Eos Faktor?


Mullert5 # 2013.10.10. 17:43

Na az eos megint alkotott. Ilyen idióta céget nem nagyon láttam még. A múltkor kérdezősködtem itt, de aztán úgy döntöttem hogy nem fizetek, mivel nem is tartozom. Ma egyszerre kettő levelet is küldtek, mindkettő ugyanazt tartalmazza. Elsősorban figyelmeztetnek, hogy a napokban már küldtek levelet és fizetési meghagyás lesz a vége, és mindkét levél hátoldalán van egy üres minta a fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelemről. Tehát megmutatják, hogy nekik csak ezt kell kitölteni és máris fizetnem kell :))
Idióta barmok. Természetesen várom hogy küldjék, és ellentmondok azonnal. Vajon a 8200ft-ot perre viszik utána? Mik most a tapasztalatok? Hogyan kell kérnem a bíróságtól hogy vegyék figyelembe az elévülést? (az eos hol 2007-re hol 2010-re hivatkozik amikor is az upc átadta a tartozást)
Levelek jöttek az eostól, de egy sem volt ajánlott. Az infók amiket olvasok mindenhol ellentmondóak az elévüléssel kapcsolatban: elég a sima levél, és az eos a postakönyvvel igazolhatja hogy ők feladtak valamit, vagy kell az ajánlott? Ha valaki tud 100%-ig pontos választ azt megköszönném.
A másik: hogyan kell ellentmondani egy FM-ra?
Előre is köszönöm a válaszokat.

eos_üldözött # 2013.10.10. 12:48

Rosta Roland
Nemrég olvastam talán éppen itt, hogy a kézbesítés vélelmezését meg lehet támadni valódi indokkal.
Pl valódi külföldi tartózkodás, ....
Hozzánk a postás be-bedob egy már régen nem a házban lakónak szóló eos levelet. Nehogymá kézbesítettnek lehessen tekinteni. Gondolom az egyenlő pályákhoz azért az is hozzátartozhat, hogy ha az illető készakarva rossz címre van bejelentve, akkor az kevés.
Egyébként ismerve a királyi posta színvonalát eleve nem korrekt egy postakönyv alapján kézbesítettnek tekinteni egy levelet.
Ja és még egy. Az eosnak többször is visszaküldtem a borítékon jelezve, hogy nem lakik itt, számomra ismeretlen helyre költözött és mégis küldik rendszeresen, ahelyett, hogy megkeresnék. Így már az eosnak kell buknia a postakönyves hivatkozást.

pazs # 2013.10.10. 09:31

Amúgy tudod bizonyítani, hogy azt ígérték, hogy további kamatot nem számolnak fel?

Atis77 # 2013.10.09. 07:48

Ha a hűség lejárta előtt bont szerződést előfizetői hibájából akkor van 60000huf kötbér. Ezért mondta hogy hogy nem volt hűség és nem érti a követelt összeget.

gerbera317 # 2013.10.08. 22:52

mire fizessek?

Ha odáig jut a dolog, küldenek fizetési meghagyást, ellentmondasz, és a bíróság előtt kedvedre elvitatkozhatsz velük. Ha pedig nem jut odáig, akkor meg minek izgatod magadat?

OFF
Ez a hűség + (villám -> ruter) = 0 * 2 hónap meg a 100.000 Ft + EOS = 1 év nekem nagyon tetszettek. Az ember mindig tanul valami újat...
ON

olorsi # 2013.10.08. 20:23

Sziasztok!
Nekem is van EOS-behajtásom.
Csak nem értem. Valóban 2 hónap T-home tartozásom volt, addig tartott a hűségnyilatkozat. Közben még belecsapott a villám a ruterbe is... (tehát a 2 hónap is elveszett).
A lényeg, több, mint 100.000 ft az alap követelés, erre jön az EOS. Már bocs, de az majdnem egy év!! Két hónap múlva kikapcsol a T-home, ezt meg is tette. Jogosan. De mitől lett ez ennyi???
Kikapcsolta, nem volt hűségnyilatkozat, miért követel ennyi pénzt, plusz a behajtó pénzét is? Meg úgy gondolom, ha már nincs hűségnyilatkozat, ők nem nyújtanak szolgáltatást, mire fizessek?

A másik érdekes kérdésem.
Sajnos, egyszer elcsúsztam egy hónappal a t-mobil előfizetéssel. Azóta tolom magam előtt a tartozást. De a kikapcsolás előtt mindig be tudom fizetni.
A tény: minden hónapban kapok egy sms-t a tartozásról. Bár ez nekem 700 ft-ba kerül, de rendben van, mégiscsak tartozom. De aznap már el is kezdenek hívogatni, hogy egy géphang ugyanezt közölje. Ez megit 700 ft. Nem veszem fel, vagy ha fel is veszem kicseng, tehát lerakom, mert nem szeretném tovább növelni a tartozásomat.
De!!!! Kb 3-4 napig szinte pontosan óránként jön a telefon, reggel kb 8 és este kb 18 között. Nem veszem fel, mint írtam, nem szeretnék megint 700 ft-ot.
Sőt olyan is van, felveszem és magától bontja a vonalat. Megkérdeztem, hát sajnos, rossz a szerver.....
Ma is pl elegem lett, hogy reggel 8-18 között óránként jön a hívás.
Tudom, hogy tartozom, csak ne kelljen megint fizetnem!!!!
Olyan is többször megtörtént, hogy mivel nem vettem fel a telefont, a hónap végén (mire már rég befizettem a számlát), csak jött megint egy sms-, újabb 700 ft-al.
Szóval szerintem, ha jogos is, ez zaklatás.

dr. Endrész Előd # 2013.10.08. 19:56

Tisztelt zsigabalázs!

Nem javaslom a fellebbezést, tekintettel arra, hogy a per megszűnt, valószínűleg azért, mert a bank belátta, hogy a követelése nem jogszerű a részletfizetési megállapodás miatt. A fellebbezéssel nem lehetne kérni, azt, hogy a bank követelését "semmissé" tegye a másodfok. Hasonlóra akkor lenne lehetőség, ha első fokon a perben a felperes nem jelenne meg az első tárgyaláson, nem is mentené ki magát, ilyenkor lehet kérni a bíróságtól azt, hogy állapítsa meg azt, hogy a felperesi követelés nem megalapozott. ráadásul a másodfok nem is tudna a tárgyalás megtartása, azaz a per folytatása mellett dönteni, tekintve, hogy a felperes nem hajlandó azt megindítani, pontosabban az illetéket megfizetni.
Szerintem ez a végzés azt jelentheti, hogy a bank nem kívánja ezt a követelést Önnel szemben érvényesíteni, így nem adja át behajtó cégnek sem - amíg Ön a megállapodásban megjelölt összegeket megfizeti - vagy ha ki is adja, akkor Ön hivatkozhat a megállapodásra, onnantól pedig egy behajtó cég sem fogja átadni jogi eljárásra a követelést ügyvédi irodának.

luigi74 # 2013.10.08. 15:48

Nekem is van egy friss EOS élményem.
8 napja jött GDF SUEZ-éktől egy felszólitásom, hogy van elmaradt 56000 forint gázszámla tartozásom. Még aznap rendeztem átutalással 28000 forintot, a másik feléről ugyancsak még aznap egy korábbi átutalási bizonylatot elfaxoltam nekik, mivel az összeg már be volt fizetve, csak "nem találták".
Ezután 2 x hivott EOS, egyszer jött tőlük egy sima fenyegető levél tőlük, se nem ajánlott, se nem tértivevényes. Második hivásuk után már tiltást raktam a számukra, igy nem csörgött.
Ma beszéltem GDF-ékkel, hogy minden rendben van-e, természetesen megkapták a faxot, a pénz is megérkezett azóta, igy lekönyvelték és mondták, hogy feléjük nincs tartozásom.
Ma délután jött SMS EOS-tól, hogy GDF SUEZ megbizásából azonnali visszahivásomat várják, meg egy telefonszám.
No én visszairtam nekik - bár tudom, az automata úgysem olvassa el, de azért jól esett -, hogy (bocs, de szó szerint idézem): "meghúzhatjátok a f....t :)"
Ha netán még irogatnak, én bizony feljelentem őket zaklatásért, nem fogok sokat várni!
Bocs az irásmódomért, de nincsen hosszú "i" a billentyüzetemen.
Kitartás minden EOS üldözöttnek :)

bodzi # 2013.10.07. 04:41

Levelemben kértem öket szíveskedjenek bizonyítani az elévülés megszakadásának tényét! szerintem ezt vizsgálják már 4 hónapja, de mivel az összeg csak csipp-csupp elfelejtkeztek utána nézni és így maradtam a rendszerbe hátha megunom, és inkább fizetek

bodzi # 2013.10.06. 17:56

Tisztelt Eos!

Remélem maga mégsem kamu fórumozó és így bátran kérdezhetek öntöl!!!!
Mivel kérdéseimre még mielőtt feltettem volna a hivatalos ügyes telefonos hölgynek. Első kérdésemre (az elévülésre vonatkozott) válaszul nemes egyszerűséggel csak lecsapta a telefont a kis ügyes(pedig önök hívtak)! Így akkor itt ezen a fórumon szeretnék választ kapni az alábbi kérdésekre:
A már sokat emlegetett elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 157. § 3-dik bekezdése: „A (2) bekezdés szerinti adatok a (2) bekezdésben meghatározott céllal, a keletkezésétől az előfizetői szerződésből az adattal összefüggésben eredő igények 143. § (2) bekezdése szerinti elévüléséig kezelhetők.” Ezen törvény alapján joggal állítom, hogy önök figyelmetlen hanyag módon az ügy részletes áttekintése nélkül vásárolták meg a T-Comnál törvénytelenül nyílván tartott személyes adataimat, ráadásul önök vagy is az Eos jogtalan haszonszerzésre akarja azt felhasználni! -jól feltételezem???
Miért veszik semmibe a fent említett teljes törvényt, különös tekintettel a 143. § (2)-ére ??? –kapcsolatban mit vizsgáljak még meg ? Önök mit vizsgálgatnak 4 hónapja?
Miért zaklatnak primitív aljas módon a felkészületlen alkalmazottjaik telefonon és levélben?
Miért nem keresnek meg hivatalos formában, ha már egyszer „hivatalos” az ügy?
Mi történt az ajánlottan postázott részletes panaszos levelemmel úgy látszik még a portás sem olvasta el vagy a toalettben nyert alternatív felhasználást?
Miért nem törölték kérésemnek megfelelően a T-Comnál törvénytelen módon nyílván tartott majd önökhöz kerülő engedményezett vagy vásárolt személyes adataimat rendszerükből?
Állítólagos tartozásom, amit szemtelen módon be akarnak vasalni nem éri el a 10000ft kíváncsi lennék, miből tevődik össze, hogy mennyi a kiindulási összeg? Lehet, hogy pár forint vagy esetleg elérte a 100ft is? a T-Com ezért nem küldött 4év 7 hónapig számomra számlát,fizetési felszólítást vagy drága sms-t?
Miért nem ellenőrzik le, hogy miféle téves, hibás, elírt adatú vagy már régen elévült ügyekkel rombolják hírnevüket és bosszantják, zaklatják álldozataikat?
Kapcsolat felvétel beazonosításra alkalmas módon már megtörtént nem hallgattak meg nem akartak megérteni nem veszik figyelembe álláspontomat, ugyanazokat a köröket futjuk, hogy nem vagyok, segítőkész egy sárga cédulás idiótának néznek.
Miből gondolják, hogy ezek után komolyan veszem a kipostázott leveleiket vagy, hogy ha felveszem, a telefont nem küldöm melegebb éghajlatra szemtelen alkalmazottaikat?
Mit saccolnak a következő ajánlott levelet önökhöz, az önök felügyeleti szervéhezhez vagy egy vállalkozó szellemű ügyvédnek fogom küldeni?
Tisztelettel várom kérdéseimre e fórumon a válaszokat! Remélem, megmutatkozik a segítőkészség, amit velem kapcsolatban nem találtak és példát mutatnak számomra mi is az! -bátran olvasson vissza bejegyzéseimben is nem sok volt és nem túl régen, ha valami nem tiszta
várom szakszerű véleményét védje meg azt a mundért!

Egyjogász # 2013.10.06. 04:14

"Ha energiáit - ha nem éppen egy provokátor - arra fordítaná, hogy az eos háza táján rend és törvényesség legyen nem kellene ide irogatnia és égetni magát a szövege és a valóság csillagászati távolsága miatt."

Ezen már én is többször elgondolkodtam ezt a topicot olvasva, hogy vajon a Józsi szórakozik Alsóbivalybasznádról, és jót röhög az EOS Faktor Zrt. aláírású beírásaira történő ingerült reakciókon, vagy tényleg az igazi EOS részéről írogat ide valaki.

Utóbbi esetben célszerűnek lenne, ha az EOS-nál beleolvasnának a kommunikációs szakirodalomba....
Nekem a nemrégiben volt szerencsém egy érdekes előadást meghallgatni az internetes kommunikáció témakörében, a kommunikációs szakember szerint egy komoly cég nem kezd el vitatkozni, visszaírogatni a különböző topicokban, mert azzal csak további ingerült reakciókat vált ki.

Ez a topic fényes gyakorlati bizonyítéka az elméletnek...:)))

eos_üldözött # 2013.10.05. 18:41

Egyre kevésbé tisztelt EOS_Faktor_Zrt. néven fórumozó!

Az eosfaktor telefenos zaklatói többször is arra az eredményre jutottak esetemben, hogy az eos által átvett és rajtam hajtott tartozás szerződése nem felel meg egy szerződés formai követelményeinek és ráadás már átvételkor elévült. Ergo jogszerűtlenül jutottak és kezelik a mai napig adataimat.
Egyikük nem átallotta azt hazudni, hogy egy upc tartozás elévülése 5 év. Szégyenszemre bocsánatot volt kénytelen kérni azért mert hazudott nekem.
Lehet hogy ön itt próbálja beállítani a nevében jelzett cég korrektségét, de sajnos napi valóság köszönő viszonyban sincs azzal amit írt.
Ha energiáit - ha nem éppen egy provokátor - arra fordítaná, hogy az eos háza táján rend és törvényesség legyen nem kellene ide irogatnia és égetni magát a szövege és a valóság csillagászati távolsága miatt.

EOS_Faktor_Zrt. # 2013.10.04. 09:15

Tisztelt tsypace!

Az EOS Faktor Zrt. képviseletében, a jogi fórumra történt bejegyzésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy a Ptk. 328.§-a alapján az Ön által hivatkozott engedményezésnek jogi akadálya nincs, továbbá a fenti jogszabályhely és az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 157. § (9) bekezdése alapján az engedményezéshez kapcsolódó adatok továbbítása jogszerű. Társaságunk az így továbbított adatokat a honlapunkon elérhető (http://www.eos-faktor.hu/index.php?…) Adatvédelmi szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezeli.

További kérdése esetén kérjük, forduljon kollégáinkhoz a jogiforum.blog@eos-faktor.hu címen.

Üdvözlettel,
EOS Faktor Zrt.

EOS_Faktor_Zrt. # 2013.10.04. 05:31

Tisztelt Mullert5!

Az EOS Faktor Zrt. képviseletében tájékoztatom, hogy a tartozás megfizetését követően Társaságunk igazolást állít ki arról, hogy a nincs további tartozása.

A személyes adatainak kezelésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Társaságunk adatkezelése a honlapunkon elérhető (http://www.eos-faktor.hu/index.php?…) Adatvédelmi szabályzatnak megfelelően történik, a szabályzat 3.3. rendelkezik az adatok törléséről.

További kérdése esetén kérjük, forduljon kollégáinkhoz a jogiforum.blog@eos-faktor.hu címen.

Üdvözlettel,

EOS Faktor Zrt.

eos_üldözött # 2013.10.03. 17:48

a távközlési szolgáltatásokra vonatkozóan a 2003. évi C. törvény (az Elektronikus Hírközlésről) 143. § (2) bekezdése szerint: „Az előfizetői szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el."

Régebbi hírből:

Szabó Máté ombudsman
a közszolgáltató eljárásával megsérti a jogbiztonság követelményét.
Szabó Máté hozzáteszi, hogy a tisztességes eljáráshoz való joggal összefüggő visszásságot okozott az autópályakezelő azzal, hogy érdemben nem vizsgálta ki a panaszos ellenvetéseit, hanem továbbra is követelte tőle az elmaradt díjfizetést, egyszersmind indokolatlan zaklatásnak is kitéve őt.

kaliber01 # 2013.10.02. 21:36

Mullert5!

Szerintem ezekre nem kapsz majd "írást" ha vissza olvasol akkor van olyan eset mikor fizetett az "adós?" és utána megtalálták mással jó fizető kuncsaftot nem engedik el, az ügyfélszolgálaton maximálisan csak a saját érdekeiket "fizess" nézik előadhatsz ott akármilyen történetet jogszerűség vagy az elévülés nem érdekli őket. Adathalászat folyik azért kérik minden elérhetőségedet utána még ügyesebben tudjanak zaklatni.

Mullert5 # 2013.10.02. 14:06

Köszönöm a jótanácsot. Az EOS követelése felém teljesen jogtalan, hiszen az UPC-től kapott minden számlalevelem és befizetési bizonylatom megvan, mert én egy olyan őskövület vagyok aki semmit sem dob el, és még a 20 évvel ezelőtti rezsiszámláim-csekjeim is megvannak, szépen összetűzve-összefűzve. Az EOS által követelt tartozásnak a befizetési csekkje is megvan, amit még anno az UPC-nek befizettem. (egyébként a hiba itt lehet, mert azt személyesen egy UPC ügyfélszolgálati irodában fizettem be, itt a bizonylat, és szerintem ez nem futott össze a profi UPC számlázáson, ezért kiadták tartozásnak.)
Mindenesetre ha bizonyítanom kell akkor tudom bizonyítani hogy be van fizetve. Egyébként az eredeti UPC követelés dátuma 2007-es.
(nem tudom hogy ez elévülhet-e mert erről ellentmondóak az információim)

Mindezek ellenére elgondolkodtam azon, hogy ha arra járok akkor bemegyek az eos ügyfélszolgálatára, és ha nem kell sokat várni ( valószínűleg nem így van) akkor hajlandó vagyok befizetni az összeget, de csak akkor ha kapok írásban egy olyan aláírt papírost hogy a tartozásom feléjük megszűnt, valamint aláírják az általam beadott kis papírost amiben leírom hogy a (nem elismert) tartozásom rendezése után nem járulok hozzá hogy a személyes adataimat kezeljék és tárolják, a rendszerükből kérem a törlésüket.
Amennyiben ez megoldható, abban az esetben kifizettem a nyolcezer párszáz forintos lehúzást, nekem ennyit megér hogy ne írjanak többet arra a címre ahol nem lakom, csak mások látják a zaklató leveleket. (hacsak meg nem unom és fel nem jelentem valamiért őket, de ez is több lenne az időveszteségem miatt mint a befizetési összeg)

"kedves" eos faktoros fórumozó: erre van valami válasza? Megoldható hogy törölnek és kapok erről aláírt papírt? Ha igen akkor találhatnak nyolcezer valahányszáz forintot a kitartó zaklatásukért, az egyik alkalmazottuk napi bére kijön talán belőle.

Szeretnék még esetleges választ valakitől aki valóban jogi végzettségű és jártas az ilyen ügyekben, hogy az általam vázol megoldás jó lehet-e.
Bíróságon tudom bizonyítani hogy igazam van (az eos-t ez nem érdekli valószínűleg), de egy napom többe kerülne ott mint kifizetni a lehúzási díjukat. Ekkora összegért nincs kedvem sokat szórakozni. Holnap viszont éppen járok az irodájuk felé, és még lesz is 1-2 órám, tehát ez beleférne. Sajnos nem tudom ott hogyan működnek a dolgok, ha valaki megerősíti hogy ott reménytelen bármi ilyet intézni akkor nem fárasztom magam velük.
(az a baj nem bízom az eos-ban mert gerinctelen csapatnak tűnik, és félek ha fizetek azt hiszik találtak egy balekot és nem hagyják abba a zaklatást)
Előre is köszönöm a válaszokat, sürgős lenne egy valódi jótanács mert holnap járok feléjük, utána hónapokig nem, addigra meg ha küldik a fizetési meghagyást azt már nem fizetem ki + 5000-ért.

bodzi # 2013.10.02. 13:37

"adós és a hitelező a jogi eljárást elkerülve egyeszségre jutnak" ez tényleg szép megoldása a problémának de mivan akkor amikor az adósnak nevezett nem adós (mert pl. itt ott adatait eliták,adatai jogtalanul került a hitelezőhöz vagy az ügy több éve elévült stb.) és jogtalanul b.........k?

Dr.Attika # 2013.10.02. 05:04

A szívnek meg kell szakadni ennyi "jó indulatot "olvasva.

tsypace # 2013.10.01. 18:45

Üdv Mindenkinek!
Röviden: Az EOS egy több, mint négy éves állítólagos T-COM díjtartozást akar behajtani. A T-com-tól soha nem kaptam erről szóló fizetési felszólítást, annak ellenére sem, hogy aktuális elérhetőségemet, levelezési címemet mindvégig ismerték (egyszer lakcímet változtattam, és erről akkor azonnal tájékoztattam a T-Com-ot). Érdekes módon az EOS első próbálkozásra elért a T-COM által is ismert elérhetőségeimen! Kérdéseim:
A T-COM jogosan engedményezte az állítólagos követelést az EOS-ra, ha előtte négy éven keresztül egyszer sem küldtek fizetési felszólítást?
A T-COM jogszerűen adta át személyes adataimat az EOS számára?
Mit tehetek ebben az ügyben?
Segítségüket előre is köszönöm!

EOS_Faktor_Zrt. # 2013.10.01. 16:49

Tisztelt Mullert5!

Az EOS Faktor Zrt. képviseletében, a fórumra történt bejegyzésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy a tartozás rendezésének leghatékonyabb módja, ha az adós és a hitelező a jogi eljárást elkerülve egyeszségre jutnak. Ehhez viszont szükséges, hogy felvegyék egymással a kapcsolatot, ezért kérjük, hogy beadványát, beazonosításra alkalmas adatokkal együtt (név, cím, születési idő), juttassa el a jogiforum.blog@eos-faktor.hu címre.

Üdvözlettel, EOS Faktor Zrt.

eos_üldözött # 2013.09.30. 19:19

Tartozol, vagy sem?
Ha nem ne foglalkozz velük, úgysem tudod levakarni őket

Mullert5 # 2013.09.30. 16:08

Közben utánanéztem az ellentmondásnak, ez egyszerű, ezt meg tudom tenni. Ha küldenek fizetési meghagyást és ellent mondok akkor mi az esély hogy perre viszik a kb 9000ft-ot?
(már arra is gondoltam kifizetem hogy ne írogassanak, de félek hogy akkor még inkább rám szállnak mert találnak egy jó balekot)
Ha perre megy akkor mi az esélyem arra hogy meg is nyerem? Sok helyen olvastam hogy a bíró az eosnak ad igazat.

teprah # 2013.09.30. 15:13

Az a legszörnyűbb ebben az egészben, hogy mai napig létezik ez a fórum, évek óta. Újabb és újabb "ügyfelek" panaszaival.
Hogy a jóbüdös francba nem történt még semmi, hogy ez, és ehhez hasonló rablók még mindig fosztogatnak?!
Ez számomra felfoghatatlan...

Mullert5 # 2013.09.30. 14:49

Bocsánat a dupla hsz-ért.