Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. február 8. péntek | Regisztráljon most!

Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Adósság behajtás

Dr.Attika # e-mail 2016.08.09. 11:52

Nem szabályos. Gerbera317! Ilyet ne állítsál. Magyarországon a megélhetést biztosító jövedelem felénél többet semmilyen körülmények között elvonni nem lehet. Ha a végrehajtó a fizetésből tiltatott, akkor a fizetés másik felére érkező bankszámláról nem inkasszálhat. Jelentse fel a végrehajtót azonnal a kérdező hivatali visszaélés miatt a helyi rendőrségen. A feljelentés jegyzőkönyvének másolatával haladéktalanul menjen be a végrehajtó irodájába és kérje a jogellenesen elvont összeg készpénzben azonnali kifizetését.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

gerbera317 # e-mail 2016.08.08. 21:16

Az egyidejű munkabér-letiltás és az inkasszó szabályos. Kár volt megvárni, hogy erre kerüljön a sor.

gerbera317 # e-mail 2016.08.08. 21:16

Az egyidejű munkabér-letiltás és az inkasszó szabályos. Kár volt megvárni, hogy erre kerüljön a sor.

d.attis # e-mail 2016.08.08. 20:59

d.attis vagyok és azzal a problámával kapcsolatban keresem fel az oldalt,hogy 2016.08.05-én dr F.T Végrehajtó fizetésem 50%-t terhelte.Igy a számlámra csak fizetésem fele érkezett meg,de aznap szembesültem vele hogy a számlámra érkezet fizetésemet inkaztózta,így nem tudtam azt a keveset felveni.A mai nap folyamán a bank sms-t küldöt hogy Dr F.T-ás azt a keveset is leemelte a kártyámról/számlámról így teljes fizetésem ö hozzá vándorolt.Ez jogos e? lehet e lépni valamit? vagy ez mindig így fog meni. A dr urat a mai nap folyamán többször is kerestem telefonon és emailt is írtam neki de semmi választ nem kaptam.Válaszuk jelenleg sürgős lenne egy gyermeket nevelek ebből a kevés pénzből amit nem kaptam meg mert 100%ba Dr F.T hez vándorolt! Segítségeteket köszönöm előre is!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.08.10. 15:39

Ez nem egészen így van. De az igaz, hogy ha a nyilvántartott lakóhelye az, ahonnan a fizetési meghagyás visszajött, akkor lehet perelni az ismeretlen helyen tartózkodó adóst, majd rendelnek neki ügygondnokot. Igen, az is plusz költség. Ez ilyen.

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2015.08.10. 15:10

nem hiszem, hogy egy bujkáló adós címe így megtalálható

Ha van bejelentett lakcíme, akkor az oda történő kézbesítéshez jogkövetkezmény fűződik, a fizetési meghagyás is jogerőre emelkedhet. Minden egyebet felderít majd a végrehajtó.

szolva # e-mail 2015.08.09. 11:32

Lehet hogy valahol volt már erről szó, de rém nehézkes a levélrengetegben keresgélni. Fizetési meghagyást adtam le közjegyzőnél, az adós általam ismert címéről visszajött azzal, hogy címzett ismeretlen. Javasolták, hogy forduljak az okmányiroda adatszolgáltatásához, de túl azon hogy az megint plusz költség, nem hiszem, hogy egy bujkáló adós címe így megtalálható.
Úgy tudom ilyenkor a bíróság jön képbe, ez hogyan zajlik, és mennyibe kerül? és mennyi időbe? a közjegyzői díj visszatérül, gondolom. Vagy van-e más mód, mint bíróság?
Köszönettel, Sz.É.

ius latratus # e-mail 2015.07.27. 13:38

Az lenne a furcsa, ha nem követelnék a kamatot.

sastojas # e-mail 2015.07.27. 11:36

Tisztelt Fórum!
Fizetésképtelenség miatt az autómat vissza vette a bank, tartozásomat átvette az InHold Zrt. Megállapodtunk hogy havonta törlesztek amit banki átutalással rendszeresen meg is teszek. Az lenne a kérdés, hogy számolhatnak-e fel kamatot? Mert mikor megkérdeztem mennyi van hátra a tartozásból meglepődve hallottam hogy a 973 293 forintból 1 105 184 forint lett! Előre is köszönöm a választ!

smith2015 # e-mail 2015.07.23. 19:04

Tisztelt Fórumozók !

Évekkel ezelőtt kölcsönadtam egy barátomnak több millió forintot, mert bajban volt. Viszont azóta többször volt rá lehetősége, de nem adta vissza. Albérletben él eladta mindenét tehát nem tudom rajta hol behajtani a tartozását.
Tudtommal tőzsdézik, de nem tudom, hogy részvényt be lehet esetleg behajtani. Legjobb lenne ha el tudnám adni a tartozását ! Tehát, hogy valaki másnak tartozzon ne nekem és az a valaki kifizetne engem helyette tudtommal cégeknél van ilyen, de magánszemélyeknél nem tudom van-e vagy hogy hogy működik ? Ebben kérném a segítségeteket, hogy mi lenne most a legjobb és leggyorsabb megoldás, hogy visszakapjam a pénzem ? Ha valaki ismer ilyen céget akik adósságot vesznek vagy ilyesmivel foglalkoznak kérem szóljon !

RókaJo #   2015.05.18. 10:33

Tisztelt Fórumozók!

Szemétdíj miatt a Zöld-híd kft nevében az EOS-KSI behajtó cég kereste meg az egyik ismerősömet.

Az illető fóti lakatlan telkére 2011 novemberben kérte a díjmentességet, mert a telek nem volt használva.
Az űrlapon akkor nem volt végső határidő, csak a kezdet.
Most a behajtó cég azzal jelentkezett, hogy a telekre többször be lett dobva felszólítás (nem volt ilyen, de ha lett volna, akkor miért nem a tulajdonos címére írtak, amit a díjmentességi kérelemből is tudhattak).
Azóta megtudtuk, hogy a Zöld-híd évente megújíttatja a díjmentességi kérelmet. A behajtó cég ezután egy számlaszámot küldött, ahova befizetést kér 44631 Forintról. Van egy számlarészletező negyedévenként kb. 7000 Ft összeggel + kamat + behajtási díj összegekkel, de tényleges számla nincs mellékelve!
Azt írják, hogy különben a Zöld-híd jogi eljárást kezdeményez.
Én is azt olvasom, hogy ilyen esetekben a jegyző az illetékes. De vajon miért nem ő ír?
Azt olvasom, hogy a Zöld-híd a rezsicsökkentésben előírtaknál magasabb díjat számol.
Lehet, hogy ezért nem keresi az illetőt közvetlenül? Vagy azért mert csődeljárás fenyegeti?
Mi a véleményetek? Kell fizetni? Vagy fizikai erő hiányában tanácsos fizetni? Ha igen, akkor kinek?

szaboria1 # e-mail 2015.04.16. 12:12

A bank úgy adta el a követelést, hogy hitelfedezeti védelmet fizettek. Kiderült míg a biztosítóval ment a levelezés a bank eladta a követelést. Az is kiderült, a Békéltető testületnél, hogy csoportosan adta el több adóssal együtt. A behajtócég 20 vagy 50% között vásárolta meg. Így a bank a 8 éven át fizetett fedezeti díjat a biztosítóval vissza fizette, de a behajtótól nem hajlandó vissza venni a követelést. Mit tehetnek ebben az esetben.

A válaszokat meg köszönöm

gerbera317 # e-mail 2015.04.16. 11:50

Mit tehetnék?

Péládul azt, hogy okosan viselkedsz.

vivien 1970 # e-mail 2015.04.15. 16:43

Abban szeretnék segítséget, tanácsot vagy jogi segítséget kérni, hogy :
2011 áprilisában üzleti célra kölcsön adtam egy nagyobb összeget. Hálla Istennek törlesztettek belőle!!( persze ahogy tudta !) De, nekem is szükségem van a pénzre, így abban állapodtunk meg, ha a maradékot egy összegben vissza adja, akkor elengedek valamennyit belöle (persze ez nekem veszteség, de hamar leakartam tenni a dologról)!
Adott időre sem, azóta sem sikerült az adósnak törleszteni egybe a maradékot, így persze nem engedtem el az adósságból semmit! Most viszont már nem törleszt, mondván akkor megegyeztünk, hogy elengedek belőle. Igen ám, de nem sikerült egy összegbe teljesíteni, csak hitegetett !! Így még fennáll a tartozás egy része!
Mit tehetnék??
Választ nagyon köszönöm !
vivien 19

niederlander # e-mail 2015.04.15. 16:20

Köszönöm mindenkinek!

Grave7 #   2015.04.14. 22:13

@niederlander: De lehet, azonban ehhez külföldön kell végrehajtást indítanod.

niederlander # e-mail 2015.04.14. 21:32

Akkor nem lehet behajtani egy tartozást, ha csak külföldön rendelkezik ingósággal?!

deákt # e-mail 2015.04.14. 21:02

T. Fórum
abban kérném a segitségüket hogy volt egy közös tulajdon megszüntetésem.itélet a következő a lányom gyámjának(anyja)a lányom részét ki kell fizetnem az ingatlanból gyámhatósági fentartásos folyószámlára.2014 03 27 i itélet.2014 03 15én az új ptk már nem ismeri ezt a számlát.meg nyitni sem tudták.Most 1 év után rám küldte a végrehajtót hogy fizessem ki neki .Mármint az anyának.Ez a folyószámla feltétele volt annak idején a megegyezésnek!!!!
Mit írjak a végrehajtói kifogásba?Milyen jogszabályra hivatkozzak?Egyébként ezt a lakásrészt töllem kapta 5 éve ajándékba a lányom.
Válaszukat előre is köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.04.14. 16:18

A magyar végrehajtó nem járhat el külföldön, és nem is keresheti meg a külföldi végrehajtót.

www.kbs-ugyved.hu

niederlander # e-mail 2015.04.14. 13:35

Kedves Kovács_Béla_Sándor!

Köszönöm válaszát. Ezt értsem úgy, hogy a magyar végrehajtó ezzel nem tud semmit sem kezdeni, vagy, úgy , ha megküldöm neki a cég adatait, akkor őneki van arra módja (esetleg kötelezettsége) ,hogy felvegye a kapcsolatot a külföldi végrehajtóval, vagy annak megfelelő hatósággal?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.04.14. 12:36

le tudja foglalni a végrehajtó?
Le. A külföldi végrehajtó.

www.kbs-ugyved.hu

niederlander # e-mail 2015.04.14. 11:17

T. Fórum!

Van egy adósom , jogerőre emelkedett fizetési meghagyással stb. Ha van külföldön bejegyzett cége, annak a tulajdonrészét le tudja foglalni a végrehajtó?
A végrehajtóval sajnos elég nehéz kommunikálni, levél, sok-sok várakozás mire válasz érkezik stb. ezért kérdezem itt, mert heteket nyerhetek vele, ha célirányosan írok neki:)
Köszi

"Peti"

gerbera317 # e-mail 2015.04.09. 08:46

Ha semmije sincs, hogy juthatok a pénzemhez?

Ez csak költői kérdés volt, úgy-e?

Kérdem én, mit tegyek?

Ha ebbe a topikba írtál, akkor tulajdonképpen tudod is: végrehajtást kell indítani, aztán vagy behajtható lesz, vagy nem. Teljesen lutri a dolog, és neked kell endöntened, befizetsz rá, vagy sem.

kőrösiandi # e-mail 2015.04.07. 19:13

T. Fórum!

Két évvel ezelőtt bepereltek, megnyertem a pert első fokon, majd megnyertem másodfokon is. A mindkét bíróság kötelezte a felperest az én költségeim megtérítésére. A végzés már jogerőre emelkedett, nem történt meg a fizetés, majd a hivatalos felszólításra sem reagált. Kérdem én, mit tegyek? Ha semmije sincs, hogy juthatok a pénzemhez? (túl azon, hogy két évig gyötört a folytonos bíróságra járás, nekem elég sokba került az ügyvéd,- nem gondolt arra, hogy elveszítheti a pert, és az neki plusz kiadás lesz?! ) köszönettel várom válaszukat

gerbera317 # e-mail 2015.03.29. 11:55

Ha a Vatera szabályzata úgy rendelkezik, ahogy idézed, akkor jogszerű. Amúgy, ez mitől végrehajtási kérdés?