Felszámolás pénz nélkül?


Rexor # 2018.02.27. 13:01

Én mondjuk nem javasolnám a felszámolást. A tagi kölcsönt apporttal a társaság rendelkezésre lehet bocséátani mint törzstőke emelést, így máris nem lesz fizetésképtelen a cég. Vagy el is lehet engedni a kölcsönt, de akkor ajándékozási illetéket kell fizetnie a cégnek.

facsiga77 # 2018.02.27. 12:43

Mindenképpen meg kell várni a hagyatéki tárgyalást :)

nadja # 2018.02.27. 12:41

Mi a legolcsóbb és legjobb módja annak, hogy a cégtől megszabaduljunk?

Alapítottunk egy KFT-t 2 másik "csendes" taggal. Ahogy a papírforma követeli, a KFT kb 1 év alatt fizetésképtelen lett. Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy egy beszállítónk lelépett egy tetemes összeggel teljesítés nélkül. Az ellene indított pert megnyertük de ugye mivel ők csődöt jelentettek most futhatunk a pénzünk után.

Mivel a tagok kölcsön formájában tolták a pénzt a cégbe így az most bőven minuszos. A cég bankszámlája konkrétan nullás.

Mi a legolcsóbb és legjobb módja annak, hogy a cégtől megszabaduljunk? Ha jól értem felszámolás kell. Ehhez ki kell pengetnünk zsebből a következőket:
80ezer illeték,
25 ezer közzézételi díj,
egy mérleg és
a tagok nyilatkozata, hogy nem vállalnak kötelezettséget a tartozások esedékességkor történő kifizetéséhez szükséges források biztosítására.

Ezt elég ha a tag zsebből kifizeti vagy be kell tenni a cégbe hogy a cég kifizesse?
Az egyik tagunk eltűnt a föld felszínéről mi lesz ha nem tudunk ilyen nyilatkozatot beszerezni?