otp faktoring


Victorie87 (törölt felhasználó) # 2018.04.20. 17:57

Kedves Vadsuhanc!

A lényeg, hogy csak akkor fizessem, ha pótlólag bevetetik a hagyaték közé? Így is úgyis megörökölte nonolet szerint. Bár akkor ha még előkerül jópár tartozás, akkor eléggé rosszul járunk. Nincs ennek valami határa, hogy meddig kérhetik a hagyaték közé? Mondjuk 5 év elévülési idő? :)
Azt gondoltuk, ha egy hagyatéki végzés jogerős, akkor már több tartozást nem követelhetnek rajtunk... csak ami abban szerepe, szép a magyar jog.

Vadsuhanc # 2018.04.20. 17:34

Kedves Victorie87!

Az általad leírt körülmények alapján én nem fizetném tovább az édesanyád tartozását ilyen körülmények között. Nem tudjátok, hogy miért és milyen tartozást fizettek.

Tudom, hogy most meg fognak engem támadni, de hidd el kútba dobott pénz ez a fizetés így ahogy leírtad.
( fogalmad sincs mit fizettek )

Victorie87 (törölt felhasználó) # 2018.04.20. 17:19

Kedves nonolet!

Köszönöm válaszod. Tehát ha még előkerül 5 tartozás, akkor simán behajthatják rajtunk? Sajnos elég sok nem ismert tartozása volt párom édesanyjának... Azt tudjuk, hogy a tartozásokért csak a megörökölt ingatlan és ingóság értékéig felel párom...

Victorie87 (törölt felhasználó) # 2018.04.20. 17:15

Kedves Vadsuhanc!

Párom édesanyjának nevére jönnek még mindig a csekkek...
De mivel azt hittük, hogy ez a hagyatéki leltáros tartozás, ezért addig nem is jeleztük nekik, hogy meghalt édesanyja. Pár hónapja lett jogerős csak a hagyatéki végzés. :(

Még édesanyja kötötte a megállapodást, azóta is azt fizetjük.

Vadsuhanc # 2018.04.20. 08:04

Kedves Victorie87!

Megkérdezhetem, hogy édesanyád halála miatt kötöttetek új megállapodást a factoringgal vagy még mindig édesanyád neve alatt fizetitek a részleteket? Mert az hiba lenne...

drbjozsef # 2018.04.20. 07:51

radóra,

mi köze a forint hitelednek a svájci frankhoz? Lehet, hogy nem is forint alapú hitelt vettél fel? Akkor valszeg a fix törlesztőrészlet is valami tévedés lesz (vagy legfeljebb CHF-ben igaz csak).

Feltételezem, a 2.6M tartozás jó része az eltelt idő késedelmi kamata. Ha kimászni akarsz belőle érdeklődj a faktoringnál.

De még az is lehet, hogy érdemes lenne utánagondolni, nem évült-e el esetleg. Azért 2007 óta ennek van esélye.

nonolet # 2018.04.19. 20:36

Miért járna vissza?

Attól még az örökség része az a tartozás is,
hogy
most éppen kimaradt a hagyatéki leltárból.

Ha nem fizetnéd, nyilván kérné a hitelező a póthagyatékit.
...és már a része is lesz a hagyatéknak.

- -

A hagyatéki tárgylás lényege!!!
Az örökös(ök) megnevezése.

Az ÉPPEN ismert hagyaték átadása csak a mellékes rész.

Az éppen nem ismert hagyaték rész pedig később is átadható, ha előkerül.
Egy pót(lólagos) hagyatéki eljárásban.

Victorie87 (törölt felhasználó) # 2018.04.19. 15:12

Kedves Fórumozók!

Az alábbiakban kérném a tanácsotokat:
Párom örökölt egy OTP Faktoring Zrt-s tartozást. Édesanyjának mint örökhagyónak volt egy megállapodása a Zrt-vel, hogy részletekben fizethet, azóta is mennek a részletek. Hagyatéki tárgyalás megvolt, felvették a hagyaték közé ezt is, mint tartozást. A lakás pakolása közben előkerültek más otp faktoringos iratok, melyet jobban megnézve, úgy néz ki hogy ez a részletekben fizetős tartozás nem egyezik meg a hagyatéki végzésben lévővel... Tehát olyan tartozást fizettünk eddig, amit tulajdonképpen nem is örökölt meg a párom... bár nem tudtunk róla, hogy 2 különböző tartozás is él még. Mindkettő OTP Faktoring, semmilyen ügyiratszám vagy azonosító nem állt rendelkezésre akkor, hogy összevessük ezt a tartozást a hagyatékban lévővel. Mit lehet ilyenkor tenni? A részletekben fizetett tartozást, ami nem szerepel a hagyatékátadó végzésben, azt nem örökölte. Így a pénz visszajárna jogosan? Mit tegyünk? Kicsit kusza tudom, köszönöm a tanácsokat! :)

nonolet # 2018.04.18. 14:20

Fizetsz ... ezt tudod tenni.

Önként vagy jóval drágábban végrehajtás útján.

Alkudj a faktoringgal!
Hátha sikerül némi engedményt elérned.

radóra # 2018.04.18. 14:09

2007-ben felvettem az OTP-től 900 000 Ft-t fix törlesztő részletű kölcsönt, melyet visszatörlesztettem a futamidő alatt. A svájci frank miatt azonban még 2 600 000 Ft-ot követelnek rajtam. Húzódik az ügy, most került a Factoringhoz. Szerintetek mire számíthatok?Mit tudok tenni?

drbjozsef # 2018.03.20. 05:55

Patrik,

kérelem beérkezéstől 30 nap lehet a határidő, de ezt nyilván a faktoring ÁSZF-jében kellene megkeresni. Ennyi szokásos, várj még egy kicsit.

drbjozsef # 2018.03.20. 05:53

HPeti,

Törvény, ami MEGEGYEZÉSRE kötelez? Ugye, viccelsz?

Patrik012012 # 2018.03.19. 23:03

Tisztelt fórumozók!

Otp faktoring felé volt letiltásom ez február 8-án lejárt az utolsó levonással keletkezett 77ezer forint túlfizetés amit pár nap múlva jeleztem a banknak akkor azt mondták küldenek levelet amibe nyilatkotnom kell hogy milyen bankszámlaszámra kérem a visszautalást ez meg is történt március elején felhívtam őket hogy még is hol tart az ügy az ügyintézö akkor közölte hogy a levelem már beérkezett csatolva van a számla szám de ezt már nem ők intézik hanem a pénzügy osztály és maximum 1 hónapon belül rendezik. Ehhez van joguk hogy közel másfél hónapja ülnek a pénzemen lehet tenni valamit ez ellen vagy csak várhatok?

nonolet # 2018.03.15. 08:59

Gondolkozz...

Az ingatlan többet ér-e mint 20 millió?

avagy

Ha nem is ér többet/annyit, de mellé viszonylag jól keresel-e?

avagy

Van-e más fedezet, adóstárs, kezes is az ügyben.

Mert ezen esetekben épeszű hitelező nem alkuszik...
Hisz, esélye van a belátható időn belüli behajtásra.

Márpedig az alap az az évezredek óta, hogy: adós fizess!

Nem véletlenül találták ki és használják a behajtás-végrehajtás jogi eszközeit.

HPeti # 2018.03.15. 06:28

Sziasztok,

Jelen pillanatban tartozom az OTP faktoringnak 14 millió forint tőkével és 6 millió kamattal. A tőkét ki tudnám fizetni egyben hitelkiváltással, de a kamatot már nem. Többször egyeztettem velük személyesen és levélben is, de nem hajlandóak egy forintot sem engedni (még ha egy összegben törlesztek, akkor sem), mert szerintük az ingatlan árak most nagyon magasak. Tudna ajánlani valaki valami módszert, hogy rábírjam őket az alkudozásra? Nincs erre valami banki törvény ami a pénzintézeteket megegyezésre kötelezi?

Előre is köszönöm a tanácsokat!

Üdv,
Peti

drbjozsef # 2018.03.14. 10:51

Mészi,

Működhet. Olyan 50% ésely lehet rá, vagy működni fog, vagy nem. Ez nem igazán ezoterikus forum, jósolni viszonylag kevesen szeretnek.

Ha a - laikus - véleményemet kérdezed, nem fog. Elengedés nem nagyon, legfeljebb, ha a tartozás legalább felét, vagy többet le tudna rakni. Kevesebbel legfeljebb részletfizetést kérhet a maradékra, de ott ha egy napot késik a részlettel, már indul is a végrehajtás.

Lehet, hogy bagóért vásárolta fel a követeléskezelő ezt a tartozást, és hajlik bármire, hogy egy kis nyereséget szerezzen, szóval sose lehet tudni.

Ha van az adósnak bármilyen végrehajtható vagyona, mondjuk a lakása, akkor inkább végrehajtást indítanak, abból több pénz lesz. Ha nincs mit végrehajtani, akkor szoktak esetleg részleges elengedést elfogadni.

Egy próbát megér a kérelem, ki tudja. De én nem reménykednék.

A hozzáértők azt szokták mondani, hogy be kell menni, és le kell rakni az asztalra a kérelem mellé a pénzt is, hogy lássák a tényleges fizetési hajlandóságot. Csak, ez kockázat, ha visszautasítják a kérelmet, attól nem adják vissza a már önként törlesztett pénzt.

_Mészi_ # 2018.03.13. 23:23

Sziasztok,
Közeli rokonom nevében írok. Sajnos rossz és átgondolatlan döntések sorozata után felvett 900 ezer forint személyi kölcsönt az OTP-től, 7 évre, még 2008-ban. Megváltozott élethelyzet miatt nem tudta rendszeresen törleszteni, egy idő után pedig elkezdett egyre jobban csúszni, így a bank tavaly felmondta a szerződést és az OTP Faktoring-hoz került az ügy, akik 2 hét haladékot adtak hétfőn, a 2 (!) millió forint befizetésére. Méltányossági kérelemmel szeretne fordulni hozzájuk, szerintetek van esély, hogy mi a félretett pénzünkből felajánlunk neki 3-4 ezer forintot, ami majdnem a teljes vagyonunk (fiatal házasok vagyunk), amit aztán ő beleír a kérelembe, hogy 2 héten belül ennyit tudna befizetni, aztán kéri a tartozás többi részének elengedését? ! Működhet? Vagy ha nem, mekkora összeget kellene felajánlania? 105 ezer forintot keres egy gyárban, közel az ötvenhez, elvált, a rezsije 60 ezer forint, meg vonnak le tőle másik hitel miatt havi 25 ezret... szóval, nagyon nehéz körülmények közé került, én pedig szeretnék neki segíteni.
Mit gondoltok?
Köszi a választ,

Misi_ # 2018.03.12. 22:02

gerbera317, lewho, nonolet, b_tom09,

köszönöm szépen a segítséget és a tanácsokat mindenkinek!

nonolet # 2018.03.12. 16:55

Timcsi 08

Vegyél fel egy alacsony kamatú hitelt.

Abból fizess ki MOST! mindent.

Aztán azt törleszd

Akkor nem lesz 5,1 millió a 2,6-ból a végére.

gerbera317 # 2018.03.12. 14:59

39 százalékos kamat? Teljesen normális, ha az például hitelkártya-tartozás. Én is ennyit (nem, kicsivel többet) fizetek, ha késedelembe esek. Mi a problémád?

Timcsi08 # 2018.03.12. 14:54

Kedves Fórumozók!

Szeretnék segítséget kérni egy elvesztett perrel kapcsolatban.
1,6 milliós tőketartozásra a kamatokkal együtt 2,6 milliót kellene fizetni.
Mivel erre nincs lehetőség egyben, a megállapodásban olyan ajánlatot adtak, amelyben 128 hónap alatt 5,1 millió forintot kell visszafizetni. Ellenkező esetben fizetés letiltást illetve lefoglalásokat helyeznek kilátásba.
A 2,6 millió összegen felüli plusz részre semmiféle részletezést nem látok a levelükben. Létezik, hogy majd 100%-os plusz költséggel kell ezt megfizetnünk és nincs más választásunk? Ez így teljesen normális?

Köszönöm a válaszokat!

b_tom09 # 2018.03.08. 00:55

Misi_!
Irjatok kérvényt 2.5 M ft-ról, amíg azt nem fogadják el NE fizess egy fillért sem!
Mert az a pénz elvész a "semmiben".
Esetleg még a kamatot sem fedezi.

Mi is csak akkor fizettünk, amikor máér el volt fogadva a kérvény.

gerbera317 # 2018.03.07. 12:32

Végül is egyetlen eszközünk van, írni egy ajánlatot
Megint egy üres ajánlatot. Az egyösszegű teljesítésről szóló ajánlatok mindig ezen akadnak el, a teljesítés hiányán. Te dolgod, mit kezdesz a kapott információval. Végeztem.

lewho # 2018.03.07. 12:27

(ezt már írta, nincs semmi a nevén, nincs mit tőle elvinni, otthon lesz anya a gyerkőcökkel)

nonolet # 2018.03.07. 12:23

Erre világíts rá... közérthetően levezetve a tényekből.

"Egyszóval: ha mi nem akarjuk, akkor a bank ebből a következő 10 évben egy forintot sem lát és utána sem sokat."