otp faktoring


Majzi # 2018.09.19. 11:19

Kedves Gerbera317!
Az elszámolásban nem szerepel a befizetett összeg. Az ügyintéző akkor csodálkozott rá, mikor megkértük, ugyan nyissa már meg a gépén az adatokat!
Jé tényleg!Van fizetve és nincs elmaradás-volt a reakciója!
Ezért gondolom, hogy nem hagyhattuk annyiban, hiszen meg sem nézték mi a helyzet, csak küldtek egy adatot, tartozás+kamat. De minusz nem volt a számításban!
Hiszen valahol csak van az a pénz, amit eddig kaptak!???!

Majzi # 2018.09.19. 11:12

Ok.Így már érthető! A részletek azóta is mennek.
Nem számítottunk semmire. Maximum emberi hozzáállásra. Pár mondatos magyarázatra. Esetleg segítségre itt. Vagy a faktoringos ügyintézőtől is elhangozhatott volna ez a pár mondat.
Igen, arra is számítottunk, hogy 800000 minusz 200000 az nem 1100000 lesz!
Tanulság legalább másoknak.

gerbera317 # 2018.09.19. 09:31

Látni kéne azt a részletfizetési megállapodást.
Valószínűleg az áll benne, hogy 1 millió és járulékai helyett mindösszesen 800 ezer Ft-tal beéri a hitelező, tíz éves futamidővel; de ez a kedvezmény megvonásra kerül, ha az adós akár csak egyetlen részletet is elmulaszt, vagy késedelembe esik. Nos, ez a kedvezménymegvonás megtörtént, hiszen az adós nem teljesít már egy ideje...
Igen, ércsük mi: az adós elhunyt. A kedvezményt így is jogosan vonta meg a hitelező. És még szép, hogy most már az eredeti állapot mínusz az eddigi 6500 Ft-os teljesítések szerinti követelésállományt közli a közjegyzővel. Az sem meglepő, hogy a követelés összege közben nőtt, hiszen 6500 Ft/hó teljesítéssel mire számít akárki is?
De: az adós halálára hivatkozva, az örökös kössön egy újabb megállapodást a hitelezővel. Az adós halála igenis méltányolható körülmény a nemteljesítés szempontjából, úgyhogy az esélyek jók. Nem szabad ezt az esélyt lerontani akadékoskodással. KBS-nek és Dr.Attikának pedig nem muszáj hinni. Majd hiszel a törvényszék elutasító határozatának.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.09.19. 09:26

Hogy mennyire nem érted...

Majzi # 2018.09.19. 09:07

Köszönöm! Nem is a jogutódlás a problémánk, hanem az hogy milyen szerződésnek vagyunk pontosan a jogutódjai. Hiszen a faktoringgal nem kötött az elhunyt szerződést, a faktoring megvásárolta a tartozását.Az egyetlen szerződés (megállapodás) a 2015-ös. Ebben nincs apróbetű arról, hogy ha meghal az adós, elfelejtjük a megállapodást, elfelejtjük a befizetett havi törlesztést és büntető kamattal követelik a tartozást.Telefonon pedig ezt mondta az ügyintéző!!!!
Lehet, hogy jogilag nincs igazam. De ilyen alapon minden elhunyt szerződése-megállapodása semmissé vállhat?

Dr.Attika # 2018.09.19. 03:07

Igaza van KBS kollégának. A hagyatékátadó végzés csak azt tanúsítja, hogy Ön a jogutódja ennek az OTP Faktoringos szerződésnek és ezt követően Öntől követelhet. Ekkor már vitathatja a tartozás összegét. Ezzel a fellebbezéssel csak a költségeiket növelték és tovább tartják fenn a jogutódlási bizonytalanságot.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.09.18. 19:23

Nem mindegy? Már fellebbeztetek. A törvényszék elutasító végzésében részletesen meg fogja indokolni, miért nem kellett volna fellebbezni.

(Kicsit segítek. Van egy téves kiindulási tételed. Logikusan az ebből levont következtetések is tévesek.)

Majzi # 2018.09.18. 19:02

Köszönöm a válaszát! Miért lenne hülyeség jogerőre emelkedni hagyni egy olyan hagyatéki végzést, amiben az Otp Faktoring követelése 1.1 millió? Miközben 2015ben ennél kevesebb volt, és azóta 200 ezer be lett fizetve az írásos megállapodás szerint? Ha Ön szerint ez hülyeség, kérem indokolja! Egy nondatos vélemények egy jogi fórumban nem sokat segítenek!

Kovács_Béla_Sándor # 2018.09.18. 18:56

Ehh. Hülyeség.

Majzi # 2018.09.18. 18:48

Ha nem lebbezünk fel, elismerjük az 1.1 milliót. És hol van a befizetett pénz?

Kovács_Béla_Sándor # 2018.09.18. 18:46

Fellebeztük a hagyatékit.
Azt nem kellett volna.

Majzi # 2018.09.18. 18:37

Tiszteletem! Apósomnak volt az OTP Faktoringnál kb. 1millió tartozása. 2015ben kötött velük egy megállapodást, hogy kb. 800 ezer forintot fizet, havi részletekben. Fizetve is volt hibátlanul minden hónapban. Kb. 200 ezer be lett már fizetve. Idén márciusban váratlanul meghalt.A havi befizetés megy folyamatosan. A hagyatéki végzésben a Faktoring 1.1 millót követel. Szó nincs a befizetett pénzről, se a megállapodásról. Fellebeztük a hagyatékit. Telefonon a faktoring szerint a halálozással felbomlott az egyesség és az előző állapot az érvényes. És a fellebezésre újra az 1.1 milliót kérik.Velük ugye nincs is más szerződés-egyesség, hiszen ők egy banki tartozást vettek át. Mit lehetne tennünk? Köszönöm a válaszokat!

Krisz16 # 2018.09.18. 12:19

Grave7, nagyon szépen köszönöm a válaszod, hát remélem tényleg sikerülni fog ez így, nemmaradok 2 tartozas kozott. :/

drbjozsef # 2018.09.15. 14:08

Én nem tudok méltányosságról, ilyen nincsen, a KHR kezelését törvény írja elő (2011. évi CXXII. törvény), aszerint köteles a BISZ az adatokat kezelni.

Egyébként, ha lenne méltányosság, az egész rendszer az értelmét vesztené. Pont azért találták ki, hogy mutassa a fizetési fegyelmet, ha lehetne bármilyen indok alapján csak úgy törölni valakit, akkor már nem azt mutatná, amiért létrehozták.

Donzoo # 2018.09.14. 16:40

Kedves Fórumozók!

2017 közepén befizettem az utolsó torlesztoreszletet egy régi tartozasbol. Örültem nagyon mert idén házat szerettünk volna venni. 2018 elején lekertem a Bisz töl a hiteljelentest. Szembesültem vele hogy 1 év helyett 5 év megegyezés miatt. Márciusban kifizettem a faktoringnak az anno elengedett tartozas azóta felhalmozodott részét (majdnem 600 ezer ft). Kaptam is tőlük az igazolást hogy mostmár tényleg nem tartozom ésv1 év múlva 2019 márciusban torolnek a listáról. DE úgy hozta a sors hogy most kellene felvennem hitelt. Valóban létezik méltányossági alap? Esetleg van módja hogy most lekeruljek?

Grave7 # 2018.09.11. 16:48

@Krisz16: Igen, az OTP Faktoring szokott ilyen engedményt adni, hogy csak a tőkét kell kifizetni és a többi elengedik.
Mondjuk eddig olyannal nem találkoztam, hogy előre fizesse be az adós és utána kérje az elengedést. Amit láttam, abban már megvolt az aláírt megállapodás és az alapján csak a tőkét kellett megfizetni, az aláírás után X napon belül.

.
@Éva822: Nem jelent kezességet (az külön lenne benne a szövegben és a kezes nem is lehet tanú). A két tanú az irat végén azt tanúsítja aláírásával, hogy Te írtad alá az iratot előttük, vagy a már ott lévő aláírást sajátodnak ismerted el.

Éva822 # 2018.09.11. 14:52

Sziasztok! Én a bankkal egyezkedem részletfizetés miatt.
Küldtek levelet amely a fizetés könnyítésről szól.
2 tanúval kell aláírni.
Ez ugye nem kezességet jelent?
Köszönöm a segítséget.

Krisz16 # 2018.09.11. 08:38

Sziasztok! elmesélem a történetem... Az Otp banknál fölvettem 2 hitelt 5 évvel ezelőtt.Az egyik személykölcsön, a másik folyószámlahitel. Közben megszűnt a munkahelyem és a részleteket nemtudtam fizetni kb 3-4 hónapig... aztán a faktoringhoz is kerültem, most ott tartunk hogy részletfizetésben állapodtunk meg de ennek soha nemlesz vége annyi kamatot rám zúdítottak. Szóval már elégé unom azt ez az egészet már. A napokban felhívtam őket és azt mondták hogyha a tőkéket kifizetem és beírok egy kérelmet hogy a többit töröljék el szociális, és rászorultsági alapon. Akkor a bizottság dönt róla hogy megkapom vagy elutasítanak, na de nem akarok két szék közé ülni hogy lehet el sem törlik.. és akkor fizethetem tovább. Az lenne a kérdésem felétek hogy valamelyikőtök volt már így, vagy esetleg akinek elengedték ezt? ha egy nagyobb összeget befizetett? Mert nekem azt mondták hogy a bizottság dönti el.. Köszönöm előre is a válaszaitokat. :)

runningman # 2018.09.07. 11:17

KHR (bar-lista)
1 év ha maradéktalanul rendezed a sarat (tőke, kamat, ktsg, mindent)
5 év ha megegyezel és úgy rendezed
10 év ha nem foglalkozol vele és nem tudják behajtani.

Emellé még van mindenféle részletszabály, kivétel, voltak benne ideiglenes szabályok, nem tudom már. Utána kell nézni konkrétan, nehogy bárkit meglepetés érjen.

runningman # 2018.09.07. 11:02

(„Banknak tartoztál vagy adótartozásod van?
Az állam tartozik nekem. Most épp. De úgy néz ki, legalább annyira lefaragják majd, mint annó én az adótartozásomat, mert van aki emlékszik rám abból az időből... És ők fognak jobban járni.)

runningman # 2018.09.07. 10:51

Eltűnt a beírásom.

2016 nov-ben a teljes követelés 1/8-án tudtam lerendezni a faktoringot. Előtte évekig nem fizettem egy fillért sem, az ezt az időszakot megelőző végrehajtási eljárás(ok) során minden más hitelezőt sikerült lemosni a pályáról. Az otp konkrétan addig sem jutott el, hogy az igénye egyáltalán eljusson a végrehajtóig. Később - pénzelosztás után - már meg sem kísérelte végrehajtásra adni. Évekig várt.

Csak azért írom be, mert van mozgástér. Nekem eddig mindig az jött be, hogyha akartam vmit rendezni - bárhol, bárminél, még ott is ami törvény szerint nem alkudozhat, de az alkalmazotton ott van a teljesítménykényszer, netán jóbarát/rokon kérdezett meg, hogy szerintem hogyan szabaduljon, - akkor kitaláltam egy alacsony ajánlatot. Egyösszegű készpénz, volt hogy mutogattam is, de konkrétan csak akkor fizettem/fizettünk, ha megállapodás született az összes többi (tőke, kamat, költség, bármi egyéb) maradéktalan elengedéséről*. Ilyen figura nem volt, amit gerbera javasol, hogy jelentősebb összeget fizessünk és reménykedjünk abban, hogy jelentős engedményt tesznek. Ez egyébként működhet de ott már az adós van bizonytalanságban és - talán - negyed/ötöd/tizedáron való szabadulásra kevésbé alkalmas. Az a jó, ha a hitelező van bizonytalanságban és elveszíti a reményét. Továbbá ne az adós villantson, hanem olyan rokona akire nem terhelhető rá az adós tartozása. Pl (sarkítva): Rendezném a fiam tartozását, mert nagy rajta a lelki teher, egyébként is becsületes gyerek ez, de ennyim van rá, hiszen én magam is rokkantnyugdíjból élek, két hónap múlva temetnek, de a félretett pénzt inkább ideszánom. Nehogy a hitelező azt gondolja, hogy az adósnak valahonnan jövedelme, vagyona van vagy belátható időn belül lesz - egyúttal értse meg azt is, hogy a jóakaró ajánlata időben és összegben is rendkívül korlátozott, egyszeri, megismételhetetlen.

Annak az adósnak, akinek fizetése, lefoglalt vagyona van, és ezekből a hitelező rendszeresen megtérülést kap, vagy joggal remél, annak nehéz dolga van. Alap, hogy a hitelező elől lehetőleg minden pénzforrást, vagyont, stb el kell zárni, hogy ne juthasson hozzá egy fillérhez sem. Az idő teltével álláspontja puhulni fog.

Most még azért is nehezebb a megegyezés, mert a banki mérlegek sokkal tisztábbak mint pár éve, nincsenek akkora nyomás alatt, hogy mindenáron pénzt hajtsanak be akár ők maguk, akár a szatellitcégeik (otp faktoring pl). Amint jön a válság, sokkkal könnyebb lesz a megegyezés, igaz kevesebb lesz az adósok erre fordítható pénze is. 2016-ban külön törvény szólította fel a bankokat adósaikkal való egyezkedésre és ajánlattételre, ebből kaptam én is, még alkudoznom sem kellett ebben az esetben.

(*Akik tv szerint nem alkudozhatnak, ott meg erős ígéret, hogy ott penészedik meg a továbbiakban az akta a pincében. Ennek azért voltak kockázatai, de szerencsémre nálam viszonylag kisebb összegek voltak ilyen hitelezőknél. Egyébként ezek a hivatalnokok nem felejtenek, törlesztenek ha alkalmuk adódik rá... Most talán erre fogok igen keményen ráb..ni)

oligaliga # 2018.09.01. 17:20

runningman

Te miről beszélsz? Kérdés is van, vagy csak kevered a dolgokat? Banknak tartoztál vagy adótartozásod van?

nonolet # 2018.09.01. 15:08

Zsoltos

A vonatkozó jogszabályban van.

Ha már csak a követelés kezelőn keresztüli rendezted,
akkor
nem tisztességes módon zárult az ügy, hisz adós maradtál!!

Ezért jogos az 5 éves listázás,
hogy
mások tudjanak óvakodni tőled,
mint megbízhatatlan adóstól...

Zsoltos # 2018.08.31. 09:33

Tisztelt Fórumozók!

Kérdésem lenne egy témában... KHR lista.
Létezik bárhol leírva, hogy ha az adósság követeléskezelőn keresztül lett rendezve, de a mulasztásnál az szerepel, hogy az ügyfél rendezte. Akkor ebben az esetben 5 évig van rajta az adott személy láthatósága a KHR listán. Én nem olvastam sehol ilyen passzust. Csak azt, hogy megegyezés, veszteség leírás v. ha az ügyfél rendezte, de olyat, hogy ha követeléskezelőn keresztül rendezte akkor 5 évig szerepel a KHR listán. Létezik ez valahol leírva?
Köszi! :)

nonolet # 2018.08.30. 22:09

csucsu

Tudod-e, hogy
egy fórumban csak a tudatlan-tuskók
írják be ugyanazt kérdést sok-sok helyre?!

Na most már tudod...