otp faktoring


rita0426 # 2012.03.05. 17:07

Kérdésem az lenne,hogy az otp faktoringtol kértem részlet fizetést 372877ft ra amit meg is adtak 78 alkalomra havi 10000ft jával.dde ha én ezt kiszámolom az a lejárat végére 780000ft lesz tehát nem értem mért kell nekem a több mint a dupláját kifizetnem feléjük?ebbe kénék segitséget mit csináljak?!


Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo

végrehajtó1 # 2012.03.06. 09:18

Tőlük kérdezd.Valószínű a kamat és egyébb költségek.
Mit írtál alá?

Esztera # 2012.03.06. 09:30

Azt is kérted, hogy a késedelmi kamatot méltányosságból engedjék el? Mi is ebben a cipőben jártunk, de az eredeti tartozást fizetjük késedelmi kamat nélkül, mert így szól a megállapodásunk. Csak az ő munkadíjukat kellet ezen felül kifizetni, azt egy összegben a megállapodás előtt. Ez az eredeti tartozás összegének kb. 10 %-a volt.

rita0426 # 2012.03.06. 19:02

Köszönöm a válaszokat!Nem kértem a késedelmi kamat elengedését de a kérelembe jeleztem hogy nem tudok sokat fizetni havonta.ezt még megtehetem? aláirni még nem irtam alá a meg álapodást,de ezek után nem tudom,hogy mit csináljak?


Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo

rita0426 # 2012.03.06. 19:09

Köszönöm a válaszokat!Nem kértem a késedelmi kamat elengedését de a kérelembe jeleztem hogy nem tudok sokat fizetni havonta.ezt még megtehetem? aláirni még nem irtam alá a meg álapodást,de ezek után nem tudom,hogy mit csináljak?


Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo

rita0426 # 2012.03.06. 19:09

Köszönöm a válaszokat!Nem kértem a késedelmi kamat elengedését de a kérelembe jeleztem hogy nem tudok sokat fizetni havonta.ezt még megtehetem? aláirni még nem irtam alá a meg álapodást,de ezek után nem tudom,hogy mit csináljak?


Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo

Vszilvia # 2012.05.28. 07:47

Nekem is hasonló a problémám. A faktoring nem kommunikál. Kértem részletfizetést, de bele vettek minden sz.. kamatot, így adtak, én nem írtam alá a megállapodást. Kértem hogy küldjenek részletes elszámolást, mi mennyi kamat stb. Nem jött válasz, egyszer jött hogy mivel nem írtam alá a megállapodást 10 napon belül fizessem be a teljes összeget. Nem fizettem, most jött a bíróságtól vm levél, még nem hoztam ki. Hozzá kell tennem hogy szinte semmire nem reagáltak, volt hogy hónapokig.

Vszilvia # 2012.05.28. 07:50

Gondolom hogy már bírósági végrehajtás van rajta. Kérhetem az ügy felülvizsgálatát? Már hogy sztm ők húzták az időt, az alap összeget megfizetném, de amit ők rápakoltak, jogtalanul azt nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.28. 07:55

Csakhogy valószínűleg nem jogtalanul "pakolták rá".

Vszilvia # 2012.05.28. 08:27

De akkor mért nem reagáltak a leveleimre? Szeretném azért látni hogy mire mennyit, gondolom más is így van vele....

ius latratus # 2012.05.28. 09:35

Jó.
Csak azért az legyen már világos, hogy az OTP Faktoring kezelésében lévő ügyeknél - már... - nem illik elvárásokat megfogalmazni az ügykezelők felé, meg olyannal jönni, hogy "szeretném látni, hogy mi mennyi" stb.
Ott volt, hogy mi mennyi, az eredeti szerződésben, ami vagy OTP Jelzálogbank, vagy OTP Bank, vagy Merkantil Bank (vagy más) volt, csak éppen ott nem nagyon érdekelte az ügyfelet, hogy mi mennyi...
Azt, hogy a faktoringhoz került az ügy, azt azért megelőzte jó pár hónap nemfizetés, meg jó pár hónap levelezés a hitelezővel, mielőtt az engedményezés megtörtént. Igaz, vagy igaz?

Az meg hülyeség, hogy az OTP Faktoring "nem kommunikál", én nagyon jól elvagyok a nyíregyházi kirendeltségükkel, ezerszer rosszabb követeléskezelők vannak, hidd el. Ráadásul minden nagyobb városban ott vannak, ez sem mondható el mindről. Személyesen próbálkozni már nem lehet?

Vszilvia # 2012.05.28. 09:48

Hát nekem ügyvéd látta a papírokat, és ő sem értette, hogy egyik papíron ennyi a tartozás, másikon már mégse annyi, meg az általa írt levelekre sem reagáltak. Persze, hónapokig leveleztünk, egyoldalúan. Személyesen? Nem tudom. Még ki kell hoznom azt a bírósági levelet, de gondolom az van benne hogy átadták a bíróságnak, és általuk behajtható.... vagy hogy megy ez.

kfgabri # 2012.05.28. 09:57

Ezt ismerjük, a tételes elszámolással való kötekedés és szőrszálhasogatás mindig akkor kezdődik, ha baj van.
9. éve vagyok pénzügyi intézményi jogász, eddig problémamentes ügyfél nem kért "tételes elszámolást", hanem értelmezni tudta és akarta azt, amit kapott.

ius latratus # 2012.05.28. 09:58

"Hát nekem ügyvéd látta a papírokat, és ő sem értette, hogy egyik papíron ennyi a tartozás, másikon már mégse annyi, meg az általa írt levelekre sem reagáltak."

Én nem vagyok ügyvéd, de az enyéimre reagálnak.

"Még ki kell hoznom azt a bírósági levelet, de gondolom az van benne hogy átadták a bíróságnak, és általuk behajtható.... vagy hogy megy ez."

Ilyen nincs. Legalábbis nem úgy, ahogy te hiszed. (más kérdés, ha már elbuktál egy polgári pert velük szemben, vagy volt közben egy jogerőssé vált fizetési meghagyás, s ezek után próbáltál velük egyezkedni)

kfgabri # 2012.05.28. 09:58

És: tisztelet az ügyvéd kivételeknek, DE! baromi sok a laikus ügyvéd, akinek abban merül ki a képviselete, hogy együtt kesereg az ügyféllel és erősíti benne, hogy hülye a bank.

kfgabri # 2012.05.28. 10:02

Nézd Szilvia, döntd el mit szeretnél: kölcsönös vállveregetésért munkadíjat fizetni, vagy a folyamatot lassítani és kötelezettségeinek eleget tenni, esetleg extra költségeket elkerülni.
A gépezet beindult, és ezen egy ügyvéd sem tud változtatni. Viszont okos viselkedéssel és fizetéssel spórolni tudsz.

Vszilvia # 2012.05.28. 10:25

Pontot a végére. Valószínűleg egyben ki tudom fizetni,valamennyi kamatot így elengednek? Ha 30-60 napos határidővel vállalom a fizetést, ennek így van értelme? Vagy valamennyit bele kéne fizetni, így?

kfgabri # 2012.05.28. 10:45

Tégy egy olyan ajánlatot, amiben felvázolod, hogy jelen levél megírásával egyidejűleg ennyi, hátrálék eddig, amiből ennyit kérsz elengedni.
Ha jókedvében van a döntéshozó, lehet, hogy rábólint.
Azt mindenképpen tartsd szem előtt, hogy nem vagy alkupozícióban.

vegrehajtasugyintezo # 2012.05.28. 17:03

Igenis alku pozícióban vagy!!! Ezt meg ezt tudod adni vagy fizetési meghagyásnak ellentmondasz, pereskedsz, behajthatatlanná teszed stb.
Himi-humi faktoringok le akarnak húzni a szir-szar járulékos költségeikkel. Senkiházi bagázs.

ius latratus # 2012.05.28. 18:35

Azért azt, hogy ellentmondhat a fizetési meghagyásnak, nem nevezném alkupozíciónak.
A mérleg egyik serpenyőjében a követelés. A megalapozott, jogos követelés. A másikban meg a kötelezett azon joga, hogy ellentmondhat az fmh-nak? S aztán polgári peres eljárás?
Bocs, de kifejtenéd, hogy mi ebben az alkupozíció?

"behajthatatlanná teszed stb."

Persze, ehhez joga van, csak hát nem éppen most kellene hogy rájöjjön az ajándékozási vágy... - ugyanis rosszul is elsülhet, nem?

"Himi-humi faktoringok le akarnak húzni a szir-szar járulékos költségeikkel. Senkiházi bagázs."

Nem annyira. Nem szokásom ezeket a cégeket magasztalni, most sem teszem, de pl. a nyíregyházi iroda jogászokat(kettő meg már joghallgató, tudom, eleget járok oda) rakott ki az ügyféltérbe, s igen normális hangon tárgyalnak az ügyfelekkel, vagy a meghatalmazott képviselőkkel.
Ellentétben a tényleg mindennapos barom cégek gyakorlatával, akik a rengő hájú, dagadt, besárgult szemű idiótát ültetik asztalhoz, s ott minden van, csak emberi beszéd nincs...
Viszont beszélgethetsz a ketrecharcról...

Értékmérő # 2013.01.02. 16:46

A nagy faktoring cégek gyakran lassúak és rugalmatlanak, érdemes lehet kisebbekkel együtt dolgozni.A kisebb faktoring cégek jellemzően nagyobb hangsúlyt fektetnek az ügyfelek tájékoztatására, illetve egyedi igényeire. Erről itt lehet pl. olvasni: http://ertekmero.hu/faktoring

krivacskane # 2013.02.21. 16:27

Üdvözletem!
Jogi segítséget szeretnék kérni az OTP Faktoringgal szemben.Fizetési meghagyást kért,és mi ennek ellentmondtunk,mert az általuk kért tartozást nem ismerjük el.Így perré is alakult,de a bíróság megszüntette az eljárást,mert a Faktoring cég nem tett eleget a nyilatkozattételi kötelezettségének.Erről kaptunk a bíróságtól végzést.Eltelt fél év és az OTP Faktoring kiküldött egy levelet és újra követelődzik,csakhogy már 150e FT-tal többet követel?Megteheti?Miért nem élt a bíróság adta lehetőséggel,ha a tartozás valós?
Köszönöm a megtisztelő figyelmet.

lajcsó # 2013.02.21. 18:38

"Miért nem élt a bíróság adta lehetőséggel,ha a tartozás valós?" Mert azt remélik, hogy az első csettintésre fizetsz nekik. Ne tedd! (Már amennyiben a követelésük alaptalan.)

Leonella # 2013.02.27. 16:38

Szeretnék érdeklődni, hogy mit is tehet az a kompromisszumra képtelen, viszonylag kis bank, akik felmondták a hitelemet. Mivel az OTP faktoring-al meg tudtam egyezni egy másik hitel kapcsán úgy, hogy tudom rendszeresen fizetni, ezért ezzel a másik bankkal is igazán igyekeztem olyan módon, amit be tudok vállalni. Viszont ők ragaszkodtak ahhoz, hogy az egész összeget kizárólag max.16 hónapra tudják adni, különben akár két hét alatt is közjegyző által /?/ letilthatják a fizetésem 33%-át /vagy 50%-át akár/, anélkül, hogy bírósági procedura lenne az egészből. Ingó-, ingatlan vagyonomra is bíróság nélkül rátehetik a kezüket. Létezhet ez? Szeretném visszafizetni a pénzt, szabadulni a hiteleimtől, de nem ilyen magas havi összegben. Semmi áron nem voltak hajlandóak megegyezni, így meg én nem merek aláírni olyan szerződést, amelyet képtelen lennék teljesíteni. Nem tudom, mit tegyek? Havonta igyekeznék mindig fizetni, amennyit csak tudok, de Önök szerint tényleg akár hetek alatt is letilthatnak a fizetésemből? Legalább értékelhetnék, hogy szeretnék fizetni rendszeresen, csak hosszabb futamidőt biztosítanának. Kérem szíves válaszukat, ugyanis én úgy gondolom, hogy talán csak fenyegetőznek, hogy minél előbb a pénzükhöz jussanak, hiszen közjegyzővel elindított fizetési meghagyáshoz talán nekem is jelen kellene lennem, ill. bírósági út vezetne bármilyen végrehajtáshoz, nem? Lehet, hogy nem jól tudom. Üdv.

lavazzo # 2013.02.27. 17:53

Valószínűleg élt a bíróság adta lehetőséggel, viszont a hiánypótlási kérelemre lehetséges, hogy későn küldték be a szükséges iratokat, ezért utasíthatta el a bíróság.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy abban a negyedévben nem tudják jogilag érvényesíteni a követelést, de a következő alkalommal ugyanúgy nyújthatnak be fizetési meghagyást, és ettől a követelés még él és tovább kamatozik.

Ha egy ügyre vonatkozóan a faktoring cég kezdeményezi a jogi eljárást, akkor annak a költségeit is az ügyfél fogja megfizetni, tehát pl. a fizetési meghagyás költségét is, esetlegesen a későbbi végrehajtási eljárás költségét is, ami a tartozás 10-15%-át teszi ki.

Az, hogy 150ezer Ft-tal nőtt a tartozás, az a tartozás nagyságától és a kamatozástól függ, de teljes mértékben reális, főleg, hogy fél év alatt történt mindez.

Fontos megjegyezni, hogy a tartozás soha nem fog elévülni, a kifizetés napjáig folyamatosan kamatozik, tehát érdemes elkezdeni a törlesztést még időben, mert egyébként örökölhető is.

Ha nem ismeri el a tartozást, akkor azt igazolniuk kell a faktoring cég felé az ezt alátámasztó dokumentumokkal, mert nyilvánvalóan akkor a birtokában van valami, amire ezt alapozni tudja. Ha ezeket az iratokat/bizonyítékokat elküldi a faktoring cég részére, kivizsgálják az ügyét és értesítik az eredményről.