Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Kihez forduljak

Vadsuhanc #   2018.08.02. 14:53

.."Pár évvel ezelőtt nem tudtam az adósságaimat rendezni, így a tulajdoni lapra bejegyzés került..."

Mit jelent az a pár év pontosan? Milyen tartozásról van szó? Ha indult,mikor indult a végrehajtási eljárás? Biztos, hogy végrehajtási jog került bejegyzésre a bírósági végrehajtó által? Ha végrehajtási jog került bejegyzésre onnantól számítva volt más végrehajtási cselekmény?

gerbera317 # e-mail 2018.08.02. 12:22

A kérdezőt valószínűleg nem a szüntelés érdekli, hiszen szüntelés nélkül sem került eddig sor árverésre.
Őt inkább az érdekli, konkrétan mit csináljon, mert most van jövedelem, amiből teljesíteni tud. Nos: Ne kérdezzen, ne vakarózzon, hanem fizessen (a végrehajtónak), és csak utána kérdezzen (ne a végrehajtót, hanem a végrehajtást kérőt), hogy ez így rendben van-e.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.08.02. 12:19

Végrehajtást kérő, végrehajtó, foganatosító bíróság. Vagy egyszerűen csak kezd el törleszteni. (De azt ne várd, hogy a végrehajtási jogot töröljék, amíg ki nem egyenlítetted a teljes tartozást.)

www.kbs-ugyved.hu

drbjozsef # e-mail 2018.08.02. 12:18

A végrehajtást kérőhöz, ha a behajtó cég az, akkor ahhoz. Ha megállapodsz vele részletfizetésben, akkor a végrehajtás szünetelni fog. (Vht. 52 és 52/A§)

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

evimeri # e-mail 2018.08.02. 11:46

Kedves Fórumozók!

Pár évvel ezelőtt nem tudtam az adósságaimat rendezni, így a tulajdoni lapra bejegyzés került. Most olyan helyzetben vagyok, hogy részletekben tudnám vállalni a tartozás kiegyenlítését. Azt szeretném megtudni, hogy kihez kell fordulnom? A behajtó céget vagy a végrehajtót kell keresnem ez ügyben?
Előre is köszi a válaszokat.