Eos Faktor?


negyszog # 2013.05.28. 20:49

Húúú ez jó bizarr lenne:
VÉGREHAJTÓT A BEHAJTÓRA! :) :)

Dr.Attika # 2013.05.28. 12:01

Tartozik nekem jogerősen, végrehajthatóan 25.000,- Ft ügyvédi munkadíjjal az EOS. Kérdésem: kinél kezdjem a reggel-este-délben, szombat, vasárnap is telefonálgatást? Jogtanácsos, vezérigazgató, igazgatóság? Engedményezném is 15 ezer forintért. Van érdeklődő?

Adamka86 # 2013.05.28. 10:01

Kedves Fórumlakók!

Beállnék Én is az EOS zaklatottak sorába a következő történettel:
2004-2005-ben jártam a GAMF-ra fősulira és egy barátommal együtt laktunk albérletben. Még az első hetekben beköttettük a FIBERNETes netet az albérletbe 1 vagy 2 éves hűségidővel (már nem emlékszem pontosan). Sajnos úgy hozta a sors, hogy 1 év után el kellett jönnöm a suliból és másikban folytattam tovább. Albérlő társam aki mai napig jó barátom tovább maradt, majd barátnőjével össze is költöztek abba a lakásba. A netet fizették és évekig laktak ott. 2009-ben szakítottak, barátom eljött onnan, barátnő pedig még ott lakott egy darabig, de tartották a kapcsolatot. Most sem tudnak semmi elmaradt számláról.
Most jön egy nagy időugrás
Kb 3 héttel ezelőtt kaptam az EOS faktortól egy levelet, hogy tartozom egy 90.000 Ft közeli összeggel az Invitelnek amit ők követelnek tőlem. Mivel jelenleg is Invitel előfizető vagyok (2008-óta) é nincs tudomásom tartozásról felhívtam az Invitelt.

(OFF Mivel most költözünk kiscsaládommal egy új lakásba és szüneteltetem a költözésig az Invitel szerződésem gonoltam valami porszem került a gépezetbe és az invitel felmondta a szerződést. Nem is értettem a dolgot, mivel bejelentettem nekik az átmeneti címemet és átutalással fizetem a szüneteltetés díját időben, küldik a számlaleveleket is rendszeresen és semmi gond nem volt ON)

Az invitelnél elmondtam a sztorit az ügyfélszolgálatnak, és az első kérdésük az volt, hogy nem voltam-e régebben Fibernet előfizető. Mondtam, hogy voltam valamikor még 2004-ben Kecskeméten, de hogy jön ez ide? Erre már nem volt válasz. Kérték, hogy vegyem fel a kapcsolatot azzal akitől a levelet kaptam.

Ekkor kerültem először be az EOS gépezetbe, és nem igazán tudtak mit mondani, csak annyit, hogy egy 2009 év közepétől 2010 év eléjéig tartó időszak elmaradásait és annak kamatait követelik tőlem. A tartozás kb 35e Ft a többi kamat. Mondták, hogy e-mailben tudom lekérni tőlük az iratokat. A kérést ők továbbítják az invitel felé aki majd kiadja a papirokat nekem e-mailben. Gondoltam milyen modern korrekt ügyintézés.
DE: azóta kapom az sms üzeneteket és hívásokat (nem ritkán este 8-kor, amikor a 2,5 és fél éves kislányokat fürdetem....)
Elolvastam ezt a fórumot és sok másikat is, majd fogalmaztam egy levelet nekik amit ide is bemásolok:

"XY azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a tárgyban szereplő ügyiratszámhoz tartozó összes dokumentumot:

  • Szerződések
  • Számlák
  • Felszólítások
  • Tértivevények
  • Dokumentumot vagy szerződést, hogy mi jogon követeli az Önök cége egy Invitel Zrt. felé fennálló állítólagos tartozást, ami még állítólag a már nem is létező Fibernetnél halmozódott fel.
  • Az Invitel mikor bízta meg Önöket a "behajtással".
  • Minden az állítólagos többszöri megkeresésemre irányuló dokumentumot, levelet, tértivevényt stb.
  • Egyéb, az ügyhöz kapcsolódó dokumentumokat, levelezéseket.

elektronikus formában erre a címre 8 munkanapon belül megküldeni szíveskedjenek.

Az Önök által közölt 2009.07hó 2010.02hó között keletkezett 8 havi állítólagos tartozást továbbra sem ismerem el, ilyen tartozásom nincs.
A tartozással kapcsolatban soha senki semmilyen formában nem keresett meg. Első alkalommal a múlt héten kézhez vett Önökről kapott levélben értesítettek róla.

Ha jól tudom ilyen esetekben egyébként is 12 hónap az elévülési idő (2003. évi C. törvény 143 (1-5) alapján). Amennyiben az ellenkezőjét nem tudják bizonyítani abban az esetben azonnal szüntessék meg az eljárást és írásban közöljék velem, hogy nincs tartozásom. Ellenező esetben a jövőben az üggyel kapcsoaltban felmerülő ügyvédi, utazási költségek megtérítését fogom követelni.

Az ügy mihamarabbi békés rendezésének reményében,

Tisztelettel,
XY"

Ezek után ma ismér SMS, hogy hívjam őket...telefon kicsöng kedves hölgy felveszi és közli, hogy Ő nem illetékes vissza fognak hívni...

Most várom a hívást, kíváncsi vagyok mi lesz.

Kicsit hosszú lett ez a HSZ, de meg akartam osztani veltek is.

Ötleteket tanácsokat szívesen fogadnék, több szem többet lát.

üdv,
Ádám

Lacky # 2013.05.17. 07:03

ja a keresetben nem írtak elévülési időről szerencsére.
én most belefogalmaztam, hogy jogalap nélküli, meg azt is hogy elévült.
És ha azt tanácsoljátok akkor beleírom, hogy perbe hívom az Invitelt is. Meg most kérjek e halasztást, vagy sem, elég e a beadványom, az alapján döntenek e, figyelembe veszik e? mivel én külföldön leszek, már jóval az idézés előtt volt repülőjegyem, és ha haza kelelne jönnöm az picit sokba fájna.

Lacky # 2013.05.17. 07:01

Runningman

Igen, ez lehetséges, de már elég jó beadványt fogalmaztunk többen, remélem még kapok pici segítséget, vagy épp egy ügyvédet akár.
kártérítést is perelnék, de nem nagyon mernek ilyet vállalni.
Ha nem sikerül, akkor fellebbezek, akár a Nemzetközi Bíróságig, mivel nekem van igazam.
Sajnos a bíróságot nem én választottam, de sajnos lakóhelyem szerint is a Budaörsi Bíróság az illetékes.
De max elfogultság miatt kérek másikat ha ez nem hoz kedvező ítéletet.

köszi:)

runningman # 2013.05.17. 05:59

Lacky,

lehet, hogy az lesz a gond, hogy Budaörsre mentél pereskedni. A telenor is ahhoz a Bírósághoz tartozik. Ott - talán - ismerősek az ottani bíróknak a távközlési cégek érvei, talán jobban figyelembe veszik azokat, megszokhattak egy jól felépített érvrendszert, csak akkor döntenek az adós javára ha pontosan védekezik.

Ellenem pl a vitári jenő (telenor ügyvéd) nyújtott be olyan keresetet, amiben megmagyarázta, hogy az egy év alatt elévült tartozásom elévülési ideje miért mégis öt év, miért minősül közüzemi tartozásnak, ill az egész valójában miért teljes egészében kamatkövetelés :) A Budaörsi Bíróság felajánlotta a lehetőséget, hogy - mint a szerződés fogyasztói oldalán álló - lefolytatható a per a lakóhelyem szerinti Bíróságnál is, ezzel éltem is. Az itteni Bíróságra nem jöttek el, én előadtam, hogy szerintem miért eleve jogtalan amit követelnek - igaz állításomat nem igazoltam -, ill hivatkoztam az elévülésre, ráadásul törvényhely nélkül (persze tudtam, de nem akartam okosnak látszani 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről, 143§ (2) ). A bíró vagy háromszor megkérdezett, hogy fenntartom -e az elévülésre hivatkozást. Sajnos ügyvéd nélkül mentem mert nem sikerült időben összeegyeztetni a dolgot, ennek ellenére simán elkaszálta őket a bíró. (Ha ügyvéddel megyek, megítéli az ügyvéd költségét is, így is kaptam egy minimális kis költségtérítést amit egyébként nem kértem).

Várom, hogy fellebeznek -e a vitáriék.

Lacky # 2013.05.17. 03:51

Szia Negyszog,

Igen arra mondta, mert ott látja a számlát, és úgy gondolják azt ki kell fizetnem. De mondtam nekik, hogyha én kiállítok bárkinek egy számlát, csak úgy akár a tudta nélkül, és fél év múlva, vagy épp 3 év múlva keresetet nyújtok be ellene, akkor az is jogos? Nem értem hogy lehet olyan számla jogos, ami mögött nincs szolgáltatás. De ennyit mondtak, meg hogy 100.000Ft-ért vállalja, de nincs esély. Mondtam is, akkor minek adjak pénzt. Én tudom az igazam, csak úgy látom kicsit nehéz meggyőzni a bíróságot, mert ott nem az igazság számít, hanem ki mennyit tesz le az asztalra.

Köszi

Lacky # 2013.05.17. 03:48

Szia Capisca

Az EOS ugyanazokat a "bizonyítékokat" küldte a bíróságnak amit nekem: 1 db 2004-es szerződés (ami elvileg már rég nem volt érvényben 2009-ben), maga a vitatott számla, és az INVITEL folyószámla-kivonata. én úgy gondolom ez kevés, különösen hogy a szerződés tartalma és a számla megnevezés rovata nem egyezik. Külön kértem küldjenek postakönyvet és a felszólítások másolatait, de azt nem küldte. A beadvány most nincs itt, de ha gondolod elküldhetem. (Ha ügyvéd vagy és vállalod akár arról is beszélhetünk). Abban az van, hogy a 2009-es számla nem lett kifizetve. Nos ha jól értelmezem az általuk is említett 2003-as hírközlési törvényt, akkor 2010 márciusig kellett volna kapnom bármiféle felszólítást. Ha nem kaptam, akkor elévült. nos nem kaptam.
Akkor a most általam írt beadványba írjam bele, hogy a vitatott számla miatt perbe hívom az Invitelt is?
Jó kis per lesz ez.
Ja és szintén a hírközlési törvényben van, hogy az elévülést követő 30 napon belül meg kell semmisíteni adataimat. Tehát ezt tovább sem adhatta volna. Így kérhetek kártérítést?
Az EOS arra hivatkozott, hogy mivel a Fibernet beolvadt közben az Invitelbe, azért nem küldtek felszólítást. Nos szerintem ez nem indok, ráadásul a beolvadás 2011ben történt, így még előtte lett volna idejük küldeni.
Köszi,
Lacky

capisca # 2013.05.16. 14:08

Kedves Lacky!

Az ügyed eldöntéséhez látni kellene az EOS keresetét vagy beadványát, amit a bíróságnak küldött. Ott csak vannak valami bizonyítékok előterjesztve.

A keresetben az EOS milyen jogcímen kér marasztalni?

A bíróság ebben a perben csak azt nézi, hogy van egy kifizetetlen számla. Ami igaz, annak jogosságát nem fogja nézni. Neked kell megtámadnod a bíróságon az Invitelt, mint a Fibernet jogutódját, hogy jogtalanul számlázott.

Lacky # 2013.05.16. 04:51

Szia Capisca!

Nos, nekem a számla 2009 márciusi Fibernet. Felszólítást nem kaptam tőlük 1 évig, kértem az EOS-t, hogy küldjön el minden bizonyítékot, különös tekintettel felszólításokra, és a postakönyvre. Nos kaptam egy 2004-es szerződést, ami már rég nem élt 2009-ben és egy 2009 márciusi számlát, holott le is írták, hogy a szerződésem 2009. január 29 napján rendes felmondással szűnt meg. tehát utólag nem kötbérezhettek, hiszen nem volt sem hűségidőm, sem elmaradt számlám sem más. Mivel 2010 márciusig nem kaptam semmiféle felszólítást, így úgy gondolom elévült. De erre az ügyvéd azt mondta, hogy majd a bíró eldönti elfogadja e. Meg hogy az EOS felszólított. Nos az EOS 2013-ban írta első levelét, ami nem felszólítás volt, abban már az szerepelt, hogy többszöri felszólításunk ellenére, holott tőlük sem kaptam egy cetlit sem, hogy egyáltalán tartozom. Mellesleg a Fibernet 2011-ben beolvadt az Invitelbe. Az Invitel sem írt soha egy betűt erről. De ha a tartozás 1 év után elévült, akkor a Fibernetnek 30 napon belül még az adataimat is meg kellett volna semmisítenie. Továbbá ha az EOS fizetési meghagyást kért, akkor viszont a közjegyzőnek kellett volna alapból visszadobnia ha elévülés történt, vagy bármi jogvesztő esemény állt be. De nekem egyszerűen annyi a bajom, hogy ez a számla egy teljesen jogalap nélkül kiállított számla, hisz a felmondás után visszamenőleg számláztak ki valamit, amire sem a törvény, se az AFSZ alapján nem volt alapjuk.
Köszinettel
Lacky

martusz # 2013.05.15. 18:34

Ha a sima levél is elég akkor veszett fejsze..........! Bármikor bemutathatnak egy levelet , hisz, ha nem ajánlott akkor csak saját maguk igazolhatják! Ez vicc , mert nekem meg mindent ajánlva kell feledni ! Akkor bármit el lehet hitetni a bírósággal , tehát alapból vesztes vagy ? Ennyi ?

capisca # 2013.05.15. 15:27

Kedves szertelen!

Az auchan kártya egy hitelkártya. A hitelkártyák után általában minden hónapban számláznak valami kezelési vagy egyéb költséget (ehhez pontosan látni kellene a szabályzatokat és a szerződést) Az accord nem adott ki ilyen kártyát az biztos. Az Auchan a Oney-yel áll kapcsolatban.
A pénzügyi követelések 5 év alatt évülnek el. UPC esetében, ha bizonyítani tudod, hogy több, mint 5 éve felmondtad a hűségnyilatkozatodat vagy nem hosszabbítottad meg nyertél. Nem tud az EOS mit kezdeni vele. De fontos, hogy a UPC-nél a hűségidő automatikusan meghosszabbodik mindig 1 évvel, ha te nem kéred írásban a megszüntetését az 1 év lejártát követő 15 napon belül.

Végrehajtó1

A fizetési felszólítást nem kell ajánlva vagy tértivevénnyel küldeni. Bárhogyan küldhető. Martusznak a tárgyaláson fel kellett volna hívnia az EOS-t, hogy csatolja a kiküldött levelek másolatát és mutassa postakönyvvel, hogy ezek mikor kerültek kiküldésre.

Lacky

júl 2-ig még kérheted a tárgyalás elhalasztását egy másik napra (tehetsz javaslatot) ami neked jó. Meg kell írnod a bírónak, hogy miért nem tudsz menni és igazolni is kell valamivel. Ha tudod kérd meg az EOS-t is a halasztásra. A követeles egy év alatt évül el, de minden eljárási cselekmény (felszólító levél) stb megszakítja az elévülési időt. Elég, ha a szolgáltató vagy EOS az 1 év utolsó előtti napján küld egy fizetési felszólítást, az elévülés újra kezdődik.

negyszog # 2013.05.15. 12:20

Lacky - „nekem most 3 ügyvéd mondta, hogy veszett ügy.
Mármint a te ügyed?
Mire hivatkozva mondták? Végülis 3 ügyvéd nem kevés. Valamit tudnak/tudhatnak, amit lehet, nekünk is jó lenne tudni...

Lacky # 2013.05.15. 11:34

Sziasztok,

Úgy látom egyre több az ilyen ügy, és a bíróság mégis az EOS-nak ad igazat. Nem értem ezt, nekem most 3 ügyvéd mondta, hogy veszett ügy.

István

martusz # 2013.05.14. 17:24

Nagyon köszönöm , így fogok tenni !

szertelen # 2013.05.14. 06:03

jónapot
segitséget kérek tartoztunk 3 évvel ezelőtt az accordnak ez auchan kártya volt. kifizettük egyben az adóságot és az eos arra hivatkozik 3 év után hogy többlet költsége lett az accordnak és azt ő átvette és most követeli az adósságot.nem értjük mivel mikor az accordot kifizettük semmilyen levelet nem kaptunk hogy tartozunk már.másik 6 éve upc-nél voltunk és megszüntettük rendesen fizettük 5000 ft adósságot vett át az eos hogy hüségnyilatkozatunk még volt és tartozunk.nem volt már hüségnyilatkozatunk.egyszerüen nem hagynak békén állandóan hivogatnak.hogyan tudnám ezt megszüntetni hisz ezek kifizetett adóságok voltak mennyi idő kell az elévülésnek ilyen behajtásokban?kérem segitségét

végrehajtó1 # 2013.05.13. 19:28

Na jó.Akkor hivatkozz a 2003. évi C. törvény re.Az előfizetői szerződésekből eredő polgári jogi igények egy év alatt évülnek el.
Hivatkozz arra hogy semmilyen értesítést felszólítást részedre nem küldtek.Ez csak tértis vagy ajánlott lehet.Hiszen a felperesnek kell ezt bizonyítania.Nem neked.

Tehát mivel ilyet nem tud a felperes becsatolni ezért az elévülés nem szakadt meg.Kérd a keresett elutasítását és a költségekben való marasztalást.Ha neked is felmerültek igazolható költségek akkor csatold be és kérd hogy a felperest kötelezzék ennek a megfizetésére.Ezt gépeld vagy írd le 3példányban.Ebből 2-t adj le a lajstromirodában a nálad maradót pedig pecsételtesd le az aznapi dátummal és tedd el.

Többi már a bírón múlik.Ha nem ad igazat neked akkor az itélet indokolását írd majd meg ide.És segitünk fellebbezni ha indokolt

martusz # 2013.05.13. 18:54

Sajnos ez nem jött össze , nem adtak , majd postázzák , de szerdán lejár a 8 nap!

végrehajtó1 # 2013.05.11. 19:49

Várjuk a jegyzőkönyvet

martusz # 2013.05.11. 19:08

Köszönöm mindenkinek a segítséget ! be fogok menni és kérek jegyzőkönyv másolatot , majd akkor ide írom . Ha nem megy el valaki a tárgyalásra , eleve vesztett és ráadásul az eos költségeit is meg kell fizetni, ha megjelennek ! Nálam összesen 9900 Ft-rol van szó , de nem akarom , hogy ők nyerjenek. Három évig zaklatták az alattam lakó 85 éves nénit , hogy szóljon nekem ! Sosem kaptam hivatalos felszólítást , de ha a bírónő elfogadja a sima levelet , megteheti ! Vicc az egész ! csak azért is kiakarok tartani , hogy megmutassam , milyen gusztustalan égy népség !

Lacky # 2013.05.11. 07:23

2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről1
Felelősség az előfizetői szerződések teljesítéséért, az előfizetői szerződéssel kapcsolatos hatósági hatáskör időbeli kerete
143. §450 (1) Az előfizetői szerződések késedelmes vagy hibás teljesítése esetében az elektronikus hírközlési szolgáltató a felhasználó vagyonában okozott kárt köteles megtéríteni, az elmaradt haszon kivételével.
(2) Az előfizetői szerződésekből eredő polgári jogi igények egy év alatt évülnek el, amelyet az (1) bekezdés szerinti esetekben a késedelem, illetve a hibás teljesítés bekövetkezésétől kell számítani.
(3) Az előfizetői szerződés megszegése esetén az elektronikus hírközlési szolgáltató az Elnök által rendeletben meghatározottak szerinti kötbért köteles fizetni.
(4) Az előfizetői szerződéssel kapcsolatos hatósági ügy tárgyában (kérelemmel, bejelentéssel) a Hatóság eljárása a hatósági eljárás kezdeményezésére okot adó körülmény bekövetkezésétől számított hat hónapon belül kezdeményezhető.
(5) Amennyiben a kérelmező a (4) bekezdésben foglalt hatósági eljárás kezdeményezésére okot adó körülmény bekövetkezéséről csak később szerzett tudomást, vagy a kérelem, bejelentés előterjesztésében akadályoztatva volt, úgy a (4) bekezdésben foglalt határidő a tudomásszerzéstől vagy az akadály megszűnésével veszi kezdetét. Az előfizetői szerződéssel kapcsolatos hatósági ügy tekintetében egy éven túl hatósági eljárás nem kezdeményezhető. E határidő jogvesztő.

Lacky # 2013.05.11. 07:15

Kedves Martusz!
eseted engem is érdekelne, mivel kísértetiesen megeggyezik az én esetemmel. Fibernet kikötés 2009-ben, ők hibáztak, a kikötés elcsúszott, és a kikötés után még kiküldtek egy számlát, amit én kifogásoltam. most az EOS akarja behajtani. Volt fizetési meghagyás is, és most július 2-án lesz a tárgyalás Budaörsön, amire ráadásul el sem tudok menni.

Köszi,
István

Luki44 # 2013.05.10. 18:05

Felteszem a kérdést: az EOS faktort telefonon nemlehet elérni! A tucatnyi emailomra miért nem válaszolnak?

végrehajtó1 # 2013.05.10. 17:56

Ahhoz hogy segíteni tudjunk , tudnunk kell mi történt.
Tehát!

Menj be hétfőn a bíróőságra és kérj a tárgyalásról készült jegyzőkönyvből másolatot.Azt írd le ide .

Utána megpróbálunk segíteni.

martusz # 2013.05.10. 16:35

Kedves fórumozók !

Nagyon gyors segítségre lenne szükségem ! sajnos én már ott tartok az eos-sal , hogy a ftm.-nak ellent mondtam, most volt a tárgyalás , ahol megjelent a képviselőjük , egy valószínüleg nem az eszéért fizetett fiatal ribike. szóval a bírónő , mindenben neki adott igazat ! Ez egy egy hónap híján öt éves UPC tartozás. Amit én azért nem fizettem be , mert nem kötötték ki időben , miközben már Digis voltam. persze már nincs semmi papírom, én úgy tudtam , hogy a távközlési szolg. elévülési ideje egy év. A bírónő ezt nem ismerte el , azt mondta öt év, majd azzal is próbálkoztam , hogy semmilyen levelet nem kaptam , mire a ribike közölte, hogy küldtek , de nincs előírva az ajánlott levél. A bírónő azt is elfogadta . Hogy van ez? nagyon szemét volt a bírónő , érezni lehetett , hogy ellenem van . Ha valaki tud valami paragrafust az elévülésre , kérem segitsen , mert 8 napon belül be kell nyujtanom. Bármilyen segítséget szivesen elfogadok ! nem akarom feladni , csak azért sem , de nem szeretném ha a végén egy horibilis összeg jönne ki és én vesztenék. Érdekesség , hogy szembe ült a nőci , végig rá néztem és egyszer sem nézett a szemembe. Undorító egy gané társaság ! Inkább mennének el dolgozni ! Köszi előre is a segítséget