Végrehajtás felfüggesztése


adventure # 2010.09.07. 18:15

Apeh illetéktartozás miatt megkeresi a földhivatalt, hogy jegyezzék be a vh.jogot az ingatlanra.

Ebben a szakaszban az adózó még kérhet a tartozásra fizetési könnyítést (részletfizetést), és egyben a vh. felfüggesztését?

Füles75 # 2010.06.10. 13:32

Köszönöm a segítséget.

végrehajtó1 # 2010.06.10. 13:25

Ez esetben a vh-nál meg kell lenni
.Kérje ki.
ha elzárkózik írjon vh kifogást .

Füles75 # 2010.06.09. 15:25

Kedves Végrehajtó1!

Honnan szedjem elő a határozatot? Nem kaptam. Ez a levél jött csak a végrehajtótól. A pontos szöveget másoltam be, csak a neveket és egyéb adatokat - dátum, rendszám meg a fejléc - nem írtam ide be.

végrehajtó1 # 2010.06.09. 15:17

Mellényomtam:(

nem volt megindokolva, hogy miért szüntették meg a nyomozást.

Nem tudom elhinni..de ha így van akkor miért nem éltél panasszal az ügyészség felé?

látni kellene a határozatot...

végrehajtó1 # 2010.06.09. 15:15

nem volt megindokolva, hogy miért szüntették meg a nyomozást.

Füles75 # 2010.06.08. 20:00

Kedves Végrehajtó1!
Miután türelmetlen vagyok, egy másik topicban is feltettem a kérdést, ahol erre a kérdésre:

„Szünetel az eljárás: ez pontosan mit jelent? Nem fogják nézni, hogy van lesz e új munkája, vagy kerül e valami a nevére?”

Ezt a válszt kaptam:

De, fogják, de most is élj végrehajtási kifogással, mert ha a gépkocsi megvan, csak éppen az adós nem vitte el a végrehatásra, attól még az árverezhető.

Ennek mennyire van értelme? Mármint nem a mondatnak, vagy a tartalmának, hanem magának a kifogás benyújtásának?
Amit leírtam a kérdésembe, azt szószerint másoltam le a jegyzőkönyvből - nem volt megindokolva, hogy miért szüntették meg a nyomozást.

végrehajtó1 # 2010.06.08. 17:47

Füles75

Szünetel az eljárás: ez pontosan mit jelent? Nem fogják nézni, hogy van lesz e új munkája, vagy kerül e valami a nevére?

Szünetel akkor ha nincs végrehajtható vagyon.Magyarán áll az ügy addig míg lesz valamikor vagyona.Arra kell ügyelni hogy 5 évente legyen valamilyen vh cselekmény különben elévül.

Hogy lehet az hogy a Rendőrkapitányság megszüntette a nyomozást? Ezek szerint ha ő úgy dönt, hogy nem viszi el amit lefoglaltak, akkor kész, ennyi?

Valószinű nem ez történt.A nyomizás megszüntetést határozattal kell elrendelni.Ebben benne van miért döntöttek így.Amíg ezt nem látjuk addig csak találgatunk...De nagy reményt ne fűzz a zártöréshez, általában pénzbüntivel meg uszható.:)

Vikiki5

A lánynak nincs a fizetésén kivül semmije, szülőknél lakik, a srácnak viszont van egy lakása, stb. Mit lehet csinálni, tényleg vonhatják az egész tartozást a lánytól és az egész fizetésére, el lehet érni valahogy, hogy a srác feleljen a tartozásáért, hiszen csak ő használta azt a pénzt

A teljes fizut nem veszik el.Szerintem a fizut utalja nem nevén lévő bankszámlára.A banki végrehajtás pedig nem olyan ripsz ropsz dolog.Kicsit tovább tart (főleg ha az adós úgy akarja):)
A srác által meg nem fizetett tartozást amit helyette fizettek ki perben kell tőle kérni(Fizetésimeghagyás)

Tanulság: a nem odafigyelés sokba kerülhet...

Vikiki5 # 2010.06.08. 17:15

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbiakban szeretném kérni a segítségeteket, én már elakadtam, és nem tudom mit lehetne érdemben tenni.
A történet a következő: egy barátnőm a volt barátja "élettársa" könyörgésére (miután már 1 éve szakítottak) aláírt egy kölcsönszerződést, akkor ő úgy tudta kezesként írja alá. Pár hónapja, miután a bank őt kezdte el hivogatni, kiderült, hogy a szerződés -áruhitelből alakult át személyi hitellé, az összeg is magasabb, mint amit az ex-e mondott, és nem kezes, hanem adóstárs. A srác, mint aki jól végezte dolgát pedig "eltűnt" a bank elől, azaz a telefont nem veszi fel, levelekre nem válaszol, bejelentett munkája pedig azóta nincs, így levonni sem tudják. Emiatt a bank a lánykát zargatja, aki eddig 3 havi részletet kifizetett a srác helyett, aki persze megígérte hogy vissza fizeti és májustól már rendezi ő bank felé a tartozását. Erre most kiderült, hogy persze nem rendezte továbbra is van 3 havi elmaradása, mivel amit a lány kifizetett az már korábbi elmaradás volt, és a bank most a lányt fenyegeti ,hogy levonják akár az összes fizetését, mert jövő héten már végrehajtási szakba kerül a dolog.
A lánynak nincs a fizetésén kivül semmije, szülőknél lakik, a srácnak viszont van egy lakása, stb. Mit lehet csinálni, tényleg vonhatják az egész tartozást a lánytól és az egész fizetésére, el lehet érni valahogy, hogy a srác feleljen a tartozásáért, hiszen csak ő használta azt a pénzt.

Füles75 # 2010.06.08. 14:25

Sziasztok!
Kaptam ma egy levelet a végrehajtótól, az alábbi szöveggel:

"Az eljárás során megállapítást nyert, hogy adós lefoglalható ingó, ingatlan vagyonnal, letiltható munkabérrel nem rendelkezik, valamint a kiadott pénzintézeti megkeresések - itt fel vannak sorolva a bankok - továbbá az adós XY banknál vezetett számlájára kiadott azonnali beszedési megbízás sem vezetett eredményre. Tájékoztatom továbbá, hogy a lefoglalásra került adós tulajdonát képező XXX rendszámú gépjármű, azonban az árverésre az adós azt nem állította elő, így intézkedtem a Rendőrkapitányság felé zártörés vétsége miatt, azonban a Rendőrkapitányság a nyomozást megszüntette. A követelés jelenleg behajthatatlan, az eljárás a Vht.52§ d, pontja alapján szünetel."

Hogy lehet az hogy a Rendőrkapitányság megszüntette a nyomozást? Ezek szerint ha ő úgy dönt, hogy nem viszi el amit lefoglaltak, akkor kész, ennyi?

Szünetel az eljárás: ez pontosan mit jelent? Nem fogják nézni, hogy van lesz e új munkája, vagy kerül e valami a nevére?

Ezek után én mit tudok tenni? Gyermektartásdíjról van szó, jelenleg 4 évi tartozása van.

Mona81 # 2010.06.08. 12:56

Üdv!Tartozásom van bank felé és már bírósághoz került az ügy,de a fizetésemből már van letiltás másik hiteltartozás miatt.Most viszont nyitnom kellett egy takarékszámlát,amin elhelyeztem egy bizonyos összeget,ami zárolva van,és csak a Polgármesteri hivatal engedélyével oldható fel(ez azért volt szükséges,hogy bérlakásba tudjunk költözni a férjemmel)A kérdésem az lenne,hozzányúlhat e a bank ahhoz a pénzhez adósságbehajtás címen,ami mellesleg ugye le is van kötve?

végrehajtó1 # 2010.05.28. 18:18

Charlie28

Eltartottak esetén hogyan módosulhatnak a levonás szabályai? Milyen kérelmet kellene beadni, hogy tekintetbe vegyék a gyerekeimet is? Kedves Monalisa1, érdekelne az az 57.000 Ft-os 1 főre jutó vizsgálati összeghatár, amiről korábban írtál. Mégis, ezt mikor veszik figyelembe?

Ezt hol olvastad???

Charlie28 # 2010.05.28. 12:49

Na de akkkor nem választjuk külön a főkövetelést és a járulékos követelést? Böngészgettem a jogegységi határozatok között, a főkövetelés felszámolt cégnél elévülhet, nem? A céggel szemben már nem lehet semmit érvényesíteni. A kezes meg hivatkozhat a főkövetelés elévülésére.
Cs.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.27. 13:56

Nem évül el. Az is megszakítja, ha a kezessel szemben végrehajtási cselekmény történt.

Charlie28 # 2010.05.27. 12:45

Kedves Fórumozók!
Kezesség miatt bírósági végrehajtás alatt vagyok, jelenleg gyes-en. Egyetlen kis értékű ingatlanomat már lefoglalták. A kezesség 1 év múlva elvileg elévül (nem lehet elévülést megszakító cselekményt foganatosítani a "néhai" főkötelezettel szemben). Ősztől dolgozni szeretnék, és nem szeretném, ha a 100ezer Ft-os tanári fizetésemből addig is vonnának 30-40ezer Ft-ot havonta, mivel 2 kisgyermekem van, akiket el kell majd tartanom, tekintve, hogy válok a totálisan ellehetetlenedett férjemtől, aki időnként szintén eltartásra szorul. Egyelőre azt sem tudom, hol fogok lakni, szüleim sincsenek már.
Ha jól értem, a felfüggesztésnek méltányossági alapon nem sok értelme van, ha akkor is letiltanak, csak benntartják letéti számlám.
Eltartottak esetén hogyan módosulhatnak a levonás szabályai? Milyen kérelmet kellene beadni, hogy tekintetbe vegyék a gyerekeimet is? Kedves Monalisa1, érdekelne az az 57.000 Ft-os 1 főre jutó vizsgálati összeghatár, amiről korábban írtál. Mégis, ezt mikor veszik figyelembe? Nekem ez jó lenne, mert nekünk hármunknak nem lesz annyi összjövedelmünk.
Egyébként az elévülés után is marad még 3-4 millió Ft-os per- és egyéb költség, amit közalkalmazotti fizetésből kb. 10-15 év alatt tudnak majd behajtani rajtam, gondolom, azok nem évülnek el.
Üdv: elkeseredett anyuka

kérdező59 # 2010.05.17. 16:15

Kedves Fórumozók!
Az egyik vízgazdálkodási társulat adók módjára történő behajtást kért 2004 - 2007. közötti időszakra vonatkozóan olyan követelésre, amelyet nem ismertem el és azt 2008-ban kifogásoltam. Most kaptam egy levelet, hogy ha nem fizetek az önkormányzathoz fordulnak behajtás végett. Ezt meg is tették.
Kérdésem, hogy kérhetem e a helyi önkormányzattól a végrehajtás felfüggesztését a kifogás elbírálásáig.
Köszönöm a segítséget.

végrehajtó1 # 2010.04.28. 14:59

Az az értelme hogy a letíltott pénzösszeget nem utalják ki a vh kérőnek.

Acer001 # 2010.04.27. 20:26

Köszönöm!

De hát akkor mi értelme van annak, hogy felfüggesztette a bíróság a végrehajtást? Hiszen az én helyzetem nem változott.

Ugyanakkor találtam egy jogszabályt, amit - bár tanult ember vagyok - nem igazán tudok értelmezni:

"...pénzkövetelés végrehajtása esetén a felfüggesztés az adós munkabérének letiltására, az ingó vagyontárgyak és az ingatlan értékesítéséről szóló hirdetmény elkészítésére, a vagyontárgyak értékesítésére, továbbá a végrehajtás során befolyt összegek kifizetésére terjed ki; a többi végrehajtási cselekményt a felfüggesztés tartama alatt is foganatosítani kell." - 1994. évi LIII. törvény
a bírósági végrehajtásról/50 §

????

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.27. 08:00

Ha jól tudom, a végrehajtás felfüggesztésekor a már foganatosított végrehajtási cselekmények - így például a letiltás - hatályban maradnak.

végrehajtó1 # 2010.04.27. 07:54

Ha úgy érzed jogtalan akkor gyorsan írj egy vh kifogást a bíróságra.

Acer001 # 2010.04.27. 06:34

Üdvözlet!

Az ellenem idított végrehajtási ügyben letiltással lefoglalta a bírósági végrehajtó a munkabéremet (és egyéb járandóságomat).
A Pesti Központi Kerületi Bíróság saját hatáskörében eljárva visszavonta ennek a fizetési meghagyásnak jogerejét és végrehatóságát megállapító záradékot, valamint felfüggesztette a végrehajtási lappal elrendelt végrehajtási eljárást.
Ennek ellenére a bírósági végrehajtó a munkámtatómat arra kérte, hogy továbbra is vonja le a letiltást, amit letétként kezeljen (Idézem: "A letiltás foganatosítását a bíróság felfüggesztette, ezért a levont összeget utasításomig kérem letétként kezelje."

Kérdés: jogszerűen járt-e el a végrehajtó, vagy csak rosszindulatú? Mit tehetek? Hiszen a fizetésemet változatlanul vonják, szerintem jogtalanul, hiszen a bíróság visszavonta a fizetési meghagyás jogerejét.

Előre is köszönöm a választ!

Üdv.,
István

monalisa1 # 2010.04.13. 14:24

A bírósági végzést a végrehajtás szüneteltetéséről vidd be a bankhoz és próbálj megállapodni velük egy még "kibírható" havi törlesztőrészletről.

Mert az hogy fizetni kell (= vagy a havi részletek vagy a lakás) sajnos előtted sem lehet kétséges.

monalisa1 # 2010.04.13. 14:19

Jelenleg a minimálnyugdíj 28.500 Ft x 2 = 57.000 Ft/hó szokott lenne az egy főre jutó vizsgálati összeghatár, vagyis 4+1 főre nálatok 285.000 Ft-ig el lehetne menni. Ezzel szemben ötödmagadra csak 260.000 Ft van.

A családon belüli sajnálatos ápolási/gondozási rászorultság külön méltánylást érdemlő körülmény.

Azt hogy végül is miként fognak dönteni a kérelem dolgában nem tudni.

"Lisa"
laikus hozzászóló

ildocska # 2010.04.12. 09:29

Tisztelt Mindenki!

Többször kérdeztem már és kaptam is jótanácsokat Tőletek!
„Röviden“ az a történet, hogy hitelre vettem lakásunkat, törlesztettem sokáig. Lányom volt barát/élettárs vett fel 1M-ft kölcsönt ahol lányommal együtt kezes voltam.A fiatalok szakítottak, de már előtte nem fizette a fiú a hitelt,így végül a mi lakásunkra indult végrehajtás. Sajnos a kisebbik gyerekem daganatos beteg lett, így a saját lakáshitelemmel én is megcsúsztam, felmondták,( közben voltak/vannak egyéb családi problémák, amik jelentősen hozzásegítettek a mostani helyzet kialakulásához saját hitelemmel kapcsolatban, amit még tavaly itt leírtam, de most a lényegen nem változtat) de végrehajtás még nem indult a lakáshitelem miatt. Most valószínűleg bekapcsolódott volna a végrehajtásba, amire már felhívta a végrehajtó, de hogy már be kapcsolódtak-e azt nem tudom. A végrehajtást elrendelő Bíróságra írtam egy levelet a gyerekem kórházi papírjaival és a nagyobbik lányom nyugdíj igazolásával és a saját jövedelmemet igazoló Önkormányzati határozatokat csatolva és kértem a végrehajtás felfüggesztését. Most kaptam levelet a Bíróságról, hogy felfüggesztették a végrehajtást gyermekem súlyos betegségére való tekintettel és egyben kérik, hogy igazoljam, hogy jelenleg is az ápolási díjat kapom csak és ha van együttélő családtagom, annak a jövedelméről is. Az a helyzet, hogy nekem illetve a két lányomnak a családi pótlékkal, önkorm által kapott jövedelmekkel és az idősebbik lányom nyugdíja, gyerektartás összesen: 160.000.-ft, de ebből nekünk is van 25.000.-ft hiteltörlesztés amit törlesztünk a folyószámlánkról, tehát kézben csak 135.000.-ft , amiből élünk hárman és rezsit fizetünk. Nagymamám, aki illetve a fia miatti befolyásoltsága miatt is kerültünk rossz helyzetbe a saját jelzálog hitelünk miatt, mivel a Mama haszonélvező, tehát mindenhez kellett volna az aláírása, hogy megoldjuk a gondjainkat, amit nem tett meg bármiről volt szó (ez az ami a lényegen most nem változtat :( tudom. Ezt a történetet írtam le jó idővel ezelőtt itt) Szóval most a Mama a saját daganatos betegsége miatt már csak segítséggel tud kikelni az ágyból is, és persze én ápolom Őt is, mert ha úgyis itthon vagyok a gyerekkel, akkor ez nekem belefér , és a fia azóta, amióta ennyire lerobbant a Mama, rá sem néz, hanem azt mondják, ápoljam csak én…stb. Ez mindegy is. A lényeg az, hogy a Mama nyugdíja 100250.-ft, amiből most, hogy ennyire lerobbant, és csak rám számíthat, belead a lakás költségeibe meg a megélhetésbe 60.000.-ft-ot. Eddig soha egy fillért sem adott, mindig vitte a fiának a pénzét…Szóval most a Bíróságra ha igazolom, hogy én még ápolási díjat kapok, csp, gyt, stb..és a mama nyugdíját is igazolom, mert a kérvényembe beleírtam azt is, hogy Ő is milyen beteg, szóval jelent-e nekem most valami hátrányt az egy főre jutó jövedelemszámí­tásnál, vagy ilyen szempontból a végrehajtás felfüggesztése szempontjából számít-e ez, hogy most picivel több a jövedelmünk és hogy 100.000 ezer a nyugdíja, de csak 60.000-et ad nekem ide.
Ha összevissza és hosszan írtam elnézést, remélem azért érthető voltam.
Előre köszönöm ha válaszoltok!

ildocska # 2010.04.12. 09:10

Tényleg bocsánat, csak még azt szerettem volna az előbb kérdezni, hogy mivel nincs a Bírósági végzésben, hogy mennyi időre függesztették fel a végrehajtást, ezt nem tudom. ívégül is ez mit jelent , mennyi időt és ilyenkor a saját bankommal kapcsolatban külön kell kérni a végrehajtás felfüggesztést, vagy az is "automatikusan" leáll, ha ugyan bekapcsolódott már?