Eos Faktor?


toncsi63 # 2012.09.24. 21:06

Üdv kedves fórumozók!
Bárkitől jólesik a válasz, de főként hozzáértő, jogtudorokat kérdeznék:
Még augusztus közepén kaptam egy levelet az EOS-FAKTOR ZRT-től, miszerint fizessek nekik 70 000 Ft-ot, különben behajtás, foglalás stb. irgum-burgum lesz.
Mellette telefonszám, e-mail, postai cím elérhetőségként.
Választottam a vélhetően könnyebb utat: telefon. Ráment 3/4 órám, mire felvették, közölték: rögzítik a beszélgetést.
Annyit tudtak mondani, hogy ők egy adósság kezelő cég és más cégek kintlévőségeit vásárolják fel, behajtják, abból élnek. Szép, alkotó szellemű foglalkozás...
Arra, hogy melyik cég élt ezzel a lehetőséggel, kb. fél óra diskurzus után derült fény. Az én pénzemen telefonálva. Dolgom is lett volna más.
Itt az INVITEL nevű, távközlési vállalatot mondták.
Ekkor picit elakadtam, ugyanis az INVITEL-lel sosem volt semmi kapcsolatom, nem is terveztem, hogy lesz.
Nos... Lett.
Kikerestem a netről a számukat, ahol további !!! két és fél óra !!! várakoztatás után sikerült egy ügyfélszolgálatos hölgyet elérni, aki már tudott valamit habogni a dologgal kapcsolatban.
Ők beolvasztották (felvásárolták) a DUNAWEB KFT céget, és valószínű, hogy onnan ered a tartozás.
Ezt megint nem értettem, ugyanis a számlákat a Dunaweb felé mindet rendeztük, a „szolgáltatásuk” összes számlája együtt sem volt ekkora összeg.
Konkrétan az történt, hogy "belenyúltam a jóba" és 2 év hűségidőt aláírtam náluk. A pénzemért gyakorlatilag semmit nem kaptam. A netezésem kimerült az állandó sebességmérésben, idegeskedésben és a Dunaweb felé történő telefonálgatásban. Megvártam a hűségidő végét, és a Dunawebet felmondtam. Megrendeltem egy UPC csomagot így kb 2-3 hétig netem sem volt.
Mindez 2008 júniusában. 2008 nyara óta a UPC többé-kevésbé megelégedett ügyfele vagyok.
A Dunawebet e-mailban és telefonon is lemondtam.
Számlák kifizetve. Még az utolsó Párnapos is.
Az ügyfélszolgálatos hölgy erre kiderítette, hogy "nálam maradt az eszköz". Mondtam neki, hogy igen, még most is a tetőn van, mert senki sem jött érte. De még most is megvan, s ha kell nekik elvihetik.
Azt modta, nekem kellett volna leszerelnem, bevinnem VÁCRA!!!!
Mondtam: A Dunaweb a renkdívűl semmiért szedte a pénzt, amikor nyávogtam nekik, hogy nem megy a net, s ha megy is, igen lassú, az volt a válszuk: az általános szerződési feltételeknek megfelel, bár nem ennyi a célérték, de megfelel.
Nos amikor lemondtam a "szolgáltatást", felhívtak (akkor fel tudtak), hogy szereljem le az eszközt a tetőről és vigyem el nekik Vácra.
Erre én azt válaszoltam, hogy az általános szerződési feltételek engem erre nem köteleznek, mellette nem kaptam sem balesetvédelmi oktatást a tetőn mászkálásból, sem az eszközük szereléséhez nem értek.
Az Á.SZ.F.-ben az áll: „A szolgáltatás megszűnésekor, az eszköz leszerelését nem akadályozhatom meg, a szerelőjük ingatlanra való bejutását -előre egyeztetett időpontban- biztosítanom kell.
Megmondtam nekik, hogy nem fogom megakadályozni, s ha előtte hívnak, lesz itthon valaki, aki beereszti a szerelőt. Mindig van itthon valaki amúgy is.
Ekkor a kishölgy az INVITELTŐL azt mondta, mindezt írjam le egy levélben és azt küldjem el postai úton a Gödöllö kirendeltséghez.
Megírtam, elküldtem. Ajánlva. Az EOS-nak is egy példányt. Ezután kb három héttel ezelőtt jött egy udvarias hangvételű válaszlevél (nem ajánlott) az Inviteltől, hogy ezzel ne őket zaklassam, az adósságot az EOS kezeli bla-bla, Ma pediglen az EOS küldött egyet, melyben dokumentumok is voltak mellékelve. Úgymint: Egy példány az általam aláírt szerződésből (még szerencse, mert én nem őriztem meg így több mint 4 év után), A felmondó e-mailem kinyomtatva -melyben KÉREM AZ ESZKÖZ LESZERELÉSÉT-, illetve egy válasz e-mail, melyben elfogadják a felmondást, a szolgáltatás vége: 2008 07 31. Ebben az e-mailben megint leírták, hogy szereljem le, vigyem be nekik Vácra. Akkor még egyszer felhívtam őket, hogy jöjjenek ki, szereljék le, bármely időpont alkalmas, mert mindig van itthon valaki. Gondoltam, majd egyeztetnek velem időpontot. Nem tették. Azóta most találtak meg, hogy az 5'000 ft-os kacatjuk már 70'000-et ér.
Eddiggi költségeim beleértve az ajánlott levelek küldését, a telefonálást (mert jól elzenélgetnek a pénzemért egy automata hívásvárakoztatóval: Hívása fontos számunkra, ......)már többezer Ft.
Kegyetlenül felhúztak.....
No én most mit tegyek????

Tina09 # 2012.09.20. 11:05

nem beszélgetünk, eszembe sem jutott, de most hogy már személyesen és a szomszédokat zaklatják.
Véletlen nincs itt a fórumozok között olyan aki valaha ott dolgozott vagy dolgozik? Kíváncsi lennék milyen kiképzésen vesznek részt mielőtt munkába állhatnak.

Duffy # 2012.09.20. 10:08

Megértettem :-) akkor én nem teszek semmit.
Miután beszéltem velük, aztán fedeztem fel ezt a fórumot, ha előbb kezdek el olvasgatni fel sem hívom őket.

Köszönöm a felvilágosítást!

ius latratus # 2012.09.20. 09:49

" Hányszor kell még leírni, hogy alapszabály: EOS-szal nem veszünk fel kapcsolatot, levelüket elégetjük, telefonon nem beszélgetünk."

Igen, alapszabály. Én még emlékszem, a XII táblás törvények is említik.
:))

ius latratus # 2012.09.20. 09:46

"Kaptam az EOS-tól ez év 06.29-én fizetési meghagyást, hogy "

Felszólítást.

"Ha lett volna tartózásom akkor addig nem is szüntethettem volna meg a szerződésem míg ki nem fizetem. "

Ez nem így van.

"2 év alatt egy darab számlát és felszólított nem kaptam és azt sem értem"

Akkor meg elévült. Én nem nagyon levelezgetnék velük. Ha nem nyugszanak, akkor várd meg az fmh-t (nem hiszem, hogy odáig elmennek), majd nyújts be elévülési kifogást. Nem éri ez meg neked, hogy leveleket küldözgess nekik, vagy igen?

Dr.Attika # 2012.09.20. 09:43

Szép jónapot Duffy!
Olvassa vissza kérem ezt a topicot. Minden kétségét megszüntetheti az alább olvasottak. Hányszor kell még leírni, hogy alapszabály: EOS-szal nem veszünk fel kapcsolatot, levelüket elégetjük, telefonon nem beszélgetünk.

Duffy # 2012.09.20. 09:04

Szép Jó napot!

Kaptam az EOS-tól ez év 06.29-én fizetési meghagyást, hogy UPC tartozásom van amit 2011.06.15-ig ki kellett volna fizetnem. A UPC-nél a szerződésemet 2010. novemberében megszüntettem személyesen. Ha lett volna tartózásom akkor addig nem is szüntethettem volna meg a szerződésem míg ki nem fizetem. UPC-t felhívtam és nem voltak hajlandók felvilágosítást adni arról, hogy milyen tartózásom van, azt mondták keressem meg az EOS-t. Felhívtam az EOS-t ott azt mondták keressem meg UPC-t, hogy melyik az a számla, amit nem fizettem i. Mind a kettő elhajt a másikhoz. Elmondtam az EOS-nak hogy nem vagyok hajlandó kifizetni addig az állítólagos tartozásom, míg a számlát nem látom amivel tartozóm. 2 év alatt egy darab számlát és felszólított nem kaptam és azt sem értem, hogy a szerződésemet, hogy szüntethettem meg ha volt tartozásom, mert úgy tudom hogy az Általános Szerződési feltételekben az van, hogy míg van tartozás a szerződés nem szüntethető meg.
Szóval itt is az van, hogy azt hiszik megijedek és gyorsan kifizetem a tartózásom. Most jelenleg bekérem tőlük a számlát és kíváncsi vagyok mit fognak nekem elküldeni.

Tina09 # 2012.09.20. 06:19

Köszönöm a választ! Az utcában három háznál érdeklödött a "hölgy" utánam, a két közvetlen szombszédnál és a szembeszomszédnál. Mindháromnak adott egy cetlit a már emlitett telefonszámmal, hogy a saját érdekemben hivjam fel. Csak azt nem értem, hogy édesanyám otthon volt, nálunk miért nem keresett?

teprah # 2012.09.19. 15:40

Ez milyen gusztustalan, hogy az utcában keresnek valakit, Jó napot az Eos fucktortól keresem gipsz jakabot. Hányadék egy "cég" ez.

Dr.Attika # 2012.09.19. 15:21

Szép jó napot Tina!
EOS-nak nincs szerződés módosítására lehetősége. Ez egy beetetési duma. Ne foglalkozzon velük. Olvassa vissza ezt a topicot. Ott minden kérdésére választ kap.

Tina09 # 2012.09.19. 14:27

Szép jó napot!
Ma az utcánkban járt az EOS-es hölgy. A szomszédoknál érdeklödött utánam, és meghagyta a tel.számát hogy hivjam vissza 8879020. Szerződésmódosításra hivatkozott hogy ez ügyben keres. Mit tudok tenni? Semmit ???

Timipepe # 2012.09.12. 06:10

Köszönöm szépen a segítségeket.
Dr.Attika!
Valóban nem fiz.meghagyás, hanem Tájékoztatás a fiz.meghagyásos eljárás előtt.
Ahogy Turbo71 írta, a MOKK levelére azért ellent kell mondani.
Köszönöm még egyszer.
Üdv, Timi

Dr.Attika # 2012.09.11. 18:49

Ne keverjük már a fogalmakat. Azok fizetési felszólítások nem fizetési meghagyás kérelmek. Nem kell ott semminek ellentmondani. ki kell dobni.

turbo71 # 2012.09.11. 18:02

Timi! azonnal ellentmondani 15 napon belül!!!!!! majd a biroságon bizonyitsa ez a pénzmosó cég az igazát! valószinüleg nem lesz igazuk az általad leirtak alapján . ugyhogy bátorság!

Timipepe # 2012.09.11. 11:43

Tisztelt Hozzáértők!
Édesanyámmal 2011-ben "örököltünk" 4.400.- Ft hagyatéki vagyont és kb. 200.000.- Ft EOS végrehajtandó összeget, melyről csak édesapám halála után lett tudomásunk, mivel édesanyámmal nem éltek együtt közel 15 éve.
Az örökségünk teljes összegét befizettük az EOS-nak és elküldtük neki a hagyatéki jegyzőkönyvet és végzést.
Az EOS továbbra is küldözgette a fiz.meghagyásos leveleit.
Nem értjük milyen követelése van még felénk, hiszen tudtommal az örökös csak a hagyatéki vagyon mértékéig felel.
Ma levelet kaptunk a Magyar Országos Közjegyzői Kamarától, fizetési meghagyásos eljárás ügyben.
Mit tehetünk? Mire számíthatunk?
Segítségüket előre is köszönöm.

teprah # 2012.09.10. 13:25

Értem, köszönöm.

Dr.Attika # 2012.09.10. 13:06

Megállapítási pert kell indítani az EOS ellen. Kérni kell a bíróságtól, hogy állapítsa meg a követelt összeggel nem tartozik.

teprah # 2012.09.10. 13:00

Annak tökéletesen. Ma még egyszer átnézem és írok valami frappáns választ nekik.
De a legviccesebb az én esetemben, hogy egy olyan hitelt amin ab ovo volt 33% kamat, azt még megfejelnék újabb 33%al részletfizetés esetén, mondván, hogy ez egy hitelkártya szerződés volt. Vicces.
Dr. Attika Önt kérdezem mint jogi hozzá értőt. Többen is kérdezték már, hova lehet fordulni ellenük? A PSZÁF ugye kilőve. Mert, hogy senki ne fizessen stb. Rendben, mi történik ha valóban halmozzák, és egyszer csak jön egy bírósági vagy egy közjegyzői(másik szép társaság) papír. Nem jó ez így szerintem. Amíg nincs lezárva, addig ez az egész egy átláthatatlan nagy katyvasz. Semmi jogi szabályozást nem érzek ennél a társaságnál.

Dr.Attika # 2012.09.10. 07:34

Paraszt vakításnak megfelel.

teprah # 2012.09.10. 06:25

Na, nekem küldtek egy kimutatást. Persze nem ajánlottként, így olyan mintha meg sem kaptam volna, ugye. Nagyon érdekes kimutatás. Napi szinten dolgozom excel táblával, kb.3perc alatt össze dobok ilyet. Valahogy nem ordít róla, hogy hivatalos lenne, egy pecsét, egy bank által átadott szigno, semmi nincs rajta. Elég fura. Egy sima excel tábla kinyomtatva.

kaliber01 # 2012.09.07. 12:12

jankoo!

Ha vissza olvasol akkor velem (+egy ismerősömmel)is ugyanez a történet esett meg, bementem személyesen is hozzájuk, de ugyanúgy fújták csak a magukét, de igazából addig nem kell a fenyegetőzésükkel foglalkozni míg ajánlott levelet nem kapsz (nagy valószinüséggel ez nem történik meg mert rengeteg a balek és elég a fenyegetőzés is, és fizetnek mint a katonatiszt) utána kell ellentmondással élni.
Az Eos fucktort abszolút nem érdekli, hogy igazad van-e vagy nem, neki csak az a lényeg fizess!!!

Zsolti8 # 2012.09.06. 15:03

@jankoo, ha valóban nem küldtek semmit 2009 óta, akkor ez elévült.

teprah # 2012.09.06. 14:51

jankoo, hogy kihez lehet fordulni, nos ez egy nagyon jó kérdés. Ezt én is nagyon szeretném tudni.

jankoo # 2012.09.06. 10:01

Tisztelt Hozzáértők,

Kihez lehet fordulni, ha az EOS Faktor egy olyan tartozást követel rajtam,ami nem a pontos összeget tartalmazza (illetve annak a kamatos kamatát)?
Bővebben: 2009-ben az akkori Fibernet szolgáltatónál annak lejártakor felmondtam szerződésemet. Ők ezzel kb egyidőben kiküldték előre a havi csekket 7080 Ft. A szerződés értelmében ők kötelesek voltak 7-9 (nem tudom pontosan) napon belül megszüntetni a szolgáltatást. (Ekkor már nekem új szolgáltatónál volt szerződésem, a régit nem vettem igénybe) A szolgátatás felmondása után a Fibernet korrigáló csekket nem küldött, s azóta egyetlen csekket levelet semmitsem (el is felejtettem). Azóta ezt a céget felvásárolta az Invitel.
Idén augusztusban kaptam egy felszólítást az EOS-től, hogy fizessek be 12301Ft-ot. Annyit mondtak, hogy ez az összeg 2009 év végén 7301 Ft tartozásként jelent meg. Semmi egyebet.
Ennek kb a harmada lett volna jogos, hisz kb hónap 10-n a szolgáltató köteles volt lekapcsolni engem (el is vitték a modemet, mindent).
Illetve mivel azóta egyetlen levelet semmit nem kaptam az ügyben van-e joguk erre kamatot felszámolni?
A papírokat szerencsére megőriztem, a felmondást írásban tettem, többször is.
A lényeg, hogy kinek reklamálhatok, tehetek panaszt, hogy az összeg amit követelnek nem jogos (ők természetesen csak a sajátjukat fújják)
Mit lehet tenni ellenük????

nuffy # 2012.09.04. 06:17

Kedves Teprah,

Az én nevem volt a villany, majd miuták kikötötték nekik, így simán vissza kötötték nekik új szerződéssel az ő nevükre, felhívtam az E.On-t de azt mondták hogy ezt meg lehet csinálni.Csak azt nem értem ,hogy hogyan köthetik vissza ha tartozás van a "házon", anélkül hogy átvállalnák az adóságot mert úgy tudom régebben csak így lehetett,de aztán lehet én tudom rosszul.
Megnéztük online, a bekötési szerződést de sajnos nem tartalmazza azt amit talán kellene, hogy a tulajdonos is hozzájáruljon a bekötéshez,semmi erre utaló kérdés/mondat nincs benne.