Kihez forduljak


evimeri # 2018.08.02. 09:46

Kedves Fórumozók!

Pár évvel ezelőtt nem tudtam az adósságaimat rendezni, így a tulajdoni lapra bejegyzés került. Most olyan helyzetben vagyok, hogy részletekben tudnám vállalni a tartozás kiegyenlítését. Azt szeretném megtudni, hogy kihez kell fordulnom? A behajtó céget vagy a végrehajtót kell keresnem ez ügyben?
Előre is köszi a válaszokat.

drbjozsef # 2018.08.02. 10:18

A végrehajtást kérőhöz, ha a behajtó cég az, akkor ahhoz. Ha megállapodsz vele részletfizetésben, akkor a végrehajtás szünetelni fog. (Vht. 52 és 52/A§)

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Kovács_Béla_Sándor # 2018.08.02. 10:19

Végrehajtást kérő, végrehajtó, foganatosító bíróság. Vagy egyszerűen csak kezd el törleszteni. (De azt ne várd, hogy a végrehajtási jogot töröljék, amíg ki nem egyenlítetted a teljes tartozást.)

gerbera317 # 2018.08.02. 10:22

A kérdezőt valószínűleg nem a szüntelés érdekli, hiszen szüntelés nélkül sem került eddig sor árverésre.
Őt inkább az érdekli, konkrétan mit csináljon, mert most van jövedelem, amiből teljesíteni tud. Nos: Ne kérdezzen, ne vakarózzon, hanem fizessen (a végrehajtónak), és csak utána kérdezzen (ne a végrehajtót, hanem a végrehajtást kérőt), hogy ez így rendben van-e.

Vadsuhanc # 2018.08.02. 12:53

.."Pár évvel ezelőtt nem tudtam az adósságaimat rendezni, így a tulajdoni lapra bejegyzés került..."

Mit jelent az a pár év pontosan? Milyen tartozásról van szó? Ha indult,mikor indult a végrehajtási eljárás? Biztos, hogy végrehajtási jog került bejegyzésre a bírósági végrehajtó által? Ha végrehajtási jog került bejegyzésre onnantól számítva volt más végrehajtási cselekmény?

barkinca # 2018.09.04. 16:34

Tisztelt Szakértők!

A következő témában szeretnék tanácsot, segítséget kérni.
Férjem évekkel ezelőtt szétment volt párjával, aki a közös lakásban maradt 2 gyermekükkel, illetve született neki egy harmadik is. A hitelt fizetni nem tudták, ezért az eszközkezelőhözt fordultak, akik el is fogadták kérelmüket, a hölgy gyermekeivel ott maradhatott, megtörtént az adásvételi szerződés és a bérleti szerződés aláírása, a hitelt eltörölték. Férjem viszont nem lakik ott, de bérlőként szerepel a papírokon. Hogy lehet ezt megszüntetni? Neki most már ahhoz a lakáshoz nincs köze, nem bérli csak a volt párja. Mit kell tennünk, hogy csak a volt párja egyedül legyen bérlő?
Köszönöm a segítséget!!!!!
Barkinca

Dr.Attika # 2018.09.04. 17:05

Tisztelt barkinca!
A volt tulajdonosok bérlőként szerepelnek tovább . A párját kérdezze , mert ehhez neki is hozzá kellett járulnia. Lehet, hogy erről Önt nem tájékoztatta.

gerbera317 # 2018.09.05. 08:34

Nem kéne kilépni a bérleti jogviszonyból, mert az később meghiúsíthatja az ingatlan visszavásárlását.