Végrehajtás felfüggesztése


bajos # 2011.12.14. 13:01

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz:
2007 januárjában férjem ingatlant örökölt 1/4-részben.
Az ingatlanon akkor 2 millió forint tartozás volt. A 1/2 részben örökös kiskorúak gyámja közjegyző előtt vállalta, hogy ezt a tartozást rendezi.
Férjem az ingatlanba nem volt bejelentve, a kiskorúak és gyámjuk lakott ott.
A gyám a hitelt nem törlesztette, ennek értéke mára meghaladja az 5 millió forintot.
Ezzel párhuzamosan a lakás rezsijét sem fizette (sem a szolgáltatók felé, sem a közösköltséget), a mai napig oda van bejelentve. Ez a tartozás meghaladja a 2 millió forintot.

Kérdéseim:

  • Engem (ekkor nem voltunk házasok) illetve a közös tulajdonú ingatlanunkat ez az ügy terheli-e? Ha végrehajtásig fajul a dolog, milyen sorrend szerint történik? Fizetésből vonnak, vagy tesznek (tehetnek) jelzálogot az ingatlanunkra?

A társasházi közösköltség tartozás végrehajtónál van, de még nem kezdődött meg a végrehajtás.

  • Polgári perre vinni a dolgot van-e értelme? Milyen kimenetelre számíthatunk, egyértelmű-e a jog ezen a vonalon?
  • Közmű tartozást hogyan hajtanak be?
  • Lehet-e részletfizetést kérni? A banki tartozást úgy tudom az ingatlan értékéig hajthatják be, azonban a közösköltség tartozásnak "utána mehetnek", azaz behajthatják a tulajdonosokon. Ha megkezdjük a részletfizetést, a tartozás tovább kamatozik?
  • Ha elkezdjük részletekben fizetni, és pert nyerünk, nem követelnek rajtunk semmit utána?
  • A gyám hivatalosan munkanélküli, nincs hivatalosan vagyona. A kiskorúaknak a nagyszülők révén van több ingatlan a nevén. Ez mennyiben érinti az ügyet?

Válaszát köszönöm,

Üdvözlettel:
Bajos

sztankovics bruno # 2011.12.09. 13:30

Tiszteletem ügyvéd úr! Nagy kérésem lenne
2003-as, T.com 220.000 mobil tartozásról van szó most én is annak áldozata vagyok hogy a felszolító levelet a végrehajtásról nem kaptam kézhez mert már nem lakok othon.Most ott tart az ügy hogy bementem a végre hajtóhoz,hogy beszéljek vele és jövőre márc usra lehet ki rakja a zártkertemet ahol élek! árverezésre..én persze hiába érvertem nem át vet levél stb. Annyit mondott,hogy menjek be a T comhoz és ott probáljak méltányossági alapon kérni részlet fizetést tőlük! Mert ők a követelők és Akkor megáll az ügy!

Beteg ember vagyok idegileg kezelnek munkám nincs önkormányzati támogatást kapok,kivagyok pláne most belvárosba is kisérővel mentem e dolgokat intézni. Ez ügyről is akkor értesültem amikor a tulajdoni lapot hozta a postás. És akkor én betegségemre munkámra a súlyos anyagi helyzet stb orvosi papírjaimat gyógyszerekről kezelésekre hivatkozva beadtam 1 kérelmet költségmentességi tárgyalásra a Sas utcai kormányhivatalba már 2 hónapja még elbírálás alatt van..És nem tudom ügyvéd úr vajon ök mit hoznak
döntést van rá esély,hogy kedvezö lesz a sas utca i beadványom? tanácstalan vagyok mert a T.comtol megkapnám a törlesztésre az engedélyt mert ott is voltam. 1 évet kapnék törleszteni. De ha most belemegyek teccik tudni és a Sas utcából megjön a papír valami jobb dologgal akkor? azt minden kép meg kell várnom? csak nehogy jövöre jöjjön attól félek mert lehet elbukom a másikat ez a nagy gond..Elöreis köszönöm a válaszát

végrehajtó1 # 2011.11.16. 15:05

Akinek tartozol.

Gézu77 # 2011.11.16. 14:48

Jelen esetben a Bírósági végrehajtót keressem meg, vagy azt a céget, aki akinek tartozok?

Köszi

Gézu77 # 2011.11.16. 14:12

Akkor lehet esélyem?

végrehajtó1 # 2011.11.16. 14:10

Vh kérővel egyezkedj ebben.

Gézu77 # 2011.11.16. 13:50

Egy olyan Kérdésem lenne, hogy nekem van egy 33%-os tiltásom, amit most már 5.hónapja vonnak.
Az összeg 390.000 Ft volt. Havonta 54-57 ezret vontak, ami nagyjából összesen 275.000 körüli eddigi levonás.
Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e egy olyan megoldás, hogy a maradékra ne legyen 33%-os vonásom, hanem már csak havi 25 ezrével fizethessem?
Lehetséges-e ilyen, mert ha nem , akkor nem megyek be jövö héten a végrehajtó irodába.

Köszönöm válaszukat!
Géza

végrehajtó1 # 2010.10.21. 17:17

Dini2001

Az elévülést az Apehnak illene hivatalból észre vennie.Ha más tartozás nincs akkor a végrehajtás elévült tartozásra nem jogszerü.Szerintem menjen be és kérje ki a folyószámlát.Ott látni az eredeti esedékességet.Ha tényleg elévült akkor írásban jelezze ezirányu törlési kérelmét.

Dini2001 # 2010.10.20. 08:41

Az a kérdésem, hogy ha van egy elévült Apeh tartozás, hogy lehet kérelmezni a végrehatjás megszüntetését? Az Apeh tartozás tényleges elévüléséről hogyan lehet az Apeh-tól információt szerezni?

gsub # 2010.10.19. 07:48

Tisztelt Végrahajtó1!

A következő kérdéssel fordulok Önhöz.
2009-ben a volt cégem amiben 50% tulajdonas voltam, folyószámlahitelt kért és kapott az egyik banktól (közjegyzői okirat rögzítette a kezességemet).
2010 elején kiléptem a cégből, de volt üzlettársam nem töltötte fel a hitelkeretet annak lejárta előtt, sőt másik bankba irányította a céges követeléseket vagy kp felvette és betette egy másik bankba. A bankot tájékoztattam időben hogy nem tudok garanciát vállalni a hitelkeret feltöltésére mivel nincsenek meg a jogi eszközeim arra. Mindezt azelőtt tettem hogy a pénzeket máshová utalták vagy kp felvették volna. A bank végig azt mondta hogy tehetetlen aztán miután látták a pénzmozgásokat, zárolták a számlát, de addigra már késő volt.
(A volt üzlettársam és köztem szerződésben rögzítettük hogy ki mit fizet vissza. – ő külföldre utazott…)
Hivatalos tértivevényes levelet nem kaptam(!!!) még a banktól vagy végrehajtótól, de telefonon érdeklődtem a banknál ahol tájékoztattak informálisan hogy elindították a cég ellen a felszámolási a kezesek ellen pedig a végrahajtási eljárást.
Jelenleg egy autó és egy cég van a nevem (ingatlan nincs).
Eladhatom-e most ezeket, nem tekintik-e azt fedezetelvonásnak? Mennyire érdekli a végrahajtókat egy kft tulajdonrésze?

Mivel a bankot folyamatosan (írásban is) tájékoztattam és többször is felhívtam a figyelmüket arra hogy a ki lesz üritve a számla (azaz meglátásom szerint gondosan jártam el) el tudom-e kerülni a végrehajtást. Mit kell ilyenkor tennem?
A bejelentett lakcímem a szüleim háza, de jelenleg nem ott lakom, nincs ott semmim. Kimegy oda a végrehajtó? Lefoglalhat ott vmit?
A fizetésemből tartásdíjat is fizetek (nem sok marad), mit tudnak ekkor levonni?

Köszönettel gsub.

mouse # 2010.10.18. 09:28

Voltam,befizettem144ezer forintot!,1 hétre még rátettek+33ezret!Nem értem,ezek belőlünk akarnak meg gazdagodi!?Ja persze h igen!!!!!!!!!!Kizsigerelnek ezek mindenkit és még csodálkoznak h lopnak csalnak,meg egyebek!?Annyit értem el kell részletfizetést kérnem dr ügyvédtől,és h megedja akkor így fogok törleszteni,ha meg nem akkor vonják a68000ft os fizumból tök jó!Na már érdeklődtem vmi fekete munka után,nem azért mert nem akk törleszteni,de talán többet kapnék a kezembe!Ganély 1 társaság az egész!!!!!!

mouse # 2010.10.16. 06:40

300ezerből van 140ezerftom,jövő hónapban fizetnék 40ezret,és után 30ezretft 3 részletben. lehetséges h így adnának részlet fizetést láthatják h nem kibujni szeretnék hanem mielöbb rendezni hamár ez van,de inkább nem eszek mint szégyenben maradjak!Hétfőn bemegyek a vh viszem a 140et remélem nem küld el a fenébe.még nem voltam ilyen helyzetbe ezért izgulok ennyire.Lehetséges ha lát pénzt akkor fog hajlani erre?

mouse # 2010.10.15. 19:20

Még 1 utolsó h mikor jönnek ki felmérni,h mim nincs?,mert komolyan nincs !Legalább éjszaka lesz miről gondolkodnom a munkahelyen............Megőrülök

mouse # 2010.10.15. 18:49

Ma kaptam ezt a levelet,ha a számlára beérkezik 100e forint,akkor figyelembe szokták ezt venni h legalább megpróbálok törleszteni?És mikortól kezdődene a letiltás mivel gyerektartást rendeszeresen fizetem ezt nem munkahelyem tiltja hanem kézbe megy.meg nem is a letiltás mert ha kell akkor kell nem kibújni akarok csak itthon van szívbeteg apám.......puff elég h elváltam meg amúgy van féjem jóvoltából más tartozásom de azt vizsgálják mert bonyolult..és most ezen kell paráznom

végrehajtó1 # 2010.10.15. 18:26

a válaszom vh-i része kilőve.Forduljon a bírósághoz vagy ahogy a vh-tó mondta:a vh kérőhöz

végrehajtó1 # 2010.10.15. 18:25

Hogy kap-e azt innen nem tudom.De kérhet a bíróságtól is .Azért a bíróság sok szempontot mérlegelhet.De először tegyen egy próbát avh-nál.Kérjen max.6 havi részletfizetésta többi hátralékra.Hátha sikerül..

mouse # 2010.10.15. 18:21

Ezt írta:h mivel az összeg túl magas ezért ő nem adhat részletfizetést,de kérhetek a vht kérelmezőtől(gondolom h ez mit jelent)

mouse # 2010.10.15. 18:07

........Ha véletlenül zavaros elnézést de éjszakás vok és nem bírtam egész nap aludni mert csak ezen rágódok!

mouse # 2010.10.15. 18:02

Hát,nálam nincs függesztve semmi!Kérdésem az lenne:Van 1pannonos tartozásom 2007es,80e indult a mai árfolyam az 315ezer,sajnos én marha nem éltem mikor ügyvéd keresett a részlet fizetéssel az akkor 177ezer ft lett volna!A lényeg tavasszal kaptam 1térítvénynélküli levelet a pgsm től,akkor kértem rossz anyagi körülményekre hivatkozva haladékot,ezt nem kaptam meg de havi 15e ft részlet fizetést ajánlottak,hát én erre nem válaszoltam mert azért kértem mert nincs volt pénzem.2hetekb kaptam végrehajtótól 1 felhívást h be kell fizetnem különben tiltás stb,én erre írtam neki mivel 3iskolás korú gyerek után fizetek havonta gyer.tartást ezt nem tudom teljesíteni és kértem részlet fizetést,persze per nem volt de perköltség az bőven van,és nem kibújni akartam csak nincs akkor ...Na ma kaptam erre sajnos velem éreznek de mivel tudják h hol dolgozom az egészségügy pénztártól így vonnak 3 műszakban dolgozom havi 70ezer ft ért,nincs semmim csak ruháim a féjem nem támogatja a gyerekeinket sőtt dolgozni sem hajlandó,én mivel annak idején náluk laktam.........elváltunk 3,személy mitt én ott maradtam anyóssal de megromlott a viszonyunk..haza költöztem anyámékhoz akik befogadtak 20 év után a gyerekek nem akartak jönni velem mivel már nagyok de még sulisak.Nagyából ennyi a történet,mivel v h kiszeretném kerülni azt h anyámékat kitegyem a szégyennek h ide jön vh 100e ftot szedtem össze,és ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem ha hétfőn bevinnék 300e forintból 100et ön szerin adható lenne nekem részlet fizetés ilyen módon mert az volt h azért nem kapok mert túl soKK az összeg,kb 15.000ft tudnék fizetni.Nincs senki akivel ezeket megoszthatnám.

végrehajtó1 # 2010.10.15. 15:55

Egyúttal a földhivatal felé is elment a bejegyzés felfüggesztése iránti kérelem az adózó részéről.
Ilyenkor mi történik, ill. a gyakorlat szerint hogy lehet a legjobban kijönni ebből a szituból?

A főldhivatal felé minek?A felfüggesztést az Apeh hozza határozattal.Az ügyintéző jó tájékoztatást adott.vh jog mindaddig marad míg a tartozás fenn áll.
Ilyenkor a bank felmondja a hitelszerződést merta biztosíték veszélyben van.Ebből csak rosszul lehet kijönni.:(

gsub # 2010.10.15. 11:15

Tisztelt Végrahajtó1!

A következő kérdéssel fordulok Önhöz.
2009-ben a volt cégem amiben 50% tulajdonas voltam, folyószámlahitelt kért és kapott az egyik banktól (közjegyzői okirat rögzítette a kezességemet).
2010 elején kiléptem a cégből, de volt üzlettársam nem töltötte fel a hitelkeretet annak lejárta előtt, sőt másik bankba irányította a céges követeléseket vagy kp felvette és betette egy másik bankba. A bankot tájékoztattam időben hogy nem tudok garanciát vállalni a hitelkeret feltöltésére mivel nincsenek meg a jogi eszközeim arra. Mindezt azelőtt tettem hogy a pénzeket máshová utalták vagy kp felvették volna. A bank végig azt mondta hogy tehetetlen aztán miután látták a pénzmozgásokat, zárolták a számlát, de addigra már késő volt.
(A volt üzlettársam és köztem szerződésben rögzítettük hogy ki mit fizet vissza. - ő külföldre utazott...)
Hivatalos tértivevényes levelet nem kaptam(!!!) még a banktól vagy végrehajtótól, de telefonon érdeklődtem a banknál ahol tájékoztattak informálisan hogy elindították a cég ellen a felszámolási a kezesek ellen pedig a végrahajtási eljárást.

Jelenleg egy autó és egy cég van a nevem (ingatlan nincs).
Eladhatom-e most ezeket, nem tekintik-e azt fedezetelvonásnak? Mennyire érdekli a végrahajtókat egy kft tulajdonrésze?
Mivel a bankot folyamatosan (írásban is) tájékoztattam és többször is felhívtam a figyelmüket arra hogy a ki lesz üritve a számla (azaz meglátásom szerint gondosan jártam el) el tudom-e kerülni a végrehajtást. Mit kell ilyenkor tennem?
A bejelentett lakcímem a szüleim háza, de jelenleg nem ott lakom, nincs ott semmim. Kimegy oda a végrehajtó? Lefoglalhat ott vmit?
A fizetésemből tartásdíjat is fizetek (nem sok marad), mit tudnak ekkor levonni?

Köszönettel gsub.

adventure # 2010.09.14. 10:49

A vh.jogot még nem jogerősen a földhivatal bejegyzte az Apeh javára, közben vegyes kérelem van folyamatban a bejegyzés alapjául szolgáló illeték összegének vitatása, és egyben a véglegesen megállapított illeték fizetési könnyítésére. Az Apeh-os ügyintéző tájékoztatása szerint ebben az esetben a vh jog rajta marad, amíg ki nem egyenlítik a tartozást, ha leszüneteltetik a vh.t a fizetési könnytíés miatt vagy sem.
Közben a földhivatal a bankot is mint jelzálogjogosultat értesítette a vh. jog bejegyzéséről. A bank ekkor elvileg felmondhatja a szerződést.
Egyúttal a földhivatal felé is elment a bejegyzés felfüggesztése iránti kérelem az adózó részéről.
Ilyenkor mi történik, ill. a gyakorlat szerint hogy lehet a legjobban kijönni ebből a szituból?

végrehajtó1 # 2010.09.08. 07:09

nem tüntetik fel

adventure # 2010.09.07. 20:21

Tul.lapon ezt feltüntetik vagy nincs nyoma?

végrehajtó1 # 2010.09.07. 18:44

igen kérhet.A kérelem beadásától a vh szünetel .Ha ez az első kérelem