Elkésett ellentmondás


Nusy # 2018.02.04. 12:31

A postán tett bejelentésben benne van több szomszéd problémája is, illetve a tartózkodási helyemen élők is tettek már bejelentést, valamint a posta vezető is elismerte szóban, hogy tud a problémáról, de ez idáig még senki nem tett panaszt írásban csak szóban így hivatalosan ő nem tudott tovább lépni. A legfőbb probléma azzal van, hogy ezt 30 nap alatt vizsgálják ki, a vélelem megdöntésére meg 15 nap van ! A tudomásomra jutást követően azonnal léptem, de a határidőkkel nem tudok mit kezdeni!Ezért kérdeztem már többször is, hogy mit tehetek, de Tisztelt K.B.S csak azt kapom, hogy ez nem fog sikerülni, de az,hogy mit tehetek arra nem kapok választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2018.02.04. 11:38

Mert szerintem leginkább sehogy.
Ahogy mondod. A trehány postással szemben többnyire tehetetlenek vagyunk.

facsiga77 # 2018.02.04. 11:24

Ez érdekelne hogy miért?

Ugyanis ezekkel a nyilatkozatokkal már nem csak állítja hanem igazolja is hogy nem kapott értesítőt.

A döntéshez meg ez kell, megnevezni az okot és azt igazolni.

Egyébként kérdezem én is hogy magát azt a tényt hogy nem dobtak be neki értesítőt hogyan tudná még igazolni?
Mert szerintem leginkább sehogy.

Viszont ez egy jó ok arra, hogy néhány szomszédot is megkeresni arra hogy ugyanennek a kézbesítőnek a trehányságától ők is szenvednek.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.02.04. 09:34

Nem az idő miatt nem fog menni. A kézbesítési vélelmet nem tudod megdönteni azoknak a nyilatkozatával, akik helyettes átvevők lehettek volna.

Nusy # 2018.02.04. 09:10

Kovacs_Béla_Sándor

Esetleg akkor tudsz segítséget is nyújtani, hogy mivel fog menni 15 napon belül, ha a postai kivizsgálás 30nap?

Kovács_Béla_Sándor # 2018.02.04. 08:49

Döntsd meg a kézbesítést az ott lakók nyilatkozataival,
Nem fog menni.

Nusy # 2018.02.04. 06:55

facsiga77

Köszönöm! Annyit kérdeznék még, hogy a nyilatkozatot amit a tartózkodási helyemen élők írnak, alá kell két tanúval íratni? Illetve a végrehajtó előlegnél mennyi összegre lehet számítani? Gondolom az a munkadíj, és még milyen kiadásokból áll?

facsiga77 # 2018.02.03. 20:19

Na akkor pontosan tudod mit tegyél. :)

Döntsd meg a kézbesítést az ott lakók nyilatkozataival, nem baj az sem ha többen is nyilatkoznak, meg ha leírják hogy ők sem kapnak meg minden levelet.

Ha az nem jön be akkor jön a vh lap alapján amit lehet.

Nusy # 2018.02.03. 18:50

facsiga 77

Köszönöm szépen a segítségedet! Az ott lakók le igazolják ha szükséges, hogy nem vettek ki értesítést a postaládából. Sajnos többször fordult már elő, hogy ők sem kapták meg a hivatalos leveleiket, illetve róla az értesítést sem.A lakhelyünkön köztudott, hogy a postai kézbesítő nem a pontosságáról híres.
Hallottam én is róla,hogy van még egy rendkívüli eljárás. Viszont ott már meg kell fizetni a végrehajtást kérő előlegét ha jól tudom a végrehajtónak ,és igazolni kell ezt a közjegyző felé.

facsiga77 # 2018.02.03. 18:16

A közjegyző nem kérdezgeti a postát.

Valaki írásban lenyilatkozza, hogy ő nyitogatja az adott cím postaládáját és ilyen fmh levélről értesítőt nem kapott, mert ha kapott volna akkor azt Nusy-nak odaadja.

Ez egy igazolás arra hogy nem volt bedobva értesítő.

Ezzel Nusy már tudja támadni a kézbesítési vélelmet.

Az hogy a közjegyző mit dönt azt nem tudhatom, de gyanítom hogy ha egyébkén a kérelem időben és szabályosan jön akkor inkább helyt ad neki mint nem.

Vadsuhanc # 2018.02.03. 18:04

Az a baj a Postának kellene elismerni, hogy nem hagyott értesítőt nem az ott lakóknak. NA ezt nehezen fogják elismerni. Mármint a postások.

facsiga77 # 2018.02.03. 17:59

Az a valaki aki ott lakik ahol a te tartózkodási helyed van, le meri igazolni hogy nem kaptál értesítőt? :)

Egyébként van még egy kör a végrehajtási lappal is ebben az esetben, ha jól tudom.

Nusy # 2018.02.03. 16:52

Kedves Fórumozók!

A posta miatti panaszom az volt, hogy sehol nem kerestek ezzel a levéllel és sehol nem hagytak értesítést! Sem az állandó címemen, sem a tartózkodási helyemen! Mind a két helyen ha nem is én, más át tudta volna venni! Vagy ha lett volna értesítés, akkor azzal szépen bementem volna a postára! De NEM VOLT ÉRTESÍTÉS sem!

Vadsuhanc # 2018.02.03. 16:40

A postás jól végezte a dolgát. Ha a címzett a azon a címen nem tartózkodik, ahová a feladó a küldeményét címezte azt a nem kereste, elköltözött vagy a címzett ismeretlen megjelöléssel küldi vissza a feladónak a Posta.

A Te küldeményed hogyan ment vissza ? Vagy átvette valaki és neked nem adta át?

Azt, hogy Te a feladónak milyen lakcímet jelentettél be azt bizonyítani kell. Magyarul van-e a kezedben egy tértivevény amely igazolja, hogy küldtél egy levelet az Intrumnak címezve, amellyel tud bizonyítani, hogy a lakcím változásodat bejelentetted náluk ?

drbjozsef # 2018.02.03. 16:38

Nusy,

a "felé"-zésre itt harapnak, jogosan, de a hozzászólás lényege nem ez volt.

Tök mind1, mit jelentgetsz az Inturmnak. Ha van egy állandó címed, és csak az, akkor oda kell címezniük. Ha viszont van állandó ÉS tartózkodási címed is, akkor kutya kötelességük oda kézbesíteni a hivatalos leveleket. Ha Te ott nem vetted át önhibádból, akkor bukni fogoda kézbesítési vélelmet.

Majd lesz aki keményebben fogalmaz, én maradok kulturált, de hidd el, azzal, hogy bejegyeztettél tartózkodási címet, de nem ott élsz életvitelszerűen, azzal nagy hülyeséget követtél el, és magadat szívattad meg vele. Érdemes tudni, mit jelentenek ezek a fogalmak, pont hogy a jogi eljárások miatt, mert ott minden vesszőnek milliókban mérhető súlyos következményei is lehetnek.

Nusy # 2018.02.03. 16:19

.... Bocsánat az ismételt hibáért! SZÓRAKOZTATÁSODRA!!!

Nusy # 2018.02.03. 16:18

gerbera 317
Segítséget kértem és nem kritikát! Itt a fórumon már szerintem mindenki tudja, hogy Te pont nem ezért vagy itt, hanem, hogy saját szórakoztatására másokat kritizálj! Helyesírási hibát vétettem, elnézésedet kérem,gondolom veled még ez soha nem fordult elő! Itt én veled ha nem haragszol le is zártam!

gerbera317 # 2018.02.03. 16:05

a levél nem az állandó lakcímemre volt a közjegyző elmondása szerint címezve ahol életvitel szerűen élek, hanem a tartózkodási helyemre! Az Intrumnak viszont bejelentettem, már régebben, hogy hol élek és hol vagyok megtalálható, mégsem azt a címet jelölte meg!

Te magad vezetted félre az Intrumot, és most a fórumot is hülyére veszed. A tartózkodási hely - nyelvtanilag értelmezve is - az a hely, ahol életvitel szerűen tartózkodsz. Az állandó lakcímed pedig csak egy dolog. Innentől akár a fejed tetejére is állhatsz, akkor sem tudod sikerrel kifogásolni a kézbesítési fikciót.

a panaszom feléjük

Ja, hogy gondod van a magyar nyelvvel? Az más. Illetve nem más. Az is a te mulasztásod.

Nusy # 2018.02.03. 15:39

nonlet!

A tartózkodási helyemen a párom szülei élnek! Ha a posta jól végezte volna a dolgát, akkor ott is tudta volna kézbesíteni részemre a levelet. De a panaszom feléjük is azért volt, mert nem hagytak értesítést a levélről és nem is próbálták átadni az ott élőknek!

nonolet # 2018.02.03. 15:21

Ha a másik címed még élt
és
a posta OTT jól csinálta dolgát,
akkor
a posta NYILVÁN nem hibás!!!

Csak te...

- -

Más kérdés az Intrum esete.
Bár az is két esélyes, szerintem.

- -

HA nem laksz már ott, akkor
miért is nincs 3 munkanapon belül
megszüntetve az a cím?!
Ahogy azt a törvény előírja.

Látod csak szívsz a hanyagsággal...

Nusy # 2018.02.03. 15:07

nonlet!

Köszönöm a segítségedet! Még mindkét cím jegyezve van a lakcímkártyámon, egyik az állandó a másik a tartózkodási hely! Viszont az Intrumnak jeleztem, hogy az ajánlott leveleimet csak az állandó lakcímemen tudom átvenni. Írok akkor a közjegyzőnek még a 15 napon belül és elküldöm a postai kivizsgálás ügyszámát. Más lehetőségem nincs a vélelem megdöntésére? Mi van akkor, ha a posta nem ismeri el a hibáját?

nonolet # 2018.02.03. 14:57

Még folyamatban van a kivizsgálás!

Attól te jelezheted az álláspontod és hogy a kivizsgálás elindult, így majd csak a végén lesz dokument is.

nonolet # 2018.02.03. 14:54

Nusy

A tartózkodási hely címet meg is szüntetted?!
Amikor elköltöztélonnan
(3 munkanapod napod volt rá)

Ha nem az hiba volt...
Hisz akkor oda is jó címre ment.
Mert élő címed az is.

Nusy # 2018.02.03. 12:49

... viszont a vélelem megdöntésére adott 15 napos határidő le fog járni! Ezért kérdeztem, hogy más lehetőségem van e amivel megdöntöm a vélelmet!

Nusy # 2018.02.03. 12:23

Még folyamatban van a kivizsgálás!