Eos Faktor?


EOS_Faktor_Zrt. # 2013.08.22. 11:44

Tisztelt Testuser!

Az EOS Faktor Zrt. képviseletében, 2013.08.22. 07:52-kor tett bejegyzésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy amennyiben Társaságunk előtt kíván eljárni meghatalmazottként, akkor a Társaságunk honlapján elérhető (http://www.eos-faktor.hu/…minta_02.pdf) meghatalmazás minta kitöltését és benyújtását követően ezt megteheti.

További kérdésével kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat a jogiforum.blog@eos-faktor.hu címen, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Üdvözlettel,

EOS Faktor Zrt.

negyszog # 2013.08.22. 11:12

Tisztelt EOS_Faktor_Zrt. Fórumozó!
Tekintettel arra, hogy törvényekre és PSZÁF ajánlásaira hivatkozik, örömmel vennénk ha "kommentelné" a PSZÁF H-FH-I-B-1049/2012. határozatát, amit a következő linken (is) megtalál:
https://www.pszaf.hu/…_7155202.pdf
Úgy tűnik, amúgy nem egyedi esetről van szó, habár a nagyságrend kicsit más a következőről is szívesen olvasnánk egy bennfentes véleményét:
http://www.origo.hu/…kezelot.html

EOS_Faktor_Zrt. # 2013.08.22. 10:34

Tisztelt nedudaljparaszt!

Az EOS Faktor Zrt. képviseletében, 2013.08.20. 02:53-kor történt bejegyzésére reagálva a következőkről tájékoztatom.

Amennyiben egy adós elhalálozik, akkor az adós örököse az öröklési jog szabályai szerint (lásd Ptk. 598-684.§., különös tekintettel a Ptk. 679.§-ra) a hagyaték tárgyaival és annak hasznaival felel a hitelezőknek. Hagyatéki hitelezői igényt a hagyatéki eljárás keretein belül lehetséges érvényesíteni (lásd: a hagyatéki eljárásról szóló 2010. évi XXXVIII. törvény).

Ennek megfelelően a hitelező érdeke, hogy hagyatéki hitelezői igényét az eljárásban bejelentse, az örökösöket felkutassa, az örökhagyóval szemben fennálló követelését az adós-örökhagyó örökösével szemben érvényesítse.

A fentiek alapján - álláspontunk szerint - amennyiben Ön bérlő (nem örökös), nem kell tartania attól, hogy egy korábbi bérlővel szemben fennálló követelést a hitelező Önnel szemben sikerrel tudna érvényesíteni.

További kérdésével kérjük, keresse Társaságunkat a jogiforum.blog@eos-faktor.hu címen.

Üdvözlettel,

EOS Faktor Zrt.

wers # 2013.08.22. 07:17

Értem, akkor még pár év, és nekiállok csalni, addig edzek rá, mert jelenleg neveltetésembe ütközik

Egyébként számomra az EOS tevékenysége is sokszor hasonló kategória

Dr.Attika # 2013.08.22. 07:15

Pontosan e szankció csak esküben vállaltak alapján alkalmazható és ki volt egészítve a Népköztársaság törvényével.
Eskü szövege katonáéknál így hangzott:
...." Ha pedig eskümet megszegem, sújtson Népköztársaságunk törvénye és dolgozó népünk megvetése."

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.22. 07:13

Az egy másik kategória. Az nem agresszív adós, hanem bűnelkövető. Vénasszonyokat nem szívesen csuknak börtönbe csalásért. ;)

wers # 2013.08.22. 07:10

na csak mert tegnap felreppent a hír, Cinke akár meg is úszhatja az ismételt péntkicsalási - vissza nem fizetési buliját egy felfüggesztettel. Mert a börtön nem volt rá kellő hatással? Elég lesz neki a megvetésem... és háborgásom

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.22. 07:04

Sújtsa a dolgozó nép megvetése? ;)

wers # 2013.08.22. 06:57

Te mivel szankcinálnál?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.22. 06:39

Nagyon helyes. Most még az agresszív adósokat kellene valahogy szankcionálni.

Dragos Károly R. # 2013.08.22. 06:09

Ez lemaradt, oly kedvesek:

A levelező lapokban szereplő burkolt fenyegetés – „saját érdekében azonnali visszahívását várjuk”– ugyanis szintén alkalmas volt a fogyasztók ítélőképességének torzítására, s tisztességtelen módon befolyásolhatta döntésüket fizetési kötelezettségük teljesítése kapcsán.

Dragos Károly R. # 2013.08.22. 06:07

Ismétlésként, aki még nem tudná:

A PSZÁF határozatában megállapította: az EOS Faktor által az ügyfeleknek küldött rövid szöveges (sms) üzenetek tartalma – egyebek között a „saját érdekében azonnali visszahívását várom”, a „jogi eljárás elkerülése végett fizessen határidőre”, vagy a „Szeretné, ha önnel szemben kényszerintézkedéseket foganatosítanánk?” kitételek –, s azok fenyegető jellege a fogyasztók megzavarásával pszichés nyomást fejtett ki.

"Tízmillió forint bírsággal sújtotta az EOS Faktor Magyarország Zrt.-t a PSZÁF és megtiltotta az általa elkövetett jogsértő magatartás további folytatását. A társaság az ügyfeleinek küldött fenyegető sms-üzenetekkel és levelező lapokkal többszörösen megsértette az agresszív kereskedelmi gyakorlatot tiltó rendelkezést."

http://www.pszaf.hu/…_Faktor.html

További jogsértés esetén a bírság "prolongálható". :)

testuser # 2013.08.22. 05:52

Kedves Fórumozók!

Közeli hozzátartozóm akadályoztatása miatt e faktorok által kezelt ügyeiben kellene intézkednem. Fontos lenne, mivel a költségek gyorsan növekednek. Le kellene zárni őket.

Normális esetben egy egyszerű meghatalmazással jelennék meg, de az itt leírtak alapján kétségeim merültek fel azzal kapcsolatban, hogy ez jó megoldás-e. Mivel azon az adataim (és a tanúké is) szerepelnek, nem szeretném, ha utána már nemcsak hozzátartozóm, hanem én mint meghatalmazott, vagy akár a tanúk is, a zaklatottak közé kerülnék.

Reális veszély ez, vagy nyugodtan mehetek a meghatalmazással tárgyalni? A követelések elúszott banki kölcsönök) jogosak, sajnos.

Előre is köszönettel.

Dr.Attika # 2013.08.22. 05:43

Erre is van egy postaszabályzat. A területileg illetékes postahivatalban be kell jelenteni az elhalálozás tényét, azt halotti anyakönyvi kivonattal igazolni kell. Ezután lehet csak visszaküldeni az elhunyt részére érkezett postai küldeményt "elhalálozott" felirattal.

Egyjogász # 2013.08.22. 05:31

Ha a levél címzettje elhunyt, vagy más ok miatt nem található egy adott címen, a Posta köteles "elhunyt" vagy "ismeretlen" jelzéssel visszaküldeni a feladónak.

Tudom, hogy postásbácsinak/néninek egyszerűbb ilyen esetben is bebaszni a levelet a "megszokott" levélszekrénybe, de szerintem nem kell mást tenni, mint a levélre ráírni, hogy a "címzett meghalt",és felbontatlanul kirakni a levélszekrények tetejére.
Ja, és persze az elhunyt nevét is le kellene venni a levélszekrényről.....

bodzi # 2013.08.21. 21:48

huú! hát ez is szép! eszembe jutott Hofi anyósa `mocskos kapitalisták!` nem is tudtam min röhögök

eos_üldözött # 2013.08.21. 20:36

Tapasztalatom szerint levélben és telefonon (hívás és sms). E kettő a a leghatékonyabb ha zaklatni akarnak, mert egy alkalmazott időegység alatt a legtöbb ügyfelet tudja elérni.

nedudaljparaszt # 2013.08.21. 12:04

Eddig szerencsére nem kerestek, mondjuk a nevemen és az email címemen kívül más adatomat nem is tudják.
A kaputelefonon még sajnos a régi név van kiírva, lehet, hogy lassan szólok a közös képviselőnek, hogy cserélje le. Személyesen szokták keresni az embert, ha telefonon és levélben nem sikerül?

eos_üldözött # 2013.08.21. 10:48

nedudaljparaszt

Vagy kukázd a leveleket, mert nem neked szól vagy bontatlanul add át az örökösöknek. A behajtó cég feladata felkutatni azt hogy kitől szeretne pénzt. Ezt a feladatot had végezze egyedül, van erre kapacitása.

Ha magadról bármit megadsz, akkor abban biztos lehetsz, hogy azzal visszaélnek és zaklatni kezdenek, mert ez a legegyszerűbb számukra. Tojnak arra, hogy kié volt a tartozás a lényeg hogy valaki fizessen.
Ha rajtad hajtanák a tartozást ez azt jelentené, hogy tojnak a szerződésre amiben a NÉHAI vállalta hogy fizet a szolgáltatásért és nem TE.

Kikapcsolni semmit sem fognak, mert ők nem szolgáltatnak semmit, csak pénzt hajtanak be - sajátos módszereikkel.

A szolgáltató már eladta nekik a tartozást, így a szolgáltató megkapta azt amivel úgy-ahogy elégedett,
ott már nem tart nyilván tatozást.

Dr.Attika # 2013.08.21. 09:33

Kedves Kérdező!
Dobja a kukába a sima követeléskezelős leveleket. Feleslegesen intézkedik az elhunyt érdekében. most majd Önt fogják zaklatni.

nedudaljparaszt # 2013.08.20. 00:53

Kedves netezők, a következőben szeretném a tanácsotokat kérni.

Bérlőként lakom egy lakásban. Ma már másodszor kaptam az EOS Faktortól levelet az előző, elhunyt tulajdonos nevére, valami százéves rezsitartozást követelnek.
Én továbbküldtem a jelenlegi tulajnak, de nem tudom, hogy ő intézkedett. Emellett emailben jeleztem az EOS Faktornak, hogy a címzett elhunyt, de a második levélből ítélve ez nem érdekelte őket.

Kérdéseim:

1.) Mi a szokás egy követeléskezelő cégnél, ha az adós elhunyt. Megpróbálják az örököst felkutatni, vagy visszaadják a megbízást, és esetleg közműszolgáltató cég újra kiadja nekik immár a jelenlegi tulajdonos nevére?

2.) Bérlőként kell-e tartanom bármi attrocitástól, pl. végrehajtók rendőri segítséggel bejönnek a lakásba és az én személyes tárgyaimat le akarnák foglalni. (Értelemszerűen rendőr nélkül nem engedek be senkit.

3.) Ha kiírom a postaládára, hogy az illető elhunyt, a neki szóló leveleket ne kézbesítsék, akkor ez segít-e valamit?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.19. 13:22

Egy időben egy ügyvédjelölt kolléganő egész napokat töltött a Varsányi Irén utcában. Szerintem a végére összetegeződtek a bírónővel. :)

Egyjogász # 2013.08.18. 14:16

Miért, szerinted a parkolócégek hogyan csinálják?

Aki az ügyvédi felszólításra, esetleg a fizetési meghagyásra fizet, jó, aki nem, abba érdemi munkát nem feccölnek.

Nekem több perem is volt parkolócégekkel vagy nem is reagáltak az ellentmondásra és el sem jöttek a tárgyalásra, vagy benyomtak a 6 oldalas minta előkészítő iratot (amelyben egy szó konkrét reagálás nem volt az ellentmondásomban foglaltakra), a tárgyalásra ők sem jöttek el. Úgyhogy eddig 100%-ra állok a parkolócégek ellen, bár ez nem az én érdemem volt, hanem azért bukták a pert, mert szartak bele.

De ez érthető is, ha komolyan vennének egy 30-40-50 ezres pert, érdemben foglalkoznának az üggyel, eljönnének a tárgyalásra, az ügyvédnek többe kerülne a leves, mint a hús. Szerintem ezt tekintik kálónak.

bodzi # 2013.08.18. 06:42

komolyságát nem is vitatom nagyobb volumenű sok nullás összegű ügyeken egésszen biztos,hogy profi felkészült szakemberek,jogászok dolgoznak.De a kissebb telefonos,netes szir-szar ügyekben mint pl.az én bosszantásom csak egy darálo benyomását kelti az egész eljárás,semmit nem vizsgáltak (egyszerűen nem éri meg)elsiklanak tények felett csak autómatikusan követelnek.bár itt jön a nagy számok törvénye ugye... akkor is véleményem szerint egy professzionális cég ne legyen hanyag! mert jogosan szapulni fogja mindenki aki kimeri nyitni a pofikáját!

Egyjogász # 2013.08.18. 05:15

Én az EOS Faktort komoly cégnek gondolom, ezért furcsa, hogy egy internetes topicban beszélget névtelen fórumozókkal. Ennek semmi értelme nincs, csak - ahogy mondani szokták - helybe mennek a seggberúgásért...:)

És azért sincs értelme, mert ez a legminimálisabban sem tekinthető hivatalosnak, honnan tudja bárki is, hogy az EOS nicknév alatt nem Józsi bácsi szórakozik a fórumozókkal Alsóbivalybasznádról?.......:))

Láttam én már más blogokban Orbán Viktor nicknév alatt is beírogatni, bárki is komolyan gondolja, hogy oda tényleg O.V. írogat?