Telenor tartozás - Intrum


Kovács_Béla_Sándor # 2018.09.24. 14:12

bírósághoz hiába fordulna, jogi úton nem tudja érvényesíteni.
Ez így nem igaz, hiszen az elévülést hivatalból nem veszik figyelembe, az az adós kifogása.

Oct_18 # 2018.09.24. 13:39

"...érvényesíthetőségi korlátot fűz jogkövetkezményként az elévüléshez, nem pedig jogvesztést. Mindezekre figyelemmel Társaságunk követelése továbbra is jogszerűen fennáll"
Kicsit kibővítve gerbera hozzászólását - ez magyarul azt jelenti, hogy az írogatáson kívül mást nem tud tenni, mert bírósághoz hiába fordulna, jogi úton nem tudja érvényesíteni.
Jogszerűen fennáll a követelés - ha megunod, hogy írogatnak és kifizeted, akkor nem követelheted majd vissza arra hivatkozva, hogy jogszerűtlen volt. (Ha nem fizeted be, akkor természetesen a jogszerűség nem kérdés, a fentiek alapján meg az írogatáson kívül mást nem tud tenni.)

gerbera317 # 2018.09.24. 09:55

Nem tudsz ennek véget vetni, csak ha megfizeted, amit követel az Intrum. Egyébként ő tartja az álláspontját, hogy tartozol neki (nem irányába!), és időnként ezt közli is veled, te pedig ilyenkor közlöd vele, hogy te is tartod az álláspontodat, miszerint nem ismered el a követelést. Elévülésre nem érdemes hivatkoznii, mert itt nem erről van szó.

masniii # 2018.09.24. 09:50

Tisztelt Fórumozók!

A "szokásos" a történetem.
Volt egy Belügyminisztériumhoz tartozó Telenoros szerződésünk, melyet 2013-ban megszüntettünk (ennek a papírjai megvannak). Tartozásom irányukba (legjobb tudomásom szerint soha sem volt)
Pár hónapja az Intrum J. jelezte levélben, hogy ehhez a szerződéshez kapcsolódó követelése van (állítólag 2011 és 2012 ki nem fizetett számlák), melyet mi nem ismerünk el. Megírtam nekik, hogy nem ismerjük el a követelést.
Utána azt is, hogy soha semmilyen megkeresés nem érkezett a Telenortól az elmúlt 6-7 évben, soha nem hallottunk tartozásról, még a szerződés megszüntetésekor sem, továbbra sem ismerjük el a tartozást és hogy már elévült a követelés - hivatkoztam a 2003. évi C Törvény / az Elektronikus Hírközlésről/ 143.§

most az alábbi választ kaptam:
"Felhívjuk figyelmét, hogy a követelés fennállására az esetlegesen bekövetkezett elévülés nincs hatással. A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) csak érvényesíthetőségi korlátot fűz jogkövetkezményként az elévüléshez, nem pedig jogvesztést. Mindezekre figyelemmel Társaságunk követelése továbbra is jogszerűen fennáll."

Kérlek segítsetek, hogy mit válaszoljak, hogy egyszer s mindenkorra vége legyen ennek a történetnek.

Előre is köszönöm