jogerőre emelkedett fizetési meghagyás


Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.27. 20:08

nem a folyószámla hitelkeretet terhelték,hanem simán a lakossági folyószámlát.hi telkeret nincs.
Akkor hogyan inkasszüózhattak mínuszba, pláne 640 ezerig?

kisg79 # 2010.08.27. 16:31

Elfelejtettem még hozzátenni, hogy minden esetlegeen arra a címre érkező levelet megkapunk,mert a szülei továbbítják nekünk!

kisg79 # 2010.08.27. 16:26

Tisztelt Kovács Béla Sándor

Tudom,hogy személyesen kell bemenni,de ez egyenlőre sajnos értelmetlen,mert mint írtam,az ügyintéző szabadságon van(majd csak jövő hét pénteken áll ismét munkába),továbbá elég nehézkes is,mert párom volt lakhelyén van,ami tőlünk kb 400km-re van.
Azért írtam,hogy ha több infóm lesz,és esetleg nem is lesz kérdésem,azért közzé teszem.
Azért természetesen köszönöm a választ.

ui.: nem a folyószámla hitelkeretet terhelték,hanem simán a lakossági folyószámlát.hitelkeret nincs.

Tisztelettel: kisg79

Egyjogász # 2010.08.27. 16:16

Valamelyikőtöknek már emelkedett jogerőre közjegyzői e-fmh? Csak azért kérdezem, mert mi június elején beadtunk jónéhányat, a MOKK honlapján megnéztük, nem érkezett ellenük ellentmondás, de a jogerős e-fmh-kat nem küldik ki a közjegyzők.

"Pletykák" szerint a MOKK-nak még mindíg nem sikerült éles rendszerbe állítani az e-végrehajtási lapot, ezért jegelik az ügyeket...erről esetleg hallottatok valamit?

A másik: Tegnap reggel héttől délután négyig cca. 50 próbálkozás ellenére semm sikerül belépni a MOKK honlapon az éles fmh rendszerbe, folyamatosan rendszerhibát írt ki. Mi van, ha ez pl. a határidő lejártának napján történik meg? Megkérdeztem, postai úton ekkos sem fogadnak el semmit, de arra nem kaptam egyértelmű választ, hogy ezt adott közjegyző a mulasztás igazolásául elfogadja-e.

Úgy látom, minden kezdet nehéz......

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.27. 15:12
  1. Igen, nem.
  2. Ha jogosulatlan volt az inkasszó, akkor késedelmi kamattal fogod visszakapni az összeget.

Nemigen szokott az ilyen inkasszó alaptalan lenni, van ott egy végrehajtható okirat. A bíróságot pedig nem telefonon kell hívni - emiatt lett is egy kis fakeszaga a történetnek - hanem be kell menni hozzájuk, és bele kell tekinteni az iratokba.

(A -640 ezres egyenleg se semmi. Szép kis hitelkeretek lehet.)

kisg79 # 2010.08.27. 14:43

Jó napot kívánok!

Segítséget szeretnék kérni, bár nincs még sajnos minden adat a kezemben. Következő eset történt:

Párom tegnap a folyószámlájáról pénzt szerett volna felvenni ATM-ből, ami nem sikerült.Gondolta lekérdezi az egyenlegét, mely -640.000.- Ft körüli összeget jelzett.Egyből bement a bankba,ahol közölték vele,hogy x városi bíróság inkasszót jegyzett be a számlájára.
Mondtam neki, hogy azonnal hívja a bíróságot,hogy ez miért is van.Megtette,de sajnos érdemben nem tudtak neki segíteni,mert a behajtási osztályról a Tisztelt kolléga szabadságon van,csak annyit sikerült kiderítenie,hogy az OTP által eladott követelésről van szó. Hozzáteszem,hogy az OTP-nél vezetett számláját már több évvel ezelőtt megszűntette, amiről természetesen megvannak a papírok is. Mai nap folyamán meglátogatott egy OTP fiókot,ahol közölték vele,hogy nem is szerepel a rendszerükben.
Felszólítás eddig sem az OTP,sem a behajtó cég (melyet egyenlőre nem tudunk,hogy melyik,az ügyintéző szabadsága miatt) sem az x városi bíróság nem küldött. (valószínűleg észrevettük volna ha igen, mert nem vagyunk értelmi fogyatékosok)
Kérdéseim:

  1. Minden felszólítás nélkül tehet-e ilyent akár egy behajtócég, akár x város bírósága egy magánszeméllyel tartozás behajtás címén, még ha jogos is,hogy a fizetés 6-szorosával megterhel egy folyószámlát? Nem csak a fizetés 50%-ig lehet a követelést havi szinten behajtani?
  2. Mivel párom számláján lévő pénz fedezett volna még pár fizetési kötelezettségünket,továbbá következő fizetésig történő megélhetőségünket (félreértés ne essék, én is dolgozom,csak az én fizetésem már elment az e havi többi kiadásunkra)természetesen lesz késedelmes fizetésünk szolgáltatóknál. Ha kiderül,hogy a követelés jogtalan,akkor a többi szzolgáltató felé felmerülő késedelmi kamatainkat kin hajthatom be?

Egyenlőre ennyi, ha több információm lesz, azt is közzé teszem.

Előre is köszönöm az esetleges segítséget, illetve a kérdéseimre a választ.

Tisztelettel: kisg79

végrehajtó1 # 2010.08.18. 21:11

minden további nélkül.

nemethtibor72@gmail.com # 2010.08.18. 17:30

Üdv!
Adtam be valaki ellen fizetési meghagyási nyomtatványt. Meg is jött a válasz, jogerős és végrehajtható. Nagyon úgy tűnik egy szélhámossal van dolgom, szóval ha papíron nincs semmije, ne is várjam a pénzem?! Élete végéig kihúzhatja fizetés nélkül?!
Köszi a választ előre is.

mammamia30 # 2010.07.13. 16:52

BOCSI ÉN A:
http://www.ingatlanbazar.com OLDALT: COM-al a végén SÉRELMEZEM!

AZ INGATLANBAZAR.HU hu véggel egy korrekt és másik oldal csak a címük hasonló!!!!!!!

nandy # 2010.07.13. 14:40

Az tény, hogy a (félre)tájékoztató oldalukon szó sincs arról, hogy 30 nap után fizetni kell a hirdetésért.

http://www.ingatlanbazar.hu/…an_hirdethet

Az ingatlanbazar.hu-n magánhirdetők számára 2 db ingatlanhirdetés feladását (5-5 képpel) ingyenesen teszi lehetővé.

http://www.ingatlanbazar.hu/…l_tudni_kell

Ingatlanhirdetése a feladástól számított 30 napig látható a www.ingatlanbazar.hu weboldalon, mely folyamatosan meghosszabbítható. Hirdetése lejárta előtt a www.ingatlanbazar.hu rendszere emlékeztető e-mailt küld Önnek, mely levélből egyszerűen és gyorsan meg is hosszabbíthatja hirdetését. Ha ezt elmulasztja, hirdetése „inaktív” állapotba kerül, azaz a keresők nem látják. Rendszerünk 3 hónapig őrzi meg az inaktív hirdetéseket, ez idő alatt, belépés után a „Hirdetéskezelés” menüpont alatt bármikor visszaállíthatja aktív státuszba.

mammamia30 # 2010.07.13. 14:18

Első mondat félregépelve:
milyen sok embert " próbáltak bevinni az erdőbe"= megtéveszteni.

mammamia30 # 2010.07.13. 14:16

Ha a google keresőbe beütitek a
WELTIMMO.INFO vagy INGATLANBAZAR.COM
kifejezésket akkor lehet látni hogy milyen sok embert bepróbáltak vinni az erőbe.
Többségük nem fizetett az e-mailes fenyegetésekre és nem történt semmi.
A WEltimmoNAK nincs még telefonszáma,telep/székhelye címe sem csak kitaláltak egy pénzszerzési lehetőséget
hogy 30napig ingyenes ingatlanhirdetés címszaván törölni nem engedve fennt hagyják a hirdetésedet és hónapról hónapra fenyegetnek. 500 Ft-ot számláznak ki maguknak egy díjbekérős e-mail kiküldéséért.
Ezért nem kell kattogtatni a neten ész nélkül, csak óvatosan.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.07.13. 13:15

Lehet, hogy nincs. Nem ismerem a konkrét ügyet, és úgy érzem, a beható tanulmányozása, a részletes jogi álláspont megformálása meghaladja az ingyenes internetes tanácsadás korlátait.

mammamia30 # 2010.07.13. 11:25

Tisztelt KBS!
MÁR AZ INTERNETES TOPIKBN IS ÍRTAM NEKED.
AZ ok amit írsz, DE! félrevezetés árán, ingyenesnek feltűntetve ingatlanhirdetésedet teszi ezt velem és még sok más emberrel
AZ INGATLANBAZAR.COM oldal
s miután rájössz hogy nem ingyenes az ingatlanhirdetésed és
SZERETNÉD LETÖRÖLNI MAGAD A RENDSZERÜKBŐL
A WELTIMMO.INFO díjbekérős e-mailjeivel fenyeget.
Ez azért nincs rendjén így, ugye?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.07.13. 06:56

Ez minden jogásznak alap: szerződés szóban, sőt szó nélkül, ráutaló magatartással is megköthető.

végrehajtó1 # 2010.07.12. 20:41

Kérlek írj valamit a weltimmo.info www.ingatlanbazar.com internetes fizetési meghagyással kapcsolatos ügyről mivel sok embert érint.
Egérkattintással születhet e joerős szerződés pláne ha félrevezetnek a kritériumokta illetően?

E téma KBS erőssége.

Szólitsd meg őt!

mammamia30 # 2010.07.12. 12:08

bocsi , nem engedi törölni a rendszerből, félregépeltem

mammamia30 # 2010.07.12. 12:07

TISZTELT VÉGREHAJTÓ1!

1. Kérdésem előző ügyhöz kapcsolódva:
még jogerőre nem emelkedett fizetési meghagyásos ügyem a bírósághoz tartozik mivel július 1-e előtt kezdődött de ha
az adósságot okozó exemet beperlem , megjegyzem ez nem fizetési meghagyás lenne simán mivel meglopott és pénzt, tárgyakat vitt el anno a lakásomból, akkor ez július 1-e után bíróságra vagy közjegyzőre tartozik?
2. Kérlek írj valamit a weltimmo.info www.ingatlanbazar.com internetes fizetési meghagyással kapcsolatos ügyről mivel sok embert érint.
Egérkattintással születhet e joerős szerződés pláne ha félrevezetnek a kritériumokta illetően?
30 napos ingyenes ingatlanhirdetés után engedi törölni a rendszeréből a hirdetést és emailen küld heti 500ft-os kamatfelszámolással fiktív fizetési díjbekérőt.

végrehajtó1 # 2010.07.12. 05:28

Erre kértem bírósági illetékmentességet is: kérdésem hogy a T-mobil által fogadott ügyvédi díj alól is ad -e illetékmentességet?

nem ad.

Volt élettársam ellen nem nyújthatok be pert, ugyanis hiába én voltam a főkártyás, ő is aláírta a szerződést és az ő által használt számról keletkezett az adósság?

nyújthatsz be

Kismamaként kaphatok e köztársasági elnöki méltányosságot?

:)Még Nobel díjat is kaphatsz.De azt nem

Vagyonom nincs, a nevelőapám rendelkezésemre bocsájtott lakásában élek kisbabámmal, ha nincs vagyontárgyam fenyegethet e végrehajtó?

nem

mammamia30 # 2010.07.11. 13:01

Bocsánat elírtam:
Egérkattintással interneten születhet e jogi szerződés ami bírósági intézkedést vonhat maga után? Pláne úgy hogy az ingatlanbazar.com jópár emertársamat is becsapva nem megfelelően tájékoztat az ingatlanhirdetési lehetőségükről, a weltimmo.info fantomcéggel fenyegetőzve ráadásul e-mailben hetente 500 Ft kamatot számol fel csak úgy magának?

mammamia30 # 2010.07.11. 12:55

Tisztelt Jogász úr!
B. Tímea vagyok, egy fizetési meghagyásos ügy és egy ingatlanbazar.com weltimmos fenyegetés kapcsán kérnék Öntől jogi tanácsot mely talán mások számára is tanulságos lehet.

1. FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ÜGY: 2 éve ex-élettársammal társkártyát vettünk 2 ingyenes mobiltelefonnal a T-mobilnál. Igaz hogy a főkártyás én voltam, a gond nem is az én számommal lett, hanem a volt pároméval-
AKI ALÁÍRÁSÁVAL ÉS SZEMÉLYIGAZOLVÁNYSZÁMÁVAL SZINTÉN ALÁÍRTA A TELEFONOS SZERZŐDÉST!-
csinált nekem egy 200 000 Ft-os adósságot az általa használt és aláírt számról.
Fizetési megyhagyásos bírósái ügy lett belőle, perré még nem alakult mert részbeni ellentmondással válaszoltam rá.
UGYANIS ILLETÉKMENTESSÉGET ÉLVEZEZEK mert egyedülálló kismamaként neonatális utógondozásra szoruló kisbabát nevelek Gyes-ből és átlagjövedelmem nem éri el az öregségi nyugdíj határát. Erre kértem bírósági illetékmentességet is: kérdésem hogy a T-mobil által fogadott ügyvédi díj alól is ad -e illetékmentességet?
Volt élettársam ellen nem nyújthatok be pert, ugyanis hiába én voltam a főkártyás, ő is aláírta a szerződést és az ő által használt számról keletkezett az adósság?
Kismamaként kaphatok e köztársasági elnöki méltányosságot?
Vagyonom nincs, a nevelőapám rendelkezésemre bocsájtott lakásában élek kisbabámmal, ha nincs vagyontárgyam fenyegethet e végrehajtó?
2. ÜGY: 1 ÉVE lakáscsere kapcsán ingyenes igatlanhirdetést adtam fel a www.ingatlanbazar.com -on, sajnos valami apróbetűs részben volt hogy csak 30 napig ingyenes. Nem vették le a hirdetst, LETÖRÖLNI NEM ENGEDIK INGATLANHIDETÉSEMET, És A weltimmo.info fenyeget e-mailen keresztül hogy szerintük xy összeggel tartozom nekik mert még fenn van a hirdetésem.
Kérdésem: egérkattntással születhet eneten joi szerződés?
Ők nem hibásak abban hogy ingyenes hirdetésnek tüntetik fel azt ami fizetős, apró betűs elrejtett részben sumagolnak, fizetőssé vált hirdetést nem törölnek a rendszerből és valós cím/ székhely nélkül fenyegetnek?
Fórumokon olvastam hogy ez az ingatlanbazar.com weltimmo.info ingatlanügynökség sok más embert is fenyeget így ügyvéddel.
Mi a teedő?

végrehajtó1 # 2010.06.07. 12:44

workingirl

kérdés, hogy mit és hogyan tudnak behajtani? kérhetek-e felfüggesztést?

ekkor sehogy majd szüneteltetik a vh amig lesz valami végrehajtható vagyonod.

Kérhetsz felfüggesztést(azt is kérheted hogy fizesse ki a bíró helyetted) de minek?:)

workingirl # 2010.06.07. 10:37

üdv,

a következő ügyben kérnék tanácsot.

van egy jogerős fizetési meghagyás ellenem, nem túl nagy összegről. a probléma az, hogy most, hogy bejelentkezett egy végrehajtó, nincs meg se a cég - amit akkor alapítottunk volna, ha a weboldal a kért időre elkészül, mint ahogy nem készült el, és nem a megbeszélt (a programozó kérésére írásba nem foglalt) fizetési feltételek szerint. rendszeres jövelmem nincs, valójában semmilyen jövedelmem sincsen több mint fél éve, csak egy üres bankszámlám. a jövedelmem abból a weboldalból lett volna, de mivel buktam a határidőt, buktam az egészet, a céget, amit cserébe "kaptam" volna, mindent - van ilyen.

se tulajdonom, úgy mint lakás, autó, a számítógépemet, ami elég sokat ért, például ellopták az ősszel. kérdés, hogy mit és hogyan tudnak behajtani? kérhetek-e felfüggesztést? a részletfizetés is túl abszurd lenne a jelen helyzetben.

előre is hálás köszönet bármilyen információért!

Julus # 2010.05.21. 22:38

Azt mondjátok, hogy a bírósági végzés után a végrehajtó, behajtó lakásra nem megy ki nem fog lefoglalni semmit! Csak fizetés letiltást fog kérni? Ez általános eset vagy a behajtó válogatja. Behajtón múlik minden ,hogy foglal-e tárgyakat lakásban vagy nem?

nandy # 2010.05.20. 14:17

Kérj részletfizetést a végrehajtótól, általában szokták engedélyezni, főleg, hogy nem túl nagy összegről van szó.