9 éves MÁV pótdíjas ügy agresszív behajtás alatt


Balogh Ádám # 2011.01.15. 13:08

El kellett volna menni a bíróságra, és bemutatni a másik járatra szóló jegyet. Ezzel bizonyíthattad volna, hogy kárt nem okoztál, az utazás árával egyenértékű összeget megfizetted a MÁV-nak. Van a jogi gyakorlatban valami arról, hogy ha valaki jóhiszeműen és kárt, veszélyt nem okozó módon szeg meg valamilyen szabályt, attól ne lehessen semmit követelni?

végrehajtó1 # 2011.01.13. 09:12

Ahhoz hogy ne évüljön el a vh-nak kellett csinálnia valamit.(pl: felszólitás)Ez az iratokból kiderül.

Egyébbként ez a "szokásos" eljárás.

donadriano # 2011.01.13. 08:36

...hát nem mondom hogy túlzottan segítőkész a közösség :(

donadriano # 2011.01.11. 17:52

Köszönöm a válasz.
Milyen iratokat kell tanulmányoznom? Elévülésnél nem az eltelt idő számít? Esetleg az átvett levelek óta eltelt időpont? (ez is majdnem 8 év)

Ez egyébként a szokásos eljárás? Zárolják az ember számláját és elérhetetlenné teszik a pénzét értesítés nélkül? Nem értek a joghoz, de ez valahogy nagyon nem tűnik európainak, emberségesnek.

végrehajtó1 # 2011.01.11. 14:22

1.nem tudom.menj be a vh-hoz és kérd ki az iratokat.
2.bíróság , kamara.Eredmény= nem tudom
3.ha igazad lesz akkor a bíróságon kérhated a károd megtérítését.A biztosító fizet

donadriano # 2011.01.11. 13:49

Tisztalt fórumozók!

Szeretném a segítségeteket kérni egy

2002 februárjában intercity pótjegy nélküli utazás miatt pótdíjat, majd a büntetést nem fizettem meg. Ekkor 16 éves voltam és pár hónapon belül sor került a felszólításokra, majd Szász László egyéni végrehajtói megkeresésre is, egy állítólagos 2003 márciusi bírósági döntés miatt.

Mivel panaszt tettem a MÁV-nál (rossz utastájékoztatás miatt érvényes jeggyel szálltam a nem megfelelő járatra) levélben kértem a végrehajtót hogy amíg a MÁV nem jelez vissza panaszomra addig adjon haladékot. Ezután a végrehajtótól nem kaptam levelet és el is felejtettem az ügyet egészen 2010 december 13-ig, amikor az említett végrehajtó 8 év múltával újabb levélben követelt majd 40ezer (!) Ft-ot.

Levélben közöltem Szász László felé, hogy nem tartom ezt tisztességesnek illetve törvénytelen is, hiszem az ilyen jellegű ügyek 5 év után elévülnek. Erre nem kaptam válasz.

A legnagyobb döbbenet tegnap, 2011 jan 10-én ért, amikor tapasztaltam, hogy bankszámlámról nem tudok levenni pénzt. Mint utólag (!) kiderült számlám zárolva lett szász László végrehajtó követelés emiatt, illetve arról egy jelentő összeg korábban le is lett emelve "végrehajtás 1. részlet" címen.

Úgy gondolom 9 évvel ezelőtti ügy el kell hogy évüljön. Ez mellett az eljárás rendkívül agresszív és embertelen, gyakorlatilag azóta nem tudok pénzt felvenni bankszámlámról, így a napi megélhetésem is kétségessé vált.

Most, hogy megismertétek a problémám szeretném feltenni kérdéseimet felétek.

1; Elévültnek tekinthető egy 9 éve történt és 8 éve semmilyen értesítéssel nem rendelkező pótdíjas ügy?

2; Az említett végrehajtót milyen fórumon tudom feljelenteni? Milyen eredményre számíthatok?

3; Ha ér kár a jelenlegi helyzet miatt (pénzfelvét lehetetlen, utazás bírósághoz,stb..) milyen módon juthatok kártérítéshez?

Válaszaitokat, segítségeteket előre is köszönöm!