Eos Faktor?


ártatlan1 # 2013.06.18. 09:00

Tisztel EOS-nak regisztrált!!!!

Szóval amiket ön ide beirkál annak az ellenkezője történik,miért érzem az,hogy most próbálja kimosni magát abból a bizonyos bűzből,itt már nincs vissza út,önök elkezdtek egy olyan folyamatot amit még a pénzel teletömött emberek sem néznek jó szemmel,nem hogy azok akik kilátástalan helyzetbe kerültek mert a bank átverte őket.Nem itt kell magyarázkodni a törvényeket kell betartani és ha igazuk lesz azt a bíróság megítéli ha nem akkor egy ügyet elvesztett ami egyre több lesz.Kicsit próbáljon át nézni a másik oldalra is és érezze át azt amit az adósok kapnak önöktől.

Részlet fizetési kedvezményükről meg annyit,eddig fizettem a banknak havi 35.000ft de önök úgy kezdték ha befizetek 200.000ft akkor havonta 45.000ft törleszthetek!!!!
Na tisztelt EOS ezt hívják csalásnak,és ezért is lesz nehéz életük itt Magyarországon,vagy alkalmazkodsz a bérekhez vagy megszoksz ha nem tetszik megszöksz,én javaslom az utóbbit válasszák még két-három levél és a kormány megteremti az önök által megásott gödörbe való temetkezésüket.

EOS_Faktor_Zrt. # 2013.06.18. 08:05

Tisztelt Kori82!

Kérjük, hogy a bejegyzésével kapcsolatban egyedi beazonosításra alkalmas módon szíveskedjen elküldeni kérdéseit a jogiforum.blog@eos-faktor.hu címre. Amint levele eljutott hozzánk, kollégáink kivizsgálják az ügyet és írásban értesítik Önt.

Tisztelettel, EOS Faktor Zrt.

Adamka86 # 2013.06.18. 07:07

Sziasztok!

Ismét UPDATE az ügyemben:
Mint ismert leírtam ide a forumba a problémámat, melyre válaszolt is az EOS és kérték, hogy írjak nekik levelet beazonosítható módon. Megtettem és jött egy válasz dr. Dobos László panaszkezelési osztályvezetőtől, hogy 30 napon belül írásban fognak értesíteni. (ez volt 05.31.-én). E-mail levelét ezzel a mondattal zárta: "Amíg a kivizsgálás folyamatban van, addig a követelés kezelése során semmilyen további intézkedésre nem kerül sor."

Erre múlt héten kaptam egy újabb postai levelet valami olyan fejléccel, "utolsó lehetőség tartozásának részletekben történő teljesítésére"
Korábban majd 100e Ft tartozásról volt szó, de ebben a levélben már csak 50e Ft körüli a teljes állítólagos tartozásom.

Gondoltam, ha ilyen ütemben fogy akkor várok még pár hónapot és Ők fizetnek majd nekem. :))

Bár az a legérdekesebb, hogy egy osztályvezető írásos ígérete után is küldözgetik a leveleket....

negyszog # 2013.06.17. 23:00

ártatlan1
Végülis PSZÁF-nak is jó a helyzet ... valszeg nekik is elő van írva, hogy mennyi büntit kell termelniük. Tehát kiadják a működési engedélyt (már ezen a ponton is lehet jól járni...), aztán amikor jönnek a feljelentések, akkor időnként le- lecsapnak és kiszabnak bírságokat.
Nekik is megéri olyan engedélyeket kiadni, ahova befolyik elegendő mennyiségű pénz, amit meg lehet sápolni.
PSZÁF meg épp megszűnni készül, pontosabban a funkcióit átvenné valamelyik csúcsintérmény...

EOS_Faktor_Zrt. # 2013.06.17. 13:51

Tisztelt Fórum Olvasók!

A közelmúltban itt a fórumon felmerült a személyes megkeresések kérdésköre, amivel kapcsolatban az alábbiakat szeretnénk tisztázni.

A követelés-kezelés során hitelező/szolgáltató és adós/ügyfél közös érdeke, hogy a tartozás rendezése érdekében felvegyék a kapcsolatot egymással, az esetleges kérdéseket megbeszéljék és egy olyan megállapodást kössenek, amelynek teljesítése során az adós a tartozását megfizeti.

Ezért a követelés-kezelő társaságoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy elősegítsék az adós önkéntes teljesítését. Az adósokat ezért szólítják fel írásban, keresik meg telefonon és ahol a korábbi kapcsolatfelvétel sikertelen volt, keresik meg személyesen.

A személyes találkozó célja is az, hogy az adós teljesítését egy minden fél számára elfogadható, közösen kidolgozott megoldással segítse elő.

A nem együttműködő adós esetében, a tartozás érvényesítésének további lehetséges módja, hogy a hitelező fizetési meghagyásos/peres eljárást indít, amelynek akár végrehajtási eljárás is lehet a következménye, ami jelentős eljárási költségekkel növelheti meg a tartozást.

Fizetési nehezségek esetére vonatkozó tájékoztató anyagukat a http://www.eos-faktor.hu/index.php?… címen olvashatják és további információkat találhatnak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének holnapján: http://www.pszaf.hu/…ek_tajek.pdf

Az EOS Faktor Zrt. továbbra is nyitott arra, hogy az ügyfelek kérdéseire egyedi választ adjon. Ezért kérjük, hogy kérdésüket, beazonosításra alkalmas adatokkal együtt juttassák el a jogiforum.blog@eos-faktor.hu címre.

Tisztelettel, EOS Faktor Zrt.

ártatlan1 # 2013.06.17. 11:08

Eos factor!!! ha a PSZÁF egyeztetésével működnek akkor miért kapják szinte havi szinten a a milliós bírságot???

Legalább olyant írjon ami a valóságnak megfelel így csak hiteltelenek maradnak.

További jó szórakozást csak nem az adófizetők pénzén.

végrehajtó1 # 2013.06.14. 16:47

:)

Dr.Attika # 2013.06.14. 16:40

Kivel egyezett meg? Egy diáklánnyal aki ott ül a telefon végén? Holnap már másik ül ott.

végrehajtó1 # 2013.06.14. 16:18

Kori82


megegyeztem velük, hogy kifizetem 12 havi részletben.

Hogy egyeztél meg velük?Szóban?Írásban?
Bár mind kettő érvényes csak az egyiket nehéz bizonyítanod....

Dr.Attika # 2013.06.14. 15:08

Tisztelt Kori82!
Ha végig olvassa e topicot látja, hogy a "követelés behajtónak" egy forintot sem szabad fizetni. Az ablakon is kidobhatja a pénzt ilyen erővel.

Kori82 # 2013.06.14. 11:40

Tisztelt Szerkesztőség,

Nekem a Credigen Bank adta át a tartozásomat az Eos faktor Zrt-nek. Felvettem a kepcsolatot az Eos faktorral, a tartozásom 180000 Ft ról szólt, megegyeztem velük, hogy kifizetem 12 havi részletben. kamatokkal együtt 230000 Ft-ot kellett volna kifizetnem egy év alatt, úgyhogy egy rokonom adott kölcsön 180000 Ft ot, így ki tudtam fizetni egy összegben a tartozást. Felhívtam az Eos faktort, szóltam hogy egy összegben fogom kifizetni a tartozás, azt mondták rendben van, 3 csekket kapok ami nincs még kitöltve, annyi a dolgom, hogy az egyiket a 180000 Ft-ról töltsem ki, és azt fizessem be. Múlt héten fizettem be a csekket. Hétfőn felhívtak, hogy náluk az van rögzítve, hogy részletekbe fizetek, úgyhogy ők várják továbbra is az első részletet. Arra a kérdésemre nem válaszolt, hogy beérkezett e a 180000 Ft.
Egyébként úgy számolom ,hogy már múlt hét pénteken meg kellett volna érkezni a pénznek, valószínű ezért hívtak már hétfőn, mert 10. e volt. Ha elmaradás miatt hívnának, akkor nem 10. én hínának, mert az lett volna az első részlet befizetési határideje.
Ma péntek van, és ma is küldtek egy SMS üzenetet, hogy várják az első részlet befizetését.
Kérem segítsenek, hogy hova tudok fordulni ezzel a problémával.

Nagyonnyugis # 2013.06.13. 17:11

EOS!

Most még ti vadásztok, tegyétek nagy-nagy nyugalommal, de úgy látom közeleg az idő amikor rátok fognak....egyenként... akkurátusan. Megvárjátok? Biztos ezt akarjátok?

végrehajtó1 # 2013.06.13. 12:27

Az eos ezen kézbesítése semmit sem ér.Joghatás nem fűződik hozzá.

capisca # 2013.06.13. 10:13

Kedves Marien!

Azt a tényt írta rá a kézbesítési papírra, hogy az irat átvételt megtagadtad. Ez a kézbesítési miatt fontos, mert az átadást Ők megkísérelték, de te megtagadtad.

Személyesen kézbesíthetnek neked az otthonodban, megkereshetnek. Ez nem törvénytelen.

exemplifikatív # 2013.06.13. 08:44

Kétszázezerre büntették a követeléskezelőt

MTI 2013. 06. 06., 08:59

Az EOS egy 24 ezer forintos tartozás miatt fenyegető üzeneteket küldött egy adósnak.

Korábban ugyanezért a gyakorlatért egy másik ügyben tízmilliós bírságot kellett fizetniük.

Kétszázezer forint nem vagyoni kártérítésre ítélte a Fővárosi Törvényszék az EOS Faktor Magyarország Zrt.-t személyiségi jogok megsértése miatt.

A céget egy magánszemély perelte be a vállalat fenyegető üzenetei miatt, ugyanezért a PSZÁF tavaly tízmillió forintos bírságot szabott ki az EOS-ra. Az ítélet nem jogerős.

Az EOS 2011 szeptembere és 2012 januárja között küldött fenyegető SMS-eket egy 24 ezer forintos tartozás miatt, annak ellenére, hogy az adós többször jelezte, hogy nem ismeri el a tartozást.

Olyan sms-eket kapott, miszerint "szeretné, ha önnel szemben kényszerintézkedést foganatosítanánk?"
Az ítélet szerint az üzenetek tartalma túlmutatott a jóhiszemű, peren kívüli jogérvényesítés határán.

http://www.origo.hu/…kezelot.html

marien # 2013.06.13. 07:26

Sziasztok. Ma engem személyesen meg kerestek az eos-tól de mielőtt bármit mondhatott volna a hölgy közöltem vele nem veszek át semmit mert láttam a kezében egy levelet, erre ő azt mondta nem is kell kicsit ideges lett és vissza ült az autóba ott még jegyzetelt valamit és elment,jó lenne tudni mit irkált de a kérdésem inkább az lenne hogy jogosan vagy jogtalanul zaklatnak az otthonomban és hogy ez megtörténhet e még egyszer, mit tegyek ellenük?


Sziasztok! Rendszeres olvasója vagyok a fórumnak és most én is tanácsért segitségért fordulok hozzátok! A problémám a következ?: ma kaptam egy leve

Lacky # 2013.06.11. 19:29

Nem vagyoni kártérítésre ítélték.
Ez volt a 200.000 Ft, ami bár nem sok, de jó irány.
Ezért pereskedni kell, ezt tervezem én is.

A másik oldal a PSZÁF bírság, amit az EOS hetente kap 200.000 és 10 millió között van már neki.
Oda beadványt kell írni, és kivizsgálják.
Mindkettő indítható függetlenül.
Kártérítést még nem nagyon indítottak.
Viszont PSZÁF eljárást elég sokat.

negyszog # 2013.06.11. 17:52

Én sem vagyok jogász, továbbá a bulvár rovatban (ami nem feltétlenül pontos jogi szöveg...) azt olvastam, hogy nem vagyon kártérítésre ítélték EOS-t... ettől még lehet, hogy valójában bírság...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.11. 16:52

A bírság az államé, az nem valakinek a kártérítése.

negyszog # 2013.06.11. 16:23

Látom végre valaki kapott kártérítést az EOS-tól, vagyis a bíróság megítélte.
Hol látod?
Szerintem a még nem jogerős 200e bírságra gondolt, amit azért valamennyien remélünk, hogy előbb-utóbb be is hajtják.
Persze nem ez fogja a dolgot megoldani, de talán jelzés arra nézve, hogy bármilyen háttérrel rendelkeznek is, nem teljesen "szabad a pálya".
Úgy vagyok ezzel, mint régen a szakszervezetek a béremeléssel:
Az irány jó, csak a nagyságrendet nem találták még el...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.11. 14:33

Látom végre valaki kapott kártérítést az EOS-tól, vagyis a bíróság megítélte.

Hol látod?

Lacky # 2013.06.11. 13:35

Ja még annyi, hogy ma jött címemre egy másik levél is az EOS-tól egy más névvel, aki nem is lakott a lakásban:D:D:D
Hát csak próbálkoznak, és vaktában küldenek leveleket?
elég szerencsétlen módszer :D
De ezt is beírom a PSZÁFnek:D:D:D

Lacky # 2013.06.11. 13:29

Kedves Fórumozók! :)
Látom végre valaki kapott kártérítést az EOS-tól, vagyis a bíróság megítélte. érdekelne van e valakinek ilyen ügye, mert most én is ezt szándékozom elindítani (viszontper), mivel egy jogalap nélküli tartozással mehetek a bíróságra, mivel a "tisztelt" EOS egyetlen beadványomat sem vette figyelembe, túllépte a határidőket, és jónéhány kérdésemre a mai napig nem válaszolt, továbbá nem törölte adataimat a rendszeréből, elégséges bizonyítékokat nem nyújtott be.
Remélem legalább 200.000Ft-ot sikerül nekem is bevasalnom rajtuk, továbbá egy keményebb PSZÁF bírságot, mivel ott is indítottam egy külön ügyet.
:D:D:D
Üdvözlet EOSnak

Lacky

Jó ember # 2013.06.07. 08:16

Bocsánat!

Helyesbítenék.

A .... Járásbíróság meghozta az alábbi végzést:
A bíróság a pert megszünteti.

Erről gondolom értesült az EOS és ezután fordult egy másik bírósághoz.

Az első eljárásánál a bíróság indoklásában leírja, hogy a felperes Eos a "törvényi határidőn belül a követelés alapjául szolgáló tényeket és azok bizonytékait nem tárta sem a közjegyző, sem a bíróság elé"

Ez a határidő 2013. április 02. volt.

A második bíróság érkezető bélyegzője szerint az EOS
számlamásolatokat ( +szerződés, csekkek, melyeken csak a nevem stimmel) 2013. április 03.-án adta át.

Tovvábbra is tény, hogy ezektől minden kitelik.

Nem tartozom, nem tartoztam.

Ma már kétszer hívtak.

Jogállam?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.07. 06:45

ogerős végzésem is, amelyben elutasítják az EOS Faktor keresetét.
Végzéssel nem utasítanak el keresetet. (Ha esetleg mégis, idézés kibocsátása nélkül, akkor az nem keletkeztet ítélt dolgot, nem jelenti azt, hogy nem tartozol.)