Eos Faktor?


Luki44 # 2013.05.10. 06:56

Egy elmaradt tartozásom miatt,engem is utolért,az EOS faktoring.Kezdetben,csak napi 2-3 alkalommal hivtak telefonon, ugy reggel 06óra és este 21 óra között! Hosszadalmas beszélgetések után, végre sikerültelérnem, hogy elfogadták az általam ajánlott törleszési összeget! Tehát , szóban,azaz telefonon,létrejött közöttünk egy megállapodás.Miután többször kértem, hogyírásban rögzitsük, de a telefonáló ilyenkor megszakította a beszélgetést,magyarul,lecsapta a telefont!Miután, már több hónapja fizettem a tőrlesztőrészleteket, rálérdeztem, hogy közőljék pontosanmennyi még a tartozásom, arra nem tudtak válaszolni,csak annyit,hogykb.ennyi,vagy annyi! Depontos összeget nem tudtak közőlni! Mivel a telefonom meghibásodott,azóta sem tudom használni,Emailben kértem tőlük kb 10alkalommal. Egyettlen egyszer sem kaptam választ! Nincs a cégnél senki aki elovassa a beérkező emailokat?és esetlegválaszol rá?

Atys # 2013.05.08. 12:52

Nekem a cégemet üldözi az EOS lassan egy éve. Előtte az Intrum üldözte. Egy olyan UPC tartozást akarnak behajtani, ami jogtalan, mert a szolgáltató nem az általam megrendelt szolgáltatást kötötte be, nem voltunk jelen, dupla árút, és az UPC el is ismerte, hogy telefonon nem azt rendeltem, tévedés történt, de azért a hűségidő kötbérét kiszámlázta, pedig én éltem a szerződés semmisségével a szolgáltató hibájából AZ intrumnak (2009), az Intrumnak ellentmondtam, ők átadták az EOS nak (másfél év kuss után). Az EOS már kb 40 db zaklató levelet küldött, hogy felszámoltatja a cégemet, hiába éltem két alkalommal tértivevényes ellentmondással. Le se ...ják. Nyílt piros levelezőlapot is küldtek, "hogy mindenki lássa, állítólag tartozom". Most már telefonon is zaklatnak. Most is elmondtam az embernek, hogy jelentsen fel ha akar. Mit lehet csinálni egy ilyen céggel, hogy ne zaklassanak tovább? Van valakinek tapasztalata, valami módszer? A tértivevényes felszólítás sem ért semmit, amiben megírtam nekik, hogy ez az utolsó felszólításom, hogy szüntessék meg a zaklatást, ellenkező esetben beperelem őket ("csak még nem tudom milyen jogcímen, de nagyon tele van a cipőm velük)

Atis77 # 2013.05.08. 08:39

Nekem nem lett tárgyalás pedig perré alakult. Ellent montdam de nem reagáltak. Így a bíróság megszűntette a pert. 250e ft ot akartak lehúzni rólem (T-home)

végrehajtó1 # 2013.05.07. 18:38

Minek lemondani a nyaralást?Írsz levelet hogy szerinted elévült.Majd a bíróság eldönti.

Lacky # 2013.05.07. 18:19

Tisztelt Fórumlakók.
Látom kicsit kezd kihalni a fórum.
Én most megyek bíróságra az EOS-al, mint alperes, egy jogtalan tartozás miatt. Valószínűleg meg sem jelennek, de nekem most a nyaralásom kell lemondani e miatt. Nem lehet tényleg velük tenni semmit? Nincs ügyvéd aki vállalna egy pert ellenük mivel olyan tartozást akarnak behajtani - valószínűleg sok tudatlan embertől sikerül is - ami már 4 éve elévült, továbbá már akkor is kifogással éltem ellene?

Kedves Hógolyó13,
A 2003. évi C. törvény (az Elektronikus Hírközlésrõl) az elévülési idő 1 év.

István

hógolyó13 # 2013.05.06. 08:13

Tisztelt Fórumozók!

Van-e elévülési ideje a telefontársaság felé fennálló tartozásnak, ha igen, akkor mennyi idő alatt évül el?
Előre is köszönöm a választ.

negyszog # 2013.04.29. 11:27

joci33 - alapeset, hogy jobb bárki másnak tartozni mint ezen elhíresült faktorcégnek, ha meg tudod oldani (ismerősök, barátok, folyószámlahitel, diákhitel, életbiztosítás-nyugdíj-lakástakarék fedezettel... akármi), mindenképpen jobban jársz.

joci33 # 2013.04.27. 21:14

üdv minden fórum tagnak.
sajnos engem is kerget az eos faktor mint sok más embert ahogy látom.szeretném a segítségeteket;tanácsotokat kérni.Erste banknál volt személyi hitelem.sajnos nem tudtam fizetni egy ideje és így bebuktam.ez év elején kaptam levelet az eos tól hogy ők az engedményezettek és fizessem ki a tartozásomat.az a baj nem emlékszem arra hogy aláírással vettem e át a levelüket vagy csak a postás bedobta.telefonáltam nekik,megegyeztünk hogy kb júniusig húsz ezerrel fizetem és utánna megemeljük a havi törlesztőt harminc kettő ezerre mert ennyi lenne a minimum részlet 48 hónapra.ne is mondjam hogy közben folyamatosan hívogatnak.pár hete kaptam tőlük egy olyan ajánlatot hogy ha befizetek egyben száz ezer forintot akkor onnantól kezdve kamatmentesen fizethetem vissza a tartozásomat.ehhez kérnek NAV jövedelem és munkáltatói igazolást ill utolsó két havi bankszámla kivonatot.kétszer huszat már fizettem nekik és ahhogy látom a levelekben amit néha kiküldenek ugyan az az összeg szerepel mint év elején.nem kibújni akarok a hitelem alól csak sajnos nagyon elkeserítettek ezek a hírek amiket olvasok róluk.
legyetek szivesek ha van véleményetek vagy tanácsot tudtok adni írjátok le.előre is köszönöm
szép estét mindenkinek

Dr.Attika # 2013.04.27. 09:48

Nagyon helyesen cselekedett. Valószínűleg Önt mostantól leveszik a zaklathatók listájáról.

ártatlan1 # 2013.04.26. 18:11

Sziasztok!!!

Épp most dobtam ki egy illetőt aki az eos factor jóvoltából jött,és mivel nem álltam vele szóba sőt mondtam,hogy várja meg a rendőröket erre sarkon fordult és elment,itt hagyott egy levelet amelyben az áll....Mai nap személyesen felkerestük önt....komolyan ezek semmitől sem riadnak vissza,de legalább válaszolnának az ügyvédem levelére,bohóc egy társaság.

negyszog # 2013.04.25. 13:51

swinx Az első bekezdésben leírtakban tulajdonképpen benne van a válasz a kérdéseidre. A tájékozatlanságnak vannak fokozatai, amúgy olyan nincs, hogy valaki mindenben naprakész ... "ezek" meg könyörtelenül kihasználják, hogy az ember nem vihet magával mindenhova rendőrt, ügyvédet, videokamerát...

swinx # 2013.04.24. 12:17

Üdvözlet mindenkinek!
Azt olvastam a az eos faktoring eljárása sok kívánni valót hagy maga után, finoman szólva törvénytelen eszközöket használ, fenyeget, szó szerint presszionálja az ügyfeleket az örökös telefonokkal kora reggel, késő este, szombat, vasárnak, nyílt levelező lapok és ki tudja mi még?
A munkatársak által hangnemről ne is beszüljünk! Hogy lehetséges, hogy törvényi tiltás ellenére a bankok kiszolgáltatják a személyes adatokat - holott ez "állítólag" törvény ellenes? Mit lehet ez ellen tenni a magán embernek? Lehet-e egyáltalán bármit?

Azt is jó lenne tudni, hogy 50 000 Ft-os tartozásból hogy lehet 150 000 Ft-ot csinálni?
Valamint azt is szeretném tudni, a hogy bankokra milyen törvény, rendelet vagy bármi vonatkozik - hány évig után évül el pl. egy számla vezetési "tartozás" mikor a bankszámlán 8-9 évig nincs számla mozgás és a bank erről nem is értesíti az ügyfelet?
Ha az ember tájékozatlan akkor eláshatja magát!

hógolyó13 # 2013.04.22. 16:30

Tisztelt Dr.Attika!

Sajnos a tartozásommal eljutottam odáig, hogy már csak az Eos-sal egyezkedhetek. A tartozásom jelenleg 480 ezer Ft., amiből 30 ezer Ft.-ot engednek, ha azonnal egy összegben kifizetem. A másik lehetőségem 30 havi részletfizetés, aminek a végén 805 ezer Ft.-ot fizetek vissza. Próbáltam velük egyezkedni, de csak 30 ezret engedtek.
Van esetleg valami javaslata? Őszintén szólva egyik variáció sem nagyon tetszik, főleg mivel egyedül nevelek 3 kamasz gyereket. Tudom hogy ez a tartozásomat nem befolyásolja, de nagyon el vagyok keseredve.
Előre is köszönöm a válaszát.

Üdvözlettel.

hógolyó13 # 2013.04.22. 16:19

Tisztelt porcmistrec, köszönöm a gyors válaszodat!

porcmistrec # 2013.04.22. 14:09

Hogolyo13

Ez sajnos a rosszabbik eset, azert mertem neked ajanlani a bb-vel valo egyezkedest, mert en szinten veluk voltam vitaban es meg tudtunk mindent beszelni. Te esetedben akkor tenyleg csak az eossal egyezkedes marad. Kerdezz meg egy ugyvedet mit csinalj, butasagot nem akarok tanacsolni, ugyved ad jogtanacsot par ezer ft-ert. Annyit gondolom meger a hazad. Raadasul eladni jogszeruen mar nem tudnad, mert semmisse nyilvanithatjak a szerzodest, fedezetelvonas miatt. Azt mondom, irany az ugyved, legalabb te megprobaltad a bankot is. Viszont szamits ra hogy ki kell egyben fizetned a tartozast.

Sherlock # 2013.04.22. 13:30

Hogy beszélhetnél a bankkal, ha már nem neki tartozol?

hógolyó13 # 2013.04.22. 13:29

Tisztelt porcmistrec!

Ma megkerestem a BB Behajtási osztályát, ahol közölték hogy a tartozásomat eladták az eos-nak, így csak velük egyezkedhetek. Bármennyire is próbáltam ragaszkodni a bankkal történő megegyezéshez, sajnos elutasítottak.
Mit javasol, hogyan tovább. Őszintén szólva elég sötétnek látom a helyzetemet, és ez nagyon elkeserít.

Üdvözlettel.

waterdragon # 2013.04.19. 12:56

Szeretném megkérdezni hogy a hsbc bank kivonult magyarországról eladta a tartozásomat az eosnak de ennek már pár éve fizettem is majd az exem bekavart fizetésileg igy nem lett fizetve 3 hónapig most nincs kamatmentes részlet hanem a 26¸% plusz 6 % késedelmi van tehát nem birom fizetni mit tegyek egyezzek meg velük ismét ?? A tartozással közösen felelünk az exemmel. igy a 1 082 000-ből lessz 1 600 000 ft ???? nem értem !!!!!!

porcmistrec # 2013.04.18. 20:21

hogolyo13
Persze, amig vegrehajtasra nem kerul az ugy mindenkepp lehet egyezkedni a bankkal, utana sajnos csak a vegrehajtoval, s az fajdalmasabb. Eos-t ki kell a bulibol hagyni. Fajdalmasan erinti oket, mert nem tudnak lenyulni, de ez az o bajuk.

Lacky # 2013.04.18. 18:30

Tisztelt hozzászólók!
Mint már korábban is jeleztem én szívesen indítanék pert az EOS vagy a szolgáltatók ellen, mivel nekem is olyan tartozást - és vele az adataimat - adták vették, ami eleve vitaott volt, továbbá már 4 éves, tehát lejárt, elévült, amit én jeleztem is az eosnak, továbbá, hogy adataim töröljék, de minden beadványomat semmibe vették.
Így aki csatlakozna, kérem jelentkezzen nálam.
Továbbá ügyvédet is keresek aki mindezt vállaja.
Köszi, István.

hógolyó13 # 2013.04.18. 06:05

Tisztelt porcmistrec!

Abban az esetben is van lehetőség a bankkal megegyezni, ha az ügyemet már átadták az eos-nak?

negyszog # 2013.04.17. 21:45

porcmistrec
Elég összetett az esetem, EOS egyelőre nem hajlandó E.on-nal kommunikálni. (Gondolom, ez legfeljebb további tartozások megvásárlására korlátozódik...) Tulajdonképpen én nem is lennék érintett az ügyben, de az én számom jutott el hozzájuk (az én hibámból, mert akkor még nem tudtam, hogy milyen cégről is van szó...)
Tovább folyik az "adathalászat/vadászat" EOS részéről, de ebben nem vagyunk partnerek. Kérnek egy halotti anyakönyvi kivonatot, (ami egyébként E.on-nak be lett mutatva, tehát egy újabb motiváció, hogy vegyék fel a kapcsolatot a szolgáltatóval...). További érdekesség, hogy ezt E.on is kérte már újólag, még az is lehet, hogy elvesztették. (Közel 3 éve amúgy annak alapján írták át az ominózus villanyórát.)

porcmistrec # 2013.04.17. 18:58

hógolyó13

súlyos hiba az eosnak bármit felajánlani, mert a dupláját fogja követeleni és semmiről nem kapsz papírt... Ráadásul a terveidbe ne avasd be őket, mert csak olaj a tűzre. Szépen menj be egy Bp bank fiókba, egyezz meg velük az eost meg felejtsd el gyorsan. Viszont a tartozást rendezd a bank felé, amíg nem késő és jelzálog nem kerül a házra, mert akkor már sokkal többe kerül és nehezebben adod el. Elvileg külföldön is be tudja hajtani, de persze erősen kétséges, hogyan találna meg, ezért soha többet egy szót se beszélj az eossal!!!

porcmistrec # 2013.04.17. 18:51

negyszog

ez esetben sem kell tartani az eostól, ha kétes a kinnlevőség, és jogilag támadható. Ugyanis ők nem végrehajtók, semmi, de semmi joguk sem fizetést letiltani, ingatlant árverezni, autót foglalni, stb. Az eos vagy feladja és visszadobja az eonnak vagy fmh-t bocsát ki, aminek te ellentmondasz, per lesz, aminek a tárgyalására az eos el sem megy. Bármelyik lesz is, nem kell velük foglalkozni, mivel egy megfélemlitésre, szándékos megtévesztésre, simlisségre szakosodott cég. Sajnos nagyon sokakat megijeszt, gyakorlatilag ebből él.

hógolyó13 # 2013.04.17. 13:00

Tisztelt Fórumozók!
A Budapest Banktól hitelkártya formájában vettem föl hitelt, amit csak részben tudtam visszafizetni. A tartozásomat a bank eladta az EOS Faktor-nak, akik a kb. 390 ezer forintos tartozásra rögtön rátettek több mint 100 ezer forintot, majd - miután nem tudtam egy összegben kifizetni, így kaptam részletfizetési kedvezményt. Mire a részleteket teljes egészében kifizetem, közel a tartozásom dupláját kellene visszafizetnem. Felhívtam telefonon a céget, és az ügyintéző "hölgynek" tettem egy ajánlatot, miszerint azonnal ki tudok fizetni 250 ezer forintot, ennek fejében zárják le a tartozásomat. Az ügyintéző stílusát inkább nem minősítem, ráadásul 450 ezer forint befizetésével zárják csak le a tartozásomat. Ezt nem fogadtam el, és kértem a "hölgy" főnökét, amivel természetesen nem tudtam beszélni.
A közeljövőben szándékomban áll a gyerekeimmel együtt külföldre költözni, ezért eladom a házamat és minden ingóságomat. Nem akarok magam mögött adósságot hagyni, ezért tettem ezt az ajánlatot. Ezt persze elmondtam a telefonban is, mire felháborodva közölte a nő, hogy a tartozást külföldön is behajtják.
A kérdésem hogy jogszerűen jár el a cég, amikor késő este, korán reggel, vagy éppen hétvégén hív fel telefonon a tartozásom miatt? Ha nem fizetek egy fillért sem, mit tudnak tenni? Bírósághoz fordulnak? A jogi eljárás kb. mennyi időt vesz igénybe? Egyáltalán jogosan járt el a bank, amikor harmadik félnek kiadta a személyes adataimat?

Előre is köszönöm a választ.