Eos Faktor?


negyszog # 2013.07.27. 07:55

Egyjogász
Dehogynem lehet. Ki kell fizetni a tartozást határidőben, akkor senki semmilyen kamatot, behajtási költséget nem tud ráterhelni.

Amit írsz a logikus, csak vannak dolgok (pl. az EOS tevékenysége), amik messze túlmutatnak a normál logikán (és PSZÁF, Bíróság szerint a jogszerűségen is...). Arra azért vannak módszerek, hogy el lehessen dönteni, hogy valaki notórius ügyeskedő, vagy csak egyszer elnézett valamit.

Egy másik problémakör, hogy amikor ügyfél olyat állít, hogy az a tartozás nem tartozás, akkor EOS azzal reagál, hogy: "én a szolgáltatóval állok kapcsolatban, te meg fizess". Fel sem merül annak lehetősége, hogy a szolgáltató tévedett, hogy rosszul állította ki a számlát, hogy ő csúszott ki a határidőből, hogy rá nézve is lennének kötelezettségek.
Az alábbi gyöngyszemek esetén meg az ember nem is tudja, hogy sírjon vagy nevessen:
http://www.teol.hu/…ramot-475278
http://nol.hu/…delplombaval?…
http://kaposvarmost.hu/…ot_4094.html

Kőbeíró # 2013.07.26. 11:49

Egyjogász,

Mit mondott a kedves mama, hányszor??

Egyjogász # 2013.07.26. 11:48

Nem, ehhez nem kell sokat tanulni.

A nagymamám egy 8 általánost végzett vidéki asszony volt, és tőle hallottam először 7 éves koromban, hogyha kölcsönkérek valakitől valamit, akkor azt adjam vissza akkorra, amikorra megbeszéltük.

ártatlan1 # 2013.07.26. 10:14

Egyjogász!!!

Ez egy jó tanács...köszi majd megfontolom,hogy kinek ne adjak enni...ezért biztos sokat kell tanulni,hogy ilyen okos legyek mint te:)

Ki kell fizetni!!!!!!!!!!!!!!!!...mit? a felvett hitel 4x-ét???...kedves egyjogász én ilyen szerződést nem írtam alá ezt már a bíróság is elismerte csak önök és magához hasonló tanult jogászok,ügyvédek viszik be a kisembert az erdőbe,én tudom mi a kivezető út az erdőből és így csak azt fizetem vissza ami jogos és amire a szerződést kötöttem......

kaliber01 # 2013.07.26. 08:03

ártatlan, Egyjogász!

Ezek is furcsa dolgok, de én inkább azt furcsálom, hogy egy peres eljárás során a bíróságon tonnaszámra keletkezik az ügyekkel kapcsolatban papír, hogy bizonyítható legyen az eljárás törvényessége, ilyen behajtó cég pedig küld nekem egy A4-est sárgacsekkel az alján miszerint
"az Invitel Távközlési Zrt által az EOS Faktor az engedményezett"
és 5 napon belül fizessem be az Xezer forintot

és én csak lesek mert sohasem voltam az Invitellel szolgáltatási szerződésben, egy órát telefonálgatok mire kiderül, hogy a Fibernetre vonatkozik ez ami 2010-ben megszünt és felvásárolta az Invitel előkeresem a régi számlákat felmondó nyilatkozatot (ami szerencsére még megvan) bemegyek személyesen az EOS-hoz és az Invitelhez mutagatom nekik, hogy anno az utolsó számlán 0ft a befizetendő összeg (lefénymásolják), és utána nem kaptam semmilyen felszólitást, az Invitel kiad nekem egy papírt, miszerint nincs tartozásom, és az EOS-nak ez sem elég, fizessek mernekikkellapénz!

Egy ilyen ügyben utána járás nélkül első körben nem kell részletesebben tájékoztatni az ügyfelet,
mikor és milyen okból keletkezett az un. tartozás mennyi a tőke és a kamat+költségek?
Nem kell küldeni egy részletes elszámolást?
Küldenek egy sajtcetlit sárgacsekkel az alján és annyi?
Ez a törvény rossz vagy rosszul alkalmazza az EOS?

Még a villanyszámlán is több információ van (a rezsicsökkentés óta még azt is ráírják mennyi a megtakarításom :)))) )

Egyjogász # 2013.07.26. 05:59

"kérdem én ez ellen nem lehetne tenni valamit,hogy szándékosan ne halmozzák különböző nem létező költségekkel az adós adósságát?"

Dehgynem lehet. Ki kell fizetni a tartozást határidőben, akkor senki semmilyen kamatot, behajtási költséget nem tud ráterhelni.

ártatlan1 # 2013.07.26. 05:12

Sziasztok és legyen szép napotok!

EOS és a többi ilyen és hasonló cégek csak hosszú idő után mennek bíróságra ha mennek egyáltalán,szándékosan húzzák az időt,hogy ezzel pénzt csikarjanak ki az adósból.
Vannak itt ügyvédek szép számmal,de kérdem én ez ellen nem lehetne tenni valamit,hogy szándékosan ne halmozzák különböző nem létező költségekkel az adós adósságát?...pl.jönnek olyan díjak,hogy személyes meg keresés 30.000ft holott senki nem csengetett vagy kopogott de bíróságnak elég annyi,hogy lefotózzák a házat,aztán van olyan is,hogy ügyvédi díj 60.000ft de ügyvédet vagy tőle származó bármilyen levelet nem láttam nem kaptam,aztán ez a legjobb mikor a közjegyző felé be írják egyéb költségek 50.000ft na ezen sokat szoktam nevetni hisz ez egy tág fogalom itt még a budi papírt is ki lehet fizettetni az adóssal,és végül a leges legjobb a kamat amit a törvényre hivatkozva számolnak de..mivel nincs összeg,hogy mire számolja mekkora összegre így csak az adós majd találgat,hogy mekkora lehet a tartozás kamata.
Szóval vannak itt furcsaságok bőven.

Dr.Attika # 2013.07.26. 03:21

"Volt nekem olyan tárgyalásom, amikor az adós előadta a "nagy halált", hogyha a bíróság nem enged részletfizetést, akkor éhenhalnak a gyerekei, stb.,
aztán amikor mentünk ki a bíróságról, láttam, hogy a bige a táskájából veszi elő az arany fuxokat, és aggatja magára (gondolom, mondták neki, hogy azért ne fél kiló aranyban alakítsa az éhezőt), majd egy kb. 20 milliót érő vadiúj AUDI terepjáróval húzott el...."

Egy: nem tudhatod, hogy a fuksz valóban arany vagy csak réz aranybevonattal. Kettő: Az AUDI terepjáró lehetett az "Adósok Egyesületének" tárgyalásra szállító, ingyenesen igénybe vehető gépkocsija is.

Kőbeíró # 2013.07.25. 23:16

A huncut az, hogy szerintük a személyes adat egyenlő a banktitokkal. :-)

Lacky # 2013.07.25. 16:09

:):)
Utalni úgysem utalan. Meg nem kárpótlás, hanem max kártérítés, de azt meg úgyis a bíróságon keresztül intézem :)
De nem tudják bebizonyítani, hogy megsemmisítették, így elég jó kis per lesz.

Sherlock # 2013.07.25. 15:56

Csak nehogy megsemmisítsék az adatokat mielőtt megírják a bocsánatkérő levelet és utalják a kárpótlást. :)

Lacky # 2013.07.25. 15:52

Tisztelt (vagyis inkább NEM tisztelt) EOS Faktor.

Az állításai nem állják meg a valóságot.
Beadványaimat nem vették figyelembe, meg sem hallgattak, csak fenyegetőztek.
Az adataimat törvénytelenül szerezték meg. Így most feljelentéssel élek.
A bíróságig vitték az ügyet, mivel mondtam engem felesleges hívogatni, írogatni, mivel a tartozást nem ismerem el.
A tárgyalás előtt visszavonták a keresetet.
Most a közjegyző ellen feljelentést tettem, mert törvénytelenül járt el.
Önöktől várnék egy bocsánatkérő levelet, és egy nullás igazolást, továbbá bizonyítékot arra, hogy az adataimat megsemmisítették nem használják tovább, és nem adják ki másnak. Bár ezt gondolom képtelenek megtenni, így valószínűleg Önök ellen is feljelentéssel élek.
Köszönettel:
Lakatos István

Déryné # 2013.07.24. 20:20

Egyjogász ...
ez biztos így van, ehhez képest mi kishalak vagyunk. És tényleg piti összegről van szó, amit be tudnánk fizetni. De nem fogunk, mert TUDOM, hogy nem tartozom senkinek. Nincs hitelkártyám, nem veszek részletre tévét, butort és semmit sem, annyiból élünk,amennyit megkeresünk. Ezért nem vagyok hajlandó ilyen légből kapott követelések alapján egy forintot sem kifizetni, senkinek.

Déryné # 2013.07.24. 20:17

.... a tájékoztatásról meg csak annyit, hogy mikor telefonon beszéltünk egy (gondolom) ügyintéző kisasszonnyal, elég bunkó hangon adta elő, hogy semmilyen információt nem ad, amig nem adjuk meg a lakcíműnket és az összes többi adatunkat .... hát nem fogjuk.

Déryné # 2013.07.24. 20:15

Kedves Eos Faktor!

Szerintem pont elegendő az az adatmennyiség, amivel önök rólunk rendelkeznek.
Nem fogok semmilyen külön elérhetőséget megadni, mert mint már mondtam, nem ismerem el, hogy tartozom a Főgáznak, mivel nem vagyunk az ügyfelei, már lassan 5 éve, és az előző szolgáltatásól kaptunk nullás számlát, amikor felmondtuk.
Ezért én nem fogom bizonygatni, hogy nem tartozom, bizonyítsák be önök, hogy tartozom ... (lehet, hogy ez jogilag nem így van, nem vagyok ügyvéd)

Az én bűnöm mindössze annyi, hogy nem őriztem meg ezt az iratot, mert nem gondoltam volna, hogy ilyesmi előfordulhat. Egyébként meg tudják a címünket,mivel már kaptunk felszólító levelet. Arra is nagyon kiváncsi lennék, hogy honnan szerezték meg, mivel mi nem adtuk meg, és ez nem hinném, hogy nyílvános adat..nem vagyunk benne a telefonkönyben.

Egyjogász # 2013.07.22. 17:46

A követelésvásárló cégek abból élnek, hogy pl. 100 ezer Ft "kétes" követelést megvesznek 40-50-60-70 ezerért (attól függően, hogy mennyire tartják nehezen behajthatónak a követelést), aztán ha sikerül behajtaniuk a teljes tartozást, a különbözet a nyereségük, ha nem, az meg a veszteségük.

A szolgáltatóknak nincs behajtó apparátusa, max. közjegyzőhöz (ellentmondás esetén bírósághoz), aztán utána bírósági végrehajtóhoz fordulhatnak, ami idő és pénz, és persze nem biztos, hogy a végrehajtó bármit is be tud hajtani.
Így nekik azért éri meg, mert a követelésvásárló cég pénze fix és biztos, aztán ahogy eladták a követelést nekik nincs gondjuk vele.

És hogy az adósok mennyire szerencsétlenek?
Biztos vannak szerencsétlenek is, de nagyon sok a sumák is.

Volt nekem olyan tárgyalásom, amikor az adós előadta a "nagy halált", hogyha a bíróság nem enged részletfizetést, akkor éhenhalnak a gyerekei, stb.,
aztán amikor mentünk ki a bíróságról, láttam, hogy a bige a táskájából veszi elő az arany fuxokat, és aggatja magára (gondolom, mondták neki, hogy azért ne fél kiló aranyban alakítsa az éhezőt), majd egy kb. 20 milliót érő vadiúj AUDI terepjáróval húzott el....

martusz # 2013.07.22. 16:55

Tisztelt Eos!

Az önök cége úgy gusztustalan , ahogy van ! nem kell mosakodni ! Szerencsétlen emberek tartozásait veszik meg /nem véletlen adja el a szolgáltató / sz.rért, h...ért , hogy azután a sokszorosát követeljék , lehet olyan személytől akinek már semmije sincs ! Könnyen szeretnének meggazdagodni ! Ajánlanám , inkább menjenek el tisztességesen DOLGOZNI !!!!!!!!!!!!!!!!!

EOS_Faktor_Zrt. # 2013.07.22. 09:44

Tisztelt Déryné!

Az EOS Faktor Zrt. korábban más cégekkel szemben fennálló lejárt követelések vásárlásával és behajtásával foglalkozik.
A követelések megvásárlását követően mindig figyelmet fordítunk arra, hogy az ügyfelek esetlegesen felmerülő kifogásait megvizsgáljuk, megválaszoljuk és ezáltal is tájékoztassuk a fennálló követeléssel összefüggő információkról.
Ezért azt kérjük Öntől is, hogy amennyiben észrevétele van, szíveskedjék beazonosításra alkalmas módon megküldeni a jogiforum.blog@eos-faktor.hu címre és kollégáink beadványát kivizsgálják, annak eredményéről Önt írásban értesítik.

Üdvözlettel,

EOS Faktor Zrt.

rico00 # 2013.07.21. 11:34

Tisztelt Fórumozok

EOS FAKTOR kb. 1,5 éve kezdet el hívogatni,levelezni egy olyan állítólagos tartozás miatt ami nem létezik.Egyszerű történet adataimmal vissza éltek a UPC vel kötöttek 2 db élőfizetést.Igaz az hogy az kb. 2 éve tudta meg amikor a először CREDIT E. ből kerestek ,hogy tartozásom van.Utána fel kerestem UPC ki kértem az szerződéseket ,amiből látszik nem írtam alá,illetve nem minden adat egyezik rajta.Rendőrségi feljelentést tettem. Rövid legyek rendőrségtől megkaptam az határozatot hogy adataimmal vissza éltek.Nyomozást felfüggesztették elkövető kiléte miatt .Közben vette át az EOS a követelést.Elküldtem nekik a rendőrségi határozatot.Válaszlevél köszönjük megkaptuk a levelét,elküldték nekem azokat a szerződéseket amikkel feljelentést megtettem.A nem "létező" tartozás fent áll és minél előbb fizessem be,de ha bármi fog történni a nyomozás előre haladtával azt azonnal nekik is jelezzem. Így azóta hetente kb. 3Xor hívnak illetve 2 hetente kapok levelet.Telefonos ügyfélszolgálatuk kész csőd tömeg de ha hívnak mindig fel dobják a napomat,főleg este 8 után. Többször jeleztem nekik bíróságra vigyék az ügyet.

Sherlock # 2013.07.20. 15:03

Tégy úgy.

martusz # 2013.07.20. 12:15

Sherlock !

ha ők kérték a per megszüntetését akkor miért gondolják, hogy fizetek, ha az első per után sem fizettem ? Akkor most még egyszer beperelnek ? Mert nem fogok fizetni ! A másik ügyben a határozaton rajt van , hogy 8 havi részlet , az nincs , hogy küldenek csekket , de akkor , hogy fizessek ? Tegnap megint hívtak este 20 óra 45-kor , hogy 3 ügyem van , jó , hogy ültem ! Állítólag van a T.Mobilnál valami 18000 ft-om. Hát 2006 óta vagyok a Telekom-nál :) Úgy látszik ha valakire rá szállnak akkor azt élete végéig zaklatni fogják ! Most írtam egy levelet , beletettem a határozat másolatot , kértem , hogy külldjenek csekket és , hogy nincs a T.Mobilnál tartozásom , de ha van is rég elévült ! Holnap feladom ajánlva ! Ha nem történik semmi és ugyanúgy hívogatnak , feljelentést teszek zaklatásért !

kaliber01 # 2013.07.19. 21:47

martusz!

"EOS_Faktor_Zrt" fórumtárs leírta mindenkinek segítenek és felveszik a kapcsolatot ha elég sokszor keresed őket, meg ha "fizetsz mint a katonatiszt" ez a hangnem váltás a büntetések hatására történt, legalább a látszatot próbálják fentartani, kéne még egy pár millás büntetés a nyakukba, hogy érdemben foglalkozzanak az "ügyféllel?" és ne akarjanak "mutyis" engedményezéseket az emberek nyakába sózni, meg "visszavont kereset" után még tovább zaklatni, a valószinűleg jogtalan tartozást (hiszen ezért lépett vissza) behajtani.

Valószínűleg nem pörög annyira a "bolt" hogy bírósági szakaszba került egy-két "ügy?" nő a költség lassan folydogál be a pénz ahhh milyen rossz biznisz ez, a külföldi tulaj nem tud 300millás osztalékot kivinni idén?

Sherlock # 2013.07.19. 21:05

Ha a pert megszüntették, akkor végzésed van, nem határozatod, az pedig nem eredményez ítélt dolgot - nem lett kimondva, hogy nem tartozol. Utalni is lehet a lóvét, benne van az ítéletben hogy küldenek csekket?

martusz # 2013.07.19. 20:44

Helló mindenkinek ! Most érkezett el az a pont , hogy már tényleg nem értem mit akarnak ! Írtam az előzőekben , hogy ők kérték a per megszüntetését és még mindig hívogatnak 4 a NŐŐŐŐŐŐŐŐ aki felhív közli , hogy van tartozásom és mikor fizetek ? Közben kezemben van a határozat ? De ez még nem elég ! Volt egy másik ügyem is velük , azzal tényleg tartoztam , elismertem , bí rósági határozat született , hogy 22500 ft-ot kell fizetnem 8 havi részletben ! Nem küldtek csekket , többször kértem , erre hívnak , hogy 58000 ft-ot fizessek ! ezek NORMÁLISAK????????? Kérdeztem hova fizessek adjanak csekket , de nem küldenek ! MIt tegyek ,

negyszog # 2013.07.19. 08:51

Déryné Egyszerűnek tűnik a dolog, ha csak egy mobilszámot tudnak és azon zaklatnak, akkor esetleg megéri a számot lecserélni ...