Végrehajtás felfüggesztése


Vh-ügyes # 2013.11.10. 14:52

mindegy mit kérdez, a megoldásra kíváncsi...

gerbera317 # 2013.11.10. 13:27

Nem ezt kérdezte a posztoló.

Már akkor nem "árverési vevő" vagyok?” - Hát dehogynem. Csak mivel végrehajtási kifogással megtámadták az árverést, a jogerős elbírálásig nem intézkedhet a végrehajtó a tulajdonjog bejegyzése, majd a birtokba adás iránt.

Katiakárhány, nehéz lett volna ugyanezt a végrehajtótól megkérdezni? Megkaptad volna a fenti választ is; továbbá azt is, amit vh-ügyes pedzeget, hogy mivel támadták meg a végrehajtást; és végső soron azt is, hogy mire számíthatsz. A végrehajtás iratanyaga a végrehajtónál van, nem itt, logikus, hogy legkönnyebben ő fog tudni válaszolni. Lényeges, hogy ne "valakivel" az irodában beszélj, ne is a végrehajtóval, hanem azzal a végrehajtó-helyettessel, aki a hirdetményt meg a jegyzőkönyvet is készítette (mert a végrehajtó a legtöbb helyen csak aláír).

Vh-ügyes # 2013.11.10. 09:54

Nos, meg kellene tudni ki és mit kifogásol...
Mivel a kifogással akár 3/4 évig is feltarthatják az eseményeket, praktikus lenne "rávenni" az előterjesztőt, hogy vonja vissza...
(az "árverési vevő" is egy szakma, tudni kellene mibe vágsz bele...)

Kati65 # 2013.11.07. 14:57

VALAKI legyen szíves válaszoljon!
KÖSZÖNÖM!

Kati65 # 2013.11.06. 08:05

Tisztelt KBS! Segítségét szeretném kérni az alábbi ügyben. Árverésen vettünk egy kisvárosban lakást egy társasházban. Öten voltunk licitálók. Megnyertük, aláírtuk az árverési jegyzőkönyvet, és az árveréstől számított 14. napon átutaltuk a tejes vételárat. Ezt azonnal e-mail-ben megírtuk a végrehajtónak, és mivel nem érkezett tőle visszajelzés, egy hét után újra elküldtük a levelet. Erre ez a válasz érkezett, bemásolom. "Tájékoztatom, hogy az Ön által is licitált ingatlan árverésre vh. kifogás érkezett ami miatt az ügyirat beterjesztésre került az eljárást foganatosító bírósághoz."
Kérdéseim:

  1. Már akkor nem "árverési vevő" vagyok?
  2. Valamilyen igazolás nem járna, hogy átutaltam a teljes vételárat, majdnem 10 M Ft-ról van szó?
  3. Milyen jogaim vannak?

A nyugdíjas szomszédok és a közös képviselőtől hallottak alapján a lakásban öt éve nem jártak, a lakás üres.Gáz, víz, villany kikapcsolva.( Mi eladtuk hamar a saját lakásunkat olcsón, + még személyi kölcsönt is kellett felvennünk, mert felment jól a licitált lakás ára, ráadásul az adásvételi szerződés szerint december 31-ig ki kell ürítenünk.) Az árveréses lakás VH évszáma 2002-es, több mint 70M a VH tartozások összeadva. Most nekünk se lakás. se pénz. Mit tehetek? Mire számíthatok?
Várom válaszát!
Üdvözlettel: Kati65

amason # 2013.10.03. 10:25

Én is vissza kérdeztem, hogy jól értettem-e? A válasz az volt, hogy igen. Bár igaz,hogy ami szóban hangzik el annak nincs nyoma. Nem számít, mert elsődleges cél minél hamarabb kifizetni. Csak legyen miből.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.03. 09:39

ez már nem kamatozik továb
ÖÖöö... Biztos, hogy mindent jól értettél?

amason # 2013.10.03. 09:36

Köszönöm a válaszokat. Meg oldottam :) Bementem a végrehajtóhoz aki nagyon segítő kész volt. Felhívta a vh kérőt aki egy bankszámla kivonatért cserébe feloldotta az inkasszót. Ezzel igazoltam hogy mennyi a havi jövedelmünk. Fixálták a tartozást ez már nem kamatozik tovább. Ha vissza megyek dolgozni akkor kell majd fizetnem. Mindenkinek azt ajánlom, ne üljön otthon és sírjon, hanem menjen és intézze amit kell. Sok sikert.

gerbera317 # 2013.10.02. 13:55

"Lehet-e panasszal élni a bíróság felé?"

Úgy érted: a bíróságnál? Igen. :-P

Hogy mennyire járnál sikerrel, nem lehet megítélni, mert nem derül ki, ki az adós, és kinek a pénzét inkasszálták. Minden esetre, a nem adós számlatulajdonos igénypert indíthat a végrehajtást kérő ellen, de csakis a saját pénze inkasszálása miatt, és a siker így sem garantált, tekintettel a számlaegyenleg házastársi közös vagyon jellegére.

amason # 2013.10.02. 02:53

Akkor másképp fogalmazok.
Lehet-e panasszal élni a bíróság felé?
Azért mert levonják a családi pótlékot, holott az nem foglalható. A tartozás az én nevem van a számlára a férjem 50%-al csökkentett fizuja is megy. Ő kérheti-e,hogy adják vissza a munkabérét mivel nem az ő tartozása?
Köszönöm az eddigi válaszokat.

Anima1 # 2013.10.01. 20:58

amason:
"Nincs semmi lehetőség ezt megtámadni??
Azért itt a napi megélhetésről van szó!!!!
Lakás fenntartásit és gyermekvédelmit kapok az önkormányzattól. A gyerekeket nem védi semmi?"

Minden bölény leírta már, én csak ismétlem őket, hogy ha egy mód van, a fizetést készpénzben kell kérni, vagy olyan bankszámlára, ami nem a te (ti) neveteken van. Az 50 %-ot a munkáltatónak mindenképp át kell utalni, de a másik 50 %-ot talán meg lehet menteni.
Nálunk pl. van olyan, hogy fizetési előleg. Ez készpénz, és a havi fizetés egy részét fel lehet venni fizetésnap előtt, minden hónapban akár.
Nem tudom milyen cégnél dolgozol, meg tudod-e beszélni velük...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.01. 17:28

Ezekből nyilván nem tiltanak le. Ha nem utalással kéred, akkor inkasszózni sem fogják tudni.

amason # 2013.10.01. 16:36

Nincs semmi lehetőség ezt megtámadni??
Azért itt a napi megélhetésről van szó!!!!
Lakás fenntartásit és gyermekvédelmit kapok az önkormányzattól. A gyerekeket nem védi semmi?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.01. 15:23

Ha esetleg az a kérdés, hogy lehet-e egyszerre letiltani és inkasszózni, akkor a válasz: igen.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.01. 15:22

A végrehajtó csak kiadja a beszedési megbízást a banknak. Valóban lenne egy minimum, amit a számlán kellene hagyni, de ahogyan arra gerbera egy másik rovatban rámutatott, ha a bank ezt a szabályt nem tartja be, az nem a végrehajtó hibája. Az pedig, hogy a szabály megszegésének nincs szankciója, nem is a bank hibája.

amason # 2013.10.01. 15:06

„Megteheti,hogy minden értesítés nélkül leterheli?”
Meg. (A végrehajtó nem éppen szociális intézmény. A feladata a a hatékony behajtás. Annak kifejezetten ellenére hatna, ha mindig előre szólna: "dugj el mindent, mert jövök".)
www.kbs-ugyved.hu

Nem pont ezt a választ,vártam :(
Értem én,hogy mi a dolga. Nem bújtunk el, nem dugtunk el semmit. Elvitte a havi bevételünk felét a bér terheléssel, most már a másik felét is a számla terhelésével. Arra voltam kíváncsi vihet-e mindent?
De úgy látom, nem tettem fel érthetően.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.01. 13:10

Megteheti,hogy minden értesítés nélkül leterheli?
Meg. (A végrehajtó nem éppen szociális intézmény. A feladata a a hatékony behajtás. Annak kifejezetten ellenére hatna, ha mindig előre szólna: "dugj el mindent, mert jövök".)

amason # 2013.10.01. 12:19

Jó napot kívánok!
Nekünk olyan problémánk van,hogy több végrehajtás is folyik egyszerre. Én gyesen vagyok, a férjem fizujának az 50%-át már vonják. Erre most a végrehajtó még a bankszámlánkat is terhelte. Megteheti,hogy minden értesítés nélkül leterheli? Van 3 kiskorú gyerekünk. Lehet valahova fordulni panasszal, hogy ne vigye el az összes pénzünket?
(Szerintem most fogunk éhen halni és akkor már nem lesz kitől behajtani)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.01. 07:26

Lásd még: "akinek csak egy kalapácsa van, az mindent szögnek néz".

gerbera317 # 2013.10.01. 07:13

Az majdnem olyan, mint a Vht. :-)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.09.30. 21:34

KET?!

kovi8484 # 2013.09.30. 18:46

Tisztelt Dincsó

Leírtakból ítélve fordulj szakértőhöz, mert anyagilag többet veszíthetsz ha nem vagy tisztába a teendőkkel!

Kérdésedvégrehajtás felfüggesztésére egy autóról van szó, munkahelyemet veszíthetem el emiatt megítéli-e a bíróság a felfüggesztést?

  • kevered a az adóhivatallal,(kérelmező és a közeli hozzátározó megélhetését súlyosan veszélyezteti) ezen indokokat a bank által kezdeményezett bírósági eljárásban nem veszik figyelembe.

Ugyan a KET. megemlíti „A végrehajtást megindító hatóság a kötelezett kérelmére kivételesen akkor függesztheti fel a végrehajtást, ha a kötelezett a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülményt igazolta.” de ez arra, hogy a kocsimat ne vegyék el bármely indokkal,arra nem terjed ki.Ha fedezetet nyújt a kocsi, akkor kiterjed a végrehajtás.Többek között a gépkocsit az adóhivatal is luxustárgyként tartja nyilván. Vannak más nyomós indokok, de ez egy banki eljárásban nem elfogadott. Mivel minden indokot igazolni kell, így a sírással csak óvatosan nehogy ellened forduljon amit mondasz! Ha túlsírod, a végén kizárhatod magad egy esetleges részletfizetésből is! Ez egy kétélű fegyver!

Kérdésedvégrehajtó telefonon azt mondta, hogy neki írjam meg ezt a kérelmet ( elég e-mailben is)

  • Tekintettel arra, hogy az Internet nyílt, biztonságosnak nem tekinthető hálózat, az elektronikus formában továbbított üzenetek megsemmisülése, késedelmes megérkezése, egyéb hibája miatt beálló károk tekintetében a kártérítési felelősséget érvényesíteni szinte szinte lehetetlen.Ennek tekintetében határozottan nem tanácsos!

Ajánlott levél, személyes átadás elismervény ellenében, fax.


Mérlegképes könyvelés
Pénzügyi és számviteli ügyintézés
www.kerelmek-beadvanyok.hu

gerbera317 # 2013.09.17. 20:32

A végrehajtást foganatosító bíróság az adós kérelmére kivételesen akkor függesztheti fel a végrehajtást, ha az adós a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülményt igazolta. A bíróság a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülmények körében kiemelten értékeli különösen:

  • az adós által eltartásra köteles és tartásra szoruló személyek számát,
  • az adós vagy az eltartott személy tartós és súlyos betegségét,
  • a végrehajtási eljárás során bekövetkezett és az adóst is sújtó természeti katasztrófát.

Pestiesen szólva: sírni kell ezerrel.

A jogszabályt itt találod, 48. § (3)-(6):
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Felhívom a figyelmedet a (6) bekezdésre, amely szerint akármilyen kreatívan sírsz, legfeljebb 6 hónapra kaphatod meg a felfüggesztést. Tekintettel a szabály alkalmazhatóságának kivételességére, továbbá arra a nyilvánvaló szándékra, hogy egész' egyszerűen csak nem akarsz fizetni, ne éld bele magadat a sikerbe!

Dincsó # 2013.09.16. 16:27

Köszönöm a gyors válaszokat.


Üdvözlöm! Abban szeretném a segítséget kérni, hogy mit érdemes írni vagy mire érdemes hivatkozni egy végrehajtás felfüggesztésére irányuló ké

gerbera317 # 2013.09.15. 18:50

az autón a forgalmi értékénél jóval magasabb hitel is van, (...) így a végrehajtást kérők nem kapnak semmit a végrehajtás után sem.

Ezt miből gondolod?
A végrehajtást senki nem fogja neked felfüggeszteni, még próba szintjén sem érdemes belevágni. Amit Vh-ügyes javasol, azt érdemes közelebbről megvizsgálnod.
A telefonos kérdésedre: igen.
Az ingatlanos kérdésedre: ld. Vh-ügyes válaszát.