beszámoló, ők akkor is közzéteszik előírt határidőig.
Helytálló, jogszerű ez így?

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2005.08.16. 10:21

a jegyzőkönyvet nem kell minden tagnak aláírni csak az ügyvezetőnek és egy hitelesítő tagnak ráadásul kft esetében sokszor le sem kell adni -ha nincs változás- egébként a cégmásolatból kiderül hogy tag voltá e akkor vagy sem ha igen akkor akár személyesen te is kezdeményezheted tv-ességi felügyeleti eljárás megndítását a cb-n sőt büntető feljelentést is tehetsz tán megáll a csalás+okirathamisítás

ObudaFan # 2005.08.16. 09:59

Ez csak azért érdekes, mert ha a tagjegyzék állapota eltér a beszámolóban közöltektől, és ezt észlelte volna a cégbíróság (amit persze nem tesz, mert nem olvassák el a beszámolókat), akkor törvényességi felügyeleti eljárást kellett volna indítani.

Két Lotti # 2005.08.16. 09:13

A tagjegyzékbe csak az ügyvezető vezethet be új tagot, tehát meg kell őt kérdezni, hogy mi alapján tűnteti fel a nem-tagot. Egyébként a módosulást be kellett jegyezni a cégbíróságnak, és ügyvédi képviselet is kötelező, tehát lehet néhány közreműködőt kihallgatni!


Ügyvéd - Társasági szakjogász

ObudaFan # 2005.08.15. 14:12

És mi újság a tagjegyzékben?

Két Lotti # 2005.08.15. 10:02

Szerintem ez magánokirat hamisítás-szagú! Egy taggyűlés csak egyféle mérleget hagyhat jóvá, tehát én beszélnék a jegyzőkönyvvezetővel és a hitelesítővel is, hogy vajon mikor és mit hagytak jóvá..Ha még megvannak!


Ügyvéd - Társasági szakjogász

profana # 2005.07.20. 20:24

Sziasztok!
Úgy tudom, hogy a Gt. 150. § (2) a) pontja szerint az éves beszámolót a kft. taggyűlésének kell elfogadnia, ezt jegyzőkönyben rögzítenie és minden tagnak aláírnia.
Ha teszek egy bejelentést, hogy a Cégbíróságon található beszámoló hamisítvány, mert én tagként szerepelek benne, de korábban soha nem láttam és nem is hagytam jóvá, akkor szerintetek a rendőrségnek vagy az ügyészségnek nem feladata megvizsgálnia a beszámolót jóváhagyó taggyűlési jegyzőkönyvet?
És ha nem tudják megállapítani az aláíró/beadó kilétét, de bizonyítékként bemutatom az ugyanazon a székhelyen működő, ugyanolyan tevékenységet végző cég által beadot éves beszámolót, ami szintén a Cégbíróság rendelkezésére áll, akkor mi a teendő?
Nem veszem észre, hogy mindkettőnek ugyanaz az alakja és grafológusi diploma nélkül is látható, hogy a dátumot ugyanaz a személy írta, és érdekes módon mindkét társaságban szerepel egy tag? És amikor az illetőt kihallgatom, akkor sem kérdezem meg, hogy ez hogyan lehetséges, és igaz-e, hogy mindkettőt jóváhagyta? És ugyan mutatná már be a két taggyűlési jegyzőkönyvet?
Kíváncsian várom a véleményeteket és nagyon hálás lennék, ha a rendőr, az ügyész és az ügyvéd szemével is megnéznétek a problémát. Előre is köszönöm.