Inkasszó a számlámon, hogy tehet ilyet a végrehajtó?


gerbera317 # 2019.12.09. 20:29

Köszönöm szépen, hogy sikerült hazugnak és hülyének beállítási
Már megbocsáss, de ezeket te választottad. Én feldobtam egy harmadik lehetőséget is, amit szemmel láthatóan nem érzel magadénak. Tehetek én arról?

drbjozsef # 2019.12.09. 19:00

Zsuzskamano,

Ja, hogy neked, és feljebb?
Hát, fog még meglepetés érni, nem kellemes. Van ez így.

Zsuzskamano # 2019.12.09. 16:38

Köszönöm szépen, hogy sikerült hazugnak és hülyének beállítani, valószínűleg nem igaz, hogy fizetek mindig, csak azért akartam ilyen kritériumokat írni, hogy jófejnek és ártatlannak tűnjek. :D Ja, és igen, annyi eszem van, hogy elfelejtettem egy másik tartozást. :D De köszönöm a segítséget.

drbjozsef # 2019.12.09. 14:56

Zsuzskamano,

Múlt héten kaptam egy letiltásos levelet a végrehajtómtól

Nézd meg ezt a levelet jó alaposan, főleg az ügyszámot : ugyanaz mint a meglévő végrehajatásod? Ha nem, akkor nem a részletfizetett végrehajtásoddal lesz a gond.

Meg hát mégis mi van benne, boldog karácsonyt kíván? Valami érdemi oka csak kell legyen, hogy egy ilyet kaptál most. Abból nem derül ki valami?

gerbera317 # 2019.12.09. 14:22

Esetleg valaki el tudja magyarázni nekem?
Majd holnap a végrehajtó. Lehetséges változatok: 1) Nem igaz, amit állítasz, hogy rendszeresen fizetsz, és most már hosszabb ideje nem fizethettél, ezért egyidejűleg letiltást adott ki a munkabéredre, és inkasszózta a számládat. Mielőtt megkérdeznéd: igen, ez teljesen jogszerű. 2) Ez egy másik, teljesen új végrehajtás, amiről eddig nem vettél tudomást, de most jó mélyen sikerült bevésni a tudatodba, hogy ez is van. 3) Vagy valami, amit holnap egyébként is meg fogsz tudni. Ne felejts el beszámolni róla, hogy végül is miért történt ez!
Azt mindenképpen tudd, hogy a részletfizetés engedélyezése a végrehajtó által nem szerződés, hanem hatósági döntés, aminek feltételei vannak, és ha a részletfizetés feltételek megszűnnek, a végrehajtás azonnalil folytatásának van helye.
A telefonhívásodnak vagy mindörökre nyoma marad, vagy pedig semmi nyoma nem marad. Felejtsd el ez az "öt évig tárolni kell"-es agymenést. Jó eséllyel semmi nyoma nincs a néhány évvel ezelőtti telefonhívásodnak.

Zsuzskamano # 2019.12.09. 13:34

Szép napot!

Múlt héten kaptam egy letiltásos levelet a végrehajtómtól, majd 2 napra rá (még el sem olvastam) azonnali inkasszót kaptam, mínusz 2 millióba került a számlám. Ami számomra érthetetlen, az az, hogy évek óta fizetek törlesztést a végrehajtónak, ha esetleg nem volt megfelelő az összeg, nem kellett volna szólnia nekem ahelyett, hogy csak benyeli a lóvét? Ráadásul 2-3 éve felhívtam őket (gondolom erről megvan még a beszélgetés, mert 5 évig tárolni kell), akkor azt mondta az ügyintéző, minden rendben, látja, hogy fizetem, nem kell tennem semmit. Most akkor mégis mi a fene van? Holnap megyek be részletfizetést kérni, teljesen új szerződéssel, ha meg tudunk újra egyezni, de én ezt akkor sem értem, hogy miért is lettem inkasszózva. Esetleg valaki el tudja magyarázni nekem? Előre is köszönöm.

Szomorú örökös # 2019.09.18. 06:01

oligaliga

Ha már leírva nem hiszed el, akkor íme a nyugta, amit kaptam. És bizony azon az szerepel: kp. befizetés

https://kepkuldes.com/image/WlpXj0

Az, hogy állítólag a NAV-nál dolgoztál - bár ezek után kétségbe vonom - de gyakorlatilag fingod se volt a lehetőségekről, ez talán magát az intézményt minősíti. Egy cég pont olyan, mint amilyen emberek dolgoznak ott. :-D

Szórakoztat, mikor valaki hülyét csinál magából.

Roppant szórakoztató lehetsz saját magad számára! :-D

oligaliga # 2019.09.18. 05:33

Szomorú örökös

Látom, hogy nem tudod elfogadni. De ez a te bajod.

KBS

Én nem unom. Szórakoztat, mikor valaki hülyét csinál magából.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.09.18. 05:24

Nem unjátok?

Szomorú örökös # 2019.09.18. 04:45

oligaliga

Ha hiszed, ha nem, befizetni akkor sem lehet készpénzben.

Ez max. a sima ügyfélszolgálatra vonatkozik, ahová a legtöbb adózó magánszemély bejár ügyeket intézni. Az, hogy te csak egy ilyen kis aprócska „irányított fontosmókus” voltál ott a pult mögött, aki a főnökei parancsára pattogott, mint a nikkelbolha, ez legyen a te bajod. A végrehajtókhoz nagy valószínűséggel téged nem engedhettek be ezzel a hatalmas tudással. :-D

Szomorú örökös # 2019.09.18. 04:41

oligaliga

Ha hiszed, ha nem, befizetni akkor sem lehet készpénzben.

Kénytelen vagyok azt írni, hogy hazudsz!

Az általad előadott forgatókönyv csak úgy lehet igaz, ha a készpénzt a "végrehajtó csaj" lefoglalta, arról kaphattál is bizonylatot. De ez végrehajtási kényszercselekmény, nem befizetés.

Kurvára „végrehajtási kényszercselekmény” meg „lefoglalás”, mikor én kérek időpontot és megyek be az adóvégrehajtóhoz és önként adom át neki a fillérre pontosan kiszámolt tartozásomat.

Csinálj csak nyugodtan hülyét magadból!
Én roppantul jól szórakozom rajta!

oligaliga # 2019.09.17. 19:03

Szomorú örökös

Ha hiszed, ha nem, mind a megszűnt kft-m, mind a magánvállalkozásom adósságát személyesen és készpénzben fizettem ki az adóvégrehajtóknál bizonylat ellenében.

Ha hiszed, ha nem, befizetni akkor sem lehet készpénzben. Az általad előadott forgatókönyv csak úgy lehet igaz, ha a készpénzt a "végrehajtó csaj" lefoglalta, arról kaphattál is bizonylatot. De ez végrehajtási kényszercselekmény, nem befizetés.

Szomorú örökös # 2019.09.17. 18:28

oligaliga

Azt mondjuk nem hiszem, hogy a végrehajtó csajnak raktad le az asztalára

Ha hiszed, ha nem, mind a megszűnt kft-m, mind a magánvállalkozásom adósságát személyesen és készpénzben fizettem ki az adóvégrehajtóknál bizonylat ellenében. Lehet ez nálatok nem volt lehetséges, ezt én nem tudhatom. Egy biztos, az utolsó ilyen, ami a vállalkozásomé volt, éppen 2 éve május végén esett meg. Ha azóta bármi változás volt, arról már nem tudhatok, De hogy előtte volt lehetőség készpénzes fizetésre, az egészen biztos és tök felesleges ezt kétségbe vonnod, mert nem hazugság.

oligaliga # 2019.09.17. 15:09

Akkor mindketten személyes tapasztalatból beszélünk. Azt mondjuk nem hiszem, hogy a végrehajtó csajnak raktad le az asztalára, de messziről jött ember azt modn, amit akar.

Szomorú örökös # 2019.09.17. 05:21

oligaliga

Az nem adóvégrehajtói iroda, hanem ügyfélszolgálat, vagy esetleg végrehajtási osztály.

Most azzal boldogabb vagy, ha az utóbbiként hívod? Teljesen külön épületben van, mint maga az ügyfélszolgálat és mellesleg szinte csakis adóvégrehajtók dolgoznak ott. :-)

Készpénzes befizetés nem bizonylat ellenében van, hanem csekken (tudod, amivel a postára lehet menni).

Mondtam már, hogy ha valamit nem tudsz, akkor legalább ne akarj kétségeket támasztani vele szembe. Én special 2 éve éppen ropogós bankókat tettem le a végrehajtó csajnak, amiről egészen konkrét bizonylatot kaptam.

És tudom, miről beszélek. NAV-os (is) voltam.

Én is tudom. Én meg a NAV-nál voltam. Amit leírtam, az mind-mind személyes tapasztalat, nem pedig jogszabályokból kiolvasott infó. ;-)

oligaliga # 2019.09.17. 05:05

Az nem adóvégrehajtói iroda, hanem ügyfélszolgálat, vagy esetleg végrehajtási osztály. Készpénzes befizetés nem bizonylat ellenében van, hanem csekken (tudod, amivel a postára lehet menni).

A máaosik bejegyzésed ugyanaz, amit elsőre írtam a kéedezőnek.

És tudom, miről beszélek. NAV-os (is) voltam.

Szomorú örökös # 2019.09.17. 04:14

oligaliga

Sőt ha végrehajtás alatt van a vállalkozó, akkor már jobb, ha eleve náluk fizeti ki a tartozást a végrehajtói letéti számlára, onnan majd ők osztják el a különféle adónemek számláira.

Szomorú örökös # 2019.09.17. 04:12

oligaliga

Nem adóvégrehajtói iroda, hanem NAV ügyfélszolgálat, készpénzzel nem fizethetsz be, csak bankkártyával, csekken vagy átutalással

Ha nem tudsz valamit, akkor inkább ne szólj bele. Szegeden van külön NAV végrehajtói iroda - sőt teljesen külön épületben vannak - és lehet készpénzben bizonylat ellenében vagy bankkártyával egyaránt fizetni.

oligaliga # 2019.09.17. 03:28

Nem adóvégrehajtói iroda, hanem NAV ügyfélszolgálat, készpénzzel nem fizethetsz be, csak bankkártyával, csekken vagy átutalással, és nem tart hetekig a végrehajtás befejezése, ha egyszer minden ki van fizetve.

Szomorú örökös # 2019.09.17. 03:17

Nikcy

Nem lehet csak úgy egyszerűen kifizetni a tartozás, ha már végrehajtás van.

De igenis ki lehet fizetni, viszont csakis közvetlenül a végrehajtóknál érdemes és nem átutalással. Ha nem készpénzben akarod, akkor a legtöbb adóvégrehajtói irodában ezt kártyás fizetéssel is meg tudod tenni, mivel a „jobb” helyeken van POS terminál is.

Az már más kérdés, hogy ennyivel nem tudod sohasem megúszni. Anno nekem amikor kifizettem az adótartozásomat, szinte azonnal kellett személyesen intézkednem, hogy a számlámat feloldják - kaptam hozzá egy igazolást a NAV-tól, amit elfogadtak - és a földhivatalban a házamról is személyesen intéztem a végrehajtási jog törlését. Ha ezt nem teszed meg, akkor kénytelen vagy végigvárni a hivatalos menetet, ami pont azt eredményezi, ami veled történt. Ráadásul a kiutalás sem két nap lesz, mert előbb meg kell várnod, amíg megjelenik az adószámládon, aztán utána lesz csak lehetőséged visszaigényelni.

Nikcy # 2019.09.16. 15:55

Nem az volt a bajom, hogy levonták, hanem az, hogy a navnál mondták azt, hogy nyugodtan utaljam át. Miért nem lehetett azt mondani hagyjam a csudába úgy is levonják. Ráadásul ez 2*950000ft.De mindegy is.

oligaliga # 2019.09.16. 15:36

A túlfizetés kiutalását pedig kérheted a 17 számú nyomtatványon, ha már megtörtént a felkönyvelés. Ezt az adófolyószámládon fogod látni.

oligaliga # 2019.09.16. 15:32

Nikcy

Az, hogy csütörtökön átutaltad, nem jelenti azt, hogy meg is érkezett. Még ha meg is érkezett, a naponta több ezer utalást le is kell könyvelni. Ha az utaló személy jól töltötte ki az utalást, akkor a számítógép felkönyveli a megfelelő adóshoz. Ha nem, akkor kézi erővel szálazzák szét az egyes utalásokat. És miután ez megtörtént, akkor osztja fel a végrehajtó az egyes adónemek között.

A fizetési felszólításon rajta volt, hogy 5.000,- Ft lesz a végrehajtás díja, nem lehetett meglepetés.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.09.16. 14:38

Már ne haragudj, de mit vártál? Hogy egy nap alatt végigfut az egész folyamat? Észlelik, hogy kifizetted a tartozást, befejezettnek nyilvánítják a végrehajtást, értesítik a bankot, a bank leállítja az inkasszót? Ehhez azért egy kicsit több idő kell. (Ráadásul ha nem fizettél ki mindent - a "végrehajtási díjat" is, akkor már ott bukott a mutatvány.)

Nikcy # 2019.09.16. 12:37

Nem lehet csak úgy egyszerűen kifizetni a tartozás, ha már végrehajtás van. Átutaltam csütörtökön az elmaradást, (ugyanis központilag nekem egy úr azt mondta így jó lesz. Hát nem!) pénteken pedig ők is levonták. Most futhatok a pénzem után, ki tudja mikor fogom visszakapni, és sajna nem egy párezer forintról van szó. Ha tudtam volna, hogy ígyis úgyis levonták, akkor nem utaltam volna át. Ja és még 5000ft végrehajtás díjat is fizetnem kell.