Végrehajtási jogi fórum


ius latratus # 2014.11.30. 20:02

Na, erre nem gondoltam, de az vesse rám az első követ, aki az eddigiekből erre következtetett volna!
Azt Intrum Iustitia nem "átadta" a végrehajtónak az ügyed, Ferikém, hanem az fmh emelkedett jogerőre, amit jóval előtte megkaptál. De ezt most már (!) hiába magyaráznám, egyrészt mert nem értenéd, másrészt meg már annyira mindegy.
Annyit tehetsz, hogy udvariasan kéred a végrehajtást kérőnél (ez lesz a Baltás Ügyvédi Iroda - azért írom, mert nem érted a levelet)a részletekben történő teljesítést. Ez lehet több mint egy év, - ha jól emlékszem, akkor az egy év futamidő túl rövid lett volna neked.

Feren19 # 2014.11.30. 19:17

Ez még le maradt...

http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

Segítséget pedig köszönöm.

Feren19 # 2014.11.30. 19:11

Én kérek el nézést ha zagyvaságot hordtam össze,csak minél hamarabb szeretném ezt tisztázni hogy holnap eltudjam intézni.
De csatolom a képet és ha vannak oly kedvesek és el mondják miről is van szó pontosan meg köszönném.

http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

és hogy össze vissza beszélek?Nos valóban, mert magamsem tudom hogy járnék jobban.

ius latratus # 2014.11.30. 15:35

Lehet.
A "négy példány" mellett a bíróság, meg a fellebbezés sem stimmel, de hát Fecónál - olvasva a novelláját - bármi lehet.
Ezért kértem, hogy írja ide a levél tartalmát.
:)

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.30. 14:50

Szerintem fizetési meghagyást kapott. Mondjuk azt, hogy 4 példányban kellene ellentmondania, akkor sem tudom, honnan vette.

gerbera317 # 2014.11.30. 13:58

@Zoltanuss

Mi az a két felkiáltójel (!!) a hozzászólásod végén? A kijelentő mondat végére pontot (.) szokás tenni. Ha indokolt esetben mégis inkább az írásjelek halmozása mellett döntünk, akkor hármasával (pl. !!!) használjuk őket.

Egyébként pedig nem a végrehajtók szemtelenedtek el, hanem a kormány. Bocs...

ius latratus # 2014.11.30. 13:53

"Majd a minap jött a levél hogy az Intrum átt adta az ügyet egy végrehajtó cégnek,ügyem a biróságon 15 napon belül 4 példányban(??)felebezhetek"

Na, ezt hámozza ki valaki!
Feri!
Összevissza beszélsz. Egyszer elévülési kifogással élnél (nem ezt írtad, de gondolom ezt akartad, még akkor is, ha néha azt sem tudod mit akarsz), másodszor meg azt írod, hogy egyezségi ajánlatot is fogalmaztál. Na, csak remélni merem, hogy nem te fogalmaztad...

Szóval: mi van abban a levélben, Fecó?

Zoltanuss # 2014.11.30. 13:24

Most hallom, hogy a végrehajtók annyira elszemtelenedtek, hogy kormánybiztos kell a ráncba szedésükhöz !!

Feren19 # 2014.11.30. 13:08

Üdv.Oly kérdésre keresem a választ ami számomra egy kicsit "bonyolult".
van egy 2008 as t-mobile tartozásom.el ismerem, részben én voltam a hibás hisz munka nélkül fizetni se tudtam.Intrum náll volt az ügyem,de fizetni nem tudtam.Majd el telt több mint 1 év és ez év februárjában küldtek sima levelet(a távközlési szolgáltatásokra vonatkozóan a 2003. évi C. törvény (az Elektronikus Hírközlésről) 143. § (2) bekezdése szerint: "Az előfizetői szerződésekből eredő igények
(telefon,internet) 1 év alatt évülnek el.Az elévülést megszakíthatja pl. egy tértivevényes felszólítás. Sima levél nem.)Intrumnak irtam hogy elévülésre hivatkozok,ők vissza irtak hogy bizonyítsam be hogy az elévülés fen áll,de ötletem sem volt hogy ez hogy történik,irtam nekik hogy bizonyitsanak ők.Erre már válasz nem jött.Csak postán meg küldték azokat a csekmásolatok amivel tartozom
Majd a minap jött a levél hogy az Intrum átt adta az ügyet egy végrehajtó cégnek,ügyem a biróságon 15 napon belül 4 példányban(??)felebezhetek.Tehát ha jól értem 4 példányban ugyan azt irjam le hogy " nem értek egyet és elévülésre hivatkozok"? És hogy az elévülés valóban fen áll? 2011-2012 közt nem kaptam tőlük emlékeim szerint semmit,alláiros levelet pedig biztos nem.Vagy az összeg csökentését kérhetem mivel 50 ezerből élek havonta (saját tulajdonom nincs) és ha ebből el kezdik le vonni a 200+kezelési+más költségeket a minden napi meg élhetésem veszélybe kerül.Mert hiába kértem annó részletet 12 hónpra adtak csak az pedig több lett volna mint 20 ezer forint havonta,annyim pedig nincs
Válaszokat nagyon szépen meg köszönöm előre is.

gerbera317 # 2014.11.08. 10:28

Ezek mind fizetési meghagyások voltak,ha nem tévedek

Biztos hogy tévedsz, erről kár is vitát nyitni. Amiről te itt írsz, azok fizetési felszólítások. Van ám különbség, nem is kicsi!

Ciel00 # 2014.11.06. 18:49

Ezek mind fizetési meghagyások voltak,ha nem tévedek.(Legalábbis a 8 napon belül fizess vagy behajtunk alapján).
Egyébként meg ha nem válaszolok,mi lehet a legrosszabb?Beperelnek,ahol sokadszorra is bizonyítom,hogy semmi közöm a szerződéshez aztán?
Nem azzal van a problémám,hogy bármit is tudnának velem kezdeni,hanem azzal,hogy próbálkoznak folyamatosan,újabb és újabb ügyvédi irodákon keresztül,holott már nem egyszer egyértelművé tettem,hogy követeléseik jogtalanok.
(Elég rossz vicc lenne,ha egy olyan szerződés után kéne fizetnem,amelyet sosem kezdeményeztem,sosem írtam alá és a szerződés tárgyát-telefon- sosem vettem át.)
Az pedig,hogy ők interneten kötnek szerződést és még kiszállításkor sem ellenőriznek személyazonosságot legyen a saját gondjuk. :)

A kérdés továbbra is az,hogy van-e jogi útja annak,hogy ne kapjak háromhavonta újabb levelet "sokadik ügyvédi iroda" névvel,akiről akkor hallok először és utoljára.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.06. 16:15

Elég unalmas
Akkor ne válaszolj! Csak aztán nehogy egyszer egy fizetési meghagyást hagyj válasz nélkül.

Ciel00 # 2014.11.06. 12:53

Tisztelt Fórumozók!

Lassan két éve egy csaló megszerezte személyi adataimat és kötött a Telekommal egy előfizetői szerződést.

Természetesen tettem rendőrségi feljelentést(ami "meglepő" módon eredménytelenül zárult nyomozás lett) illetve az összes fizetési meghagyásnál azonnal válaszoltam az adott ügyvédi irodának és a Telekomnak is,hogy mi a helyzet,és hogy tőlem egy fillért sem fognak kapni.Ekkor persze bekérik a rendőrségi jegyzőkönyv másolatát,megvolt.Ez után az ügyvédi iroda rendszerint el is tűnik,nem hallok róla többé.

Problémám az,hogy ma jött az ÖTÖDIK újabb ügyvédi irodától az ijesztgetés.Természetesen ez is csak fenyegetőzni fog behajtással,aztán mikor rájön hogy nem megy,akkor átadja a hatodiknak és ez gyanítom így mehet évekig.
Kérdés,hogy tehetek-e valamilyen jogi lépést annak megállítására,hogy a Telekom jól láthatóan nem rest akár a 120. ügyvédi irodának is átadni az ügyet.Elég unalmas a lassan már sablonként lementhető válaszlevélkémet újra és újra e-mailezni.Persze én jókat nevetek szegény csökkent értelműeken,de apukám(mert természetesen többszöri jelzés ellenére a régi lakcímemre,szüleimhez küldik a leveleket) már frászt kap tőlük.

kyra922 # 2014.11.06. 06:25

Pedig ennyire szorgalmas volt. Nem magánszemélyneka Telenornak ttartozom. Az elengedett 100as pedig a kamat fele. Befizetném én de a 0 forintoból jelenleg nehézkes, és mivel minden hó 1 ig kell fizetni (így adta) így már 2 elmaradt van. A részlet fizetést bukta mert a maradék 7 napon belül nem tudom befizetni.

gerbera317 # 2014.11.05. 20:25

Ennyire nem lehet szorgalmas egy végrehajtó. Az nem úgy van, hogy van egy ügye (a tiéd), és a képernyőt bámulva csak azt várja, befizetted-e az ehavit. Havonta több ezer befizetést kell kezelni. Ha az ügyviteli szoftver figyeli is ezeket (mert figyeli), akkor is emberi beavatkozásra van szükség ahhoz, hogy figyelmeztető levél készüljön. És ha készül is, az sem egyhavi elmaradásra készül.
Valószínűleg magánszemélynek tartozol, akitől kitelik, hogy egy nappal a fizetési határidő után már visítson, hol a pénze.
Akárhogy is volt, most már fizesd meg az elmaradást, mert egyrészt felmondásra kerül a részletfizetésed, másrészt a 100 ezer Ft kedvezményt is elveszíted.
A helyszíni eljáráson nem kéne annyit lovagolni: nem azért "írta rá a jegyzőkönyvre" a végrehajtó, hogy nincs lefoglalásra érdemes ingóság, hogy most újra kimenjen, és az ellenkezőjét "írja rá"...

kyra922 # 2014.11.05. 10:24

Értettem, hogy hogy értette a keménykedést, ezért is írtam idézőjelben. Viszont ma meg jött az ajánlott levél... felszólítás hogy ha 8 napon belül nem rendezzük az elmaradást, akkor folytatódik az eljárás. Mivel sajnos nem tudjuk csak hó végén rendezni. Így folytatódni fog. Ezért is kérdeztem, hogy mire számítsunk, hogy ha még is csak "felróná" a végrehajtó, ahogy lett is. Újra indul így az egész eljárás? Ismét kijöhet házhoz? Vagy ilyenkor mi történik. Az egész tartozás 510-ezer volt, amiből elengedett az elején 100-at. A maradék 410-ből pedig 135 már ki lett fizetve. Ilyen esetben mi történik? Ha nem tudtuk teljesíteni a részletfizetést? Az eljárás már le volt folytatva, tavasszal volt is kint helyszíni eljáráson, akkor vállaltuk a részletfizetést is... És ahogy írtam a jegyző könyvre ez rá is lett írva, hogy nem talált foglalható ingóságot stb... Ahogy írtam már.

gerbera317 # 2014.11.04. 14:43

A végrehajtás célja az, hogy az adós teljesítsen, nem pedig a "keménykedés" - KBS sem így értette. Folytatni kell a részletfizetést, és ügyelni arra, hogy ne legyen több ilyen akadozás. Ezt a legutóbbit sem valószínű, hogy bárki is szóvá teszi, legkevésbé a végrehajtó.

kyra922 # 2014.11.04. 12:03

Köszönöm válaszod. Folytatjuk természetesen a befizetést. Csak szeretnénk tudni, hogy mire számíthatunk ha még is "keménykedne" újra induthatja az egészet? Új helyszíni eljárás stb?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.04. 11:21

Folytassátok a részletfizetést, nem hiszem, hogy keménykedne a végrehajtó.

kyra922 # 2014.11.04. 11:07

Üdv. Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet.
Röviden annyi lenne, hogy: áprilisban volt kint helyszíni eljáráson a végrehajtó nálunk. A jegyző könyvre rá írta, hogy nem talált foglalható ingósákot. Illetve vállaltuk a részlet fizetést. Amit április óta rendszeresen fizettünk is. De az előző hónapban sajnos meg csúsztunk és elmaradt az a havi részlet. Majd csak e hó végén tudjuk befizetni az e havival együtt. A kérdésem az lenne, hogy a végrehajtó folytathatja így az eljárást. mivel rajta van a papíron, hogy egy részlet elmaradása esetén, folytatja. Illetve mire számítsunk? Újra ki jöhet helyszíni eljárásra? Tiltani nincs honnan, mert bejelentett munkahelyünk nem volt akkor sem és most sem. Segítségüket előre is köszönöm.

mici # 2014.10.28. 20:18

kbs.
Csak a szülők a tagok is.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.28. 18:25

A céget nem tudják lefoglalni, mert mint írtam a szülei nevén van.
Akkor majdcsak megörökli. (Megjegyzem, abból, hogy a szülei ügyvezetők, nem következik, hogy tagok is.)

mici # 2014.10.28. 16:50

10 éve húzódó végrehajtási ügyben kérek segítséget, tanácsot. Mi vagyunk a végrehajtást kérők. Az adóstól nem sikerült behajtani egy forintot sem a bírósági végrehajtónak.Állítólag sosem volt a most 40 éves férfinek jövedelme,lefoglalható vagyontárgya. A legutóbbi foglalási jegyzőkönyvben az alábbiak szerepelnek:
"Adós előadja, hogy jelenleg bejelentett munkahellyel nem rendelkezik, jövedelme nincs.
Adós előadja, hogy fenti címen a cége által bérelt ingatlan található, ahol szülei laknak, ill. a cég központja található."
Tehát van munkahely, van cég!!!!
Mi is úgy tudjuk, hogy egy KFT-ben tevékenykedik, a cég ügyvezetői a 67, és 61 éves szülei. Szerintetek mennyire életszerű, hogy egy ember 10 éven át a semmiből él. Nem fizet adót, járulékokat, de Lexus autóval jár. Mit tanácsoltok mit lépjek, NAV bejelentés? A végrehajtás kérő is terjeszthet elő végrehajtási kifogást? (Hiszen egyidejűleg leírják, hogy nincs munkahely, de van cég????!!!)
A céget nem tudják lefoglalni, mert mint írtam a szülei nevén van.

jogasz-jogasz # 2014.10.28. 16:37

Azért a végrehajtók között vannak akik tisztességesen a törvény előírásaival gondos eljárásokkal végzik feladataikat. Sajnos vannak olyanok is a végrehajtók közt akik képesítés nélküliek. Ezért kemény változással az önálló bírósági végrehajtók részére a jogi diploma a dr. végzettséghez lesz kötve. Találkoztam peres eljárásaimban olyan végrehajtók általi károkozásokkal ami egyértelműen a végrehajtó tudatlanságaiból, a felelőtlen eljárásaikból következtek be. A rengeteg bírói bejelentések hatásaikra kerül sor a végrehajtók szigorításaira. Tény hogy több peres eljárásban a bírók nem tudták megvédeni a végrehajtókat az általuk okozott kártérítési perekben.Nagyon is ideje volt már és aktuális a végrehajtókra vonatkozó szigorítások.

gerbera317 # 2014.10.28. 15:27

Semmivel sem eredményesebbek, hiszen alig van bármihez is jogkörük.
Inkább azt közöld, mit végzett eddig a végrehajtó, illetve mit tudsz te az adósról, és akkor esetleg tudunk segíteni.