Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Adósság behajtás

zshajni # e-mail 2012.09.12. 19:09

Jó estét!

Hozzáértő segítségét szeretném kérni az alábbi ügyben:

van egy lakásbiztosításom az Union Biztosítónál, amit le szerettem volna mondani a fordulónap előtt néhány nappal, amikor tudatták, hogy 30 nappal a fordulónap előtt mondhattam volna csak le.
Írtam egy kérvényt is, hogy engedélyezzék a felmondást, de elutasítottak.
A biztosítós hölgy azt javasolta, hogy ne fizessem be a biztosítási díjat, és behajtóhoz fog kerülni az ügyem, amit 2-3000 Ft-ból meg fogok úszni.
A kérdésem annyi lenne, hogy ennyibe kerülne "csak" tényleg egy behajtó díja, vagy félre lettem informálva.
A lakás éves biztosítási díja 15000 Ft.

A segítséget előre is köszönöm!

vegrehajtasugyintezo # e-mail 2012.09.11. 09:43

Szerintem Eos-sal egész egyszerűen nem szabad szóba állni. Küldjenek fmh-t oszt majd a dolgokat aszerint...

www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu

zpalaszko # e-mail 2012.09.10. 17:00

Tisztelt Szakértők!
Az alábbi esettel kapcsolatban szeretném a szakvéleményüket és tanácsukat kérni. 2011 februárjában megörököltem édesapámtól egy vidéki házat. Ebben a hónapban kiderült (albérlő internetszolgáltatást szerett volna beköttetni), hogy a T-Home-nál 2010-es elmaradt telefonszámla tartozás van az ingatlanon. Erről az elmúlt másfél évben sem leveles, sem telefonos megkeresét nem kaptam. 2011 decemberében a T-Home átadta a tartozást az EOS Faktoringnak, melyről szintén nem érkezett írásos tájékoztatás. A T-Home ügyfélkapcsolatáról elhajtottak, hogy ez már nem tartozik az ő hatáskörükbe, holott a tartozás átadásról tértivevényes levelet küldtek (állításuk szerint), melyet szintén nem kaptam meg. Ezt az alap szituációt az bonyolítja, hogy a keletkezett tartozás a nagymamám nevén van, ami édesapám halálával szállt rám. Most az Eos Faktoring az eltelt másfél év tartozását is rajtam akarja behajtani.
Milyen értesítési kötelezettségek vonatkoznak a T-Home-ra és az Eos Faktoringra? Ügyfélreklamáció esetén milyen jogszabályra hivatkozhatok, mi véd engem ebben a helyzetben?

Köszönöm segítségüket!

Zizi01 #   2012.09.01. 08:30

Dundika! A végrehajtót tájékoztatnod kell, hogy nincs értéket képviselő, lefoglalható vagyontárgyad az ingatlanban. Ha a közhiteles nyilvántartások válaszai nemlegesek, behajthatatlanság miatt leszüneteli az ügyet, majd időnként a vh.kérő kérelmére rá-rácsekkol,h került-e időközben valami a nevedre.

gerbera317 # e-mail 2012.09.01. 01:14

dundika

Úgy, úgy, ahogy az előttem szóló írja. Ha együttműködő vagy, a végrehajtó gyorsan végez nálad. Ha ellenszegülsz, akkor csakazért is meg akarja majd nézni, mit rejtegetsz a lakásban.

Egyébként fordulni a fal felé szokás hajnali fél 3 körül, valamilyen kérdéssel pedig valakihez szokás fordulni.

ius latratus # e-mail 2012.08.31. 15:22

Úgy, hogy közlöd: az ingatlan a rokoné. Ahogy az ott fellelhető ingóságok is. Mondjuk.
(...)
Ha jó passzban találod a végrehajtót, s nem próbáltad ezen kívül még vagy tízszer hülyének nézni, akkor jkv., s békén hagyja a "rokont".
Ha majd neked áll feljebb -mert ilyenkorra már mindenki annyira, de annyira tisztában van a jogaival...- akkor simán lesz@rhatja, hogy mit mondasz, majd az igényperben a rokon visszaszerzi a tulajdonát.
Én így tennék, de nem vagyok végrehajtó.

dundika78 # e-mail 2012.08.31. 15:15

Üdvözletem!
Egy kérdéssel fordulnék az illetékes felé.Van egy T-comos 240.000 ft tartozásom.végrehajtás ügyben küldtek,egy levelet,hogy jönnek ingoságot foglalni. Ahol lakom bejelentett lakcimem van,ott nekem tulajdonom nincs. (Bejelentett lakcimem azért állandó,mivel anno nem jelentkezhettem be és hajléktalan szintü lakcimem volt ami csak a települést tartalmazta.)Rokoni szivességböl vagyok a lakásba gyermekeimmel.Milyen modon tudom ezt kivédeni,hogy ne a rokonok tulajdonát vegyék el?Nagyon köszönöm a válaszukat!
Szép napot!

Ági R # e-mail 2012.08.23. 16:32

Tisztelt Szakértők!

Magánszemély felé összesen 750 000 Ft tartozás behajtásával kapcsolatban kérek tanácsot Önöktől. A tartozás egyik fele 150 000 Ft kézzel írt és aláírt tartozás elismerő nyilatkozat, míg másik fele géppel írt kézzel kitöltött és aláírt kölcsönszerződés, sajnos tanúk nélkül, formájában igazolható és mind a két tartozás lejárt. A tartozást Tanúk előtt az Adós szóban is elismerte. Úgy tudom, hogy a első körben közjegyzői eljárásban kell elindítani a fizetési meghagyást, mely előtt az Adós részére fizetési felszólítást kell küldeni. Sajnos az Adós lakcíme ismeretlen, illetve szerintem nincs is neki, mivel az én címemet használta lakícmként pl. a munka helyén is. A fizetési meghagyást munkahelyére küldtem tértivevényes levél formájában, ő mint címzett volt megjelölve (XY, Z cég címén)a munkahely nevében maghatalmazott személy a levelet átvette, a postai közlemény szerint mint meghatalmazott. Ebben a formában kézbesítettnek minősül a küldemény? Szükséges-e igazolás arról, hogy ő ott dolgozik, illetve, hogy átadták neki ezt a küldeményt?
További kérdésem, ha az eljárás elindul probléma lehet-e a lakcím hiánya,illetve hogy történhet-e a levelezés, illetve munkahelyén megtagadhatják-e a küldemények átvételét? Ebben az esetben mi a teendő? További kérdésem,hogy az eljárás során kinek és mit szükséges bizonyítania, milyen kérdések merülhetnek fel a bizonyítás során. Bizonyító erejű-e emailes levelezés, melyben ő megjelöli, hogy mikor tud fizetni.Mi ennek a formai követelménye?

Válaszaikat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Ágnes R