Végrehajtás - jutaléktartozás


Sakura7 # 2011.07.08. 00:33

Sziasztok!

Az első üzenet írójához hasonló helyzetben vagyok.
Márciusban hagytam ott a biztosítót, ahol vállalkozóként dolgoztam. Igen, emlékszem, hogy a szerződésemben szerepelt, hogy visszaírhatnak jutalékot.
Bár azt nem tartom fairnek, hogy nincs jogom a korábbi szerződésimnek utánnanézni, mert nem nézhetek bele a rendszerbe, hogy ki nem fizeti a biztosítása díját, de hát ezt le kell nyelni...
A héten küldtek egy levelet, melyben azt írják, hogy 15 napom van 256 ezer forint befizetésére, vagy átadják a behajtónak az ügyet.
Munkanélküli vagyok, alig élünk meg a párom 72 ezres fizetéséből ketten (ebből kb. 40 ezer elmegy hiteltartozásra). Így esélyem sincs, hogy be tudjam fizetni.
Mit tehetek? Ha behajtásra kerül a sor, akkor mi történik. Elveszik a lakásomat? Át lehet ezt íratni más nevére, vagy van valami kiskapu? Börtönbe fogok menni???
Kérlek, segítsetek! Előre is köszönöm a választ!!

végrehajtó1 # 2011.02.05. 14:31

Menjél be az önkormányzathoz és mutassák meg neked hogy hol van leirva hogy a lakbért adók módjára kell behajtani.

Ráadásul ha adók módjára kellene behajtani akkor 5 év után elévül.
Ekkor sem lehet jogos a 10 évvel ezelötti tartozás.

nikexy # 2011.02.05. 11:11

Egy kicsit bővebben tudnál segíteni? Mert fontos lenne tudnom, hogy az elévült tartozások ilyen módú levonása törvényes e és hogy milyen törvények vonatkoznak az adók módjára történő letiltásra. Nem mindegy mennyiből élünk havonta!!!!

végrehajtó1 # 2011.02.04. 20:22

A lakbérhátralékot adók módjára lehet kell behajtani??

Erről még nem hallottam.

Lehet hogy így van..de ..

nikexy # 2011.02.04. 08:10

Szép Napot!

Szeretnék jogi segítséget kérni adók módjára történő behajtással kapcsolatban. A férjemtől egy 10 évvel ezelőtti vitatott lakbérhátralékot tilt le az önkormányzat. Az utolsó felszólítást a férjem 9 évvel ezelőtt kapta meg, az akkori polgármesterrel megegyezett hogy mivel nem egyértelmű az összeg így nem kell befizetnie. Papír nem készült. Mikor elindult a közcélú foglalkoztatás a hivatalban dolgozott a férjem is és mindenfajta egyeztetés és felszólítás nélkül elkezdték vonni a tartozását. Most vonták le az utolsó összeget. Akkor nem mertünk reklamálni mert féltünk hogy elküldik. Most viszont a férjem már máshol dolgozik. Szeretném megkérdezni, hogy lehet e önkormányzati bérlakásból származó bérleti díj hátralékot adók módjára behajtani? Jogszerű volt-e? Szeretném még megkérdezni, hogy lehet e adók módjára történő behajtást ami elévült, felszólítás és mindenfajta egyeztetés nélkül letiltani, úgy hogy a hivatal a munkáltató is egyben?
Ha nem mit lehet tenni???
A másik kérdésem, hogy lakásfentartási támogatást lehet e úgy megítélni valakinek, hogy azt is ebbe a tartozásba vonják le.
Segítségüket előre is köszönöm!!!

végrehajtó1 # 2011.02.03. 11:48

Ha én hibáztam és annak idején nem fizettem vissza a 38e ft-ot,van valami esélyem,hogy csak ezt az összeget kelljen befizetni most és a rárakódott illetékeket, végrehajtói munkadíjat ..stb. ne kelljen?

nincs esélyed ha jogos a követelés

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.03. 11:12

Próbáld megdönteni a kézbesítési vélelmet! A határidő rövid.

manci2011 # 2011.02.03. 10:43

Kedves Fórumozók!

Próbáltam az én esetemre választ találni a témák között, de mivel nem sikerült, ezért indítottam egy újat.
Az eset a következő:
Kaptam egy végrehajtói levelet, amiből az derül ki,hogy a Generali biztosító jutaléktartozás címén követel tőlem 38e ft-ot, amire 2003.óta kamatok rakódtak, plusz bírósági költség,végrehajtói kts.,illeték..stb, tehát 100.000 ft a vége.
1999-2000-ben dolgoztam náluk értékesítőként,és mivel nagyon régi az ügy,fogalmam sincs,ez mi lehet,van olyan,hogy összehoz az ember egy biztosítást,megkapja a jutalékot,aztán meg ha visszamondja az ügyfél bizonyos időn belül,vissza kell fizetni a jutalék egy részét..szóval lehet,hogy jogos,sajnos nincsenek meg a régi papírok,nem emlékszem,hogy kaptam volna erre vonatkozóan csekket.Sőt,az eltelt évek alatt sem kaptam egyetlen felszólítást sem,hogy fizessem,mert jön rá a kamat, pláne nem,hogy bíróság elé viszik /2010-ben/az ügyet,hanem csak ezt a végrehajtói papírt.
Ez sejtésem szerint azért is lehet,mert minden dokumentumon a régi lakcímem van,ahonnan 2004-ben elköltöztem,egyedül a végrehajtó lapján van hibajavítóval kijavítva a cím,tehát ő kinyomozta az új címemet.A lakcímváltozás 2004-ben be lett jelentve, ezt a lakcímkártya igazolja.
Kérdésem,hogy le lehet így zavarni egy bírósági eljárást, hogy előtte nem figyelmeztetik az embert,hogy jobban jár,ha még most befizeti a tartozást, akár kamatokkal együtt, de ők elindítják az eljárást..stb?Ha pedig küldözgettek levelet a régi címemre, azt átvettnek minősítik,hiába meg sem kaptam?
Ha én hibáztam és annak idején nem fizettem vissza a 38e ft-ot,van valami esélyem,hogy csak ezt az összeget kelljen befizetni most és a rárakódott illetékeket, végrehajtói munkadíjat ..stb. ne kelljen?

Köszönöm előre is a választ!