Eos Faktor?


Gabor28 # 2012.04.13. 10:13

Kedves Fórumozók,

Sajnos nekem is van egy esetem a fent említett céggel. Még évekkel ezelőtt felhasználtam egy hitelkártyához tartozó hitelkeretet, amit sajnos elég hosszú ideig nem tudtam fizetni. A lényeg, hogy 100.000 Ft-os tartozásból kb. a többszöröse lett. Mivel ez az összeg valami eszement mértékben (évi 40%) kamatozik és ilyen ütemben hamarosan elérné ill. jóval meghaladná az egymilliót is, úgy döntöttem megpróbálok velük egyezkedni, mivel úgy is én húznám a rövidebbet egy bírósági eljárás során, mert egy szabályosan aláírt hitelszerződésről van szó.
Ami felháborított, hogy a cég az egyezkedés során rendkívül rugalmatlan volt. Felajánlottak részletfizetést, de olyan elfogadhatatlan feltételekkel, hogy a végén a fennálló tartozás csaknem dupláját kellett volna visszafizetni. Ez természetesen számomra nem volt alternatíva, mivel így is rengeteget keresett már rajtam ez a szélhámos banda, ezért úgy döntöttem, hogy kérek ajánlatot tőlük az egyösszegben való fizetésre. Noha ők a tartozást egészen biztosan nevetséges áron vették meg a banktól, csupán pár tízezres engedményre voltak hajlandóak. Sajnos nem volt más választásom. Ha nem akarom, hogy pár éve múlva árverezzék emiatt a házat, akkor ezt el kellett fogadnom. Bár nagyon kemény összeget, csaknem egymilliót fizettem ki nekik, szerencsére sikerült megszabadulni a tartozástól.
Ami miatt most írok, az egy másik dolog, amiben segítséget szeretnék kérni. Van még szintén régebbről náluk egy telefontartozásom, ami kb. százezres nagyságrendű. Az már nagyon régi történet, kb. 5-6 évre nyúlik vissza. Ezen idő alatt én semmilyen térítvevényes és ajánlott levelet nem vettem át sem a telefonszolgáltatótól, sem pedig az EOS-tól. Csak a szokásos sima fenyegetőleveleket küldözgetik állandóan. Én úgy gondolom, hogy ez a tartozás már rég elévülhetett, mivel tudomásom szerint a telefontartozások elévülési ideje 1 év, az elévülést megszakító cselekmény pedig nem történt, hacsak a sima, nem ajánlott figyelmeztető levelek nem minősülnek annak.
Úgy gondolom, hogy erre már nincsen jogalapjuk, de szeretném a véleményeteket kikérni, hogy ezt a tartozást még követelhetik-e tőlem. A válaszokat előre is köszönöm.

Pistike67 # 2012.04.12. 12:39

Tisztelt forumozók,

Nem kell velük törődni: fel kell jelenteni és kész- Bérelt, lizingelt még az alsónemüjük is: valahonnan szalasztották őket, hogy itt van kis jog-hézag : - jönnek a dög-szagra-----
  • Büdös dögevők, ennyi.
flygabi # 2012.04.11. 16:40

Mariskanéni!

Engem is már megkerestek személyesen. Nem vettem róluk tudomást, mert valami irreális összeget próbáltak tőlem követelni. Nem szabad velük foglalkozni.
Múlthéten kaptam a MOKK-tól egy fizetési meghagyást amit az EOS fuckTOR nyújtott be. Ott már egy reális összeg szerepel amit természetesen fizetni fogok. Így mindenki jól jár. Én kifizetem azt amivel tartozok minden plusz költség nélkül és ők is megkapják a JOGOS!!! pénzüket.
Azért a PSZÁF-hoz elmegyek, mert megvan az összes levelük és sms-ük amikről tudjuk, hogy milyen hangvételűek.

Üdv. Kitartást!

Dr.Attika # 2012.04.11. 14:23

Kedves Mariska néni!
Aki valamilyen formában is szóba áll az EOS Faktorral az megérdemli, hogy zaklassák. Nem kell ahoz jogi tudás, hogy megítélje az EOS FAKTOR és hasonló "cimboráik" tevékenységének jogellenességét. Elég ehhez a józan paraszt esze.A "józanparasztiész".

Mariskanéni # 2012.04.11. 13:41

Én írok a PSZÁF-nek és attól függ mit reagálnak,utána rendőrségre megyek!Nekem ebből elegem van!Volt,hogy 10 perc alatt ketten hívtak fel és mind a ketten mást mondtak!Tegnap nem igazolta magát a hapsi és mire fel fényképezi le a szüleim házát?Ja azt hozzáteszem,hogy már elmúlott 8 óra mikor beállított!Valakihez mentek már ki?

FinanceFairy # 2012.04.11. 10:22

Sziasztok!
Új EOS gyöngyszem...
Múlt héten pénteken kaptam tőlük egy levelet (majd egy sms-t is), újra ugyanaz a felszólítás (nem ajánlott, sima), mint az első.

Felhívom a pasit, akivel normálisan szót tudtam érteni, elmesélem neki a történteket, hogy a megegyezésünk szerinti befizetéseim ellenére is kapom ezeket a retteneteket, mi legyen. Ő megnyugtat, hogy automata küldi ki, nyugi, látja, hogy fizetek, nincs semmi gáz, ne reagáljak rá. OK, megnyugszom.

Ma kapok egy sms-t 2 órája, hogy saját érdekemben blablablaaaabla... Okulva a pénteki megbeszélésünkből, nem reagáltam. Erre most, kb 10 perce újabb sms, azonnali visszahívást várunk. Agyam elszáll, telefon, call centeres lány nem érti, miért csak azzal az egy pasival akarok beszélni, sőt (szó szerint idézem): vegyek vissza az arcomból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Arcomból?! Én?! Nem érti mi a bajom, hiszen én nem fizetek!!!! Mondom na MOST AKAROK beszélni x.y-al... Saaaajnos nem tudja adni, majd visszahív... Helyes. Várom. Tudom, automata üzenet, de rohadtul idegesít, és nem hiszem el, hogy nem lehet a zaklatásaikat kiiktatni, hiszen megegyeztünk, fizetek, mi kellene még?!!

spawn666 # 2012.04.11. 04:32

A PSZÁF-hoz márt írtam és azt a választ kaptam, hogy ez nem az Ő hatáskörük. Próbáljam meg polgári úton elintézni vagyis rendőrségi feljelentést tegyek. Lefordítva magyarra nem tehetsz semmit. A hatalom mossa kezeit.

Gabicsek # 2012.04.10. 19:48

Nem hiszem, hogy a rendőrség ebben nyomozna. Keresd meg a felügyeleti szervüket, ha sérelmes.

Mariskanéni # 2012.04.10. 18:34

Sziasztok!a mai nap felkeresett minket egy hapsi és hozta a papírt,hogy személyesen kerestem fel Önöket!Annak ellenére,hogy megállapodtunk a részletfizetésben!Ennek ellenére nap,mint nap küldik az sms-t és hívogatnak!Nekiállt a hapsi fényképezni miután beszállt a kocsiba!Lefényképezett egy olyan házat ahol lakunk,de nem mi vagyunk a tulajdonosok!Kérnék segítséget,hogy ezekután a rendőrségre vagy a PSZÁF-hez forduljak?

spawn666 # 2012.04.07. 05:33

Tisztelt fórumozók.
Én már ott tartok az EOS-al, hogy gyűjtöm a hívásit és sms-eit. Már küldtem e-mailt a Kovács Milán úrnak a beh.oszt vezetőjének. Leírtam benne fejezzék be a telefonos zaklatást de semmi. Azóta is hívogatnak már este 20ó után is. A rendőrség ilyen esetben mit tehet? Gondoltam arra feljelentem őket a 1978 évi IV.törv. 176§ (1) hivatkozva. Jó lenne összefogni és minden sértettnek feljelentést tenni a rendőrségen, hátha lenne foganatja.
Gyanítom, hogy ezek az ügyintézők arra vannak kiképezve, hogy megfélemlítsék az adóst hiszen mindig adott időben hívogatják az embert. Reggel, dél körül, délután és este felé.Nem bántom őket mert ez a munkája de egy-kettőnek jó lenne tudni az otthoni számát és rácsörögni egy párszor :-)))

FinanceFairy # 2012.04.04. 10:15

Bocsánat, 4 évig, 48 hónapig. Elnézést, nem 2 év.

FinanceFairy # 2012.04.04. 10:14

Akárhogy számolod, akkor is 408% jön ki. És erre azt a választ, hogy azért ennyi, mert CSAK, nem biztos, hogy épeszű ember elfogadja.

FinanceFairy # 2012.04.04. 10:08

Goodwitch,
végigolvastam, hidd el. Éppen ezért írtam le az én storymat is, olvasd el, és kiszámolhatod, hogy ha felvettem 1milliót, és az EOS 2 évig havi 85ezret szeretett volna kapni, akkor az pontosan 4.080.000.- Ft. Szerinted ez hány %??????? Nem jobban hangzott, hanem ANNYI. De ha 300%, akkor is rohadt irreális.

Goodwitch # 2012.04.04. 09:18

FinanceFairy

Nincs szükség ítélkezésre részedről, mert nem ismered minden eset konkrét hátterét.

Éppen ezért nem is neked írtam, hanem annak, akinek.

Ha már így beleszálltál ebbe a vitába, esetleg ha visszaolvasnád a teljes hozzászólás-folyamot...

Mondjuk az általad említett kamatról nem hiszem, hogy 400%-os, de hagyjuk. Nyilván így jobban hangzott.


Goodwitch

FinanceFairy # 2012.04.04. 07:50

Kedves Goodwitch,

Arra a commentedre reagálva, ahol azt írtad, "tetszett volna gyűjtögetni..." csak két megjegyzésem van:

  • nem plazmatévére, autóra, hűtőre, ülőgarnitúrára vettem fel személyi hitelt, hanem arra, hogy a szívbetegen született gyerekemet külföldön tudják megműteni. Ha gyűjtögettünk volna, már nem élne a kisfiunk. Nincs szükség ítélkezésre részedről, mert nem ismered minden eset konkrét hátterét. Véleményed lehet, de ne általánosíts, kérlek. Tudom, hogy nem nekem címezted, de eléggé megérintett.
  • nem minden fórumozó szeretne kibújni a jogos követelés megfizetése alól (én pl megegyeztem az EOS-sal és fizetek is, szerencsére van munkahelyem és fizetésem). Ami nekem fáj, az a 400%-os kamat!!!! És ha szerinted ez is jogos, sajnálom.
Goodwitch # 2012.04.03. 05:46

Goodwitch!
Ez nem az az oldal,ahol kioktatást kell tartani!

De, sajnos ez az az oldal, ahol sokszor arról kell meggyőzni az embereket, hogy a szerződés kötelez, hogy a tartozást ki kell fizetni, hogy a bank nem jótékonysági intézmény, hanem más emberek pénzének befektetésével (is) foglalkozó intézmény, tehát a kintlévőségeinek a behajtását minden eszközzel meg kell próbálnia. És a végrehajtó, EOS, Intrum stb. általában nem úgy kel fel reggel, hogy ma mariskanénit fenyegetem meg, bár nem tartozik senkinek....

Megtehetnék a hitelezők, hogy az első fizetési felszólítás után azonnal fizetési meghagyást kérnek a közjegyzőtől, és aztán küldik a végrehajtót. Aki aztán az eljárás összes költségét is behajtja az adóson. Ehelyett próbálnak más eszközökkel meggyőzni arról, hogy fizetni kellene, és nekem az a tapasztalatom, hogy mindig a megegyezést keresik, ha van fizetési hajlandóság. Persze ettől még alkalmaznak szívemnek nem túl kedves módszereket is, ezt elismerem, de azért mégiscsak az az alapigazság, hogy tetszenének minden számlát kifizetni, minden szerződést elolvasni, és megfontolni aláírás előtt, ritkább lenne a találkozás.

Mindezt a fórumozók hajlamosak elfelejteni. Ezt pedig egy esetleges bírósági eljárás esetén a bíró előbb vagy utóbb eszükbe juttatja.

Egyébként nem voltam kioktató, csak kérdeztél, én meg válaszoltam.


Goodwitch

gerbera317 # 2012.04.02. 21:07

Persze, hogy pofátlanság. Kártyán elnyerni a másik vagyonát, az is pofátlanság. És mégis működik.

Atis77 # 2012.04.02. 10:23

"Szerintem próbáld ki a következőt:
Szerezz valahonnan 4000 svájci frankot, váltsd át forintra (1 millió), és add kölcsön valakinek azzal, hogy 10 év múlva 1,4 millió forintot szeretnél visszakapni. Aztán menjen fel a svájci frank - ahogy írod - 980 forintra, mi pedig kíváncsian lessük, hogy még mindig csak 1,4 millió forintot szeretnél-e visszakérni.
Ha beleegyezel a próbába, én esküszöm, mindent megteszek (ha kell, rendszeresen kijárok kocogni is) azért, hogy 10 év múlva is itt legyek. Nos?"

Szerinted hol váltott a bank akár mikor is bármilyen devizát hitelfolyósításhoz? Nagy kamu az egész. Bár az árfolyam ingadozás még oké is lenne de hogy a kamattal is szórakoznak szerintem pofátlanság.

Gabicsek # 2012.04.02. 10:12

nem értik meg,hogy az ember a semmiből nem tud fizetni!

De, a cél a megegyezés, egyben a fizetés.

Mariskanéni # 2012.04.02. 10:03

Gabicsek és ez mire jó?Nem a megegyezés a cél?

Gabicsek # 2012.04.02. 09:36

A behajtó cégeknek a fenyegetőzés a feladata.

Mariskanéni # 2012.04.02. 09:20

Goodwitch!

Ez nem az az oldal,ahol kioktatást kell tartani!Ha olvastad volna a hozzászólásokat akkor nem azzal van a probléma,hogy nem akarnak az emberek fizetni,hanem a szemtelenül magas kamat és az állandó zaklatás!Én annyit fizetek amennyit tudok és érdekes elfogadták,csak nem kell mindjárt fenyegetőzni!

Goodwitch # 2012.04.01. 17:11

csakazigazat,

nem vagy kötelező :-) elfogadni, nem muszáj hitelt felvenni. Lehet gyűjtögetni is, aztán amikor elég lé összegyűlt, akkor vásárolni.

hitelszerződést meg el kell olvasni, és a benne foglaltakat mérlegelni még aláírás előtt. Ha nem tetszik, hogy a banknak az időközben megváltozott helyzethez alkalmazkodnia kell, és emiatt joga van a feltételek megváltoztatására, akkor nem kell aláírni. Szerintem.

Egyébként sosem kötnék veled szerződést, semmilyen körülmények között sem.

Mariskanéni!

Mit lehet tenni az állandó fenyegetések ellen? Ki lehet fizetni a számlákat, a megkötött szerződéseket lehet teljesíteni, garantálom nem jön sem az egyik, sem a másik zaklatni az adóst, hogy fizessen.


Goodwitch

ius latratus # 2012.04.01. 10:55

"gerbera es ius latritus egyertelmu hogy fizetett komentelok amugy nem is moszad tamogatja a hasonlo kommenteket hanem "ARDIR" de mindegy...
amugy eleg megnezni a hozzaszolasaikat."

Tyű...

gerbera317 # 2012.04.01. 09:42

nem ertem tehat

El kellene olvasni a szerződést, amit aláírtál. Ha abban megengeded a banknak, hogy egyoldalúan módosíthatja a szerződést, akkor az lesz a megoldás.