Eos Faktor?


solarenqu # 2013.01.14. 13:37

sziasztok, kerdes:
adott "frankos deivzahitel" amit felmondott a bank es engedmenyezte az eosnak..
na most en tettunk egy ajanlatot, hogy a tartozas 50%-at kifizetjuk amennyiben lezarjak az ugyet.. nem fogadtak el annak ellene hogy tudjuk par %-on veszik meg ezeket a koveteleseket..

keresem az lenne, hogy van-e tapasztalatotok azzal kapcsolatosan, hogy mi lenne a kimenetele az ugynek ha megtamadom az fmh-t es a birosagon igazolom, hogy folyamatosan fizetve volt a hitel, kizarolag az arfolyam ingadozas miatt kerult felbontasra (fizetett az ados csak az eredeti osszeget nem a megemelkedettet)

lenne esély arra, hogy a briosag megiteli mondjuk azt hogy az 50%-at kelljen csak beizetni? vagy mondjuk, hogy megitél egy havi 5ezres törlesztést?

az adósnak se ingatlana se semmilyen ingósága illetve munkahelye sincs..

szerintetek?

negyszog # 2013.01.03. 15:39

végrehajtó1:
Az engedményezést részedre utólag igazolhatóan kell megküldeniük.

Személyes tapasztalataim is azt mutatják, hogy a behajtó céget a jogszerűség nem érdekli/zavarja ... teljesen érthető és indokolt volt a büntetés. Egy engedményezés nem tesz törvények felettivé senkit!! Azt meg el sem tudják képzelni, hogy a dolog nem teljesen úgy van, ahogy az engedményező állítja... Amikor ezt próbálja elmagyarázni nekik az ember, akkor egyszerűen leteszik a telefont azzal, hogy: „Ne vitatkozzon, fizessen!

negyszog # 2012.12.29. 09:21

maris52
hasonló a sztorink, hogy egy általunk vitatott és velünk nem közölt e.on tartozás került az eos faktorhoz. Többszöri levélváltás után (melyben kiderült, hogy az e.on ügyfélszolgálat csak félrebeszélni tud...) jelenleg a mi ügyünk a Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségén tart - a szolgáltatóval szemben ők tudnak fellépni (eos faktorral szemben meg a PSZÁF).

maris52 # 2012.12.27. 15:16

ma keresett meg az eos azzal hogy az e-ontól átvette a férjem tartozását ami 428610 ft.A férjem már 2009 augusztusában meghalt.Hagyatéki tárgyaláson nem került elő az e-on tartozás így a végzésben sem szerepel.Az e-ontól sem kaptam értesítést hogy átadták volna az adósságot. Kérdésem és félelmem hogy ki kell-e fizetnem ezt az óriási összeget mert az én nevemre már átírták a villanyórát és én rendesen fizetek.

negyszog # 2012.12.17. 17:25

"Nna, a 10 milliós kuss után..."
Nem marad más, mint a régi fegyver - internet nyilvánosság, PSZÁF.
Amikor bejelentkeznek, közölni kell velük, hogy a telefonbeszélgetésről hangfelvételt készítünk a PSZÁF részére... stb :)

teprah # 2012.12.17. 16:12

Nna, a 10 milliós kuss után Eos Fucktor újra aktiválta a hogyan baszogassunk telefonon embereit.

negyszog # 2012.12.13. 15:07

kaliber01 - én is ebben a cipőben járok :( már volt 2 levélváltásom a szolgáltatóval, és 1xűen nem képesek megérteni, hogy az elhunyt nevére kiküldött számlát nem kaptuk meg - a felszólítást se, amit változatlan névre és címre küldtek ki. Sajnos elképesztően korlátoltak, az ügyfélszoláglat működésére nem találok szavakat. Mi most oda jutottunk, hogy a megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségéhez fordulunk - ők a felettes szerv. Amúgy "csemegeként" az említett szolgáltaó a "szomszédban" csak a felügyelőség határozatát követően volt hajlandó belátni a nyilvánvaló tévedését...
http://www.teol.hu/…ramot-475278

kaliber01 # 2012.12.12. 23:26

végrehajtó1

"Az engedményezést részedre utólag igazolhatóan kell megküldeniük"

Ha ez nem történt meg, valamint a volt szolgáltatómtól sem kaptam felszólitást (még tájékoztatást sem) a "tartozás"kiegyenlítésére van esélye az Eosnak ellenem?

végrehajtó1 # 2012.12.12. 13:56

solarenqu
Az engedményezést részedre utólag igazolhatóan kell megküldeniük.

Ahogy írtad:
marad az ados a KHR-en

gerbera317 # 2012.12.11. 20:22

800000 ezer forint személyi kölcsönt vettem fel

Az 800 millió! Melyik bank ez? Holnap szaladok hozzájuk kölcsönkérni...

solarenqu # 2012.12.10. 19:17

Sziasztok, olyan kerdesem lenne, hogy ha egy bank engedmenyez egy kovetelest ami egy felbontott hitel szerzodesbol adodik, akkor onnantolkezdve az ados ugye a faktor cegnek tartozik.. A kerdes az lenne hogy banki tartozas marad a koveteles (marad az ados a KHR-en) vagy mivel egy faktor ceg a koveteles "jogutodja" ezert a banknak torolnie kell az ugyfelet a khr-bol?

koszi a valaszt!

turbo71 # 2012.12.10. 16:34

Feri! nyugodj meg a házhoz semmiképpen sem tudnak hozzányulni!! kézen közön forog ez a tartozás nemhiába passzolta át az otp.majd ha fmh jön azzal érdemes foglalkozni. de a leirtakbol itélve és a céget ismerve nem mostanában fog érkezni. söt nem is biztos . alá viszont semmit ne irj önekik!

negyszog # 2012.12.10. 11:23

Feri12 kérdéseihez:
Elöljáróban: azon mindenképpen érdemes gondolkozni, hogy ami jogos tartozás, azt milyen módon tudnád törleszteni.
EOS egy elég agresszív cég (nemrég büntették meg őket...), én magam is csodálkozom, hogy olyan kis tételre is képesek komolyan ráugrani, mint az enyém (~ 10e Ft), ahol az a bosszantó, hogy félreszámlázás miatt mi már csak a behajtótól értesültünk a tartozásról.
A hívás kikerülés egyik jó módja, ha gyanús a hívás (szám nélküli, 30/344... kezdetű), hogy vki mással veteted fel a telefont, hogy "most nem tud vele beszélni"... de meg lehet próbálkozni számcserével is, csak arra vigyázz, hogy kinek adod meg az új számot.

Feri12 # 2012.12.08. 12:02

Sziasztok

Feri12 # 2012.12.08. 11:46

Sziasztok tisztelt ügyvédúr fórumozók a következő lenne a kérdésem 800000 ezer forint személyi kölcsönt vettem fel több mint egy évig bírtam rendesen fizetni utána sajnos munkanélküli lettem így már nem tudtam fizetni.A bank átadta a tartozásom az Otp factoringnak ők elkezdtek zaklatni fenyegetőztek végrehajtás alá kerül a tartozásom.Közben a telefonom elromlott és békén hagytak kb másfél évig.Most jött egy levél engedményezési Nyilatkozat a lényeg az OTP Faktoring átadta a tartozásom az EOS Faktornak,most ők küldtek egy fizetési meghagyást eljárás előtt,jóval nagyobb összegről.Családtagjaim hívogatták mire meg tudták a telefon számom most minden nap hívogatnak és végrehajtással fenyegetnek, ha nem fizetek.A fiamnál lakom állandóra bejelentve a ház az ő kizárólagos tulajdona neki semmi köze az én személyi kölcsönömhöz,kérdésem hozzá nyúlhatnak-e az ő házához mikor vette a házat már nagykorú volt.Másik kérdésem olvastam itt,hogy ne beszéljünk velük ezt hogyan lehet megoldani mert mindig más telefonról hívnak és nem tudom hogy ők azok ti hogyan csináljátok.Felveszem és ha ők azok ki nyomom???? Még egy kérdés semmit ne írjak alá ha véletlen ki jönnek??
Ha az OTP faktoring nem vitte bíróság elé végrehajtásra gondolom azért mert tudta nem bír végrehajtani mivel sem ingó sem ingatlan vagyonom nincs munkanélküli vagyok akkor az EOS Faktor mit tud kezdeni???Mit tegyek???

negyszog # 2012.12.05. 13:10

Elhalálozást követő átíráskor szolgáltató kijön ellenőriz, köti a szerződést, majd (hetekkel később) kiküldi a számlát az elhunyt nevére. Ezt mi nem kaptuk meg, de a meg nem kapást nehéz jogilag bizonyítani. Majd 2 év után jelentkezik EOS hogy a lejárt követelés neki lett engedményezve, fizessünk... Mondom, hogy több sebtől vérzik a történet, mert átírás UTÁN már nem örökség, tehát tessék azt keresni, akire át lett írva. Merthogy az a számla nem kicsit el lett rontva.
Válasz: erre ő nem tud mit mondani, küldjem el a hagyatéki végzést, majd ők intézkednek. Még én adjak adatokat nekik?? Patthelyzet - EOS az öröklést mantrázza, szolgáltató kivezette a könyvelésből a lejárt tartozást, kíváncsian várjuk a fejleményeket. :)

teprah # 2012.11.21. 09:51

Nos, hogy az EOS részletfizetés esetén milyen mértékű gusztustalan kamatot számolhat fel, a következő válasz érkezett a PSZÁF-től:
"Az EOS a kintlévőségek részletekben történő megfizetése
során kamatot és költségeket is számíthat fel. Tájékoztatom továbbá, hogy a Felügyeletnek nincs hatásköre eljárni a fogyasztó és a
pénzügyi szervezet közötti szerződés létrejöttének, érvényességének, joghatásainak és
megszűnésének, továbbá a szerződésszegés és joghatásai megállapításának eseteiben,
polgári jogvita esetén ugyanis a bírósági út vagy alternatív vitarendezési fórum - békéltető
testület - vehető igénybe."
Tehát, ha jól értelmezem, akkor a PSZÁF szerint az EOS Fucktor, gyakorlatilag 1000% vagy akár 5000% kamatot is rátehet, mert ez őket nem érdekli. Nem igazán értem, az én jogaim hol vannak amikor bármekkora kamattal megvághatnak kényük-kedvük szerint?! Arra a kérdésre meg ki sem tért a PSZÁF, hogy az hogyan lehet, hogy a Fucktornál előre számolnak fel késedelmi kamatot úgy, hogy azt sem tudják késedelmes lesz e. Pusztán a nem létező semmire felszámolják. Vicc ez az egész, meg a magyar jogrendszer is.

Joefee # 2012.11.20. 07:57

Meg vagyok döbbenve és egyben félek is. Eos-tól kaptam levelet, miszerint megvettek a számlámat az OTP-től 16000Ft tartozással. A számlámat 6 éve szűntettem meg az OTP-nél, ami csak akkor lehetséges, ha kiegyenlítem, azaz kifizetek minden fillért ami tartozás van rajta. Így is történt. Persze épp tavaly eme papírt ami ezt bizonyítaná ki is selejteztem, nem tartogatok 5 év után semmit. Egyetlen felszólítólevelet sem kaptam az OTP-től, hogy tartoznék, hogy mennyi az egyenlegem, mivel nem is volt már egyenlegem. Erre hat év után 16000Ft-ot akarnak rajtam behajtani. Kicsit megijedve fölvettem a kapcsolatot az OTP-vel, hogy vizsgálják ki mi történt. Nem tudom mi lesz a vége. EOS bácsi nem tudta megmondani még a számlaszámomat sem amin tartozást látnak, csak azt, hogy fizessek, vagy bizonyítsam, hogy megszűntettem anno majdnem 7 éve a számlámat... Tényleg nekem kell bizonyítanom? Nem nekik kéne valamit küldeni, hogy milyen számlán tartoztam mikor mennyivel? És ha adminisztrációs hiba történt az OTP-nél, és mégsem szűnt meg az a számla, miért nem kaptam egyetlen levelet sem 6 év alatt???? Ez nem bűncselemény? Most akkor fizessem ki puszira valakinek ezt a pénzt, hogy ne kamatozzon a nem létező tartozásom? Én félek.

adóbehajtó # 2012.11.19. 21:29

Elfogadta az Országgyűlés a pénzügyi ombudsmani poszt létrehozásáról szóló törvényt. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek a jogszabály hatálybalépését követő egy hónapon belül kell kineveznie - határozatlan időre - a pénzügyi jogok biztosát.

A tárcavezető törvényjavaslatát hétfőn fogadta el a parlament 253 igen szavazattal, 31 tartózkodás mellett.

A fogyasztóvédelmi törvény módosításával rögzítették, hogy a pénzügyi ombudsman feladatai végrehajtása során független, nem kérhet és fogadhat el utasítást a kormánytól, más államigazgatási szervtől, az Európai Unió intézményeitől, a tagállamok kormányaitól vagy bármilyen más szervezettől.

A jogszabály kimondja, hogy a fogyasztóknak - a pénzügyi szervezetek szolgáltatásait igénybe vevő magánszemélyeknek, egyéni vállalkozóknak, mikrovállalkozásoknak - joguk van a pénzügyi jogok biztosához fordulni. 2012 nov 19. mai hir

adóbehajtó # 2012.11.19. 20:43

Üdv ferry
ha elolvasod régebbi hozzászólásokat, nem érdemes neked kezdeményezned. Végrehajtásra ( inkasszó, foglalás, munkabérletiltás )nincs joguk. Huzni fogják évekig és riogatni téged. Anno a Ptk. idevonatkozó részére hivatkozva, kértem őket írásban hogy vagy az engedményes, vagy az engedményező ugyan igazolja már vissza az értesítést, azota nem hivnak, leveleik nem érdekelnek. Általában bemondták a nevem a telf,ba és a születési időmet, erre vissza kérdeztem, te ki vagy és mikor születtél, avagy a patologia tessék válaszra nem tudtak lépni.Ha közjegyzőtöl kapsz levelet, az a komoly, arra kell 15 napon belül ellentmondással élni, akkor alakul perré a dolog és mint alperes csak akkor kell perkálnod ha elbukod. Mellesleg az összeg nagyságára tekintettel nem valószinü, h. perre viszik.
Az én kérdésem szemlétetve a köv: vagyok egy kocsmáros ( engedményező ) akinek a sörének ( hitel ) szavatossága (futamidő ) 1 hónap mulva lejár, fogom magam eladom egy másik kocsmárosnak(EOS) olcson.
Hogyan lehetséges az, hogy a sör szavatossága ujra indul,nem számít h. egy hónap mulva lejár, a vevő kocsmáros nyugodtan árulhatja a sör lejárt szavatossággal ? Tehát, ha magáncégek adják-veszik a tartozásokat az elévülés bűntetlenül huzható a halálig, vagy tovább.????

ferry62 # 2012.11.18. 19:26

Üdvözlök Mindenkit!
Az Én esetem is EOS most már. Rövid leszek és a végén lenne pár kérdésem. Nem tartoztam életemben most sem tartozom. A Fibernetnek felmondtam a netet. Már a felmondáskor kértem, hogy korrekt pontos elszámoló számlát küldjék, mivel hó közben történt a leszerelés találomra számoltam volna ki 11 napra járó díjukat. Na a számla meg is jött valami "horibilis" összegről Az addigi havi 7300 Ft helyett 13800 Ft-ról Kértem írják már meg, hogy miből adódik ez A mai napig nem részletezték.
csak még egyszer írták, hogy fizessek. Újból kértem meg még vagy 2x, hogy ugyan mondják már meg mire kérik. Átküldtem nekik a banki kivonatokat amelyben minden hó 2.-án indult az utalás, ennek ellenére volt még hogy késedelmi kamatot is kértek. Nem a 2 vagy 6 esetleg a 19Ft.-ért írtam nekik csak az elv miatt.válasz semmi.
A vége az lett hogy egy behajtó cégnek eladtak majd azokkal megbírkóztam feladták kb 1 éve csend A napokban jelentkezett az EOS és kezdődik előlről. Ismét áttoltam nekik mindent és várom mi lesz. Kérdéseim: jogszerű az, hogy a cégek személyes adataimat egymást közt adják veszik, hol ott leteszem a nagyesküt, hogy egy fillérrel sem tartozom. Beavatkoznak az életembe különböző hülye időpontokban telefonokkal SMS-ben írják, hogy saját érdekemben azonnal hívjam őket.Már 2 levelet kaptam, hogy fizessek mert jön végrehajtás és ott kerékbe leszek törve. Kinek mi a véleménye. Én már peren gondolkodom Mert annyira felbosszantanak, hogy felmegy a vérnyomásom ha már a nevüket meglátom. Szép estét mindenkinek,üdv.

adóbehajtó # 2012.11.18. 02:23

üdv mindenkinek
az eossal kapcsolatos ötleteléseimet,kérdéseimet osztanám meg mindenkivel. Az eos ksi kft. főtevékenysége,teáor száma követelésbehajtás, ami az de kifejezetten az adósság megvásárlása NÉLKÜL. Ha megvásárolná az már faktoring és PSZÁF engedélyes lenne, más teáor számon jól gondolom ?
Ha nem vásárolja meg a tartozást, vajon az engedményezéssel, miért indul ujra az elévülés ?
A PSZÁF megbüntette egy esetben 250eftra, mert az űgyfél panaszát nem rögzítették. Ha ez még igy van, mi van, ha száz ügyfél hivja fel őket panasszal, aztán a PSZAFhoz fordul ? szép summa lenne nem igaz...:)
amugy tuti megvárni a fmh, és ellentmondással élni, akkor derül ki a két fél közötti szerzödésböl van e ellenérték és az ügyleti és vagy késedelmi kamatot jogosult e az eos továbbgörgetni.
Ja., érdemes még az alap (pl.hitel) szerződést megnézni a 3. személy bevonásáról és a személyi adatokról.
A hohért akasztják, én is kaptam piros lapot, kiállítottak....:)

alvin24 # 2012.11.15. 11:10

azt szeretném megkérdezni, hogy az eos fakor magánszemélyektől is vásárol meg kintlevőségeket? ha nem, akkor tudtok ilyen cégről? sem ebben a fórumban, sem máshol nem találtam megfelelő választ.
(a tartozás már végrehajtható, van róla végzés)

erste # 2012.11.10. 18:56

Az eoos csak annyit követelhet amennyit megvett és ugyanannyi éves kamattal mint amennyiért a bank adta a hitelt meg persze a késedelmi kamatok de az se lehet uzsora ott is van valami plafon pereljétek őket kevesebb lesz az összeg

Segitsenek19 # 2012.11.08. 12:43