Szüneteltetés, perújrafelvétel, mit tegyek?


monalisa1 # 2014.04.18. 11:56

Írd be a gugliba a perújítás kifejezést, onnan mindent megtudsz.

emi001 # 2014.04.18. 11:05

Köszönöm a válaszát.
Akkor ha van ok a perujitásra, akkor nem számit hogy a jogerős itélet óta több mint 6 hónap telt el?

ObudaFan # 2014.04.18. 10:34

Perújításra arra van lehetőség, ha van perújítási ok. De a bevonulási papírnak semmilyen perújítási okhoz nem igazán lehet köze.

emi001 # 2014.04.18. 10:03

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék. Volt egy jogerős itélet 2012 december 7én, viszont a bevonulási papir kézbesitése az elitélt számára nem volt szabályos. Már megkezdte a letöltendő büntetését 2 hónapja, a kedvezményeket megkapta. A kérdésem az lenne hogy perújra felvételre igy van lehetőség még most?
Nagyon várom válszát
előre is köszönöm!!!

kamsro # 2010.04.26. 13:48

Kedves Kovács_Béla_Sándor! Előszőr is köszönöm a tanácsot. Ügyvéd hiányában magam próbáltam utánnaolvasni a témának.
A leveleket, nem a bejelentett lakcímemre küldték, hanem egy msáik címre. Itt is a családunk tagjai laknak, így hát átvették a levelet. Sajnos csak jóval később értesültem a levél tartalmáról. Ők nem bontották fel, és mire megtörtént a fizikai átvétel már régen jogerős volt.
Az olvasottak alapján a kézbesítési vélelem megdöntése iránt akkor nyújthatok be kérelmet, ha azt a bejelentett lakcímemre küldték. Az eljárás megindulása előtt is ez volt a lakcímem, nem közben változott. A kézbesítési címre sosem voltam bejelentkezve. nyílván a hivatalos lakcímemről azért nem tudtak, mert nem volt semmilyen jogviszonyom a követelés jogosultjával. Most akkor a vélelem megdöntését kell kezdeményeznem az eljárás újrakezdéséhez, vagy valami mást?

kamsro # 2010.04.26. 09:51

Köszönöm a választ. Azért nem mondtam ellent, mert a párom által benyújtott ellentmondásban szereplet az is, hogy az egészhez nincsen közöm. Egyszerűen nem értem, hogy nekem, akinek semmi közöm nem volt az egészhez, nem éltem vele együtt, amikor kibérelte az ingatlant, mi közöm van ehhez, és miért csak ellenem indult meg az eljárás? Lehet, hogy ez jogilag így rendben van, de a logika számomra nem ezt mondja. Mint írtam az ellentmondást nem fogadta el a bíróság, mert elkésett két nappal. Számomra az nem világos, hogy jogalap nélkül lehet indítani bárki ellen akár csak fizetési meghagyást is. Én egyetlen levelet nem vettem át, mivel a családhoz érkezett egy másik címre, nem is a hivatalos lakcímemre, ők jószándékból átvették.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.26. 09:46

Kicsit elkéstél. Ellent kellett volna mondani a fizetési meghagyásnak. Mivel ezt elmulasztottad, jogerős lett és végrehajtható.
Nem nagyon látom, mivel lehetne megindokolni a perújítást.

Esetleg a kézbesítési vélelem megdöntése szóba jöhet. Ha.
De ehhez már ügyvéd kell, neki sem biztos, hogy menni fog.

kamsro # 2010.04.26. 09:36

Tisztelt Fórumozók! Segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni. Volt párom egy lakást bérelt, mely ingatlanba én is gyermekemmel együtt beköltöztem, amikor összekerültünk. Amikor az ingatlanból elköltöztünk, párom és a tulajdonos között elszámolási vita alakult ki, és nem tudtak megegyezni. A tulajdonos fizetési meghagyást állított ki, de mindkettőnkkel szemben. Már akkor sem értettem, hogy ellenem miért (mint ez később kiderült, csupán a tulajdonos busszúja állt a háttérben), mivel soha semmilyen jogviszonyban nem voltam a tulajdonossal, a lakbért, rezsit, mindent a párom fizetett. A fizetési meghagyás ellen párom kifogással élt, melyet két nappal kicsúszott a 14 napos határidőből, így azt a bíróság nem fogadta el. Én úgy gondoltam, hogy a kötelezett a párom, ezért különösen nem is aggódtam. Most megindították a végrehajtási eljárást ellenem, csak ellenem. Én soha egyetlen egy papírt nem írtam alá, sőt a lakásban maradt számos tulajdonom, ruhák, használati tárgyak, gyermekruhák, etetőszék, stb. Mindezekre nagy szükségem lett volna második gyermekem érkezésekor. Ezen személyes tárgyaimat sem volt hajlandó átadni a tulajdonos. Felhívtam a végrehajtót, aki azt mondta, kérjem a végrehajtás szüneteltetését, és perújrafelvételt. A végrehajtást ráadásul olyan címre küldték, ahol nem is lakok, laktam, bár a családhoz tartozik, persze ott is kötört a pánik, hogy akkor viszik az ő tévéjüket. Mi ennek a módja és menete, mit érdemes tennem? Két gyermeket nevelek, havi 55.000 Ft a fix bevételem, sajnos nincs pénzem ügyvédet fogadni. Tanácsaikat, segítségüket előre is köszönöm!