Tartozas kulfoldi banknak


Hold73 # 2019.08.14. 15:24

A következő a problémám 10 éve kint dolgoztam németbe egy családnál mindent ők intéztek a bejelentést a tb be..mert nem volt még nyelvtudásom,majd egy év után ugy döntöttek a család eggyik tagja dolgozik tovább és engem elküldtek megjegyzem idős gondozásrol van szo..tehát egy évet dolgoztam ennek a családnak.Most 10-év után jön egy papir német országbol a tb -böl..hogy 6 millios tartozásom van feléjük a tartozást már át is adtak a magyar ado hatoságnak akik semmilyen formában nem tudnak felvilágositást adni merre lehet ez ügyben fordulni.teljesen kétségbe vagyiok esvemikor jönnek és viszik el a házamat..nem tudom hol tudnám érvényesiteni az igazamat sajnos németül nem tudok :(

Bataf78 (törölt felhasználó) # 2019.02.26. 19:33

Üdvözlök mindenkit!
Segítségre lenne szükségem!
Szeretnék Németországba Stuttgartba tisztán bejelentve dolgozni.
De régebben 2005 be Németországba Münchenbe csináltam egy hülyeséget (csalás),amiből 2 évet kaptam,tartozásaim is lett nem kevés.
2007 be amikkor vége lett a 2 évnek,akkor egyből haza jöttem. Ez 12 éve volt.
Kérdésem a következő,ha most kiszeretnék menni dolgozni,akkor lenne valamilyen bajom belőle,vagy meg találnának és vonnák a fizuból a tartozást?
Mikor évülnek el ezek,hogy nyugodtan ki tudjak menni dolgozni,és fizuból se vonjanak.
A segítséget,és a válaszokat köszönöm!

oligaliga # 2019.02.25. 04:51

Chtis0612

Átutalással bárhonnan, még Szibériából is. Magyar bankban nyitsz egy eurószámlát, és a törlesztőrészletet az esedékessége előtt 4-5 nappal átutalod, hogy biztosan odaérjen.

chris0612 # 2019.02.24. 21:41

Üdv!
Jelenleg Németországban dolgozom, és vettem fel személyi kölcsönt 10000 eur értékben, amiből még 8000eur hátra van.
Azonban nagyon valószínű, hogy év végén haza kell költöznöm családi okok miatt.
Az lenne a kérdésem , hogy tudom- e fizetni a hitelt magyarországról?
A német bankos hölgyet kérdeztem, és ő azt mondta, hogy ez nagyon nehéz ügy, jobb lenne ha itt maradnék ameddig van hitelem.

Segítséget előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.16. 12:13

Pacta sunt servanda. Ez alighanem a német jogban is benne van.

Dr.Attika # 2017.01.16. 11:59

Nem ismerjük a német jogot. Kérdezze a német jogászokat.

Makki # 2017.01.16. 08:39

2015ben hitelt vettem fel nemetorszagban, tavalyi ev majusig tudtam torleszteni , kozbe megszunt a munkahelyem haza kellet mennem, decemberbe viszajottem ujrra szerencset probalni, januar elejen kaptam egy levelet egy inkasso cegtol , azota kb a masodik felszolitas is jott toluk, mire szamithatok tovabb? Lehetseges e esetleg reezletekbe vissza torlesztenem?

monalisa1 # 2010.02.07. 22:47

Megyeszékhelyen és a fővárosban megtalálható a "Népügyvédje" jogi segítőszolgálat, akik most már akár peres ügyben is jogosultak eljárni, ezen kívül tanácsadás, okiratszerkesztés stb. a legfőbb munkájuk.

http://www.kih.gov.hu

monalisa1 # 2010.02.07. 22:41

Olyan ügyvédet keress aki munkaügyi dolgokban is jártas. (Pénztartozási ügy mindenik ügyvédnek "rutinfeladat".)

findelka # 2010.02.07. 22:24

Koszonom a hozzaszolasokat!
Neked is minden jot!

monalisa1 # 2010.02.07. 22:19

... és ha az ügyvédnek röviden de MINDENT elmondasz, vagyis nem "cseppegtetve" a történetet, akkor lehet hogy talál megoldást a munkaadóval szemben...

Minden jót, jobbat.
Üdv.

findelka # 2010.02.07. 22:00

Ha el tudtam volna menni dolgozni, akkor nem kezdtem volna tanulni,en sem szeretek a semmibol elni...na mindegy. Ujabb terheket meg mar nem bir ki az az egyetlen kereso a csaladban, igy a gazdasagi valsag kozepen, letminimum alatt.
Egyebkent nem veletlenul nem akarom visszafizetni ezt az egeszet, igazabol a munkaadom a bankkal karoltve vert at es karositott meg, de ez egy hosszu tortenet. Lehet, hogy a vegen meg en fogom perelni a munkaadomat az egeszsegkarosodasom es a jogtalan penzlevonasok miatt, amire eddig nem vettem a faradsagot, fokent ugye penz hianyaban...szoval egyaltalan nem erzem, h itt nekem kene meg aldozatot hoznom. 2 ev kemeny munka es nelkulozes utan majd meg en fizessek, persze...Tolem egy fillert nem latnak, hacsak egy mod van ra.
Igen, gyanus volt, h ugyis ugyvedhez kell fordulnom, csak gondoltam tajekozodom, amennyire lehet.

monalisa1 # 2010.02.07. 21:23

Ott hibádzik az elképzelésed hogy ha most nagy hírtelen átíratod és/vagy ajándékozod a családtagra a tulajdonrészedet az büncselekmény, hiszen "eltüntetnéd" a vagyonrészedet a jogi eljárás elől. (A külföldi ügyvéd levelének a dátuma és az ingatlanrészről a rendelkezésed okirati beérkezésének dátuma a földhivatalba "énekelne" a dologról.)

Javaslom keress fel egy ügyvédet hátha kitalál valamit., őszintén mondj el neki mindent.

Külön írom: ha már a családtagok fizeti helyetted a lakástörlesztést, nem-e tudná részletekben fizetni a tartozásodat? (2-3 év részletfizetést a külföldi bank valószínűleg engedélyezne, bár elsőre ugye az egyösszegű visszafizetést követelik.)

És még a következő: mi lenne ha a tanulmányaidat később kezdenéd ill. megszakítanád és elmennél dolgozni (!) és az általad összeszedett adósságot te magad rendeznéd mielőbb!...

Tudod, áldozatot igazából neked kell hoznod...

findelka # 2010.02.07. 20:35

Koszonom egyebkent a valaszt, Mona! :)

findelka # 2010.02.07. 20:32

Hacsak nem iratom a fel lakast csaladtagom nevere es akkor nem tudnak semmit vegrehajtani, nemde?

[Talan felreertetted, nincs tobbszoros eladosodas, a lakashitelt nem en torlesztem, hanem csaladtagom, tehat azzal nincs problemank, azzal nem vagyunk elmaradva, azt terv szerint torlesztjuk. Az egyetlen valos problema a kulfoldi bankhitel.]

Es persze nem lesz legalis jovedelmem a kov. 5 evben(ami valoszinu, mert meg tanulok), ami idopontig nem veszek at tovabbi leveleket. Majd ha 5 ev eltelte utan is akarnak meg valamit, hivatkozom az elevulesre...

hol hibadzik a gondolatmenetem?

Findelka

monalisa1 # 2010.02.07. 20:06

Nemfizetés esetén külföldön valószínűleg megindul ellened a bírósági eljárás, és akár távollétedben is itélet születik. Annak alapján egy külföldi végrehajtó is "bejelentkezik" a fél lakástulajdonodra - a jelzálogtól stb. függetlenül.

Aztán egyszer csak árverezik a lakást (...) a koncon majd veszekednek egymásközt a bankok míg te és a családtag mentek "a" híd alá lakni...

A többszörös eladósodást nevezik adósságspirálnak.

A többfelé tartozás okán a mindenkori legális jövedelem 66%-át "elviheti" a végrehajtó - egálig.

Azért próbálj meg elhelyezkedni valamint másodállás és/vagy mellékfoglalkozás, hogy 5-10 év alatt valahogy rendeződjenek a dolgaid.

"Mona"
laikus hozzászóló

findelka # 2010.02.07. 18:52

Kb. 1.300.000 Ft-nak megfelelo osszegben (plusz kamatok es koltsegek) tartozom egy kulfoldi (nem EU-s) banknak, amely 3 ev utan egy ciprusi (tehat EU-s) ugyvedi irodan keresztul kuldott ajanlott levelben felszolitott par napja, h fizessem ki a tartozasomat.
Mivel nem a banktol kaptam a levelet, gyanutlanul atvettem.

A forumot olvasva gondolom, ezzel ujrakezdodik az 5 eves elevules (amibol pedig mar 3 ev letelt)?

Mit tud tenni a bank/ugyvedi iroda kulfoldrol, ha nem fizetek? Kezdemenyezhetnek vegrehajtast ugyanugy? Milyen eszkozokhoz folyamodhatnak? Bankszamlam, allasom/fizetesem az elmult 3 evben es jelenleg sincsen, autom, ingosagaim sincsenek, egyedul egy lakasnak vagyok fele reszben tulajdonosa, amely lakas hitelre lett veve 6 evvel ezelott, (masik tulajdonosa csaladtagom), tehat banki jelzalog terheli, es csak kb. 1 millio Ft lett kifizetve belole a banknak.

Mit tehetek en, tekintve hogy se allasom, se vagyonom igy ha akarnek sem tudnek fizetni?

Elore is koszonom, ha valaki valaszolni tud a kerdeseimre!
Findelka