ELMŰ tartozás és közös tulajdon


monalisa1 # 2011.02.07. 16:51

Akinek a nevén a villanyóra az köteles rendezni a felgyülemlett számlatartozást - egy ekkor tartozásnál már rég ki szokták kapcsolni az áramot. (A visszakapcsolás sincs ingyen.)

Ha nincs értékelhető jövedelme akkor az ingatlanon lévő tulajdonrészét elárverezhetik. (Az más kérdés hogy ki veszi azt meg...)

Marad az áramkikapcsolás számlarendezésig, melyet egymásközt valahogy majd elrendeznek. (Vélem az asztalos műhely "zabál" sok áramot.)

monaLuis
laikus hozzászóló

marcipanmami # 2011.02.07. 07:13

Tisztelt Végrehajtó1!

Nagy vonalakban vázolnám a gondomat.

Beházasodtam egy csonka családban. Az apósom 20 éve meghalt, és a 3 gyereke örökölte a ház felét 1/6-1/6-1/6 arányban. Az anyósom, a férjem egy húga lakja a házat, a másik húg férjének pedig az asztalos műhelye van ott. Másfél év alatt csináltek egy 800.000 .- Ft-os ELMÚ tartozást. Félek, a végrehajtástól.
Anyósom most intézi a nyugdíjazását, de egyik próbaidős munkahelyet a másik után veszti el. Az a húg, aki a házat lakja, éppen passzív táppénzen van, nincs semmilyen vagyona ezen az ingatlanon kívül. A másik húg a 4 hónapos kislányával szülési szabadságon (tgyás), a családjában van autó, de tudtommal nem az ő nevén. Egy férje által örökölt házat jelzálog hitelből újítottak fel. A férjemnek van egyedül bejelentett jövedelme. A férjemmel van egy 12 éves autónk, az ő nevén. Én is gyeden vagyok, építettünk egy házat, amin van egy 10 milliós jelzálog bejegyzés.

Első sorban azt szeretném megtudni, hogy mi a végrehajtás folyamata. Mi a legrosszabb, amire számíthatunk? Nem szeretnénk mások helyett fizetni, ezért szeretnénk felkészülni, hogy legyenek érvek a kezünkben.

Üdvözlettel

marcipanmami