Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


MOKK fizetési meghagyás

ius latratus # e-mail 2018.07.10. 21:50

Ennyit nyavalyogni, b@szki'!
Nem a fél óra díja a 30ezer,hanem a munkája díja.
Van olyan hónap, hogy fel sem hívom a könyvelőnket, mégis fizetem a 45000,-plusz Áfa-t. Cégenként.
Örülj, hogy ennyivel beéri...

Gaby5 # e-mail 2018.07.10. 17:05

nonolet

Melyik része a tanácsadás? És miért nem ott kérte ezt az összeget el?
Sőt,meg sem említette. És miért nincs kiírva az ár?
Az Ügyfélkapuba be kellett engednünk,mert ez volt a feltétele.
Nyilván könyvelőt keresek,nem mondtam ellent,de nem én kértem,hogy nézzen bele.
Kb fél órát ha voltunk ott, mert vizsgára siettünk.
Fél óra 30.000 ,-Ft...
Ráutaló magatartás ha bemegyek egy cipőboltba,mert cipőt szeretnék,de kötelező fizetnem ha nem találom jónak?
Számomra ez magas...

nonolet # e-mail 2018.07.10. 16:38

Gaby5

Ingyen meló nincs!

A tanácsadás és bevallásotok kontrollja megvolt... jár a díj.

Mivel előre nem kérdeztétek meg
NYILVÁN
elfogadtátok a díját látatlanban.
(ráutaló magatartás)

Hisz még az ügyfélkapuba is beengedtétek...
Azaz AKARTÁTOK, hogy dolgozzon! nektek ott és akkor.

Óránként 5-8 eFt jár neki.

Tisztességesen 15 ezret kért.

Ki kellett volna fizetni

Ha perre megy

1.
Nyerni fog!

2.
Még többe lesz ez a rinyálás nektek.

Javaslat: egyezzetek meg (vagy törődjetek bele) és fizessetek.

A legolcsóbb így lesz.
Mert ebből már nem tudtok szabadulni, ha kitartó.
...és csak drágulni fog az ügy az időhúzással.

ObudaFan # e-mail 2018.07.10. 16:21

HA jön a MOKK-tól fizetési meghagyás, 15 napon belül ahhoz a közjegyzőhöz, aki azt kibocsátotta, küldjetek ajánlott levélben, két tanúval ellentmondást, amiben leírjátok, hogy nem állapodtatok meg a díjban.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Gaby5 # e-mail 2018.07.10. 16:14

Könyvelőnk nyugdíjba ment, ezért új könyvelőt kerestünk. Több hirdetést is elolvastunk, és úgy gondoltuk, több helyre is elmegyünk és aki árban megfelel és szimpatikus is, azt fogjuk választani.
Az első hölgy nagyon kedvesen felajánlotta, hogy menjünk be hozzá,ismerkedjünk meg,és ha már úgyis bemegyünk bemutatkozni és az előző könyvelőnk már nem adta le az utolsó havi bérpapírt és mivel mi magunk töltöttük ki, ránéz, hogy jó-e. Bementünk a hölgyhöz, aki először is belépett az Ügyfélkapunkba, mondván, hogy leellenőrzi, rendben van-e a cég és a könyvelése, mert csak akkor veszi át.
Ő már teljesen biztosra vette, hogy ő lesz a könyvelőnk, úgy is beszélt, de semmit nem írtunk alá, a szerződését is kinyomtatta, de mi azt sem írtuk alá, mert sokalltuk a havidíját és azt is, hogy visszamenőlegesen teljes havidíjon akarja nekünk lekönyvelni azt, amit már a mi könyvelőnk 3/4 részben elvégzett. A saját gépünkön megnézte a 0-s igazolásokat is és azt mondta, elfogadta a NAV, tehát jó.(ma már azt állítja,hogy nem voltak jól leadva)
Ezek után a hölgy elmondta, hogy visszamenőlegesen januártól fizessük ki a könyvelést egy összegben.holott mi éves bevallók vagyunk és a régi könyvelónk még ezeket leadta és a mérleg is kész volt.
Ezek után nem tudjuk még mit intézett, de mi írtunk neki egy levelet, hogy nagyon sajnáljuk, de nekünk sok a vállalási díja, mert nagyon kevés számlánk van, így nem kérjük a szolgáltatását.
A hölgy ekkor visszaírt egy levelet, hogy akkor viszont egy havi díját fizessük ki ezért a látogatásért. Mivel sokalltuk, hogy egy havi díjat fizessünk ki egy óráért, ezt megírtuk neki.
Másnap egy online számlát állított ki részünkre egy havi díjáról (15.000,- Ft). a számlán az szerepelt 5 beadvány.De hogyan adhatott be beadványt a nevünkben ha mi nem adtunk rá megbízást írásban?
Visszaírtuk, hogy nem tudjuk fogadni ezt a számlát, mert aránytalannak soknak tartjuk és mivel ott helyben nem említett semmiféle fizetési kötelezettséget.
Másnap írt egy újabb levelet, amiben már azt közölte, hogy akkor hozzátesz még 10.000,- Ft-ot, mondjuk 2 óra adótanácsadás címen.
Ekkor az összeg a számlán már 25.000,- Ft volt.
Erre a levelére válaszoltunk újból, hogy mivel nem volt olyan szolgáltatás és nem írtunk alá semmit, nem hatalmaztuk fel őt semmire, nem fogadjuk be a számlát.

Mai napon fizetési felszólítást írt, most már 30.000,- Ft-ról és azt írta, mivel ő 5 db beadványt beadott a nevünkben és adótanácsadást tartott, ha ma nem fizetjük ki, fizetési meghagyást bocsát ki ellenünk.
Megnéztük a MOkk oldalát,hogyan lehet ellentmondani,de láttuk,hogy csak akkor lehet ha tagdíjat fizet egy cég.Fel is hívtuk őket,és ebben megerösített egy hölgy a technikai osztályról.Mit tehetünk?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.06.20. 19:02

Ha kifogást nyújt be, már bukta is.
Ha szerencséje van, ellentmondással élhet, de már ahhoz is meg kell térítenie a végrehajtásban már fel merült költségeket.

www.kbs-ugyved.hu

Liah # e-mail 2018.06.20. 18:47

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
A héten a rokonok kaptak egy levelet egy végrehajtó irodától , végrehajtói felhívás tartozás haladéktalan megfizetésére. Mellékelve az EOS Faktor Zrt végrehajtási lapjával.
A lapon Távközlési szerződésre hivatkoznak 2014.11.14-2015.02.05.között keletkezett összegre. A fiú albérlőként lakott a megjelölt címen. Az azóta eltelt időben semmilyen fizetési meghagyást nem kaptak. Most egyből a MOKK-os felszólítással kezdtek. A behajtandó összegként 41.000 Ft-ot írnak, ami a végrehajtó pénzével 80.000Ft lett. A srác 3. éve külföldön él, itt a bejelentett magyar állandó címén már semmilyen ingósága, vagyontárgya nincs, de nem szándékoznak kijelenteni a címről. Azt írják 15 napon kifogást lehet emelni ellene 15.000 Ft-os illetékért. Kérdésem, mi várható ha nem fizet, mivel nem tartja jogosnak. Elévülésre lehet hivatkozni? Mindenképpen kell kifogással élni? Kell á válaszolni? Elég levélben reagálni rá? mivel nem tud most hazajönni.

piroskupak # e-mail 2018.06.07. 10:00

Értem, teljesen világos, köszönöm szépen mindenkinek.

drbjozsef # e-mail 2018.06.07. 07:58

piroskupak,

(per megszüntetése = nincs ítélt dolog, bármikor, bárhányszor újraindítható, amíg nincs ítélet.)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

nonolet # e-mail 2018.06.06. 23:56

piroskupak

Nem jól értelmezed...

VÉLHETŐEN azért nem fizették meg az illetéket, mert elbuknák a pert, mivel az ügy már elévült és így perben már nem hajtható be tartozásod.

HA valóban elévült, akkor ha mindig ellentmondasz, akkor soha nem lesz per belőle.
De vélhetően újabb FMH sem, mert az is csak pénzkidobás nekik, ha figyelsz.

Ebből nekik csak két módon lehet pénzük.

  • önként fizetsz
  • benézel egy FMH-t és az végrehajthatóvá válik

(ellentmondás híján)

-

Ha netán mégse évült el, akkor majd kapsz új FMH-t és lehet, hogy abból per lesz.
De ez az előzmény alapján nem valószínű.

- -

Viszont a KHR-ben jogosan szerepelsz, hisz adós vagy!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.06.06. 19:36
piroskupak # e-mail 2018.06.06. 19:29

Köszönöm szépen.

Akkor jól értelmezem, hogy addig tudnak újra és újra FMH-t benyújtani, addig amíg egy számukra kedvezô bírósági ítélet nem születik?

A bírósági végzésem pedig kb. kuka?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.06.06. 18:03

akkor ugyanúgy birósági eljárássa alakulhat?
Igen, úgy lesz.

Hiszen van jogerős végzésem arról, hogy a kölcsön megfizetése iránt indított pert a bíróság megszüntette?
Na és?

www.kbs-ugyved.hu

piroskupak # e-mail 2018.06.06. 16:09

Köszönöm.

És ha ugyanúgy ellentmondok annak is, akkor ugyanúgy birósági eljárássa alakulhat?

Hiszen van jogerős végzésem arról, hogy a kölcsön megfizetése iránt indított pert a bíróság megszüntette?

Rákerestem a kapcsolódó jogszabályokra, de mivel nem vagyok jogi szakember, természetesen nem ezt nem tudtam megfejteni :)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.06.06. 15:30

Azt szeretném tudni, hogy indíthat-e új FMH-t a cég?
Miért ne?

www.kbs-ugyved.hu

piroskupak # e-mail 2018.06.06. 15:15

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az alábbiban.

Egy 2009-es ügy kapcsán 2017-ben FMH-t indított ellenem az Econoserve nevű cég. Az FMH-nak ellentmondtam. Az FMH bírósági peres eljárássá alakult, melynek eredményeképpen a "alperes ellen indított kölcsön megfizetése iránt indított perében a bíróság a pert megszünteti" jogerős végzést kaptam. (indoklás: az Econoserve nem fizette meg a bírósági eljárási illetéket).

Ezután kértem, hogy a KHR-ből töröljék a vonatkozó bejegyzést, amire azt válaszolta az Econoserve, hogy megalapozatlan, mert:
"Az adós ellen folyamatban volt peres eljárás amiatt került megszüntetésre, mert társaságunk felperesként elmulasztotta a peres eljárás illetékét leróni, így azt a pert a bíróság megszüntette. Ezzel együtt követelésünk továbbra is fennáll, ami jogi úton továbbra is érvényesíthető, hiszen nem született olyan ítélet, mely elutasította volna a követelésünket. Adóssal szembeni követelést a tartozás meg nem fizetésére tekintettel továbbra is jogi úton kívánjuk érvényesíteni."

Azt szeretném tudni, hogy indíthat-e új FMH-t a cég? Vagy milyen módon tudja jogi úton érvényesíteni a követelést, úgy, hogy van egy jogerős végzésem a kölcsön megfizetésére irányuló perben? Vagy ez csak ijeszgetés?

Azt tudom, hogy a követelés fennáll, attól még, hogy nem behajtható, de akkor miért írják, hogy jogi úton akarják érvényesíteni?

Köszönöm

Akrab # e-mail 2018.05.16. 10:49

Köszönöm szépen a választ! :)

gerbera317 # e-mail 2018.05.14. 16:46

A részletfizetés az nem egyezkedés. És főleg nem a közjegyzővel kell egyezkedni. Egyezkedés az alku. Amikor azt mondod, hogy "Nem vagyok hajlandó fizetni ennyit, hanem csak annyit, de azt azonnal. Ha ez így nem jó, akkor meg nem fizetek semmit". Logikus, hogy ehhez alkupozícióban kell lenni.
El kell döntened, hogy részletfizetést kérsz, vagy pedig ellentmondasz. Ha ellentmondasz, perré alakul a vita, és majd a bíróság dönti el ítéletben, kinek mennyire van igaza. Az ellentmondásban nem jogszabályra kell hivatkozni, hanem tényekre (pl: "nem tartozok", "nem ennyivel tartozok", "ez a követelés elévült", stb.).

Akrab # e-mail 2018.05.14. 16:11

Illetve, ha ellentmondok, akkor mire hivatkozom? Melyik jogszabályra? Vagy ez úgy ahogy van Ptk?

Akrab # e-mail 2018.05.14. 16:10

Köszönöm a válaszokat.

Ha ellentmondok a közjegyzőnek, akkor még utána is lehet egyezkedni vele a tartozásról? Gondolok itt pl.- egy részletfizetésre. Vagy a kettő kizárja egymást?

nonolet # e-mail 2018.05.14. 15:31

15 napon belül ellentmondás egy közjegyzőnél.

Aztán

  • vagy elül az ügy
  • vagy per lesz, ahol lehet bizonyítani

- -

Abban igaza van, hogy TARTOZOL, adós vagy.
Majd csak akkor nem tartozol, ha fizetsz.

Az elévülés nem azt jelenti, hogy:
megszűnt a tartozásod!!!!

hanem CSAK azt jelenti, hogy
az állam erejével többé már nem hajtható be tőled

Azaz az elévülés nem adja vissza a becsületed.
Maradsz genya tartozó, aki nem fizetett ...
Mert csak annyit ért/ér a becsülete neki.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.05.14. 12:38

Ha nem mondasz ellent, jogerős lesz és végrehajtható, mint egy ítélet.

www.kbs-ugyved.hu

Akrab # e-mail 2018.05.14. 12:03

Kedves Fórumozók!

2009-2010-es Telekom számla tartozásom van/volt. Pár évvel ezelőtt, (talán kettő vagy három, már nem emlékszem) Kaptam a telekomtól egy felszólítást, hogy fizessem be a tartozást. Akkor én ellentmondtam, hogy elévült a követelés, mire visszaírtak, hogy peres úton érvényesíthetem, ha akarom, de tudjam meg, hogy nem számít, hogy elévült a követelés, nekik akkor is joguk van tőlem követelni. Erre a levélre már nem válaszoltam. Nem történ semmi, egészen a mai napig, mikor is a MOKK-tól kaptam egy felszólítást, hogy fizessem be az említett 2009-2010-es tartozást. Most már az EOS a követelő, de az EOS-tól nem kaptam időközben semmit, hogy átvette volna a tartozást. Kérdésem az lenne, hogy a MOKK-kal kapcsolatban is ellenmondhatok-e ilyen szempontból, hogy elévült, vagy nem érdemes? Megúszhatom-e a fizetést elévüléssel, vagy sem. Van most 15 napom válaszolni, de tanácstalan vagyok, mit válaszoljak.
A tanácsokat előre is köszönöm.

nonolet # e-mail 2018.04.17. 13:40

Dittee

Azt kérsz ki amit csak akarsz.

Attól még a tény az tény marad.

Annyi eszed sem volt anno,
hogy
ne kergesd magad ilyen adósság csapdákba.
Pedig ez a normális 4 elemis embereknek is menni szokott...

Most meg annyi nincs, hogy átlásd a saját ügyed.

Sőt értelmesem elmondani sem tudod napok óta.

- -

Eddig azzal a nagy eszeddel

  • elástad magad sok-sok évre
  • minimálbéren tengődsz

Akkor mire is az a nagy önérzeted... kisbutus?
Hmmmm?

gerbera317 # e-mail 2018.04.17. 09:27

Szerintem nagyon ne kérj ki magadnak semmit. Már második napja foglalkozik veled négy ember, és még mindig nem tudjuk, folyik-e ellened végrehajtást. Te ugyen azt állítotd, hogy nem, de mindjárt a következő mondatodban olyan tényt közölsz, ami elképzelhetetlen végrehajtás nélkül.
Annak alapján, amit eddig itt összehordtál, nem lehet megmondani, hogy elévült-e az a követelés vagy sem. Azt magadnak kell kiderítened. És az eredménytől függően, még egyszer, hátha végre megérted,
- ha elévült, lexarod,
- ha nem évült el, és még nem indult végrehajtás, hallgatsz és reménykedsz, hogy hamarosan lexarhatod,
- ha indult végrehajtás (csak te nem tudsz róla), akkor pedig nemigen évülhetett el, ebben az esetben cseszheted.