végrehajtás


Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.15. 07:02

A végrehajtó számítja ki a fennmaradt tartozást, értelemszerűen a kamatot is.
Értelmetlen az évfordulóra vonatkozó kérdés, mert nincs is évforduló, a kamatot naponta számítják fel.
Mi az, hogy a munkáltató szándékosan húzza az időt?

harl # 2010.09.15. 05:38

Tisztelt Végrehajtó!
Ha a végrehajtás alapja (főkövetelés) 60.000.- Ft, amely után 2005. november 01-től kell számítani a kamatot (évi 11 %), akkor hogyan alakul a kamatszámítás? Kamatos kamatot kell számítani, vagy minden évben a főkövetelés az alap? Mikor van az évforduló? Minden évben november 01., vagy december 30. az adott kamatszámítási év vége? Kinek kell kiszámítania a kamatokat? A végrehajtást kérőnek, a végrehajtás alá vont személy munkáltatójának (jelen esetben a munkáltató vonja az összegeket a munkabérből), vagy a végrehajtó szervnek (jelen esetben a megyei bíróság)? Mit lehet tenni, ha a munkáltató, akinek utalnia kellene a végrehajtás alá vont összegeket, szándékosan húzza az időt? Milyen jogorvoslatot lehet kérni? Lehet-e esetleg kártérítést kérni, s ha igen milyen jellegűt (vagyoni vagy nem vagyoni), és milyen mértékben, a főkövetelés összegéhez képest?
Tisztelettel:
Harl

Vivi81 # 2010.08.15. 17:27

Elváltunk a férjemmel és a közös ingatlanunkban én maradtam két kiskorú gyermekemmel. Szerződésben rögzítettük, hogy ő a visszaköltözés szándéka nélkül hagyta el az ingatlant, és hogy én két éven belül a megadott feltételek szerint kifizetem. Még egy év van a határidő leteltéig, de azzal fenyegetőzik, hogy elveszi a házat , lenne ehhez joga? Meg azt mondja, hogy ha én nem tudom kifizetni a végrehajtó neki fogja felajánlani az ingatlant ugyanazokkal a feltételekke. Úgy gondolom,ki tudom fizetni a határidőig ,de mégis szeretném tudni, ha mégsem , akkor igaz amit állít, nem lenne jogom eledni az ingatlant, és úgy kizetni őt a megegyezett összeggel?

Köszönöm válaszát előre is

Ilona1973 # 2010.08.02. 19:46

Szeretném megtudni hogy ha van egy jogerős végzésem és a per tárgyát képező keresetet ami nem felel meg a valóságnak az ügyben feljelentést tettem a nyomozó ügyészségen és nyomozás folyik a felperes ellen akkor leállítják -e a végrehajtást??Ő elárverezteti a házam, közben meg bebizonyosodik hogy hamis volt a kölcsönszerződés és vádat emelnek ellene?Amit beadott a bíróságra kölcsönszerződést azon tartalmilag én vagyok a hitelező a felperes meg az adós csak az aláírásom van az adós felett.ezt nem látta a bíróságon senki sem.Kinek írjak talán a legfelsőbb bíróságra vagy a Megyei bíróság elnökének,hogy a bírónő nem volt tisztában az üggyel??Segítségeteket kérném mielőtt elárverezik a házam.

monalisa1 # 2010.04.11. 17:32

Neki kell bizonyítania hogy az eltelt 5 éven belül hivatalos levélben felszólított a tartozás megfizetésére + kamat + végrehajtási költségek. (Tehát mutassa be a tértis levél postai feladócéduláját, az azon lévő dátum dönti el a kérdést.)

Ellenben ha nem zargat akkor valószínűleg belátja: kifutott a végrehajtási időből.

Ettől függetlenül a tartozásod fennáll csak jogi úton már nem hajtható be.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Yasmina # 2010.04.11. 13:40

13 évvel ezelőtt "követtem el a bűncselekményt, többmint 10 éve lett jogerős az ítélet, utoljára többmint 9 éve, 2001. januárjában szólított fel a végrehajtó bűnügyi költség kifizetésére. Ez elévült vagy nem elévült követelés? Ezt még kérheti a végrehajtó?

C a s a b l a n c a # 2010.03.30. 11:07

Amikor a pénzt átadtátok, bizonyára átvételi elismervényt írattatok alá. Amennyiben nem, úgy a levegőbe fizettétek a pénzt, mivel bizonyítani semmit nem tudtok.
A korábbi büntető eljárást a jelenlegi polgári perrel nem lehet összemosni.
Valami egyezség, beszámítási igény stb.kellene.

Ilona1973 # 2010.03.19. 15:04

Üdvözlöm Önöket!!

Van egy nagy problémám.
2007. 10. 03-án egy ismerősöm ingatlanára felvettem 8m forint szabad felhasználású hitelt. Az ingatlan nem az Ő nevén volt, hanem a nővére nevére volt bejegyezve a földhivatalnál. Az ismerősöm, aki tulajdonképpen adta a házát a 8m forintból kért 1m forintot. A házán előtte volt 430.000 ezer Ft illeték, amit én fizettem ki, a hitel felvétele előtt. Az 1m forintot odaadtuk Neki, de mindig úgy vittük Neki a pénzt, hogy nem volt otthon nála sem a lánya, sem az élettárasa. A hitelt fizettük, de 2009. 01-től nem tudtuk fizetni. 2009. 04. 30-án az AEGON Zrt. felmondta a hitelt. Előtte Én hívtam, márciusban, hogy nem tudom fizetni a hitelt. Ő felénk sem nézett 3-4 hónapig, csak Júliusban írt az interneten hogy menjünk el hozzá. Ekkorra a végrehajtó is jelezte, hogy ha befizetünk 1m 700.000 Ft-ot, akkor leállítják az árverezést. Természetesen ezt nem tudtuk kifizetni. Július 26.-án elmentünk hozzá, persze megintcsak Ő volt otthon egyedül. Mondta, hogy írjunk az AEGON-nak és a Credit Express árverező csoportnak. A két levél írása után elém rakott egy kölcsönszerződéses papírt, melyre azt mondta, hogy írjam meg a rám vonatkozó részt. Én kitöltöttem(név, cím, anyja neve, kölcsön összege, aláírás). A kölcsönszerződést úgy félben hagytuk ott nála és annyit mondtam neki, hogy odaírhatom, mert ez áll a közjegyzői okiratban is. Közben a nővérétől kaptam egy levelet, amelyben leírja, hogy a húga miért nem biztosította ki magát velünk szemben, Ő nem adta volna a házát jelzálogba. 2009. 09. 04-én az árverezés előtt 4 nappal a nővérével és a lányával bementünk az AEGON-hoz, miután kijöttünk a nővére megkérdezte Tőlem, hogy nincs-e köztünk semmilyen papír erről az ügyről. Én azt feleltem: Nincs.
Rá 4 napra elárverezték a házat 8m 600.000 forintért. Szeptember végén kaptam egy levelet a bíróságtól, ami nem az én nevem, címemre jött. Ez állt rajta: Név: Balogné Almási Éva, Cím: Újszentiván Mára sor 6. szám. Az én nevem: Balogné Almási Ilona, Címem: Újszentiván Mára sor 26/c, ezzel a levéllel elmentem a postára, ahol azt mondták, ha nincs a nevemen ne vegyem át mivel hivatalos levél, így vissza lett küldve a bíróságra. Kis idő múlva újabb levél érkezett, ami már rendesen volt megcímezve. Átvettem a levelet, mely 10. hó 27.-ére idézés volt a bíróságra. A bíróságon szembesültem azzal, hogy a kölcsönszerződést adta be ellen, amit utólag Ő, az Én jelenlétem nélkül befejezett, visszadátumozott és a lányával aláiratatott mint tanú. Annyit kérdeztem Tőle a bíróságon: "ezt adtad be ellenem???" Kértem a bírónőt, hogy kimehessek a tárgyalásról, mivel a férjem kint várt, kivittem neki megmutatni a kölcsönszerződést. Másfél perc múlva beszólított a bírónő és azt mondta: A férjem is bejöhet, nyílvános a tárgyalás. A bírónő csak annyit kérdezett, hogy elismerem-e, hogy az én írásom. Mondtam igen, de az a 8m nem annyi, mivel a felperes kért 1m forintot és fizettem majd 2 évig a hitelt, sőt még az illetéket kifizttem a házára. A bírónő az óráját nézegette és azt mondta haladjunk, mert jön a következő tárgyalás! A férjem a felperessel elkezdett vitatkozni, hogy a 8m csak 6m. A bírónő utána közbeszólt, hogy ha most nem egyezünk meg, akkor köv. tárgyalás 480 ezer Ft, ha most megegyezünk, akkor csak 48 ezer Ft.
Mi megijedtünk a fél millió forinttól és a férjem végülis rámondta, hogy akkor legyen 8m forint, de csak közjegyzői okirat szerint, melyet a bírónő figyelmen kívül hagyott. Gyorsan lenyomta a rögzítőn a gombot, és ezt mondta: "A felek megegyeztek". De mi csak a közjegyzői okirat szerint ismertük el. Vége lett a tárgyalásnak, kimentem a személyi igazolványomért és megkérdeztem a bírónőt, hogy most mi lesz? Erre azt válaszolta: "Mi lenne? 30 napjuk van, hogy megadják a tartozást, ha nem, elárverezik a házukat." Mostmár megvan a peren kívüli jogerős végzés, sőt a végrehajtó is volt már nálunk. Én voltam a bíróságon és kikértem a kölcsönszerződés másolatát és a meg nem kapott keresetlevél másolatát is(ami a bíróságon van felbontatlanul levélben). Végülis voltunk egy tárgyaláson amiről nem kaptunk keresetet és kölcsönszerződésünk sincs, amellyel a felperes visszaélt a nevemmel. A felperes költségmentességet kért mivel csak 27 ezer forint szociális segélyen van, és azt írta, hogy nincs munkahelye, nincs más jövedelme. Kiderült, hogy tavaly novemberig volt munkaviszonya, és most jelenleg munkanélkjüli segélyt kap plussz a 27 ezer forintot. A munkanélküli segélye 70.200 Ft, albérletben lakik. Szeretnénk valami újboli tárgyalást vagy másodfokú pert indítani, de ha nincs rá esély, akkor viszont hogyan lehetne a végrehajtást leállítatni?? Amikor kint volt a végrehajtó nállunk és elmeséltem Neki, azt mondta ő is, hogy minél hamarabb állítassuk le a végrehajtást, ha ez mind igaz!!! A továbbiakban szeretném tájékoztatni arról, hogy a felperes annak idején, vagyis 10 éve a Kopcsóker Kft. harmedrendű vádlottja volt. Ő volt a cég főkönyvelője, aki sikkasztásért felfüggesztést kapott. 2007-ben oda adtuk Neki a férjem és a sógorom adóbevallását, hogy csinálja meg. Az Ő pénzüket is elsikkasztotta.
Van egy kis REMÉNYÜNK??