Végrehajtónál lévő ingatlan


gerbera317 # 2018.04.15. 07:34

Ez nem egy kérdés volt. Ez nem adásvétel. Az eladó nem az adós, hanem a végrehajtó hatóság. A behajtandó követelés nem azonos a végrehajtási költséggel. Ha a vételár meghaladja az összes behajtandó követelést, a különbözet az adóst illeti. A vevő az ingatlant tehermentesen szerzi meg.
Én is kérdezek: Nem világos, mit jelent az, hogy "pont"?

Gyöngy12 # 2018.04.15. 06:31

Köszönöm szépen a válaszát.
Egy kis kérdésem lenne még.
Ha a Vh-nál sikerül az adásvétel pl. 6 millióért, ebből a tartozás és a Vh. költsége mondjuk csak összesen 4 millió. A különbözetet az eladó megkapja?
A Vh. innentől tehermentesen adja át az ingatlant nekünk?

gerbera317 # 2018.04.14. 19:02

Nem kell semmire figyelni. Az adós és a végrehajtást kérő terjesszenek elő Vht. 157. § szerinti kérelmet, hogy a végrehajtó neked adja el az ingatlant az általuk megjelölt áron. Pont. Megismétlem: Pont.

Gyöngy12 # 2018.04.14. 13:52

Segítségüket szeretném kérni.
Szeretnék egy olyan ingatlant megvásárolni amely a végrehajtónál van már, de árverezésre még nem írták ki.

1. Hogy járok jobban vagy hogy jár jobban a jelenlegi tulajdonos? Vagy milyen lehetőségünk lenne? Mind két dolog érdekelne, mivel ismerősé a jelenlegi ingatlan. Meg tudunk egyezni a Vh-val? Vagy inkább az OTP faktor-ral?
2.Ha a későbbiekben az árverezés esetleg sikeres lesz, a Vh. az árverezésen beszedett pénzből kifizeti a tartozásokat, plusz természetes a saját költségét is leveszi, ha lenne fennmaradó összeg azt a tulajdonos megkapja? Vagy csak a minimumus %-ot amely ki van írva, ha időre átadja az ingatlant?
3. A régi SZOCPOL támogatásával vették 2005-ben az ingatlant ami akkor 3 gyerekre 450 ezer ft volt. Ez a mai napig a tulajdonlapon van, és csak 2 gyermekük lett. Ez a bejegyzés lekerülhet a tulajdonlapról?
Mire vigyázzunk? mire figyeljünk?
Válaszukat türelmesen várom, és előre is köszönöm