végrehajtási ügyben segítség kérése


prucsok # 2011.01.12. 18:55

Vh. alatt van egy 60 eft-os tartozásom (áramszolgáltató) a fizetési kötelezettségemnek nem tudtam eleget tenni, (betegség, ápolás, munkanélküliség), a költségek a következőképpen alakultak: 160 eFt lett? Ezeket tudomásul kell venni, vagy lehet valamit csinálni, feltételezem ez bírósági, ügyvédi és végrehajtónak a munkadíjai. Ezeket ki határozza meg. Egy másik (még nem került bíróságra és végrehajtóhoz sem)tartozásom 112 eFt. ebből lett kamatokkal együtt majd 500 eft-ot, de ami a meglepő számomra az ügyvédi költség 160 eft. Hogyan jönnek ki ezek az összegek és postaköltségre, ami kb. 5 levelet takar 10-20 ezer forintokat írnak ki. Egy tértivevényes levél kb. 500 ft. Tudna ezekre választ adni, ha Magyarországon az átlag órabér 400-500 forint, az ügyvédi és vh. óradíj az hogy lehet ennek a többszöröse? Itt nincs felső határ? Ezeket az iratokat amiket kiküldenek miért nem részletezik, hogy mi milyen költség, akkor legalább az ember tudna tájékozódni. Köszön a segítséget

monalisa1 # 2011.01.12. 17:33

A másik topicban írtam választ, javaslatot.

biro.zoltan.gyp # 2011.01.12. 15:42

Sziasztok.
Egy kérdésem lenne.
Van egy CHF alapú személyi kölcsönöm az OTP-nél. 780ezret vettem fel, jelenleg 1420000-nél tartok. HVP-m van, viszont nem tudok fizetni. Emellett van egy cetelemes hitelkártyám 410ezres tartozással és egy másik banknál egy hitelkártya 520ezres tartozással. Nem tudom már egyiket sem fizetni.
Ahol lakom nem az én nevemen van. Ingóságom nincsen, csupán fizetésem.
Mire számíthatok?
Mit tehetek?
Jelenleg még nem kaptam csak felszólító levelet az OTP-től, hogy fizessek, mert elmaradásom van, valamint a cetelemtől jött egy levél, hogy továbbítják az adósságkezelő osztályhoz.
Várom válaszotokat.
Köszönöm.

végrehajtó1 # 2010.12.20. 17:41

Irjon egy 'papirt' a tulaj hogy átmenetileg raktározza ott .

elégedetlen # 2010.12.20. 13:24

Tisztelt Válaszadó!

Szeretném az alábbi ügyben a segítségét kérni. Van egy érvényes végrehajtási ügyem. Mivel sajnos hosszabb ideje (2 éve) munkanélküli vagyok, nem tudtam a banknak a törlesztőrészleteket fizetni, így a végrehajtóhoz került a dolog. A szüleim lakásában lakom, de a szobámba 3 értékesnek mondott tárgy található. Egy számítógép, egy LCD tévé és egy kerékpár. Tudom - a fórumot olvasva -, hogy ezeket elviheti, de a fenti tárgyak sem az én tulajdonomban vannak. Az élettársam lakásában jelenleg felújítás van, ahol az Anyukájával él együtt és a fenti tárgyakat átmenetileg nálam "raktározza". Milyen megoldás van arra, hogy ne vigye el a végrehajtó, ha arra kerül a sor. Túl egyértelműnek érzem és "átláthatónak" érzem, ha most írunk egy papírt, hogy ezek a tárgyak az Ő tulajdonát képezik. Írjunk esetleg egy visszadátumozott levelet? De mi szerepeljen a levélben? Azt sem tartom elég hihetőnek a végrehajtó szemével nézve, hogy az élettársammal papírt írunk arról, hogy a szobámban lévő dolgok nem az enyémek? Mit lehetne tenni?
A választ előre is köszönöm.